UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 9 no 12
Re: Kurmju cīņas
Autors: ints45 ()
Datums: 11/05/2014 17:18

turpinot domu - varbūt ar šādu vibrāciju var sagraut čalim alu sistēmu un viņam vairs nav ne spēka ne resursu visu atjaunot?

Re: Kurmju cīņas
Autors: Didims ()
Datums: 11/05/2014 19:14

Manim ar šopavasar kurmju nu jau ir par daudz. Vislaik viņi tur pa pļavu, pa maliņu, lai dzīvojas, bet nu jau ir vienk. abnormāla invāzija.
It kā ir indes, lamatiņas, durkļi un pat spridzināšana. Tie pirmējie prasa lielu ņemšanos un neesot gana efektīvi. Gribēju par to spridzināšanu - viņi tur vienk. propānu salaiž alās un tad piešķiļ vai kaut kādu aktīvāku gāzu maisījumu tomēr?

Re: Kurmju cīņas
Autors: khe ()
Datums: 11/05/2014 23:37

Jau sajauktu propānu ar skābekli pareizā attiecībā....

Re: Kurmju cīņas
Autors: Didzisp ()
Datums: 12/05/2014 08:04

Vibrācija nepalīdzēs. Ja esi braucis ar vilcienu,tad varbūt ievēroji, ka kurmju rakumi ir tiešā uzbēruma tuvumā, a tur ta kāda vibrācija no prečinieka. Ja Tavā mauriņa garšīgas sliekas, tad kurmis pacietīs visu :) Spridzināšana nav nekas jauns. Jau krievulaikos laida gāzi no autogena alās un spēra tās gaisā. Nezinu, varbūt kurmji izgājusi civilās aizsardzības kursus, bet nav efektīvi . Tikai un vienīgi kurmju lamatiņas palīdz. Jā, čakars, katru dienu ar to jāņemās, bet toties 100% rezultāts. Kad savulaik sāku iekopt zemi tad vasarā vairāk kā trīsdesmit kurmjus noķēru. Tagad miers, kā kāds teritorijas malā parādās, tā slazdu alā un otrā rīta robežpārkapējs noķerts. Kurmjus nevar iznīcināt ar akciju reizi gadā kā subotņikā, vai ar vienu spridzināsanu. Tur vajadzīgs mērķtiecīgs un regulars darbs. Man jau pat garlaicīgi palicis, slazdi rūsē un nav vairs uz kā ķeršanas meistaeību trenēt :)

Re: Kurmju cīņas
Autors: khe ()
Datums: 12/05/2014 08:49

Amīši visu nofilmē un saliek YouToubā. Varbūt vari paraugklipiņu ar darbību izklāstu un īpašiem smalkumiem(kā izvēlies kurā rakumā likt, no kuras puses melnais nāks...) ievietot:)

Re: Kurmju cīņas
Autors: Didzisp ()
Datums: 12/05/2014 09:06

Man ar to filmēšanu bišku problēmas, jo pats esmu TV operātors un nav kas mani filmē :) Labi,būs kautkad jāsaņemas, tikai kurmis jāatrod, visus esmu izķēris :)

Re: Kurmju cīņas
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 12/05/2014 09:14

Tam, ka eko-dārzotāji neatzīst frēzes, varētu būt pamats - savā dārziņā tiešām laikam esmu safrēzējis gandrīz visas sliekas, kā rezultātā kurmji dzīvojas apkārt pa pļavu un dārzā tikpat kā nenāk...

Re: Kurmju cīņas
Autors: E ()
Datums: 12/05/2014 10:06

Balsoju par Didzisp augstāk aprakstīto pieeju. Es jau vairākus gadus daru precīzi tāpat un arī man slazdi jau sāk ierūsēt, jo kurmji visi izķerti. Atsevišķie robežpārkāpēji tiek likvidēti ātri un bez žēlastības. Galvenais to darīt sistemātiski un neielaist.

Re: Kurmju cīņas
Autors: vārds ()
Datums: 12/05/2014 13:20

Kādas kurmju lamatas izmantojiet?

Re: Kurmju cīņas
Autors: Pluume_G ()
Datums: 12/05/2014 13:26

Ar kurmjiem izmēģinātas gan dīzeļa atgāzu pūšana smacējot, gan kanalizācijas liešana ķipa, lai smakas nomāktu u.tml. Visneefektīvākā akcija bija ūdens liešana, lai gan dziļurbumu skalojot to ūdeni vienalga nebija kur bāzt.

Tas, kas reāli strādā bija lamatiņas [www.viss.lv] Pareizi uzstādot no diviem komplektiem efektivitāte bija 5 kažociņi divās dienās vienā dārza stūrī, turklāt viens bija dubultšāviens- džeki no abām pusēm katrs savos paradīzes vārtos ielīda! Akciju veicu pagājušā gada augustā, šopavasar pagalmā atkal daži rakumi, bet kā cīnīties nav vairs divu domu!

Indes nemēģināju, jo tās jau tā mūsu dzīvē pietiek!

Rudenī veikšu visa mauriņa uzirdināšanu, jo baigi sablietējies un iepriekšminētie kažoki ar piestrādājuši pie reljefa, kas zālespļavējam lauž riteņus nost. Redzēs kā būs nākamsezon.

Pašreizējā: 9 no 12


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  ********    *******   **     ** 
 **   **   **        **     **  **     **  **     ** 
 **  **    **        **     **  **     **  **     ** 
 *****     ******    **     **   ********  **     ** 
 **  **    **        **     **         **  **     ** 
 **   **   **        **     **  **     **  **     ** 
 **    **  ********  ********    *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727