UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: JanisJanis ()
Datums: 29/12/2009 17:31

Tieshi taa! Privātā mājā cilvēkiem interesē telpas temperatūra un tās vienkārša regulēšana. Trīgaitnieka gadījumā to nodrošina HMC82 no Honeywell. Pārējie citi aparāti ir tādi sarežģīti lai ar tiem apietos "parasts mirstīgais". Paldies par atbalstu telpas temperatūrai, tur kur tā ir primāra. Dzīvokļu ēkās un lielos objektos gan bez āra temperatūras nekā. Gaidiet sīkaku info www.energodata.lv!

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: 3-way ()
Datums: 30/12/2009 00:12

Nevajag visus privaatos vienaa maisaa baazt- lielai dalai privatmajas cilveku interesee nevis vienas telpas, bet visu telpu temperatura un ekonomija, ja jau maksajam ap Ls200 par regulatoru. Bet ja spiezam uz "vienkarshu" reguleshanu, liekam telpas termostatu ar grozamu ripu par Ls 10-20, piesledzam caur relejiem pie ESBEs un bus gana vienkarshi... Var jau ari mazo Ecomatic regulatoru izvilkt sauliitee.

Ja var atlauties Ls 200, analogus var sameklet. Nesaku, ka HMC82 ir slikts, bet ta iespejas ir ierobezotas, un JanisJanis ar saviem spamiem jau nu nebuus tas objektiivais padomdeveejs!

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: pauljukas ()
Datums: 30/12/2009 01:13

Pastāsti vairāk par savu "vienkāršas regulēšanas" ideju.
Varbūt līdz galam neiebraucu. Bet kāda jēga būs no trīsgaitnieka galējos atvērumos?? Vai arī domā kautkādus laika/impuls relejus vai kā tur viņus pareizi sauc.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: 3-way ()
Datums: 30/12/2009 12:24

Jā, ar laika relejiem, lai līdz galam neatveras/ neaizveras. Piem. zin, ka gājiens ir 120sek un laika relejs atslēdz pirms aiziet līdz galam, tad pēc kāda laika atkal pamēra u.t.t. Čakars ir, bet viens čoms bija uztaisījis. Bet tas ir tāds "bada" risinājums un velosipēda izgudrošana un var ķēpāties, ja pašam ir zināšanas un priekš sevis taisa. Tā bija replika uz JanisJanis tēzi par "vienkāršo" regulēšanu.

Jāliek ir mūsdienīgs kontrolieris un viss. Ja apmierina HMC82- uz priekšu, bet es sev liktu vai nu no tā paša Honeywell- SDC3-40 vai ESBE 95C vai Danfoss ECL200 ar āra temperatūras devēju. Ne tik daudz kurināmā ekonomijas, cik akumulatora darbības ilguma dēļ.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 30/12/2009 13:00

Vai tie, kas spriež par to ka, Honeywell regulēšanas komplekts ir slikts, ir to redzējuši, redzējusi kā tas stradā, kādi algoritmi ir ieveroti, kādas iespējas programiskaja ziņā? Redzams ka nē. Ja jau cilvēks dzīvo mājā ko kurina, tad arī temperatūru stavokli mājā labi pārzin: tas ir, pamatā jau ar radiatoru izvēli, plūsmu caur tiem, savstarpēji saregulējis. Un tad , atrast telpu, termometra atrašanās vietu kas būtu kā atskaite, atrast nav nekādu problēmu. Un pie kāda mārrutka vēl āra temperatūra vajadzīga? (Daudzzīvokļu mājā, kur katrs savs saimnieks ar saviem lieliem, maziem radiatoriem, nekontrolējamā situacijā, kopējā temperatūras palielinašana visiem reizē, dod efektu un ir ieteicama, jo citādi regulēt praktiski nav iespejams. Bez procesora , ar speciālu regulēšanas algoritmu regulācija iespējama, bet neracionāla no daudzgrozīšanas viedokļa.(Procesors vada lēni, ar aizturi, kontrolējot izejas temperatūru, izmaiņu straujumu un t.t. ka arī ņem verā diena- nakts, viesi, ...režīmu.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: 3-way ()
Datums: 30/12/2009 13:10

Nevajag tā iekarst, neteicu, ka tas ir slikts. Bet nevajag arī aizkrist uz tā reklamēšanu- cik sistēmu, tik arī risinājumu.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 30/12/2009 13:19

Mīļais cilvēk, vai forums nav domāts tiem, kas vēlas pareizākos risinajumus, lai atvieglotu dzīvi? Un ja tiek kāda lieta nosmadēta, tad jāliek cita lieta tās vietā, kur pamatots, kapēc. Tukšai vārdu spēlei nav nozīmes, tikai pašapziņas celšana. Piedalīšanās procesā, lai nepaliktu vārdu parādā, gūtu virsroku. Kādi ir tad tie altenatīvie risinājumu: ja tie tiks doti, tad varēs spriest, par un pret, kas kuram labāks, ērtāks, pareizāks....Lai laimīgs nakošais gads un siltums visās telpās pareizais un ekonomiskums vislielakais un cenas viszemākās un risinajumi visoptimālākie...

