UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 7
Re: Malkas skaldītāji
Autors: Didzisp ()
Datums: 31/01/2013 11:07

Kautkā neiekačā ar tādu nāvesrīku skaldīt malku.

Autors: khe ()
Datums: 31/01/2013 13:27

Datums: 31/01/2013 13:32

Nemaz neizskatās pēc nāves rīka...
[www.youtube.com]

Autors: Begemotc ()
Datums: 31/01/2013 13:39

Lietoju skrūvi vienu sezonu, saskrūvēti aptuveni 25kubi malkas. Sakrautie nevis mistiskie beram kubi.

Atziņas ir tādas:
- ātrums ar cirvi ir tāds pats,
- pielietojamais cilvēkspēks ar skrūvi ir mazāks un vienmērīgāk sadalās uz rokām, un mugura visu laiku taisna. Vislabākā efektivitāte man sanāca tāda - bluķus sametu tuvu pie skrūves, lai ir pa rokai, tad visu čupu saskrūvēju. Ja staipa pa vienam bluķītim kaut vai 2 metrus, tas ir liels laika patēriņš;
- jau minēju - viena roka ar cirvi nogurst, šeit viss ir vienmērīgāk;
- ja galds pareizā augstumā, visu skrūvēšanas laiku mugura ir taisna;
- lielos zarainos milzeņus kā arī sagriezušās ievas un līdzīgus grūtos kokus ātrāk ir ar urbi, ja vien tam pietiek jauda. Protams, ir gadījies, ka noklemmē tā, ka ar palielu roratslēgu tikai knapi var dabūt to skrūvi laukā;
- Mana skrūve šobrīd ir uztaisīta nepareizi - skrūve pa taisno uz el.motora ass. Apgriezieni 1450, 4,5kW. Jātaisa obligāti tā, ka piedzen ar siksnām, citādi, kā pieredzējis cilvēks teica, nāksies gultņus mainīt el.motoram.
- blakus tik un tā visu laiku ir lielais un mazais cirvis, kurus dažreiz vajag.

Par jaudām un apgriezieniem diskutēt nav jēgas, jo cik tās skrūves esmu apskatījis, katram ir savs vītnes solis un konusa platums, līdz ar to tas viss paliek stipri nesalīdzināmi.

Man ieteica virpot no kaut kādiem ekskavatoru hidraulisko "sūkņu" štokiem - tie, kas bīdās iekšā, ārā, nezinu kā pareizi sauc.

Par drošību
- asmens zem skrūves nav obligāts. Lielie bluķi ir pietiekami lieli, lai viņus nevarētu apraut apkārt, savukārt mazos nevajag likt virsū vertikāli turot. Ja ikdienā man skrūve ieurbjas bluķī aptuveni vietā, kas ir 25% no bluķa garuma, tad tievos uzreiz lieku klāt slīpi, skrūve uzbjas 50% no garuma. Tad apraut riņķī nav iespējams.
- strādāt drīkst tikai bez cimdiem. Arī lielo, silto vilnas džemperi vajadzētu lietot citur. Kā jau augstāk minēja, būs rollmopsis...

Sliktā pieredze
- man zem skrūves nav asmeņa. Pirmajā dienā, kad vēl ar pieredzi švaki, liku vertikāli tievo, kuru skrūve aprāva un pirksts tieši gadījās starp bluķīti un galdu. Uz kādu laiku paliku bez naga un pirksta kauliņš bija lauzts.

Kopējā atziņa
- jātaisa pamatīgāks galds un verķis jāpiedzen ar siksnām, kā arī jāiegulda kvalitatīvā skrūvē. Manējā bija kaut kāds štrunts pa 10Ls no Latgalītes, kurai ātri dilst tā vītne.
- noteikti turpmāk skaldīšu tikai ar skrūvi.

Datums: 31/01/2013 14:58

Šitādu pat skrūve neņemtu:
[www.youtube.com]

Autors: Begemotc ()
Datums: 31/01/2013 15:24

khe Wrote:
-------------------------------------------------------
> Šitādu pat skrūve neņemtu:
> [www.youtube.com]
> ature=endscreen

a priekš kam vajag?

Autors: Gints__ ()
Datums: 31/01/2013 17:23

khe Wrote:
-------------------------------------------------------
> Šitādu pat skrūve neņemtu:
> [www.youtube.com]
> ature=endscreen
Maliņas BTW var noskaldīt elementāri, ar vidu varētu būt grūti. Bet galu galā Jāņu ugunskuram arī kaut kas jāatstāj!

Autors: Hubuss ()
Datums: 20/02/2013 15:19

Varbūt kāds ir uzmeistarojis kauko līdzīgu šim [www.youtube.com]
Līdzīgus tirgo ss. Igland ws65. Tikai kaukā žēl atdot ap 900ls. Varbūt kāds ir nopircis un var padalīties atsauksmēs.

Autors: umka ()
Datums: 20/02/2013 18:19

Man ir šāds pirku Polijā tur viņu sauc "lupalka poliski"" maksāja nepilnus 120:Ls spēks 5.5tonnas, tās kājas var arī nelikt, tad vienkārši iekārtojies uz ķeblīša, vēlams zem pakaļas palikt spilvenu, savādāk pakaļa atsēžas. 50cm diametra sausu bērza bluķi pāršķeļ kā nemetās! Uz derībām čoms cirta bluķus ar cirvi es ar lupalku, Fiskar ciris netur līdzi!
[www.stokker.lv]

Autors: Hubuss ()
Datums: 20/02/2013 22:50

Cipa tādus esu daudz skatījis, bet man viņi nepatīk lēnā ātruma dēļ. Man škiet viņiem visiem tāds standarts 4,5cm sekundē uz priekšu. Tas nozīmē 45cm garu blukīti škels 10 sekundes, kaukā pailgi. Un bez tām kājām kaukā visu laiku salīcis, bet ar kājām pārškeltie krīt zemē un tiem jāliecas pakaļ. Es varbūt to bez kājām liktu uz kāda galda, bet ja ar kājām , galā prasītos kāda paplāte kā lielajiem lai nau jāliecas pēc pārškeltajiem. Jo šitie vienā gājienā pārškeļ tikai uz pusēm kaukā nau redzēts ka 5 tonnīgajam liktu nazi kur pārškeļ uzreiz 4 daļās.

Pašreizējā: 3 no 7

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********  **     **  ********   **    ** 
 **  **  **  **        ***   ***  **     **   **  **  
 **  **  **  ******    ** *** **  ********      **    
 **  **  **  **        **     **  **            **    
 **  **  **  **        **     **  **            **    
  ***  ***   ********  **     **  **            **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727