UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123456Nākošā
Pašreizējā: 1 no 6
Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: JanisL ()
Datums: 13/09/2010 12:58

Tāks, apzinoties, ka diezinvai ar rokām pamanīšos savai salmu mājai šoruden mālus saklēbēt virsū apmetuma formātā, vai kāds var sniegt kādu ieteikumu, kādu apmetumu varētu uzvālēt mehāniskā veidā uz salmu sienām? Tobiš, vajadzētu kaut ko vienkāršu, dabīgu (kaļķi?) un lētu...

Es it kā iedomājos, ka tas process norit aptuveni šādi - atved iekārtu piekabes izskatā, saber tajā izejvielas, pielej ūdeni, uzmaisa, slēdz klāt šļūteni un ar kompresoru nosmidzina/nopūš to sienu.

Un vai kādam ir informācija - cik tad aptuveni izmaksā šāda mehāniska apmetuma veidošana darba un materiālu izteiksmē uz kvadrātmetru?

P.S. Kādu konkrēti līmjavu var ķellēt uz putuplasta, bez sieta to iefakturēt labākam izskatam un tādu pat arī atstāt? Man nav vajadzīgi biezpieni un lietutiņi...

Paldies par jebkuru informatīvi vērtīgu komentāru!


Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 13/09/2010 13:19

No pērnruden izmēģinātajiem variantiem par labāko atzinu:
1) putuplastu viegli priekškodināt ar acetonu;
2) uzpindzelēt plānu kārtiņu lateksa dispersijas Polyline Super, kam arī piejaukta kāda 1/8 daļa acetona (daudz nevar, rauj ķīselī);
3) uz nenožuvušas līmes kārtiņas - betonkontakt (smilšainā līme) analogu ārdarbiem.
Vai tad Aleksandram nebija uztaisīta kautkāda pie kompresora slēdzama spricekļkanna?
Ķīpsalas izstādē esmu redzējis piespiedu javas maisītāju, līdzīgu, kā Tu taisījies pirkt, tikai ar hermētisku vāku un slēdzamu pie kompresora. Izpildīts kā neliela auto piekabīte, maksāja ap 5 kLs (kompresors cenā neietilpst!).
Citām apmetuma mašīnām ir mehāniski javas sūkņi uz tāda kā gliemežpārvada. Laikam arī vecajā vācu salmu filmā redzamais ir ar javas sūkni.

Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 13/09/2010 13:23


Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 13/09/2010 13:25

Tev jāmeklē torkretapmetuma mašīnas vai firmas, kas strādā ar šadu 'torkret' apmetumu. Tur liela starpība nebūtu vai tiek izpūsts māls vai cementa maisījums.
Tev tikai firmas pārstāvji varēs pateikt no kādas summastie gatavi darbināt šādu mašīnu.

Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: aaaa ()
Datums: 13/09/2010 13:28

ss.lv jebkurš, kas piedāvā mašīnapmetumu, to dara ar sūkni. Zvani un sarunā - viņiem ir pilnīgi vienalga, ko tur bērt iekšā - kaļķi vai ģipsi. To aparātu pašam piprkt ir nereāli, maksās vairāk kā māja. Buma laikos man ar tādu taisīja betona grīdas - viens stāv un šķipelē granti un cementu, ūdens ir bačokā un tiek dozēts automātiski, pa garu trubu uz māju nāk betons. Bet agregāts nopietns, ar dīzeļmotoru, esot pirkts jauns un esot maksājis, ja pareizi atceros, 20 vai 30k EUR. Tā varētu būt.
Apmetuma mašīnas ir mazākas un ne tik zvērīgas, caurules tievākas, pats agregāts mazāks, domāju arī lētāks.
Met kaļķa-cementa, ātrāk cietēs, bet kaut kur netā lasīju par maksimālo cementa piedevu kaļķa javai salmu māju apmešanai - virs cikturtiem% neesot labi, jo strauji mazinās tvaikcaurlaidība.

Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: aaaa ()
Datums: 13/09/2010 13:35

Ja godīgi - mans ieteikums nesteigties. Salmu siena noteikti sēdīsies. Saliec šoruden sienas un ar skavotāju vai līstītēm apšuj māju ar PE plēvi, lai pasargātu no sniega un lietus. Pavasarī, kad sienas būs nosēdušās - noteikti diezgan vērā ņemami, tad arī apmetīsi. Pāris plēves ruļļus var arī upurēt, droši vien pietiks ar vienu, jo plēves rullis ir 3 vai 6m plats un 50m garš.

Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: Rx ()
Datums: 13/09/2010 13:45

Man jau sen izdevās izgatavot smilšu strūklas aparāta galvu, darbināmu ar kompresoru...(vienkāršas konstrukcijas!)Bet tā kā tā arī to neiedarbināju ar smiltīm (nebija sausu smilšu kas tam paredzētas) tad eksperimentēju citiem mēŗķiem >, tas ir, piemēram, ja to caurules galu, kas būtu jāliek smiltīs, ieliek balsināšanas kaļķa putriņā, tad lieliski izdevās kaļķot ābeles lielā ātrumā. Tātad tāda uzparikte derētu māla, kaļķa putriņas uzpūšanai . Vienīgais pati putriņa būtu nepārtaukti jāmaisa, lai viendabīgāks sastavs. bet tā nav problēma- pieliek spainim urbja mikseri, kas visu laiku griežās.

Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: Rx ()
Datums: 13/09/2010 13:53

aaaa saka ka mašīna aparatā var gāzt iekšā ko grib..!!!!????(SAKA:"...viņiem ir pilnīgi vienalga, ko tur bērt iekšā - kaļķi vai ģipsi."). Tā gan nav: Tajā tie, kas ar šo iekārtu strādā, piešaujās tikai pie viena "pulvera" un uzmanīgi to pieregulē, jo šneks sastāvu ražu reālā laikā uzreiz maisot klāt ūdeni no pienācīga , patstāvīga ūdens spiediena avota, ko arī kontrolē. Sastāvam jabūt ne par slapju, ne par sausu. Kļūdas gadījumā iekārta var pat iziet no ierindas, pat neglābjami! Bet maksā tā N-tūkstošus.

Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: aaaa ()
Datums: 13/09/2010 14:03

Protams, ka jāpiešaujas, bet ja veči met ģipsi, kas ir trakākais no trakākajiem materiāliem, tad jebkas cits būs vienkārši atpūta. Turklāt kaļķu javai priekšrocība ir tāda, ka tā necietē, jebkurā brīdī aparātu var izmazgāt - pat atstāt uz ilgāku laiku. Ģipša gadījumā katra minūte ir no svara :)
Tā gluži nav, ka viņš tikai ar šneku maisa reālajā laikā. Iekšā es tam verķim nelūrēju, bet tam, ar ko man betonēja bija tā - samet sastāvdaļas, tad vāku ciet, pamaisa kādas 30 sek.-1 minūti un tad pagriež ričagu un putru sāk vemt ārā otrā galā. Domāju, tur tiešām ir šneks un kompresors ar padevi. Ja kompresors ciet, notiek vienkārša maisīšana, kad ir samaisīts, sāk pūst masu ar gaisu ārā. Kaļķa apmetums ir mīkstāks un plastiskāks par ģipša apmetumu, nevajadzētu būt problēmām.
On-line maisīšana ir tikai lielajos objektos ar gataviem sausajiem maisījumiem (pie mums neredz, bet R-Eiropā pie katras palielas stroikas stāv silo ar uzrakstu Knauf un cauruli mājai pa logu iekšā.), kur tikai jāpievieno ūdens, ja maisa atsevišķi granti ar kaļķi, nekas tāds nav iespējams, tad tāpat process būs "bačveidīgs"

Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: JanisL ()
Datums: 13/09/2010 14:08

Tāks, apmetuma mašīnu pirkt netaisos! Es biju domājis, varbūt vnk kādam ir info, par kādām naudiņām šitādu mantu kāds kustina. :)

A vienu pašu kaļķi nevar pūst? Protams, jau minēju, ka cements mani nebiedē, bet nūū salmu sienās cements mazliet idejiski nav tas. Par māla nemīlīgajām īpašībām jau mazliet izrunājām.

Kas attiecas uz salmu sēšanos - noliegt nevaru, taču gana būtiski, ka tās ķīpas man gadu ir nostāvējušas kaudzē - tas nav svaigi no lauka! Attiecīgi sēšanās faktors nevarētu būt tik liels, kā varētu gaidīt. Bet starp citu, ideja par noskavošanu ar plēvi pie karkasa - nav slikta, vienīgi saulainā laikā atkal viss varētu diezgan labi sasutināties tur apakšā.

Iet uz lapu: 123456Nākošā
Pašreizējā: 1 no 6


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **        **      **  **     **  **     ** 
 **     **  **        **  **  **  **     **  **     ** 
 **     **  **        **  **  **  **     **  **     ** 
 *********  **        **  **  **  *********  ********* 
 **     **  **        **  **  **  **     **  **     ** 
 **     **  **        **  **  **  **     **  **     ** 
 **     **  ********   ***  ***   **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727