UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 7
Re: ar ko siltinat
Autors: aaaa ()
Datums: 28/09/2007 16:23

Par akmensvates indīgumu - tur ir jābūt traumētam, lai kaut ko tādu atļautu publicēt žurnālos. Akmensvati gatavo no izkausētiem akmeņiem - tad jau akmeņi un stikla pudeles arī ir indīgi.

Re: ar ko siltinat
Autors: Ambrosio ()
Datums: 28/09/2007 16:56

Nesen atradu interesantu lasāmvielu un viedokli par to, kādi faktori jāievēro, lai uzceltu cilvēkam "draudzīgu" māju. Siltināšana, materiāli sienām utt.

[www.izba.su]

Skatīt Izba-dom 21 veka.

Kā jau aaaa rakstīja, tad bezjēga sienu siltināt vienkārši nav jēgas. Sienas ir tikai viens no veidiem, kā māja zaudē siltumu. Palielināt sienas siltumpretestību vairāk kā būvnormatīvos paredzēts nav ekonomiski izdevīgi, labāk to naudu ieguldīt citos siltumtaupīšanas pasākumos. Svarīgi ir pareizi nosiltināt jumtu. Arī logi ir nozīmīgs siltuma zudumu cēlonis.

Saita autors putupolistirolu vienkārši noliedz kā normālu celtniecības materiālu dēļ stirola izdalījumiem un sabrukšanas ilgākā laika posmā. Ja nu vienīgi ekstrudēto un tad pamatiem. Iekšpusē vispār neko no putupolistirola nevajag likt. Bet nu, ja taisa pārdošanai, protams ļoti lēts un izdevīgs materiāls :)

Autors uzskata, ka stikla vatei problēma ir stikla putekļi. Mīkstajai akmens vatei problēma esot mikroputekļi, cietajai vatei - fenols un citas saistvielas, kas satur akmens šķiedras un padara to cietu un neputošu. Protams daudz labāks materiāls nekā visādi putuplasti. Ekovatei ilgstošā laika posmā it kā esot tendence izdalīt celulozes mikroputekļus, kas arī negatīvi ietekmē plaušas.

Autors kā ekoloģiski tīrāko un ilglaicīgako uzskata putustikla paneļus, lai gan tiem arī ir problēmas - tvaika necaurlaidīgs un nav tik liela siltumpretestība - jāsiltina ar apmēram 20 centimetru biezu slāni.

Īsāk sakot, pagaidām vēl nav ideāla siltumizolācijas materiāla :)

Saitā ļoti interesants viedoklis par celtniecību. Īsumā - nevienam nav izdevīgi taisīt labi un ar saprātīgām izmaksām. Lielākas izmaksas, lielāks navars. Vienīgais, kas ir ieinteresēts ir pasūtītājs pats :)

Re: ar ko siltinat
Autors: sp ()
Datums: 28/09/2007 22:02

Ar elposhanu saprot tvaika kustību ēkā ! Elpo tikai tie kam ir plaushas! Normalas minerālvates(stikla un akmes ) kūst pie temp no 600-1200 gradiem. a pukjiks jau pie temp kas virs 70 gradiem.
Par elposhanu nav sviests ja parezi būve ja nepareizi tad protams nekas un nekur nekustās ! A pukjiku vairak izmanto jo vates nau un celtniekam vieglaak to izdariit vieglakas plaksnes un nav jachakareejas ar vateem.
A ka apmetumi naak nost pie vainas ir celtnieki kas nelieto vienotu sistēmu njem dazadu razotaju produktus un miksee ka labpatiikaas ;-(

Re: ar ko siltinat
Autors: LDE Lining ()
Datums: 29/09/2007 18:56

Sveicināti!

Palasot šo diskusiju rodas secinājums, ka cilvēki zin tikai divu veidu siltināšanu - akmensvate un polistirols.
Iesaku palasīt tabulas un aprakstus šajā saitā: [www.energoaudits.lv]

Tātad Jūs redzat, ka viszemākais Siltumvadītspējas koeficients (λ - lambda) ir PUR(poliuretāns). Ietekme uz telpu gaisa kvalitāti pilnīgi nekāda. Ietekme uz vidi arī pilnīgi nekāda.

Ja apsverat iespēju siltināt māju tad iesaku POLIURETĀNU.
Ar šo materiālu ļoti efektīvi var nosiltināt jumtus (bēniņus). Putas tiek uzpūstas uz pārseguma kā monolīts materiāls un siltumazudumi caur jumtu tiek pielīdzināti minimumam. Tāpat jumtus var siltināt kā arī hidroizolēt no ārpuses - ļoti efektīvs risinājums plakaniem jumtiem.
Var arī sienas siltināt.
Var izmantot kā injekcijas metodi, mājām, kas apšūtas ar ķieģeļiem tiek izurbti caurumi šuvēs un sprauga starp pamatsienu un ķieģeļu apšuvumu tiek aizpildīta ar putām.

