UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 9
Re: santehniķa izmaksas
Autors: aaaa ()
Datums: 10/02/2009 21:33

Ja runā par mēbelēm un virtuvēm, cik zinu visas firmas ņem sagataves no Quadrexa vai Attēls-R un tikai saskrūvē kopā. Reizēm nav saprotams, kur tāda cenu atšķirība rodas. Cilvēks stāstīja, ka esot strādājis kaut kādā high-end itāļu virtuvju studijā. Pavisam neliels bija mans izbrīns, kad uzzināju, kā šīs itāļu virtuves par n-tajiem tūkstošiem top. Nu tā pat kā visas citas - poļu lamināts, attēls vai quadrex piegriež, saliek, uzlīmē itāļu birku un liela nauda kabatā :)

Re: santehniķa izmaksas
Autors: cepamnazis ()
Datums: 10/02/2009 22:54

Laikam jau būvnieki drīz viens otru apēdīs, cenas krīt gandrīz katru dienu, brīžiem liekas, ka izglītībai vairs nav nozīmes/

Re: santehniķa izmaksas
Autors: einārs ()
Datums: 10/02/2009 23:21

siltās grīdas savilkt uz jauna betona ir viens,bet ja jāfrēzējas sienā iekšā tad tā lieta ir mazliet ķēpīgāka.es piekrītu,ka tagad jāpiemērojas šī brīža situācijai un jānolec no zirga,bet nevajag taču ar kājām vienam otru tagad spārdīt.ir cilvēki kam vajadzīgi amatnieki un ir amatnieki kam vajag naudu.ja cenas ir samērīgas un kvalitāte laba,tad pasūtītāji arī maksā un paldies saka.tie kas te kūda uz riešanos,diezvai ir apmierināti ar pašu padarīto un sajēga ir diezgan niecīga par to ko runā.darba vadītāji,arhitekti un nez kādi vēl starpnieki tagad sēž bez darba un ir dusmīgi uz visu pasauli,it īpaši uz celtniekiem kuri pasākuši strādāt bez starpniekiem.

Silikona noņemšana
Autors: aaaa ()
Datums: 11/02/2009 10:55

Jautājums ne par tēmu - varbūt kāds zin kur dabonamas tādas mazas kā plastmasas špakteļlāpstiņas, kas domātas silikona pārpalikumu noņemšanai no šuvēm. Svaiga silikona. Negribu vilkt ar pirkstu, to nepiedāvāt. Būtu pateicīgs, ja kāds padalītos ar infu.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: rbm ()
Datums: 11/02/2009 11:02

Kuršos brīvības ielā, stendā ar silikoniem un hermētiķiem pārdododas arī šīs te "profillāpstiņas" liekā silikona noņemšanai. maksā pāris Ls.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: Tuntulis ()
Datums: 11/02/2009 11:07

Nu ja ar santehniku saistītie darbi nav ļoti sarežģīti un rokas nav līkas, pats visu var izdarīt par daudz mazākām izmaksām. Man dzīvoklī par trīs radiatoru nomaiņu prasīja 150-180Ls (tikai darbs) + ielikt silto grīdu vannasistabā un visas ūdens un kanalizācijas trubas no stāvvada pievilkt tur kur nepieciešams un dvieļu žāvētāju nomainīt, par šo visu cenas bija 200-300Ls, nospļāvos, biku pakonsultējos ar zinošiem cilvēkiem un pats pa pāris stundām dienā, nedēļas laikā visu izdarīju, turklāt daudz prasa, kurš santehniķis tik kvalitatīvi taisījis, kas liek spriest par vairums santehniķu darba kvalitāti. Kopā uz santehniķu darbu ietaupīju apm. 500Ls.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: einārs ()
Datums: 11/02/2009 12:10

pilnīgi pareizi,gribi ekonomēt tad taisi pats nevis lūri uz pirkstiem un santīmus kasi.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: andisk26 ()
Datums: 11/02/2009 14:46

rokas no pakaļas neaug, tik nav tādi darbi darīti :( bet ja jūs sakāt ka nekas sarežģīts, apskatīšu ko var darīt. Tik jautājums, ar kādām trubām vieglāk pašam darboties, piemēram ja jāpievelk trubas uz radiatoriem ?

Re: santehniķa izmaksas
Autors: Tuntulis ()
Datums: 11/02/2009 16:17

Pārsvarā jau izmanto kaparnieces 15mm vai 22mm. Es nopirku lodlampu pa apm. 13Ls+ Depo ir tādi vienreizējie komplekti pa pāris latiem, tur ietilpst alva, smēre un abrazīvais materiāls ar ko iepriekš lodējuma vietas notīrīt. Galos kur pārgāju uz vītni uzlodēju misiņas pārejas ar attiecīgo vītni. Priekš vītnēm vajadzēja vien pakulas un unipak smēri, kas kopā 3Ls. Ā un vēl var paņemt cauruļu griezēju, bet es ar fleksi tiku galā. Tas apkurei. Siltam aukstam ūdenim izmantoju plasmasas kausējamās caurules, nopirku griežamo pa 5Ls un 5Ls iznomāju lodāmuru un tas arī viss.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: v_t ()
Datums: 11/02/2009 16:43

ūdeņiem ļoti ērti lietojamas trīsslāņu caurules ar skrūvējamiem savienojumiem un veidgabaliem.
pietiek ar vienu, no pareizās vietas augošu roku. otra var augt no dajebkuras vietas. ;D

Pašreizējā: 2 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **         **    **   *******   ******** 
    **     **    **   ***   **  **     **     **    
    **     **    **   ****  **  **            **    
    **     **    **   ** ** **  ********      **    
    **     *********  **  ****  **     **     **    
    **           **   **   ***  **     **     **    
    **           **   **    **   *******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727