building.lv skaitļos

Lietotāji online12
Aktīvie uzņēmumi1696
Nozares raksti32878
Atkritumu pārstrāde : building.lv

Atkritumu pārstrāde

Valdība apstiprina 13.7 miljonus vērto Ventspils reģionālo atkritumu apsaimniekošanas plānu 2008.-2012. gadam

Valdība apstiprina 13.7 miljonus vērto Ventspils reģionālo atkritumu apsaimniekošanas plānu 2008.-2012. gadam

Valdība apstiprinājusi Ventspils reģionālo atkritumu apsaimniekošanas plānu 2008.-2012. gadam, paredzot no Eiropas Savienības fondiem finansējumu veicamajiem pasākumiem 13.7 milj. Ls apmērā.
K.Gerhards iepazīsies ar Dānijas pieredzi cietā kurināmā spēkstaciju izmantošanā

K.Gerhards iepazīsies ar Dānijas pieredzi cietā kurināmā spēkstaciju izmantošanā

Rīt, 9.septembrī, ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) dodas vienas dienas vizītē uz Kopenhāgenu, lai kopīgi ar Ekonomikas ministrijas (EM) un Liepājas domes amatpersonām iepazītos ar Dānijas pieredzi cietā kurināmā spēkstaciju izmantošanā.
Veicinās elektrisko iekārtu pienācīgu utilizāciju un atkārtotu izmantošanu

Veicinās elektrisko iekārtu pienācīgu utilizāciju un atkārtotu izmantošanu

Turpmāk atsevišķi savāktos elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumus būs jāpārvadā tā, lai tiktu veicināta veselu elektrisko vai elektronisko iekārtu vai tajās esošo komponentu atkārtota izmantošana un pārstrāde, vēstī LETA.

Ziemeļvidzemes reģiona pašvaldības informēs par notekūdeņu dūņu apsaimniekošanu

Ceturtdien, 19.jūnijā, plkst.11 reģionālajā cieto sadzīves atkritumu noglabāšanas poligonā "Daibe" notiks seminārs pašvaldībām par notekūdeņu dūņu apsaimniekošanu Ziemeļvidzemes reģionā.
Kāpēc dienasgaismas spuldzes nevaram vienkārši izmest atkritumu konteinerā?

Kāpēc dienasgaismas spuldzes nevaram vienkārši izmest atkritumu konteinerā?

Pārstrādājot 100 000 lampu, iegūst trīs kilogramus dzīvsudraba masas, no kuras 30% ir tīrs dzīvsudrabs. Lai gan energoekonomiskās spuldzes kalpo ilgi – daža pat līdz piecpadsmit gadiem, tomēr pienāk brīdis, kad tā ir nokalpojusi. Ko darīt? Izmest atkritumos? Nedari tā! – brīdina vides sargi, raksta "Latvijas Avīze&...
Akcijas "Nekrāj krāmus!" ietvaros, nodotas vairāk kā 100 tonnas nolietoto elektropreču

Akcijas "Nekrāj krāmus!" ietvaros, nodotas vairāk kā 100 tonnas nolietoto elektropreču

Latvijas Zaļā punkta (LZP) un 29 tā sadarbības partneru kopīgi organizētajā pavasara tīrības akcijā "Nekrāj krāmus!" savāktas un otrreizējai pārstrādei nodotas vairāk kā 100 tonnas nolietoto elektropreču, ziņo Jelgavas pilsētas vortāls.

Notiks mežizstrādes tehnikas demonstrējumi

2. aprīlī izstādes "Mežs un Koks 2008" ietvaros Misas mežniecībā netālu no Rīgas-Bauskas šosejas notiks mežizstrādes tehnikas demonstrējumi sarežģītos darba apstākļos, kuros piedalīsies virkne tehnikas ražotāju.
Polietilēna izstrādājumu ražotājs "Daradus" uzsāks ražošanu "Nordic Industrial Park" jaunajā ražošanas kompleksā

Polietilēna izstrādājumu ražotājs "Daradus" uzsāks ražošanu "Nordic Industrial Park" jaunajā ražošanas kompleksā

Lielākais industriālo parku attīstītājs Baltijā "NP Properties" un ražotājs SIA "Daradus" noslēdzis līgumu par aptuveni 2200 kv.m. ražošanas telpu iznomāšanu industriālajā parkā Olainē "Nordic Industrial Park", jaunajā ražošanas ēku kompleksā. Polietilēna izstrādājumu ražotājs SIA &...

