UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 25/11/2010 11:39

Teorētiski polarizācija var būt dažāda. Latvijā TV šķiet vienmēr bija horizontālā un droši vien tā arī paliks. Savukārt radio ir gan horizontāla, gan vertikāla, vismaz agrāk VEI(ESD) lapā bija tabula. Vertikālā piemēram bija no Daugavpils raidītajām un tai, kas uz TV ēkas jumta. Ja pareizi atceros, 106.2 MHz Radio Rīgai savulaik esmu klausījies 240 km no Rīgas, tagad vairs nevar, jo arī Latgalē parādījies vietējs raidītājs uz to freq.

Re: TV antenas
Autors: Pensionārs (80.70.22.---)
Datums: 25/11/2010 18:56

Precizējums manam jautājumam par antenām-muma uzliktā antena ir PA 6-60,dzīvojam 4-stāvu mājas 2.stāvā,Saldū

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (212.93.97.---)
Datums: 25/11/2010 20:33

Ēvarži 474 MHz / 21 kanāls?
[www.lattelecom.lv]

Re: TV antenas
Autors: aaaa (78.84.190.---)
Datums: 25/11/2010 20:45

Bīma kastē nekā nav. Bet spriežot pēc šīs bildes:
[www.triax.co.uk]
tie tomēr Bīma grafikā ir kanāli, ne MHz, laikam kļūda.

Re: TV antenas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 26/11/2010 09:34

Pensionārs, tā ir klasiskā poļu trauku režģa antena ar visām no tā izrietošajām sekām(lētas mantas nemēdz būt labas). Tātad oblogāti antenas pastiprinātājs jānomaina uz salāgošanas platīti. Platjoslas poļu pastiprinātājs ir konkrēts sū** un ķer dsžādus traucējumus. Konkrētajā situācijā visdrīzāk, kā mājā kāds kaimiņš pēc darba ieslēdz Triatel modēmu, tā ar TV skatīšanos ir cauri. Es ieteiktu antenu uzstādīt uz mājas jumta, tur tai vieta, nevis mājas otrajā stāvā pie loga.

Re: TV antenas
Autors: Pensionārs (80.70.22.---)
Datums: 26/11/2010 12:27

Paldies par padomu,nu vismaz zināšu ,ko darīt tālāk.Tā ,redz,iet,kad uzticās Lattelekom ieteiktajam "speciālistam"no Yota un nepārbauda,ko uzliek uz jumta.Starp citu,tā antena mums ir uz jumta,bet viņš to ir piestiprinājis pie citas antenas stieņa,tikai zemāk.Varbūt tas arī ietekmē?
Tātad,man tagad antenas pastiprinātājs jānomaina uz salāgošanas platīti(kur tādu var dabūt?:),vai arī jābrauc uz Rīgu uz Yota pirkt DTX-48F antena.Antenas kabelis ir apmēram 25 m garš.Atvainojiet,ja uzdodu varbūt aplamus jautajumus,bet nekāda dižā saprašana no šim lietām man nav:) un vēlreiz paldies par atbildi.

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 26/11/2010 15:19

Hmm - varbūt arī manis savulaik novērotās problēmas bija saistītas ar Triatel, jo kaimiņiem ir tāds modēms. Frekvences ir gana tuvas:
... piešķirt AS „Telekom Baltija” radiofrekvenču spektra joslu 453.0-457.5/463.0–467.5 MHz ...
DVB-T Rīga - 530 MHz

Re: TV antenas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 26/11/2010 15:28

Pensionārs, salāgošanas platīti pārdod visos tirgos, kur pārdod tās poļu antenas. Kas nu kas, bet ar šitiem sū** pilna Latvija. Ja rokas aug no īstās vietas, tad pat platīti nevajag pirkt. Pietiek orģinālajam pastiprinātājam uzmes "peremičku", jo tas salāgošanas transformātors jau ie visos pastiprinātājos.
Tri tehniski, jebkurš Triatel modēms, mobilā telefona bāzes stacija, vai rokas rācija un pat vecais labais motorzāģis Družba pārstūrē to poļu pastiprinātāju un tapēc nerāda digitālo TV. Tas tak ir tik elementāri, bet nu lielākajai daļai abntenu meistaru tas nepiec.

