UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 9
Re: santehniķa izmaksas
Autors: aaaa ()
Datums: 11/02/2009 17:15

Par daudzslāņu un skrūvējamiem - nu nez, vismaz Uponors un Henco šitam liek lielu sarkanu krustu pāri, tikai redzamās vietās, aiz sienas tikai un vienīgi presgabali. Santehniķis stāstīja, ka īpaši apkurei un siltajam ūdenim, kur ir temp. svārstības nekādā gadījumā nevarot likt skrūvējamos. Pats esot bijis liecinieks, kā šie savienojumi 5 gadus stāv bez piliena un tad visi pēc kārtas lēni, bet pārliecinoši sāk sulot.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: v_t ()
Datums: 11/02/2009 18:39

grūti iedomāties, ka tur var sulot. caurule tiek iežmiegta no iekšas un āra. visādā ziņā divarpus gados nekas nesulo. man ir šveiciešu herz caurules.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: Ambrosio ()
Datums: 11/02/2009 20:31

Redzēju pārzāģētu presēto Rehau trīsslāņu caurules savienojumu. Tur tiešām nekam nevajadzētu sulot :) Noriskēju un saliku štrobēs. Redzēsim pēc cik gadiem no manas mutes atskanēs - "bļāāāāviens" :). Arī elektriskais presētājs ir pavisam vienkāršs - ieliec, nospied un gatavs, pats arī pielikto spēku regulē.

Par skrūvējamiem savienojumiem mans santehniķis arī teica kā aaaa - tikai viegli pieejamās vietās. Nezinu kādas firmas (droši vien pavisam vienkāršas) skrūvējamais savienojums tika izmantots, lai pieslēgtu pagaidu ūdens ņemšanu no mājas ūdensvada. Sākumā bija viss čikiniekā, ir pagājuši pāris mēneši un tagad savienojums pil.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: žora korņevs ()
Datums: 11/02/2009 22:59

nez aiz ko cilveeki taa censhas sleept trubas?? pilniigi taada kaa apseestiiba.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: v_t ()
Datums: 12/02/2009 09:12

pilnīgi piekrītu, ka tā trubu slēpšana ir pārspīlēta. taisīju visas trubas redzamas, savienojumus viegli pieejamus. ja kas pilēs, novērst nebūs problēma.
un cik tad tās trubas tur rēgojas. dažai skapīts, dažai vanna vai dušas kabīne, vai kas cits, viegli kustināms, priekšā.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: soseds2 ()
Datums: 13/02/2009 10:50

Tā jau rodas tie santehniķi! Mājā uztaisa desmit savienojumus vannasistabā un uzreiz skaitās baigais meistars..!

Re: santehniķa izmaksas
Autors: v_t ()
Datums: 13/02/2009 11:06

neskaud, nu, otram darbošanās prieku, un pašam būs vairāk brīva laika.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: aaaa ()
Datums: 13/02/2009 11:08

Zini, ja es tos savus 10 savienojumus taisīdams galarezultātu iegūstu krietni labāku kā tas, kas ar to nodarbojas ikdienā, nu tad ar tā taisītāja vai nu prasmi, vai attieksmi kaut kas nav kārtībā.
Ja profesionāli santehniķi, kas strādā jau gadiem man zemē ierok baltās!!! 50mm caurules un izvadus saliek neprecīzā augstumā/vietā, tad par ko te vispār var būt runa? Un tad tēlo mega-apvainotos, ja lieku visu pārtaisīt.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: aaaa ()
Datums: 13/02/2009 11:17

Par to trubu slēpšanu - nu ja ir guļbūve vai monolīta betona celtne tad noteikti caurules ir vieglāk neslēpt, bet ja ir reģipsis, tad ir otrādi. Nav jau tā, ka kādam tās caurules baigi patiktu, vienkārši tās pūles viņas slēpjot reizēm neatmaksājas. Bet vispār jau venēriski, ja pa istabu iet caurules - pirmkārt traucē (mēbelēm, tapetes līmēt, grīdu mazgāt utt), otrkārt vizuāli nepievilcīgi tomēr.
Bet atstāt redzamas tikai remontam - tā jau ir diagnoze, jo modernie materiāli un pēc tehnoloģijas sataisot tiem savienojumiem, gan caurulēm vajadzētu turēt vismaz 100 gadus.

Re: santehniķa izmaksas
Autors: Sapieris ()
Datums: 13/02/2009 13:27

100 gadus varbut neturēs, bet 40-50 gan ir jātur. tie 50 gadi ir ražotāja dotais kalpošanas laiks. LBN arī nepieļauj izjaucamos savienojumus montēt slēpti bez apkalpošanas iespējām. ar presējamiemm ir OK, bet jāuzmanas pie apkures. bija pašam- samontejam apkuri no presējamā REHAU ar malkas apkures katliem. Sistēmas tilpums salīdzinoši mazs un katli uzvāras virs 100°. rezultāts- izjukuši daži presējamie savienojumi. atrisinājām palielinot sistēmas tilpumu ar akumulācijas bākām.

Pašreizējā: 3 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  ********  ********   **    ** 
 **     **     **        **     **     **   **  **  
 **     **     **        **     **     **    ****   
 ********      **        **     ********      **    
 **     **     **        **     **            **    
 **     **     **        **     **            **    
 ********      **        **     **            **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727