UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 6
Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: m. ()
Datums: 13/09/2010 14:26

To betonjaucamo aparaatu var izireet par 50 ls dienaktii imo iret atmaksaajas.

Vari iedot kadiem jaunieshiem lai apmet, bet vacu ruupneiciibu apmaksaat ar nav slikti.

Paboli to ss sadalju kur vibroblieti mekleeji un medzjik google ar atslegas vardiem apmetuma masinas ire - man vienaa no pirmajaaam lapaam radas 15 ls dienaktii.

---

Un ar ieteiktu gaidiit jo tas kiipas sedisies un vispar vinjas labaak butu armeet ar stiklskiedr.

Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: aaaa ()
Datums: 13/09/2010 15:01

Nū vecīt, ideja par nesēšanos ir naiva. Ja pat ar rokas presi to ķīpu var piespaidīt par gandrīz 10cm, tad apakšējās zem visas sienas svara sēdīsies un vēl kā. Uztaisi sienu un augšā uz statņiem atzīmē līmeni, pavēro, kas notiek nedēļas laikā.

Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: JanisL ()
Datums: 13/09/2010 15:42

Nūū pag - a nav ienākusi doma galvā, ka ar rokas presi to ķīpu var sapresēt stiprāk tāpēc, ka ķīpotājs pirms gada bija sūdīgi noregulēts un turklāt pa gadu tās ķīpas ir pažuvušas un sasēdušās?!? Man gan par to nav šaubu, tāpēc uzmeistaroju to presīti.

Es NEnoliedzu, ka ikviens materiāls ar laiku sēžās, bet pagaidām man šķiet, ka gada laikā nekas tur TIK grandiozi nenosēdīsies, lai tagad sēdētu, gaidītu un riskētu ar sapelējušām, mitrām ķīpām. Tur jau tas labums - nosēdīsies, pamanīšu šķirbu augšpusē, tad ta problēma - viegli atsit nost apmetumu 5cm josliņā ap augšējo vainagsiju un aizbāz vēlreiz to spraugu ar salmiem vai ko citu labāku, ja gribās. Neredzu iemeslu tā satraukties.

Ir vēl doma varbūt izmantot domkratu pie augšējās, pēdējās rindas, lai mēģinātu sienu sapresēt labāk. Bet vispār, galvenais, mierīgi uztveriet - tā ir gana eksperimentāla būvniecība, kur atļaujos eksperimentēt ar nelielām detaļām - karkass un jumts tak ir kārtīgs, tas uz galvas neuznāks. Ar pārejo jau var "paspēlēties".

Es jau ss.lv papētīju, it kā 3 līdz 3,5 Ls par m2 - darbs ar materiālu. Ja ņem vērā daudz drošāku kvalitāti un nenormālā apjomā aiztaupītas pūles un laiku - tas varētu it kā būt pat ļoti sakarīgs variants.

Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: m. ()
Datums: 13/09/2010 15:47


Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: JanisL ()
Datums: 13/09/2010 15:54

Paldies, M. !!

Vēl tikai jāsaprot, vai es pats ar tādu aparātu mācētu rīkoties. Un vēl jāsaprot, kādus izejmateriālus un kādās proporcijās, apjomos vajag. Tobiš, jāsarēķina vai paša ņemšanās ar materiāliem sanāktu lētāk, nekā laba apmešanas meistara darbs ar viņu pašu piedāvāto materiālu.

Un vēl - visur piedāvā tikai kaļķa / cementa vai ģipša / kaļķa apmetuma variantus. Jāpēta, vai man tas cements vai ģipsis ar salmiem draudzētos. Man it kā vajag kaut kādu nosacītu elpojamības efektu tomēr tam apmetumam.

Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: aaaa ()
Datums: 13/09/2010 16:06

Ar apmetējiem jārunā - 3.5Ls/m2 ir par nogruntētu līdzenu FIBO bloku sienu ar minimālo apmetuma kārtas biezumu. Domāju, kā sāksi stāstīt par salmu ķīpām un tīru kaļķa apmetumu, tā vai nu būs ni un ni, vai cena debesīs.

Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: JanisL ()
Datums: 13/09/2010 16:14

Tur jau tas labums, ka uz manas salmu sienas es lieliski zinu un apzinos, ka nevar panākt gludu līmeni, līdz ar to meistariem nebūtu tik ļoti jāiespringst un jāšaujas, lai panāktu galda virsmas līdzenumu. Patiesībā, pat vienkāršāk un mierīgāku sirdi var strādāt.

Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: ints45 ()
Datums: 13/09/2010 16:20

paga, paga ... no māliem attiekties nevar nekādā gadījumā! Bloga nosaukums taču ir "salmi um māli"

Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: m. ()
Datums: 13/09/2010 16:23

Priekshkam gludu - uzmet negludu un tad kaut kad aizmet negludumus un uzmet otro kartinju. Kalka cementa metot 2 x un nevajag cereet ka pirmaja reize bus gluds.

Re: Mašīnapmetums salmu sienai
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 13/09/2010 16:29

Pats jau sen biju izprātojis, ka vismaz gadu turētu salmu māju neapmestu, bet apliktu ar plēvi līdzīgi kā aaaa iesaka, tikai ar gana lielu distanci no ķīpām un vējspraugu pašā apakšā. Ciz zinu, cementa piedeva pie kaļķa visos pielietojumos uzlabo iestrādes ērtumu, ātrumu, max vienas kārtas biezumu, bet tās arī ir vienīgās priekšrocības. Citas īpašības cements tikai pasliktina.
Kaļķis vien sanāks dārgs, Aleksandram, cik zinu, bija ideja mainīga sastāva slāņiem: māls (visbiezākais); māls+kaļķis; kaļķis.

Pašreizējā: 2 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        ********  **     **  **      **  ******** 
 **        **    **  **     **  **  **  **  **    ** 
 **            **    **     **  **  **  **      **   
 **           **     **     **  **  **  **     **    
 **          **      **     **  **  **  **    **     
 **          **      **     **  **  **  **    **     
 ********    **       *******    ***  ***     **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727