Zemāk redzami pāris attēli ar poliuretāna siltināšanu:

[www.sprayfoamtexas.com]
[acsfoam.com]
[www.betterinsulation.com]
[www.foam-roofing.com]
[www.thermacotesystems.com]
[www.bufca.co.uk]
[www.fomofoam.com]

Ir arī 100% hidroizolācijas risinājumi terasēm, balkoniem, jumtiem, pagrabiem, iebrauktuvēm, autostāvvietām

Ja ir radušies jebkādi jautājumi droši jautājiet:

Zintis 28365225
zintis.zabers@#$%&ldelining.lv


Re: ar ko siltinat
Autors: chaapslis ()
Datums: 29/09/2007 22:34

vienam maate, vienam meita...a vienam atkal kleita...izskataas , ka tev taa vate trakoti patik, taapeec uzcepi topiku , lai vates piekriteeji tevi nomierinaatu...

Re: ar ko siltinat
Autors: Ambrosio ()
Datums: 30/09/2007 22:25

Zinti no LDE Lining, pastāsti, kādas ir poliuretāna siltumizolācijas mīnusi? Cik saprotu, tad plusi ir mazākais siltumvadītspējas koeficients un ērta ieklāšana, radot monolītu siltumizolācijas slāni bez caurumiem (šuvēm).

Iesākumam no tās pašas energoaudits lapas minēšu to, ko Tu neminēji. Kādam tas varbūt ir svarīgi, kādam nē.

* Mazāka ilgmūžība nekā vatei. Zinti, varbūt pateiksi, cik tas ir gados?
* Ugunsnoturība un toksiskums sadegot - 2 (pašdziestošs, dūmi toksiski). Tāpat kā polistirolam. Salīdzinot, vatēm ir 5 (nedegošs).
* Zema tvaika caurlaidība. Zinti, vai poliuretāns uzūc vai atgrūž mitrumu?
* Ietekme uz telpu gaisa kvalitāti - Nav zināms, bet visticamāk niecīga. Es teiktu, ka Tavs apgalvojums "Ietekme uz telpu gaisa kvalitāti pilnīgi nekāda" ir nepareizs, nekorekts vai pat maldinošs. Te vēl var turpināt runāt, vai ražošanas procesā tiešam nav nekādu papildus vielu, kas var ietekmēt cilvēku veselību. Kas notiek, kad poliuretans sadalās (kas ir dabiski, jo nav mūžīgs materiāls) utt.

Es nesaku, ka poliuretāns siltumizolācija ir slikta vai laba - nav ideālu siltumizolācijas materiālu - vienā pielietojumā ir labāks viens materiāls, citā - cits. Bet, kas man nepatīk, ka kaut kādu materiālu pārdevēji, izmantotāji norāda tikai pozitīvās materiālu īpašības, bet par mīnusiem noklusē vai pat maldina.

Re: ar ko siltinat
Autors: LDE Lining ()
Datums: 01/10/2007 03:22

Cienijamais Ambrosio, pirms bārstīt vispārīgas frāzes varēji cītīgāk palasīt to pašu energoauditu vai internetā pameklēt.
Vēl es gribu pateikt, ka necenšos izcelt kādas konkrētas siltumizolācijas plusus, bet stāstu par to, ka ir arī alternatīvas vispārzināmajai siltumizolācijai.

Tātad:
*ilgmūžība šeit ir domāta - materiāla izturība pret bojājumiem ko izraisa, piemēram, mitrums un kaitēkļi, ultravioletais starojums.
Ja ar poliuretānu pārklāj jumtu tad tam pa virsu ir jāklāj aizsargslāņa membrāna pret UV starojumu. Pasaulē jumtu pārklājumus poliuretānu izmanto jau 25 gadus un šajā laika periodā nekādu problēmu ar tiem nav bijis.
Vēl ir tāds nepieminēts fakts, ka vatē ļoti labprāt iemitinās grauzēji un ar laiku vate noslīd radot tukšumu tik jūtīgā vietā - pie griestiem.

*ugunsnoturība - pats esmu mēģinājis dedzināt poliuretānu un tas tiešām pats nodziest, bet rada nepatīkamus dūmus. Pie temperatūras, kas rodas degot mājai (ap 1000 grādiem) kūst pat metāls, nerunājot par vati.

*Poliuretāns fiziski nevar uzsūkt mitrumu. Nezinu arī materiālu, kas atgrūstu mitrumu :) Ieklājot poliuretānu nav jāklāj plēve. Poliuretāns ir slikti elpojošs materiāls, tas ir gan mīnus gan pluss.