Ķīpsalā vienlaikus trīs izstādes profesionāļiem

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā no 22. līdz 24. novembrim vienlaikus notiks trīs izstādes profesionāļiem – darba drošības izstāde "Drošam darbam 2007", izstāde "Tech Industry 2007" un "Vide un Enerģija 2007".
Ko dēvēsim par ekoloģisku jumta segumu?

Ko dēvēsim par ekoloģisku jumta segumu?

Viens no ekoloģiskas būvniecības pamatnosacījumiem ir pārstrādājamu materiālu izmantošana.

"Eesti Polevkivi" sāk grants eksportu uz Latviju

Igaunijas valsts degslānekļa ieguves kompānija "Eesti Polevkivi" trešdien uzsāka grants eksportu uz Latviju, vēsta Igaunijas laikraksts "Põhjarannik".

Atbalsta jaunus sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumus Rīgā

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti šodien atbalstīja jaunu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumu projektu, kurā noteikta sadzīves atkritumu savākšanas, dalītas savākšanas, izvešanas un norēķinu kārtība Rīgā.
EKO OSTA - attīrīšanas iekārtu komplekss

EKO OSTA - attīrīšanas iekārtu komplekss

Uzņēmums EKO OSTA ir augstas klases profesionāļu komanda, kas strādā jau no 1999. gada vides aizsardzības jomā.

Ventspils dome apstiprina vides aizsardzības licences diviem uzņēmumiem

Ventspils dome pieņēma lēmumu par vides aizsardzības licenču apstiprināšanu diviem uzņēmumiem - SIA "Variants" un SIA "Partneris".
Ekoloģija? Vai patiešām? Jumti

Ekoloģija? Vai patiešām? Jumti

Viens no ekoloģiskas būvniecības pamatnosacījumiem ir pārstrādājamu materiālu izmantošana. Mūsdienās eksistē pietiekams skaits sintētisko materiālu, kuri cilvēkam nav kaitīgi. Tie ir dažādi polimēru materiāli, sintezēti no dabīgām vielām vai ķīmiskajiem elementiem, kuru savstarpējo reakciju rezultātā var ...

Šogad Liepājā būvniecības apjomi palielinājušies par sešiem miljoniem latu vairāk nekā pērn

Šā gada 11 mēnešos būvniecība veikta aptuveni 25 miljonu latu vērtībā, kas ir par sešiem miljoniem latu vairāk nekā visā 2004.gadā, aģentūru LETA informēja Liepājas domes Būvvaldes vadītāja Agrita Kulvanovska.

Vides departaments nemierā ar iespējamu Rīgas meža teritorijas transformēšanu par apbūves teritoriju

Jaunais Rīgas pilsētas attīstības plāns 2006.-2018.gadam pieļauj apbūvi daļā Rīgas meža teritorijas, pret ko Rīgas domes Vides departamentam ir iebildumi, šodien preses konferencē informēja departamenta direktors Askolds Kļaviņš (LZP).

Lems par Salaspils kodolreaktora demontāžu un izmantošanu nākotnē

Kā norāda Vides ministrija, 1999.gadā tika apstiprināta Salaspils kodolreaktora likvidēšanas un demontāžas koncepcija, kura nākamajos desmit gados paredz reaktora pilnīgu likvidēšanu un demontāžu līdz "zaļajam mauriņam".

Daugavpilī plāno celt kurināmās gāzes ražošanas uzņēmumu

Siltuma ražošanas un tehnoloģiju izstrādes uzņēmums SIA "Elliks" noslēdzis zemes nomas līgumu ar AS "Lokomotīve", lai Daugavpilī uzceltu gāzģeneratoru staciju un rekonstruētu Daugavpils siltumcentrāles darbam ar ģeneratoru gāzi.

"L&T Hoetika" Latvijā plāno veidot atkritumu šķirošanas rūpnīcu

Vides kopšanas uzņēmums "L^amp;T Hoetika" Latvijā plāno izveidot atkritumu šķirošanas rūpnīcu, šodien preses konferencē informēja uzņēmuma direktors Vladimirs Cudečkis.

Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija pērn strādājusi ar 25 000 latu zaudējumiem

Pagājušo gadu SIA bezpeļņas organizācija "Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas biedrība" (ZAAO) beigusi ar 25 573 latu zaudējumiem, aģentūrai LETA pastāstīja ZAAO rīkotājdirektors Aivars Sirmais.