UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Re: TV antenas
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 15/03/2011 10:22

Par TV3 atvainojos, tiešām nebiju pamanījis. Interesanti, ka TV3 rāda vislabāk, LNT vēl tā neko, bet LTV1 un TV7 ir vissliktākā bildes kvalitāte. Ne to što nerādītu, bet viss tāds miglains, krāsas izbalējušas, ne visai ass. Droši vien tas saistīts ar kaut kādu novecojušu tehniku LTV mājā? Grūti pat definēt bildes atšķirības, bet, pārslēdzot no TV3 vai satelīta uz LTV1 vai LTV7 to nevar nepamanīt.
Man paziņa interesējās, vai nevar oficiāli nopirkt Viasat zviedru kanālus, nu kaut vai valsts televīzijas - nevar! Nu kas cits kā kārdšārings cilvēkam atliek? Šķīvis jau ir, abonents ar Viasat arī, bet nē, aizliegts! Būtu interesanti, cik procentuāli no valsts televīzijām to skatās kāds ārvalstīs - esmu pārliecināts, ka ne vairāk par kādām procenta daļām. Tad nevar iestrādāt slavenā Jevropas savienības blice likumā, ka licenzings darbojas valsts teritorijā +/-, teiksim, 2% ārzemēs. Un viss, kārdšārings kļūtu neizdevīgs, jo es arī labprāt nopirktu oficiālu karti, kas man sanāk lētāk, mazāk čakara utt. Nē, tā vietā TV kompānijām jāinvestē miljoni jaunas kodešanas sistēmas izstrādē un desmiti miljonu tās ieviešanā.

Re: TV antenas
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 15/03/2011 11:31

Simetriskais dalītajs uz 4 vājina apmēram 7,5dB, dalītājs uz 3 vājina apmēram 5,5dB Ja nepieslēdz slodzi, mazliet rodās signāla nevienmērība pieslēgto TV galos, bet tik niecīga, ka to var neņemt verā. Stāvvilnis ieejā praktiski nemainās. Ja pieslegts kabelis slodzes (TV) izejā, bet nav iesprausts TV, tad sajā kabelī rodās izteikts stāvvilnis, kas iespaido arī pārējās izejas, radot signāla nevienmerību pieslēgtajos TV, kas praktiski tikai gadījumos, kad sigālu līmenis ir uz TV jutības robežas, sāk iespaidot bildi. Principā labāk ir: pieslēgt neizmantoto izeju vietās 75 om slodzi- pretestību, nevis atstāt nepieslēgtu pie TV kabeli. Ja ir rozetes, tad virknes rozetes kalpo kā pretestības un ir arī 75 om slodzes. Ja galā ir vienkārša rozete, bez iekšām, tad pie nepieslēgta TV būs stāvvilnis šajā kabelī.

Re: TV antenas
Autors: JanisJANIS1 (212.93.97.---)
Datums: 15/03/2011 12:53

It ka nav problemas, kuri ir 100 metrus talak no meza.
Kad bija analoga ari bija tadas pasas problemas, uztvera kad bija masts virs majas 5m. Man vins sapuva un nokrita uz jumta un pec tam nospriedu un uzliku viasat, bet vairak nekad to apiseju katori negribu redzet.

vlp - Veikali vietejie padargi un pednietas nav, tagad problema ir Latvenergo.

Re: TV antenas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 15/03/2011 21:13

Pag, cik augstu tad tagad antena stāv? 5m jau nav antenas masts, tas jau tāds "birstes kāts" vien ir:) Uz divstāvu mājs jau nav nekādu problēmu uzlikt antenu kādus 10m augstu no zemes.
Ja runa par spliteriem, tad jo vairāk galu spliterim, jo tas vairāk vājina signālu. Tipiska kļūda ir pilnu māju piebāzt ar TV rozetēm un signālu padot uz visā, Kad prasu cilvēkam, cik tad tev TV, tad atbilde, ka divi. Es prasyu, nafig divi spliteri uz seši. tad skaidras atbildes nav. Ir pilnīgi bezjēdzīgi pirkt jaudīgu mājas pastiprinātāju, lai mājā dzenātu tukšas rozetes. Uz diviem TV pilnīgi pietiek manis pieminētais pastiprinātājs un, priekš diviem TV, spliteris uz divi. Ja pārvieto TV pie citas rozetes, tad, galvenajā skapī, pārskrūvē attiecīgo kabeli. Spliteri nav labi atstāt ar pievienotu nenoslogotu kabeli. Tad tas tiešām nedaudz izlāgo citas izejas. Analogajā TV tas varēja radīt bildes dubultošanos. Digitālajā itkā aneko būtiski neietekmē, bet vienalga tas nav tehniski pareiz. Tehniski pareizi ir izmantot TAP atzarotājus, bet uz diviem TV gana labi viss darbosies ar spliteri.

Re: TV antenas
Autors: khe (78.84.204.---)
Datums: 16/03/2011 00:52

Paldies par info! 60km no Rīgas, antena bez pastiprinātāja un pie tās caur 4spliteri pieslēgti 3 TV. Kā tos pareizāk pieslēgt? Kas tie TAP atzarotāji?

