building.lv skaitļos

Lietotāji online28
Aktīvie uzņēmumi1738
Nozares raksti32892
Atjaunojamā enerģija : building.lv

Atjaunojamā enerģija

Izstādē "Vide un Enerģija 2013" dominē inovatīvas iekārtas un tehnoloģijas

Izstādē "Vide un Enerģija 2013" dominē inovatīvas iekārtas un tehnoloģijas

No 2013.gada 17.līdz 20.oktobrim Ķīpsalas izstāžu hallē aizritējušas kārtējās starptautiskās izstādes "Vide un Enerģija 2013" dienas ar interesantu ekspozīciju un novitātēm piesātinātām prezentācijām daudzskaitlīgajos izstādes semināros.
Izstāde "Māja. Dzīvoklis 2013" – vieta, kur sākt mājokļa pārvērtības

Izstāde "Māja. Dzīvoklis 2013" – vieta, kur sākt mājokļa pārvērtības

Rudens ir pats piemērotākais brīdis, lai mūsu mājoklis piedzīvotu mazākus vai lielākus labiekārtošanas darbus un jaunas vēsmas interjerā.
"Rīgas enerģētikas dienu 2013" atklāšanas pasākums sadarbībā ar Eiropas pašvaldību apvienību "Energy Cities"

"Rīgas enerģētikas dienu 2013" atklāšanas pasākums sadarbībā ar Eiropas pašvaldību apvienību "Energy Cities"

2013.gada 2.oktobrī Rīgas domes sēžu zālē ar ES enerģētikas aģentūru apvienības ManagEnergy mācību semināru "ESKO līgumi un starptautiski finanšu instrumenti Rīcības plānu pasākumu finansēšanai" sākās "Rīgas enerģētikas dienas 2013", un tās atklāja Rīgas ...

D.Pavļuts: Mājsaimniecībām zaļās enerģijas ražošana padarīta pieejamāka, ērtāka un vienkāršāka

10.oktobrī, Saeima galīgajā lasījumā atbalstījusi Ekonomikas ministrijas izstrādātos grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, kas stāsies spēkā nākamā gada 1.janvārī un padarīs ērtāku un vienkāršāku atjaunojamo energoresursu (AER) izmantošanu mājsaimniecībās.

Sadarbības partneri iepazīstina Rīgas viesus ar ilgtspējīgas enerģētikas attīstību

2013.gada 25.septembrī AS "Latvenergo" Energoefektivitātes centrā Jūrmalā viesojās Eiropas Savienības finansētā projekta INOGATE delegācija.
Ilgtspējīgākā Latvijas ēka, Ilgtspējīgākais projekts un Ilgtspējīgākā studentu ideja 2013

Ilgtspējīgākā Latvijas ēka, Ilgtspējīgākais projekts un Ilgtspējīgākā studentu ideja 2013

No š.g. 16. – 20.septembrim visā pasaulē tika atzīmēta Pasaules Zaļās būvniecības nedēļa, kuru koordinē Pasaules Zaļās būvniecības padome un tās dalībvalstu organizācijas ar mērķi pievērst vairāk uzmanības ilgtspējīgu, veselībai un videi draudzīgāku ēku un ciematu būvniecībai. 19. septembrī ...

Aicina reģistrēties starptautiskai konferencei par bioenerģijas veicināšanu

SIA "Vides investīciju fonds" aicina reģistrēties starptautiskai konferencei par bioenerģijas veicināšanu Baltijas jūras reģionā, kas notiks šī gada 18.oktobrī Ķīpsalas izstāžu centrā.

Valdība atbalsta likumprojektu paketi, lai patērētājiem apturētu izmaksu pieaugumu par subsidēto enerģiju

Ministru kabinets otrdien, 17.septembrī, atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavoto likumprojektu paketi tā saucamās subsidētās enerģijas izmaksu pieauguma ierobežošanai, kas paredz, ka no nākamā gada 1.aprīļa sāks darboties mehānisms, kas Latvijas uzņēmumiem un mājsaimniecībām kompensēs obligātā iepirkuma komponentes (OIK) pieaugumu. Izstrādātie likumprojekti, ...

Klāt kārtējās Rīgas enerģētikas dienas

Reizē ar vasaras izskaņu un rudens tuvošanos visa oktobra mēneša garumā ir klāt kārtējās Rīgas enerģētikas dienas.

Noslēgusies projektu ieviešana konkursā "Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai ražošanas ēkās"

2013.gada augustā ir veikts pēdējais noslēguma maksājums finansējuma saņēmējiem Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklātā konkursa "Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai ražošanas ēkās" ietvaros.

Eiropas Ģeotermālās enerģijas padome nāk klajā ar jaunām iniciatīvām

Eiropas Ģeotermālās enerģijas padome (angl. European Geothermal Energy Council – saīsināti EGEC) ir nākusi klajā ar jaunām iniciatīvām ģeotermijas veicināšanai.

Valdība atbalsta priekšlikumus elektrības cenas pieauguma ierobežošanai

Ministru kabinets otrdien, 13.augustā, atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotos priekšlikumus elektrības cenu pieauguma ierobežošanai, izveidojot Elektroenerģijas lietotāju atbalsta fondu, no kura Latvijas uzņēmumiem un mājsaimniecībām kompensēs patērētājiem obligātā iepirkuma komponentes (OIK) pieaugumu.

Daudzdzīvokļu māju siltināšanas programmas ietvaros šajā ES fondu plānošanas periodā tiks renovētas aptuveni 1000 ēkas

Ekonomikas ministrija prognozē, ka par kopējo Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) aktivitātē "Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi" pieejamo finansējumu tiks īstenoti aptuveni 1 000 daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku renovācijas projekti. Kopumā mājokļu siltināšanai ir bijuši pieejami 62,75 miljoni ...

