UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Re: TV antenas
Autors: aaaa (78.84.190.---)
Datums: 14/03/2011 21:25

2 gadus kādreiz TV uz kompja noskatījos - vairs nē - paldies pr kūkām, tas tomēr ir garām - nu ir liela atšķirība, vai sēž pie datora, vai zviln dīvānā un lūr lielu televozoru.
Starp citu, TV3 ir sākuši raidīt platekrānā!!! Milzīgs solis uz priekšu, nebiju pamanījis, bet liekas, ka pavisam nesen.
Varu padalīties pieredzē, kā tiek zagti kodētie kanāli no Astras satelītšķīvja.
Tika iepirkta šāda kaste:
[www.dreaminthebox.com]
Tieši no šī veikala, no Honkongas, bet sanāca čakars ar muitu un nācās maksāt PVN, ja kāds vēl nezin - jauns mūsu likumdošanas jaukums sākot ar š.g. 1. janvāri.
Kaste principā ir kompītis ar proci, atmiņu utt. Kaste tiek pieslēgta datoram ar nullmodēma kabeli un tiek uzflašots imidžs - kāds nu katram tīk, viņu ir daudz. Tad tiek uzinstalēts kāds nu tur softs, lai gan imidži jau parasti visu vajadzīgo softu satur. Pieslēdz satelītšķīvi un pašu kasti internetam. Kastei ir sava IP adrese utt. Tad no pirātiem plašajā pasaulē nopērk karšu šāringu. Padārgs prieks, tas, ko man ieteica, maksā 20 EUR/mēnesī, bet kvalitāte ļoti laba - daudz karšu un nekad nav dauntaims. Mūsdienu kodētie kanāli kodu no kartes pieprasa katras cikturtās sekundes. Dreambox kaste to dabū caur internetu no konkrētā servera. Praksē viss notiek tā, ka tu vienkārši kā uz parasta satelītresīvera pārslēdz programmas un visu rāda - to, ka kodu pieprasīšana notiek caur i-netu, pat nepamana. Vispār ideja super - kaste ir kā kompis, bez problēmām uz kastes var norādīt, kurā direktorijā uz jebkura lokālā tīkla esoša kompja var ierakstīt pārraides utt., visu var modificēt, programmas editēt uz kompja, nevis ar pulti, jo no mājas kompja es tam resīverim vienkārši pieslēdzos caur FTP un sakopēju tur visu ko vajag. Ir arī HD variants, jo konkrētam pirātu serverim ir kaut kādas 25 kartes, principā lielākajai daļai eiropas satelītu, ļoti daudz HD kanālu, ari parastie SD kanāli. Filmām var mainīt valodu, turklāt skaņa nāk AC3, ieslēgt subtitrus, redzēt EPG utt. Man gan šķīvis ar vienu galvu un bez motora, bet ja ir vairākas galvas un/vai motors, visus tos satelītus principā par tiem 20EUR/mēn var skatīties.
Viss tas pasākums sākās ar to, ka mēģināju ārzemēs nopirkt oficiālu dekoderi ar karti, bet pat tad, ja tu gribētu maksāt miljonu, legāli to tev neviens neļauj darīt programmu licencēšanas dēļ - ja vācu TV kanāls ir nopircis filmas translācijas tiesības Vācijā, tad viņš to nedrīkst pārdot citās valstīs. Smieklīgākais, ka oficiāli man interesējošos kanālus var pirkt par 15 EUR/mēnesī, bet oficiāli ņepoloženo.
Nožēloju, ka nepaņēmu HD kasti, bet nu tā ir dārga, HD kanāli tur ir vismaz kādi 30, uz Astras vien.

Re: TV antenas
Autors: JanisJANIS1 (212.93.97.---)
Datums: 14/03/2011 21:41

Mana antena DTX 92F pec bildes ieraudziju :)
Ko dod ta diversitate?

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (212.93.97.---)
Datums: 14/03/2011 21:43

Ja nepastāvētu kodu šārēšanas iespēja, Viasats arī otru kartes eksemplāru piedāvātu pa 16, nevis 5 Ls/mēn ...

