UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: valja ()
Datums: 19/01/2010 21:52

Labdien!
Rx, sakiet, kā Jūs sazvanīt?

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 19/01/2010 23:01

valja: tā kā apkures siltuma akumulatora sistēma bija mana lielā problēma vairākus gadus atpakal un neviens!!!!(no manis meklētajiem meistariem, sia, ...) nespēja kompetenti pateikt: Es-mēs zinam kā pareizi!!! šādu sistēmu uzbūvēt, nebija citas izejas kā pašam visu izzināt, saprast, analizēt, pētīta, lasīt, uzzīmēt, izplānot un rezultātā uzbūvēt. (Sapratu, ka Meistari, ja arī šo sistēmu uzbūvi zināja, neatklāja tās uzbūves nianses, "viltības", shēmu, par-pret...Jo tas ir viņu Bizness, kurš balstās uz zināšanu monopolu...) Līdz ar to, katrs elements, ko vēlējos likt, ko vajadzēja, varbūt nevajadzēja ...tika izzināts, saprats, pamatots tā labums, sliktums un kā paši saprotat, tika milzum daudz arī liekas apkures teorijas- prakses materiālu apskatīts. Tapēc arī šajā forumā dalos ar to, ko saprotu. Lai citiem vieglāk. Zinu, ka daudzi šādi pašdarbnieki pasaulē nemaz tik daudz nav, un nav liela bēda ka kāds pats sev uzbūvē .(Cienu tos kas cenšās ko izzināt...). Tapēc lūdzu jautājiet, bet citu darbu no manis neprasiet. Lai jums veicās.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: E ()
Datums: 20/01/2010 10:03

Rx, es atceros labu laiku atpakaļ tu teici, ka biji Sinvia KB ražotnē (Saldus). Tur kur katlus un siltuma akumulatorus taisa.
Man ir doma uz turieni kaut kad pavasarī aizbraukt, lai nopirktu dažus akumulatorus. Konkrēti vajadzētu 2 gab. A950 (950 litri) un 1 gab AB950 (950 l ar tvertni siltajam ūdenim), kas pērkot Rīgā no starpniekiem sanāk baigi sālīti. Varbūt var sarunāt kā lētāk tur uz vietas? Pie kā tur man labāk būtu griezties? Maksāšu skaidrā naudā uz vietas.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: L&S ()
Datums: 20/01/2010 10:57

runajot par akumulatoriem,rudeni vajadzeja pariti atradam ss.lv Saulkrastos meistars taisija ja nemaldos 900l maksaja 180ls.taka nevarejam dabut vienu to bundzu pa durvim iekša,jo aukstums bija pa lielu,pa to pašu naudu ustaisija divus mazakus,atri un kvalitativi,taka pamekle SS.lv
ka teica klasiķis ,vajag tik rakt

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 20/01/2010 14:04

E: Nevajag iet apkārtceļus. Zvaniet uz firmu un izsakiet savu velmi. Var arī risināt ērto pieslēgumu puntu iemetināsanu Jums ērtajās vietās, TEN, ....

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: valja ()
Datums: 20/01/2010 14:14

Cik lielai platībai jābūt katlu telpai, lai tajā varētu satilpt visas nepieciešamās apsildes ssitēmas lietas (ar malkas apkuri)? Mums paredzēts būvēt nelielu 75 kv m māju (apsildāmā platība) ar 25 kv piebūvi- saimniecības telpu, kurā glabāt zaptes, dārzeņus, kartupeļus un ķiplokus, jo audzējam tos lielos daudzumos. šajā telpā ziemā domājam uzturēt ap 5 gr temperatūru.
Rx, jums tiešām ir apbrīnojamas zināšanas šajā lietā, esat izgājis cauri visām niansēm. Sakiet, lūdzu, cik jaudīgu katlu šādai mājai vajadzētu? Un vai labāk parasto, vai gāzes ģenerācijas?
Cik un kāda tilpuma akumulatorus vajadzēs? Vai nosiltinātus akum nevar ierakst zemē, lai taupītu telpu. grunsūdeņu ietekme tiem nedraud.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 20/01/2010 15:43