Uzņēmēji aicināti pieteikties dalībai MIPIM 2014 vienotā stendā ar Rīgas pašvaldību

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ir uzsācis gatavošanos vienam no lielākajiem un prestižākiem starptautiskajiem nekustamā īpašuma un investīciju forumiem "MIPIM 2014", kas norisināsies Francijā, Kannās, 2014.gada 11.-14.martā. Uzņēmēji un pašvaldības tiek aicināti pieteikties dalībai šajā forumā Pilsētas attīstī...
"Fortum" paplašina siltumapgādes sistēmas tīklu Igaunijā

"Fortum" paplašina siltumapgādes sistēmas tīklu Igaunijā

"Fortum" ir piekritis iegādāties centralizētās siltumapgādes sistēmas tīklu no Tartu siltumapgādes uzņēmuma "Eraküte". Šis centralizētās siltumapgādes sistēmas tīkls veido apmēram 20 % no visa Tartu centralizētās siltumapgādes sistēmas tīkla un atrodas pilsētā visstraujāk augošajā ...
Dzīvojamā ēka Liepājā, Roņu ielā 3, šogad otra energoefektīvākā ēka Latvijā

Dzīvojamā ēka Liepājā, Roņu ielā 3, šogad otra energoefektīvākā ēka Latvijā

Lai veicinātu labo praksi ēku energoefektivitātes jomā, Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un žurnāls "Būvinženieris" 2013. gada martā izsludināja konkursu "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2013". Šajā konkursā daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Liepājā, Roņu ielā 3, atzīta par ...

Informatīvā kampaņa "Dzīvo siltāk" ieguvusi Eiropas Komisijas augstāko novērtējumu konkursā "Ilgtspējīga enerģija Eiropai"

Ekonomikas ministrijas īstenotā informatīvā kampaņa "Dzīvo siltāk" ir ieguvusi 1. vietu nominācijā "Komunikācija" Eiropas Komisijas organizētajā konkursā "Ilgtspējīga enerģija Eiropai".

"Enerģijas diena" Balvos

Balvu novada pašvaldība sadarbībā ar SIA "Vides investīciju fonds" 2013. gada 27. jūnijā projektu "SEAP PLUS – Ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plāni - vienota Eiropa enerģijas apsaimniekošanā" un projektu "Pasīvo māju un atjaunojamo energoresursu reģioni" rīko: "Enerģijas dienu" ...

K 2013 Diseldorfa: Nr. 1 platforma globālām prezentācijām

Vairāk kā 3000 pasaules plastmasas un gumijas industrijas uzņēmumi prezentēs savas šodienas un nākotnes risinājumusPlastmasas un gumijas industrijas produkti un risinājumi inovatīva pielietojuma ziņā viennozīmīgi ieņem pirmo vietu. Neskatoties, vai tie tiek izmantoti iepakošanā vai celtniecībā, mašīnbūvē vai elektronikas ražošanā, medicīnas tehnoloģijās, ...

Vispasaules vēja dienā aicina novērtēt vēja neizmantoto potenciālu

Sestdien, 15. jūnijā, jau sesto gadu visā pasaulē tiks atzīmēta Vispasaules vēja diena. Latvijas Vēja elektroenerģijas ražotāju savienība (VERS) šajā dienā aicina arī Latvijas iedzīvotājus un politiķus pievērst uzmanību vēja resursa neizmantotajam potenciālam.

EM: Mājokļu renovācijas sekmēšanai nepieciešami papildu stimuli

Ekonomikas ministrija (EM) ir izvērtējusi līdz šim pieejamo atbalsta programmu ēku energoefektivitātes uzlabošanai darbību, un piedāvā iespējamos risinājumus mājokļu energoefektivitātes uzlabošanai līdz 2020. un turpmākajiem gadiem.

RTU aicina uz spāru svētkiem Ķīpsalā

Trešdien, 15. maijā, Ķīpsalā tiks svinīgi aizvadīti Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF) jaunās ēkas Spāru svētki.
Apkurē priekšroka dodama "zaļajiem" energoresursiem

Apkurē priekšroka dodama "zaļajiem" energoresursiem

Pārfrāzējot seno parunu, kas māca ratus kalt ziemā, bet ragavas vasarā, apkures katls jāizvēlas vasarā. Turklāt tālredzīgs saimnieks, domājot par apkures izmaksu samazināšanu, neņems uzreiz pirmo izdevīgo piedāvājumu, kas "trāpīsies ceļā", bet rūpīgi izpētīs tirgus piedāvā...
Informatīvs pasākums par finanšu instrumenta NER300 iespējām ģeotermālās enerģijas un citu AER projektu finansēšanai

Informatīvs pasākums par finanšu instrumenta NER300 iespējām ģeotermālās enerģijas un citu AER projektu finansēšanai

Rīgas enerģētikas aģentūras Energoefektivitātes informācijas centrs turpina  energoefektivitātes lietpratēju diskusiju ciklu. Piektdien, 2013.gada 17.maijā notiks cikla kārtējā diskusija: "NER300 atbalsta programmas otrā uzsaukuma iespējas atjaunojamās enerģijas projektu finansēšanai", kas tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas nacionālo ģeotermālo asociāciju (LNGA).
LED - jaunākās paaudzes apgaismojums

LED - jaunākās paaudzes apgaismojums

LED (Light Emitted Diode) ir enerģiju taupošs un ekonomiski izdevīgs jaunākās paaudzes apgaismojums, kura darbība ir balstīta uz kristālu spīdēšanu. LED darbības pamatā ir gaismas elektroluminiscence, kas rodas, strāvai plūstot caur pusvadītāja kristālu p-n elektriskajā ķēdē.