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (212.93.97.---)
Datums: 14/03/2011 21:47

Palielinās varbūtība uztvert kvalitatīvi
Each antenna will experience a different interference environment. Thus, if one antenna is experiencing a deep fade, it is likely that another has a sufficient signal
[en.wikipedia.org]

Re: TV antenas
Autors: JanisJANIS1 (212.93.97.---)
Datums: 14/03/2011 22:00

Tas jau iznak vel 1 antena un vecie dekoderi jamaina :(
Varbut ir kautkadi signala jaudas pastiprinata 100 dB vai pat vairak, bet nez vai palidzes.

Re: TV antenas
Autors: vlp (87.110.101.---)
Datums: 14/03/2011 22:05

2 janisjanis1

Jautājums ne pa tēmu. Vai tās ir visas vasarnīcas tai Egļupē? Vai tur ir kur peldēties, kāda pludmale? Cik tālu bode?

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (212.93.97.---)
Datums: 14/03/2011 23:28

Ja pieņemam, ka pastiprinātājam un uztvērēja ieejas kaskādei ir vienāda jūtība (paštrokšņi), tad pastiprināt ir jēga tikai tik, cik zūd kabelī.

Re: TV antenas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 15/03/2011 06:21

JanisJANIS1,uztveršanas apstākļi tiešām nav tie labākie un pie vainas ir mežš, pluss vēl mežā kalns. No otras puses, tikai 40km līdz raidītājam un laba antena. Vispirms noteikti, es atkārtoju noteikti, vajag izmest dalītāju uz diviem TV, Dalītājs noēd 4dB signāla un tas konkrētajos apstākļos ir ļoti daudz! Ja vajag no antenas iebaror divus TV tad pirms dalītāja obligāti jāizmanto pastiprinātāju. Optimāli būtu antenas kārbā ielikt šito verķi [www.iskra-tela.si] Yotas bāzē tādi ir uzvietas un maksā laikam 6Ls . Pastiprinātājs kompensēs zudumus kabelī un spliterī. Tad varēs darbināt divus TV pie antenas. Vienīgi jāizmanto spliteris, kurš kaiž cruri barošanu. Priedes galā jau antenu neuzliksi, bet kārtīgu mastu vajag. Kā citiem kaimiņiem ar uztveršanu? Varbūt ir vērts samesties, uzlikt vienu kolektīvo antenu kārtīga masta galā un visiem skatīties laimīgi TV :)

aaaa, nu Tu dod. TV3 16:9 raida jau no jaunā gada. TV biežāk vajag skatīties:) Ja runa par programu skatīšanos bi SAT ar šāri caur internetu, tad nu tā lieta darbojas jau kādus piecus gadus un labi darbojas. Iespējams skatīties pilnīgi visu, tikai vajag labu šārētāju atrast:) Cita lieta, ka Viasata skatīšanās tādā veidā ir likuma pārkāpums, bet teiksim krievu NTV var skatīties bez sirdsabziņas pārmetumiem. Krievi savu programu neizplata baltijas valstīs un tātad mēs drīkstam to skatīties ar pirātiskām metodēm.

Re: TV antenas
Autors: khe (78.84.204.---)
Datums: 15/03/2011 09:25

Diletanta jautājums: vai spliteris uz 4 TV pavājina signālu vairāk, kā spliteris uz 3 TV, ja pieslēgti ir tikai 3 TV abos gadījumos?

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 15/03/2011 09:54

Teorētiski, ja vienu splitera izeju atstāj nepieslēgtu (un tātad nesalāgotu), daļa signāla atstarosies atpakaļ un var sākt skaridīt pa kabeļsistēmu šurpu-turpu, ciparu TV gadījumā radot inter-symbolu-interferenci. Neizmantotais gals būtu jāšuntē ar kabelim atbilstošu (TV gadījumā 75 omu) pretestību. Praktiskajiem TV spliteriem laikam ir tik lieli zudumi, ka pilnīgi vienalga, vai viens no mazajiem galiem salāgots vai nē.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **   ******     *******  
 **     **  ***   ***  **     **  **    **   **     ** 
 **     **  **** ****  **     **  **         **        
 **     **  ** *** **  **     **  **   ****  ********  
  **   **   **     **  **     **  **    **   **     ** 
   ** **    **     **  **     **  **    **   **     ** 
    ***     **     **   *******    ******     *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727