*Ietekme uz telpas gaisa kvalitāti nav nekāda nu vismaz nav zināms, ka tāda būtu. Un ja mēs runājam par materiālu sadalīšanos un ilgmūžību tad protams arī pati māja var sadalīties ar laiku.
Pats poliuretāns nav jauns materiāls, pirmsākumos to sāka izmantot, kā pārklājumu kosmiskajām nesējraķetēm, tieši šī materiāla izturības dēļ. Šo materiālu sintezē gan Krievijā, gan ASV gan visā pasaulē.

Pasaulē ir zināmi desmitiem poliuretāna paveidu. Tā pielietojums ir ļoti plašs. Kā visiem zināmāko varu pieminēt - apavu darbnīcas, pat tur jums pajautās vai vēlaties poliuretāna zoli un atkal izturības pēc.

Drīzumā būs gatava informatīva mājaslapa.
Būs arī stends izstādē Māja.
Un joprojām esmu atvērts jautājumiem.

Re: ar ko siltinat
Autors: shmurger ()
Datums: 01/10/2007 04:25

vate nenosliid, jo sienaam izmanto vati plaaksnees...

Re: ar ko siltinat
Autors: Ambrosio ()
Datums: 01/10/2007 06:48

Zinti, tas ir ļoti labi, ka Tu informē tautu par alternatīviem siltumizolācijas materiāliem, bet nu Tu savā pirmajā postā izcēli tikai poliuretāna siltumizolācijas plusus :) Ja Tu būtu vienkāršs cilvēks no ielas, tad es nepiesietos, bet tā kā Tu arī nodarbojies (vismaz es tā sapratu) ar poliuretāna siltumizolācijas ierīkošanu, tad prasības pret Tev arī lielākas :) Attiecīgi es sāku kopēt informāciju un uzdot jautājumus, izlasot linku ko Tu pats te norādīji. Lai es pats meklētu papildus informāciju par produktu, ko Tu pārdod un reklamē, man uz reiz bija slinkums :)

Zinti, kādu tieši no daudzajām poliuretāna formulām tiek izmantota Tevis piedāvātajā siltumizolācijā? Vai tiek jaukti divi vai vairāki komponenti uz vietas un iegūts poliuretāna putas? Ja jā, tad kādi?

No [en.wikipedia.org]

Fully reacted polyurethane polymer is chemically inert. Pilnībā reaģējis poliuretāns is ķīmiski inerts. Tas ir labi. Liekam uzsvaru uz "pilnībā reaģējis" :) Cik saprotu, tad putu ieklāšanas laikā strādnieki uzvelk kombinzonus un maskas, jo reaģenti ir indīgi vai maigi sakot neveselīgi? Un Tu vari likt galvu (savu, nevis klienta :) ), ka poliuretāns PILNĪBĀ ir izreaģējis un neviens no reakcijas komponentiem nav palicis pāri?

Polyurethane polymer is a combustible solid and will ignite if exposed to an open flame for a sufficient period of time. Decomposition products include carbon monoxide, oxides of nitrogen, and hydrogen cyanide. Firefighters should wear self-contained breathing apparatus in enclosed areas.

Tas, ka mājas ugunsgrēkā sadegs ne tikai poliuretāns, bet arī izkusīs piemēram vate, nav galvenais. Svarīgi, ka poliuretāns tāpat kā polistirols degot izdala indīgus dūmus. Manā skatijumā dzīvojamai mājai tas ir liels mīnuss, jo kā zināms tad ugunsgrēkos lielākā daļā upuru nomirst nevis sadegot, bet gan saindējoties.

Polyurethane polymer dust can cause mechanical irritation to the eyes and lungs.

Nu re, poliuretāna putekļi var mehāniski (labi, ka ne ķīmiski) kairināt acis un plaušas. Droši vien tas poliuretāņs tik ātri nesāks izdalīt putekļus, bet tomēr.


Pēc visa, ko salasījos, man liekas, ka poliuretāna silutmizolācija var būt ļoti piemērota kaut kādiem rūpniecības objektiem, tirdzniecības centriem, citam komercceltnēm (nedzīvojamam sektorma). Nu un kā arī privātmājam uz pārdošanu :)

Zinti, Tavs gājiens :)

Re: ar ko siltinat
Autors: Harijs T ()
Datums: 01/10/2007 22:06

Siltinājumam nav jēgas ja netiks nodrošināts mājas blīvums. Ēkas gaiscaurlaidība ja spiediena starpība ir 50 Pa, dzīvojamām mājām ir 3 m3/(m2xh).
To var nomērīt jebkurai mājai lai pārliecinātos cik kvalitatīvi māja nosiltināta.

Pašreizējā: 3 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        ********  **    **        **  **     ** 
 **           **      **  **         **  ***   *** 
 **           **       ****          **  **** **** 
 **           **        **           **  ** *** ** 
 **           **        **     **    **  **     ** 
 **           **        **     **    **  **     ** 
 ********     **        **      ******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727