UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 7
Re: 100m2 mājas izmaksas mēnesī
Autors: gunbox (94.103.57.---)
Datums: 09/09/2011 00:11

Nu jā, ja lielo tad 72W. Guļamistabā mazāks 24" ēd 24W.
Vēl jāpadomā vai vispār tik liels panelis ir vajadzīgs, tikai lai gailīti pastieptu?

alise34
Kā to var izrēķināt netestējot dzīvē pret apkures rēķinu. Es tikai saskatu loģiku, ja iekšā velk jau nedaudz uzsildītu gaisu, tātad apkure to jutīs. Ventilējamā gaisa uzsildīšana ir ļoti nozīmīgi un ja vēl var vasarā atdzesēt no zemes tad vispār supper.
Es par rekuperātora lietderību vairāk uztrauktos vai tik īsā posmā viņs spējīgs uzsildīt gaisu.
Pagaidām vēl viss ir idejas stadijā.

Datums: 09/09/2011 00:15

Ā, kas attiecas uz būvatļauju. Es īsti neesmu iebraucis tajā birokrātijā.
Bet tad tas nozīmē, ka būvatļauju izsniedz balstoties uz mājas projektu, nevis tā ir atļauja, ka uz tās zemes tik un tik procenti var apbūvēt un vispār kā apstirpinājums zemes apbūvei?

Autors: Vienstāvs (212.93.105.---)
Datums: 09/09/2011 01:15

Principā arī man nav skaidra būvatļaujas būtība un vajadzība. Pēc būvatļaujām taisot valsts mēroga atskaites, ka ir sākts būvēt tik un tik kvadrātmetru un tik un tik kubikmetru ēku. Tomēr būvatļauju nedos, ja:
1) tai vietā nebūs atļauts būvēt;
2) nebūs sertificētu specālistu un būvvaldes apstriprināta projekta;
3) nebūs iegādāta būvētāja OCTA uz būvatļaujas termiņu.

Datums: 09/09/2011 08:59

Nu tad ir pilnīgs sviesc. Man tagad uz daļu jāņem kredīts. Kuru es nezinu vai man iedos. Lai iedotu viņiem vajadzīga būvatļauja un projekts ar tāmi. Lai dabūtu būvatļauju man jāpiķo par projektu un, ja būvvaldei nepatiks, tad jāpiķo par projekta labošanu un tad par pašu būvatļauju. Un beigās ja man kredītu neiedod, tad nauda izsviesta vējā. Supper!

Autors: Gints_ (---.rixtech.lv)
Datums: 09/09/2011 09:36

Par kredītiem - 1kārt iesaku iet uz vairākām bankām, noteikti neaprobežoties tikai ar vienu, jo viņu piedāvājumi % ziņā it kā daudz neatšķiras, bet uz ndesmit tūkstošiem arī 0.5 % ir nozīmīgs skaitlis, pie tam dažas kā mēs zinām te šad tad nodarbojas ar lopiskiem šantāžas gājieniem un līgumu vienpusēju mainīšanu pilnīgi bez iemesla.
2kārt skaidrs, ka bankas speciālists nevarēs pateikt 100 % garantiju, ka kredītu iedos, bet vismaz man runājot par potenciālām kredīta summām attiecībā pret pērkamo māju (ok šeit būtu būvējāmā) un ņemot vērā manus ofic ienākumus, bankas speciālisti teica, ka normāli visam būtu jābūt OK, jo viņi neredz iemeslu kāpēc neiedot. TB, ja cilvēks balansē uz robežas kad kredītmaksājums iespējams pārsniedz bankasprāt pieļaujamo, tad protams ir risks, ka neiedos. No otras puses man domāt, ka tādā gadījumā daudz labāk ir nedabūt un aplauzties sākumā izgāžot naudu tikai par projektu nevis ielidot uz kredītu, kuru pēc tam nevar atmaksāt, kā mēs to redzam ar diezgan daudziem pārāk optimistiskiem Latvijas iedzīvotājiem.

Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 09/09/2011 10:29

Bankas, bez šaubām, nesponsorē visu projektu A-Z, droši vien kādi 70% šobrīd. Un vislabāk ar bankām ir runāt, ja daļa no jūsu 30% ieguldījuma jau veikta. Zeme, projekts un būvatļauja - ideāli, pamati ielikti - vēl labāk. Ja ir dokumenti, kas apliecina, ka kredītu varēsiet maksāt neiespringstot un normālos termiņos - par tādu projektu bankas vēl izkausies, kura mazaku % prasīs.
A ja sākās visādi "kredīti 1. iemaksai", "a man aploksnē alga", u.t.t., tas šobrīd pārsvarā nestrādā.
Bet es klusībā ceru, ka būs atkal burbulis, jo tad es zināšu, ko darīt :)

Autors: Dzindzis (---.mt.lv)
Datums: 09/09/2011 10:30

Istie profini maju rauj augsa bez projekta bet projektu un saskanosanu paveic pec tam "po faktu". Loti biezi ta sanak letak uz izdevigak.

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 09/09/2011 10:40

Man liekas, ka jūs no tēmas novirzījāties :) Mēs tā kā sakam runāt par mājas ekspluotācijas izdevumiem, a par būvatļaujam, kredītiem un projektiem, te pilns forums ar īm tēmām.

Autors: gunbox (84.237.234.---)
Datums: 09/09/2011 11:08

Jā par kredītiem viss jau skaidrs, ka banka dos. Tikai tā neloģika birokrātija nedaudz kretinē.
Bet pārrunāt jau var nedaudz offtopikā, tāpēc, ka katrs gadijums kaut kur visdrīzāk var atšķirties, tā pat kā kredītu procenti, iemaskas u,tml regulāri mainās. Katrs padoms ir zelta vērts. ;)
Piemēram pirms pārs mēnešiem pērkot pliku zemi deva 50% finansēju, tagad jau tikai 30%. Ja kļūst par bankas klientu tad dod par 1% mazāku bankas likmi. To uzgāju tieši izstaigajot pa vairakām bankām. Ja uzņēmums nepiekrīt skaitīt algu uz citu banku, tad ir krietna summa procentos jāpārmaksā. Mums tas sastādītu 7tk latu gala izmaksās tikai dēļ nieka 1%.

Autors: Gints_ (---.rixtech.lv)
Datums: 09/09/2011 11:25

Nu noteikti bankās vajag uzdot jautājumu "kā var samazināt % likmi". Piemēram AFAIK dažās ir (vai vismaz bija), ka jāpaņem noteikts skaits kaut kādu viņu tur mistisko pakalpojumu aka telfonbanka utml figņas, un arī % samazina. Var izrādīties, ka pakalpojumi ir maksas, bet tas var būt krietni lētāk nekā % samazinājums, kas tiek iegūts.
Līdzīgi kā es jau sen pirku savu pirmo nopietno fočiku, veikalā bija kaut kāda akcija atstiep savu veco, dabūsi 15% atlaidi. Aizgāju uz Latgalīti par pāris latiem nopirku nestrādājošu hlamu, un dabūju atlaidi padsmit Ls :)

Pašreizējā: 3 no 7

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   *******    ******    **     **  **    ** 
 **        **     **  **    **    **   **   **   **  
 **        **     **  **           ** **    **  **   
 **               **  **    **     ** **    **  **   
 **        **     **  **    **    **   **   **   **  
 ********   *******    ******    **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727