UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 9
Re: santehniķa izmaksas
Autors: Ambrosio ()
Datums: 13/02/2009 15:33

Sapieri, tie savienojumi izjuka, jo temperatūra pārāk liela tikai ielaista, vai kā?

Re: santehniķa izmaksas
Autors: Sapieris ()
Datums: 13/02/2009 17:44

jā dēļ temperatūras. sistēmas tilpums mazs un malkas katlu nevar kā gāzinieku noslāpēt. vienmēr gruzdēs. tagad uzlikām akumulācijas bākas un nav vairs ne reizi uzvārīts.

ar skrūvejamiem savienojumiem ir kā ir. čoms uzlika sev vannas istabā ķīniešu skrūvējamos un pēc 2 gadiem ap apbrīnojamu precizitāti gandrīz visi sāka pilēt.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: aaaa ()
Datums: 13/02/2009 17:57

Nu ja uzvāra katlu, tad neviens savienojums neturēs - tu vari sametināt trubas, i to uzies pa gaisu. Uponor daudzslāņu caurules ar visiem veidgabaliem ir paredzētas līdz 95 grādiem un 10 atmosfērām spiediena. Tur ir baigi jāpacenšas, lai dabūtu šitādus rādītājus.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: ralf ()
Datums: 13/02/2009 17:58

Kā var atgaisot siltās grīdas, pie kolektora ir krāniņš kuru itkā var attaisīt un izlaist gaisu, bet vai tas ir pareizais variants varbūt ar laiku viņas pašas atgaisojas caur atgaisotāju uz kolektora?

Re: santehniķa izmaksas
Autors: aaaa ()
Datums: 13/02/2009 18:23

ralf: turpini sapņot, pašas viņas nekad neatgaisosies un nekad nestrādās, ja korekti nebūs atgaisotas. Uz pienākošā un aizejošā kolektora jābūt iespējai pievienot sļūteni. Ja tādas iespējas nav, jāatvieno nost kāda cilpa un tur jāpieslēdzas. Ideja vienkārša - ņamam lielu trauku - vai nu lielu spaini, vai plastmasas muciņai nogriežam augšu. Ieliekam iegremdējamo sūkņiti - vienalga kādu, pašu lētāko, no sūkņa aizejošo šļauku uz kolektoru, no atnākošā kolektora šļauku spainī iekšā - tipa noslēgtais loks. Spaini pielejam pilnu ar šķidrumu, kas paredzēts apkures sistēmai - vienalga, ūdens, antifrīzs utt. un ierubījam sūknīti visu laiku papildinot šķidrumu, kas tiks iepunpēts sistēmā. Tad visas cilpas aiztaisa, vienu attaisa un pumpē tik ilgi, kamēr pa atnākošo vairs nenāk gaisa burbuļi. Tā visas cilpas pa vienai izejam cauri, līdz viss gaiss no grīdām ir ārā. Tas būtībā ir vienīgais veids, kā atgaisot grīdu - dabīgi gaidot, ka tas notiks caur atgaisotāju - tas nenotiks nekad, to tev saku no personīgās pieredzes. Viss process aizņem vien pāris stundas un tad tās grīdas var pilnībā aizmirst, jo viss ļoti labi darbosies.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: soseds2 ()
Datums: 15/02/2009 18:42

aaaa, kadeļ pats neraki ieksa tas trubas zeme, ja mako sos darbus, bet devi meistariem? Tie meistari, kuri Tev to balto ieraka zeme drosi vien bija tadi, kas desmit savienojumus saskruvejusi un uzdodas par santehnikiem. Par meistara profesionalitati var spriest pec padarita darba kvalitates un konkretas tehnologijas ieverosanas un citu ieteikumiem par so meistaru. Tur jau ta lieta, ka katrs kas ir saistits ar celtniecibu, mak visu. Tagad, kad tiek samazinati celtniecibas apjomi Latvija, peksni daudzi murnieki, regipsu liceji, jumiki utt. klust par santehnikiem. Ka tas var but, ka cilveks, kurs darijis citu darbu, pusgada laika nomaina savu amatu???

Re: santehniķa izmaksas
Autors: aaaa ()
Datums: 15/02/2009 18:53

Es būvējos tieši buma virsotnē, kad celtniekus vispār bija ļoti grūti sameklēt. Santehniķi tika ņemti itkā caur pazīstamu cilvēku, bet, kā izrādījās, bija riktīgākie diletanti. Un viņi tiešām savā jomā bija strādājuši vismaz 2 gadus, ja ne vairāk, tāpēc, pats biju izbrīnīts, kādas kļūdas viņi principā pieļāva.
Bet kā jau teicu - vēl tagad ir simtiem meistaru, kas visu mūžu ir nostrādājuši itkā savā arodā, bet tā īsti par to, ko viņi dara, viņiem poņas nav. Jau rakstīju, kā veči, kas visu mūžu ir bijuši betonētāji pašā vasaras karstumā teica, ka betons esot riktīgi jāžāvē. Un galvenais, ka tādiem principā pat teikt neko nav vērts. Ja stulbs, tad uz visiem laikiem.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: soseds2 ()
Datums: 15/02/2009 22:31

Nu ar to jau cilveks no cilveka atskiras, ka katram ir savas sliktas un labas ipasibas. Tadel meistari ari ir dazadi, sliktaki un labaki. Cilvekam ir tadas nelabas ipasibas, ka izlaidiba un slinkums. Ieprieksejos gadus, kad viss bija daudz, objekti, naudas, darbs utt., cilveki vnk izlaidas, jo praktiski lielaka dala sis lietas bija na halavu. Taisija labi vai slikti, nauda naca. Sodien tas nav iespejams, tadel no visiem meistariem paliks tikai labakie izlases veida. Protams katrs, kas mekle labu meistaru var kludities panemot tadu, kurs nemak savu arodu. Kad vajadzigs meistars der desmitreiz parbaudit ko un ka vins ir taisijis, un vai ir ieverota tehnologija.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: einārs ()
Datums: 15/02/2009 22:41

nu ko var gribēt no tādiem kam abas kreisās rokas.tur ar 20 gadu stāžu nepietiek.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: Sapieris ()
Datums: 16/02/2009 09:39

gan jau tagad tie "meistari" kļūs par mežizstrādes speciem. varēs pindzeles vietā zāgus vicināt.

Pašreizējā: 4 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********  **      **   *******   **    ** 
 **     **  **        **  **  **  **     **  ***   ** 
 **     **  **        **  **  **  **         ****  ** 
  ********  ******    **  **  **  ********   ** ** ** 
        **  **        **  **  **  **     **  **  **** 
 **     **  **        **  **  **  **     **  **   *** 
  *******   ********   ***  ***    *******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727