Re: TV antenas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 16/03/2011 08:07

Ja vajag sadalīt uz četriem TV tad visoptimālāk ir nopirkt Terras pastiprinātāju AS035 [www.terraelectronics.com] Terras pastiprinātājus tirgo Yota un Arguss. Var izmantot Iskras pastiprinātāju antenā un spliteri uz četri, bet tad uz jumta jābūt DTX48F vai DTX92F antenai. Nav spliteru uz četri kuri laiž cauri līdzstrāvu un čakars būs ar pastiprinātāja barošanu. Terras pastiprinātāju var uzstādīt cilvēks bez kādām priekšzināšānām antenu lietās. Pieskrūvē tik pareizi kabeļus un iespraud štepseli rozetē :)

Spliteris jeb latviski dalītājs antenas signālu izdala pilnīgi vienādās daļās uz visiem izvadiem [www.terraelectronics.com] TAP jeb latviski atzarotājs no antenas kabeļa paņem tikai daļu signāla [www.terraelectronics.com] Tap izmanto lielākās kabeļu sistēmas, kad gari kabeļi un nav iespējams savilkt instalāciju lai visi kabeļi sanāktu vienā vietā. Ideja tāda- uz visiem mājas TV signālam jābūt vienādam, bet viens TV atrodas tuvu antenai, savukārt cits piemēram palīgmājā līdz kurai ir 50m. Ja vienkārši sadalīs signālu ar spliteri, tad uz tuvākā TV signāls būs aptuveni 10dB stiprāks, jo līdz otram TV gaŗš kabelkis ar 10dB zudumiem. Tapēc kabelī pie pirmā TV liek TAP ar 10dB vājinājumu un uz abiem TV signāls būs vienādāks.

Re: TV antenas
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 16/03/2011 11:23

Ir!!! spliteri uz 4, kas laiž līdzstravu! Jau sen ir. Tie ir SAT spliteri. Ir tadi kas tikai no vienas ieejas laiž, ir tātdi, kam iekšā ir diodes un jebkura izeja izmantojama sprieguma padošanai, nemaisot blakus pieslēgumam.

Re: TV antenas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 16/03/2011 12:02

Gan jau var atrast arī tādus spliterus, bet pat ne visās specializētās SAT bodēs. Tādus spliterus izmanto tikai profesinālās kabeļtīklu galvas stacijās. Galvenā problēma ar variantu, kad antenas pastiprinātājs barojas no viena uztvērēja caur spliteri, ir tā, ka pietiek tam vienīgajam uztvērējam izraut elektrību, lai pārejie trīs aparāti pārstātu darboties. Ei nu tad skaraidi pa māju un lamā sievu, ka, nejauši ar birsti, izrāvusi štepseli :) Vēl jau problēma, ka lielai daļai TV nav barošanas priekš antenas pastiprinātāja. Tapēc daudz pŗātīgāk uzlikt Terras pastiprinātāju ar četrām izejām un to pastāvīgi pieslēgt elektrībai. Tas stipreklītis ēd dažus vatus un elektrības patēriņš ir vienkārši smieklklīgi mazs.

Re: TV antenas
Autors: JanisJANIS1 (212.93.97.---)
Datums: 16/03/2011 21:16

[www.iskra-tela.si] vai šitas derēs 3 tv? ir doma likt 3 tv, bet jatiek gala ar tagadejo problemu.
Laikam ari bus antena japacel tos 8 metrus(kludijos) uz auksu.

Re: TV antenas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 17/03/2011 07:50

Iskras pastiprinātājs derēs, bet būs problēmas ar tā nobarošanu. Gan jau var dabūt spliteri uz trīs, kurš laiž cauri barošanu, bet es tā momentāli nepateikšu bodi, kur tāds stāv. Tad jāpērk 5V barbloks ar sprieguma inserteri kabelī un tas jāuuzstāda pirms parasta splitera. 5V barbloks bija Argusā, bet tam ieeja un izeja uz parastām antenas ligzdām. Jāpērk speciālas pārejas uz F konektoriem. Yotā ir sprieguma inserteris uz F konektoriem, bet tas maksā 10Ls un nav paša barbloka. Vārdu sakot, visu var izdarīt un sakombinēt, bet nopirkt Terras pastiprinātāju AS034 ar iebūvētu spliteri būs daudz prātīgāk, gala rezultātā var sanākt lētāk un nekāda čakara :) [www.terraelectronics.com] Uzliets to Terras pastiprinātāju mājas bēniņos, pēc iespējas tuvāk antenai, un viss darbosies. Antenu gan pacel riktīgi augstu. Amtena noteikti jāpaceļ virs tā kalna kurš atrodas mežā. Citādi bilde nebūs, jo radioviļņi cauri zemei meiet :)



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **      **  **     **  **    ** 
 **     **  **     **  **  **  **  ***   ***  ***   ** 
 **     **  **     **  **  **  **  **** ****  ****  ** 
 ********   **     **  **  **  **  ** *** **  ** ** ** 
 **     **   **   **   **  **  **  **     **  **  **** 
 **     **    ** **    **  **  **  **     **  **   *** 
 ********      ***      ***  ***   **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727