UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Re: TV antenas
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 28/04/2010 10:52
Manuprāt ir gan. Pirmkārt ja reizēm novēroju īsu iefrīzēšanu, tad ceru, ka traucējums radies radioceļā (nevis koderis nav varējis konkrēto kadru secību atvēlētajā bitreitā pieņemami iekodēt). Otrkārt vismaz dekoderim FT14p rāda kautkādu kvalitāti procentos, kur skaitlis virs 98 nav redzēts, ap 96 defektus nevar ievērot, ap 94 pazūd skaņa bet zemāk par 92 nav nekā.
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 28/04/2010 12:44
Ja bilde reizēm kubikojas, tad tā jau nav skatīšanās. Signāla rezervei jābūt vismaz 10dB, tad nekāda kubikošanās nav iespējama.
Autors:
EjTakTu
(87.110.65.---)
Datums: 28/04/2010 17:52
"Kubikošanās" ir iespējama arī pie signāla rezerves. Tas var notikt citā posmā, nevis pēdējā posmā "tornis - uztvērējs", kur visas kontrolsummas sakrīt. Bet gala rezultāts tāpat kvadrātos...
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 28/04/2010 18:19
Protams, kubikošanās var rasties arī pašam Lattelekomam, bet nu pēdejā laikā īpašu problēmu ar šo lietu nav. Vismaz man uz Flexbox nekas nekubikojas. Es protams nerunāju par citiem digitālajiem kropļijumiem, bet tas jau cits stasts. 99% gadījumu kubikošanāš ir dēļ antenas, bet nu kas tad uz to klausās:).
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 30/04/2010 19:09
Nupat ievēroju LTV1 (Rīgas apraides zonā) tik saraustītas kustības, kādas neatminos redzējis iepriekšējā Lattelecom (un, protams, ne DLRTC, ne Baltkom) periodā. Kluču gan nekādu nav. DVBviewer uzrādītais bitreits ap 1.3 Mbit/s.
Autors:
ridao
(87.110.240.---)
Datums: 30/04/2010 22:30
Pieļauju,ka tas varēja būt saistīts ar negaisu. Man pirms negaisa strauji nokritās Triatel bezvadu interneta ātrums- līdz pat 20 kb/s. Pēc negaisa viss atgriezās normālās sliedēs- ap 500-700 kb/s.
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 01/05/2010 09:25
Nedomāju, ka dēļ negaisa.
Blodons, rādot karti, mēdz staigāt no vienas ekrāna malas uz otru. Kā vakar viņš diskretizējās! Kamēr iedomājos nospiest ieraksta pogu, bija jau nostājies rāmi...
Blodons, rādot karti, mēdz staigāt no vienas ekrāna malas uz otru. Kā vakar viņš diskretizējās! Kamēr iedomājos nospiest ieraksta pogu, bija jau nostājies rāmi...
Autors:
EjTakTu
(87.110.65.---)
Datums: 01/05/2010 18:20
:D
Autors:
archa51
(87.110.45.---)
Datums: 09/05/2010 10:55
Kas noticis(?) ,visiem viss kārtībā ,tikai man būs divi jautājumi kādam kas zin(varbūt):1.) Kā izskaidrot parādību ,ka virszemes tv 43kan.un 48kan.signāla KVALITĀTE ir krietni labāka nekā 45.kan.???(antena zigzag,domāju nav iemesls,jo signāla LĪMENIS ir vienāds)!+ 45 kan.kvalitāte ,vienādos laika apstākļos pati (?) no sevis var stipri mainīties ,kamēr 43.un 48.viss nemainās...
2)Bolderājā Baltcom kabelī skatītais signāls Ļoti bieži raustās,brauc horizontālas(!)līnijas,sastingst,u.t.t. Tai pat laikā virszemes TV praktiski tādas lietas nav novērojamas...
2)Bolderājā Baltcom kabelī skatītais signāls Ļoti bieži raustās,brauc horizontālas(!)līnijas,sastingst,u.t.t. Tai pat laikā virszemes TV praktiski tādas lietas nav novērojamas...
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 09/05/2010 12:22
Par 45. kanālu nevaru komentēt, jo neskatos, bet par Baltkomu droši vien jāprecizē, pa kādu ceļu un kādā formā tas signāls pie Tevis nokļūst. Vispirms vai uz Tavu kabeļgalu signālu piegādā ciparu vai analogā formā. Otrkārt, no kurienes viņi dabon, ko Tev piegādāt. Cik esmu lasījis, pastāv "optikas zona", kurp signāls nonāk pa kabeļiem, un pārējā zona, kas uztver plašā joslā divu-komats-daudz GHz frekvencē no Zaķusalas raidītu MMDS signālu, ko, ja ir atbilstoši downkonvertējoša antena, var uztvert ar standarta DVB-T uztvērēju. Vai nav iespējama situācija, ka šīs no MMDS downkonvertētās interferē ar Virszemes frekvencēm?