Re: TV antenas
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 30/11/2010 13:02

Stāsts par Bīmu: nobeigums. Tātad Bīms sastellēts, jāliek klāt. TV atrodas viesistabā, no kuras pa starpsienām līdz tehniskajai telpai aizvilkts TV kabelis - kādi 10m noteikti. Nekādi neizdevās no sienas nākošo antenas kabeli pievienot itkā antenas rozetei. Vai nu nemācēju, vai rozete neīsta. Galu galā vadu no sienas izvilku naturāli ārā un, tā kā lieka konektora nebija, salodēju vidējo dzīslu, aptinu kārtīgi ar izoleni, salodēju ekrānu, visu notinu ar alumīnija līmlentu un pa virsu izoleni. Galā antenas štekeris, kas TV aparātam spraužams dibenā. Tehniskajā telpā ar konektoru pievienoju antenas vadu un pašu antenu ar F-konektoru. Antena pagaidām stāvēja uz galda, apmēram pavērsta Zaķusalas virzienā.
Uzliku meklēšanu, TV atrada visas pieejamās programmas un uzreiz pateica, kura ir par brīvu, kura nē. Signāla kvalitāte 10/10, signāla stiprums 8/10. Bit error rate - apaļa nulle visu laiku. BET: tad nāca lielākais pārsteigums. TV palika ieslēgts, gāju lūkot antenu paregulēt. Atvienoju antenas vadu no antenas un gaidīju signāla zudumu, bet - nekā! Par brīnumu - bilde ideāla, skaņa arī, signāla kvalitāte nokrita no 10/10 uz 8/10, stiprums no 8/10 uz 5/10, bit error rate vēl joprojām nemainīga apaļa nulle! Tātad - nevajadzēja man nekādu antenu, brīvos kanālus būtu ideāli skatījies tikai ar to vadu, kas iet no viesistabas līdz tehniskajai telpai. Diemžēl neviens no foruma TV speciem šādu variantu pat neieteica, a žēl, nebūtu antenu pircis. Pie kam signāls stabils un 20 minūšu laikā kluču nebija vispār.
Nekas, antenu pieslēdzu atpakaļ un piekāru pie griestiem, pagaidām neredzu pilnīgi nekādu vajadzību viņu stiept ārā uz jumta, jo visu rāda ideāli. Atrodos 12km no torņa. Interesantākais, kad savulaik biju palienējis Stāra dekoderu ar aktīvo Lattelekom antenu, ko viņi tirgo, tad istabā rādīja ļoti slikti, principā nebija skatāms - kluči visu laiku, skaņas zudums, bildes sasalšana utt. tad sanāk, ka vieni 10m plika antenas vada ir labāki par īstu istabas antenu? Varbūt atšķirība ir pastiprinātājā? Aktīvajai antenai bija pastūzis un Stāra boksam pastūža barošana nav atslēdzama, savukārt TV aparātam, kas nesen ienācās, vispār nav antenas barošanas iespēju, tā kā, labi vien ir, ka nebija Argusā Beam antenas ar pastiprinātāju :) Starp mani un torni tiešā trāpījumā sanāk lidosta, varbūt pastiprinātājs pastiprināja kaut ko pavisam traucējošu un tāpēc nerādīja?
Nekas, stāstam laimīgas beigas, TV rāda ideāli, tikai antenu, diemžēl, tā īsti nemaz nevajadzēja :)

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 30/11/2010 13:47

Taisna vada antenas minimālais garums 1/4λ (pie 530 MHz) ir 14 cm, pēc tam cikliski atkārtojas ar soli +n*λ/2 jeb 28 cm. Līks vads jau ir grūti aprēķināma sistēma, līks vads vidē ar mainīgām un nezināmām īpašībām vispār...
Tradicionāli galvenais ieguvums no antenas ir netiešo, atstaroto signālu slāpēšana, gan jau arī ciparu gadījumā bez antenas kļūda visu laiku nebūtu vis nulle...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **    **  **     **  ********  
 **        **     **  **   **   **     **  **     ** 
 **        **     **  **  **    **     **  **     ** 
 ******    **     **  *****     **     **  **     ** 
 **        **     **  **  **    **     **  **     ** 
 **        **     **  **   **   **     **  **     ** 
 ********   *******   **    **   *******   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727