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: pauljukas ()
Datums: 30/12/2009 13:24

Domāju ka āras teperatūras ievērošana ir ļoti nozīmīga arī privātmājai. Kāda vella pēc jālaiž sistēmā piemēram 60° ja āra temperatūra ir izmainījusies un pilnīgi pietiek ar 50°. Tas noteikti var paildzināt saražotās enerģijas lietderīgāku izmantošanu, akumulātora darbības laiku.
Protams tam nav jēga ja mājā kāds vislaik ir uz vietas un var paregulēt ar roku trīsgaitnieku.
OK, varbūt es kļūdos un malkas apkurei, par ko tiek runāts pamatā šajā topikā, tas nav tik nozīmīgi.


Par tiem laika relejiem. Var jau čakarēties ja pats to lietu rubī un ir vēlme patrenēties un eksperimentēt. Bet ja cilvēks grib lai tādu sistēmu kāds uzstāda, tad man liekas, ka tur gala cipars var pietuvoties jau gatavam procesoram. Nu labi. Mazāk, bet ar krietni mazāk iespējām. Telpas regulātors - padsmit lati, laika releji liekas divi vajadzīgi - jau vilks uz kādi 50 - 60 lati, +vēl to visu noformēt, uzstādīt, utt. Nejēdzīgi dārgs vienkārš risinājums.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: 3-way ()
Datums: 30/12/2009 13:28

Ja palasam, man savs pamatojums bija un pat modeļi bija piesaukti dažādi, lai pārstāvjus neaizvainotu :)

Bezjēdzīgi turpināt- vienam patīk meita, citam māte :)

Laimīgu Jauno gadu!

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 30/12/2009 13:53

Citēju Pauļukas: "Domāju ka āras teperatūras ievērošana ir ļoti nozīmīga arī privātmājai. Kāda vella pēc jālaiž sistēmā piemēram 60° ja āra temperatūra ir izmainījusies un pilnīgi pietiek ar 50°. Tas noteikti var paildzināt saražotās enerģijas lietderīgāku izmantošanu, akumulātora darbības laiku.
Protams tam nav jēga ja mājā kāds vislaik ir uz vietas un var paregulēt ar roku trīsgaitnieku. " kļūda jau domāšanā: Ja paliek arā siltāks, ar aizturi!!! zudumi caur mājas sienām samazinasies. Un ja samazināsies, pieaugs temperatūra istabās. Un ja mazdrusciņ pieaugs, vārsts samazinās , no, teiksim 60 drādi izejā, līdz tam, lai telpā ir constanta temperatūra. Un tā līdz tam pašam 50 gradiem , nosacīti nonāks. Akumulatora gadījumā, temperatūra no tā (akumulatora) jaizmanto pilnvertīgi, tāpēc liek radiatorus 1.5 reiz lielākus, kā parastā rēķinā liek. Jo tad ar 45 grādiem sistemā vēl var noturēt temperatūru konstantu. Ja nevar, tad jāsāk kurināt klāt. Tā rokas regulēšana akumulatora gadījumā ir praktiski nerealizējama, jo: temperatūra akumulatorā zinamu laiku ir konstanta, bet uz "galu" strauji samazinās. Un tieši straujo izmaiņu gadījumā izsekot ar roku nav iespējams bez temperatūras krituma mājā. Bet ja ļoti patīk, var jau tā regulēt. Tikai atkal kurinot, atkal jāseko procesam no jauna. Un jāsaprot, ka, jo sistemā iespējams ar mazāku siltumneseja temperatūru nodrošināt telpu temperatūru, jo ekonomiskāka sistēma. Bet skopums vienmēr ņem virsroku: letāki (domat mazāki) radiatori, (kam lielu radiatoru...nesmuki??!!) bet tie nodrošina siltumu tikai ar lielu siltumneseja temperatūru.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********   **     **  **     **  **       
 **     **  **     **   **   **   **     **  **       
 **     **  **     **    ** **    **     **  **       
  ********  **     **     ***     **     **  **       
        **  **     **    ** **    **     **  **       
 **     **  **     **   **   **   **     **  **       
  *******   ********   **     **   *******   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727