Valja: Ja liek 750L akumulatoru, tad pec manām domām der 20KW katls kurināms ar malku. No galīgi aukstas mājas tad iegūsiet 20 grādu ar "pilnu akumulatoru" stundās 4. Protams māja būs silta jai pēc 1, 1.5 stundām, jo sākumā enerģija ies uz radiatoriem ar pilnu jaudu. Kvadratūra tādam variantam būs minimāli 2.5m2.(min platums vietai 1m, garums 2.5m. Bez malkas rezerves vietas.) Griestu augstums vismaz 2.2m lai ievietotu akumulatoru ar termoizilāciju. Akumulatora diametrs ir 780mm, bet augstums ap 1.9m. Ja apkuri liksiet tajā telpā, kur vēlaties uzglabāt augļus, var būt problēmas: siltums pat no krāsns, kas ar 5cm jau standartā var būt apšūta ar vati (ļoti rekomendēju), kā arī no labi noizolēta akumulatora, kā arī no pievadcaurulēm....būs tāds, ka glabāšanas temperatūra būs par augstu. Prognozēt var, ka kurināt vajadzes ne biežāk kā vienu reizi 24 stundās auksta laikā. Siltākā retāk. Rudenī, pavasarī kad telpā normāli, bez kurināsanas ir ap 17-18 grādiem- jākurina vienu reizi 3 dienās. Palielināt akumulatora tilpumu manuprāt nav racionali: jāvelta uzlādei 2 reiz vairāk laika, vajag jaudīgaku krāsni. Sevišķi lielu telpu viens akumulators neieņem: nosacīti 1 M2. Bet lai to izolētu ierokamā stāvoklī, aizsargātu no korozijas, sekotu tehniskajam stāvoklim, remontētu ja kas, būs ļoti apgrūtinoši. Ja pareizi akumulatoru piesledz, arī bezstrāvas gadījumā liela skāde nenotiks. Veiksmi.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 20/01/2010 16:01

Valja: Kas labāks- parastā vai gazģēnerācijas katls?- Akumulatora variantā tikai parasta. Gazģenerācijas variantā ir savi plusi un mīnusi: Labas kvalitātes kurinamā lietošana.Tas ir, ļoti sausa!. Ja būs mitra, izdalās ļoti liels daudzums darvas, skābes, un cita veida nesadegušie izgarojumi, aizķep skurstenis, krāsns...Kurināsanas process būs biežāks. Kā rezultātā metinātā krāns izrūsē (ir bijuši gadījumi) jau pēc pāris gadiem... Ja Jums lauki, tad parastā krāsnī met ko gribi- ābeļu zarus, kritusos kokus, ...ja piepērk- briketes, , ja krāsns atļauj- pat ogles (manāmi saīsinās akumulatora uzlāde un kurināšanas laiks).

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: valja ()
Datums: 20/01/2010 16:38

Rx, paldies par izsmeļošu informāciju! Cik saprotu, Jūs iesakāt vienu 750 l akum. Kā būs ar silto ūdeni vasaras laikā, nu un arī ziemā. Ir kaut kur lasīts, ka tam vajagot vēl vienu akumulatoru, kurā iemontēts tāds kā boileris siltajam ūdenim.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 20/01/2010 17:02

Valja: Ir tāds akumulators, kura kopējais tilpums ir 750L, kas sastav no viens otrā iekšā- akumulācijas ūdens 500L un 250L karstajam ūdenim. Kopā 750L. Ja nelieto karsto, tad akumulācijas procesā piedalās abi tilpumi, kas uzsilst varētu teikt, reizē. Ja lieto karsto, tad, ka paši saprotat- siltums tiek aizvadīts un paliek mazāk, tas ir, akumulators atdziest ātrāk. Man ir šī tipa uzstadīts: laižu silto vēl cauri elektroboilerim: tā iegūstu konstantu ūdens izejas temperatūru jebkurā laikā, un arī elektrību ekonomeju ziemas laikā tad, kad akumulators silts. Vasarā, ja vēlas, sakurinat papīrus, dranķus, degošo mantu... tad siltums neiet zudumā, bet ekonomējas elektrība siltajam ūdenim.(apkuri aizslēdz ciet). Vasarā, karstā laikā palaižot apkures sūkni, pie auksta akumulatora, sākas kondicionēšanas process-efekts, jo akumulators ir atdzisis no pienākošā aukstā ūdens, kas tiek lietots talāk kā siltais...Radiatoros tiek palaists auksts ūdens, kas dzesē māju!



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **      **  **     **   *******  
 **        ***   ***  **  **  **  **     **  **     ** 
 **        **** ****  **  **  **  **     **         ** 
 ******    ** *** **  **  **  **  *********   *******  
 **        **     **  **  **  **  **     **         ** 
 **        **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **        **     **   ***  ***   **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727