UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 6 no 7
Re: 100m2 mājas izmaksas mēnesī
Autors: gunbox (94.103.57.---)
Datums: 12/09/2011 23:30

ruukiitis
Es jau teicu, ka netaisos tā mazā 1200m2 pleķīša dēļ pirkt ko vairāk par izkapti un lai vēl degvielu uz tā gabaliņa ko pat nenosaukt par pagalmu dedzinātu? Tur jābūt īpaši slinkam. Kā tur tai multenē par ceļu skrējēju - "idiotus vulgaris" Arī netaisos sacensties ar kaimiņu - kuram gludāks pagalms.
Es uzskatu, ka privātmājā var būt tikai ietaupījumi pret dzīvokli Rīgā, ar noteikumu, ka mēs neskaitam sava padarītā darba vērtību.

Autors: gunbox (94.103.57.---)
Datums: 12/09/2011 23:33

Par apkuri tagad nedadaudz neskaidrība.
Ok izmaksas varētu būt apmēram līdzīgas siltumsūknim ar malkas apkuri?
Lai nerastos pārpratumi, tad malkas apkurei ir nepieciešams arī malkas šķūnīti pierēķināt, kas par velti neuzcelsies.
Bet kā ar izmaksām mēnesī. Gudri kaukulatori man uz 90m2 izrēķina ka malkai 25 atdošu, bet siltumsūknim 50 latus. Ir cilvēki kas apgalvo ka bez 100 latiem ziemas mēnesī neiztikt. kā ir?

Autors: alise34 (195.13.166.---)
Datums: 13/09/2011 00:36

Klau, ko Tu uz to malkas šķūni tā ieciklējies? Tie ir daži simti latu.

Autors: Gints_ (---.rixtech.lv)
Datums: 13/09/2011 09:43

Pagājušā apkures sezonā uz 150m2 apkurināmās platības + lielā mērā siltais ūdens iztērēju 2,5 t skaidu brikešu un 8m3 malkas (sakrauta malka, tātad ar caurumiem). Izmaksas var uzzināt SSā :)
Šogad pēc vēl šādiem tādiem papildus siltināšanas darbiem un pie fakta, ka malka ir žuvusi jau no pavasara, nevis knapi pusvasaras (jā zinu, ka tā nav labi, bet tā kā biju taisni pirms tam ievācies, tad nebija izvēles), ceru, ka tērēsies relatīvi vēl mazāk.
Vienā un tai pašā mājā malka 100 punkti būs lētāk, drīzāk jautājums ir vai Tu vēlies ar malku krāmēties, jo pat pērkot briketes un nepūloties ar zāģēšanu un skaldīšanu, to pasākumu nevar nekādi tā automatizēt kā siltumsūkņa apkuri.
BTW Siltumsūknim ir tas pluss, ka laikam būs kaut kad atkal iespējas dabūt pusi cenas atpakaļ no Jevropas naudām. Ir vērts par to painteresēties.

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 13/09/2011 10:43

Gint, tos Tavus 8m3 sauc par astoņiem steriem malkas. Tagad jau baigais bardaks ar to malkas tilpuma mērīšanu un kubikmetri tiek jaukti ar steriem. Ļoti daudzi cilvēki, kuri parvākušies no dzīvokļiem uz savam mājām tiek apkāsti uz steru un kubu rekina.Kubos mēra dēļus, bet malku, no veciem laikiem, mēra steros.Vispār jau malkas pirkšana ir diezgan sarežģīta lieta un labu malku pazīst tikai cilvēks, kurs pats ir gatavojis malku un arī vairākus gadus ar malku kurinajis māju. Malka ir vienīgais atjaunojamais enerģijas resurss Latvijā, kura iegūšanai nav jāiegulda neviens santīms. Visi "karlsoni" un saules paneķi maksā naudu, bet malka aug pati gravmalē :) Nu nav nekāda čakara ar malkas apkuri, tikai vajag podiņu krāsnis vai centrālapkuri ar siltuma akumulatoru. Cik tur darba iemest krāsnī klēpi malkas un pec pāris stundām aizšaut ciet šiberi. Vai arī centālajā apkurē uzkurināt siltuma akumulatoru.Vot visas tās buržuikas, ķipa Yotul, gan nav piemērotas malkas kurināšanai. Malka jādedzina ar švunku un tad no tās būs vislielākais efekts. Malka būs vienmēr un pofig, ja elektrība pazūd, vai krievi aizgriež gāzes krānu ciet :) Nesaprotu, kapec tik šausmīgi cilvēki baidās no malkas pakures. Vai tad labāk pa naudu staigat uz sportazāli un bezjēgā dzelžus cilāt, vai saskaldīt malku ziemai, no kā būs kāda jēga. Cilvēks tak bez fiziskas slodzes iztikt nevar.
Lai gan, ir jau tā kā aaaa saka, mēs visi esam dažādi. Ir cilvēki kuri mājā tikai pārguļ. Malka skaldīšanu, zāles pļaušanu un citus mājas darbus tie aizstāj ar kaitoshanu. Nez kas tas par bezjēgas sporta veidu, bet mani tas neinteresē, jo fizkultūrā biju nesekmīgs, toties darbmacībā biju teicamnieks- katram savs :)

Autors: gunbox (84.237.234.---)
Datums: 13/09/2011 11:51

alise34
labdien!!!
par dažiem simtiem var tikai nojumi uzcelt, nevis normālu malkas šķūni.
No malkas labāko eketktivitati var darbūt tikai tad, kad viņa ir divas vasaras kaltusi. Tātad ir vajadzīgs dubultais šķūnītis, kur vienā pusē malka kalst nākošai sezonai, bet otrā malā divas vasaras kaltusi malka. Malkas sausumu var noteikt pēc aizdegšanās. Ja ar sērkociņu var stūrīti aizdedzināt, tātad malka ir gatava kurināšanai. Attiecīgi, jo neizkaltušāka malka, jo vairāk sezonā nepieciešams.
Tātad. Parastu nojumi mēs varam uzcelt bez visādām atļaujām jau tad kad ievācamies mājā. Malkaas šķūnītim ir nepieciešami vismaz kaut kādi pamati un saskaņošana ar būvvaldi. Un tie nebūs pārs simti latu. Mazu šķūnīti kurš paredzēts ilgadīgai stāvēšanai var uzcelt pa 1,5tk. kā minimums.

Gints
Ar eiropas naudu nebija tā, ka vajadzīga jau strādājoša sistēma? Ja tā ir, tas nozīmē, ka tie 6-8tk tā pat ir vajadzīgi, lai kaut kad dabūtu 50% atpakaļ.

Autors: DsKs (80.233.221.---)
Datums: 13/09/2011 12:07

Ar eiropas naudu cik saprotu ir ta,ka vajag projektu,oficialu buvfirmu,tame ar visiem socialiem un pvn-iem,pienemsanas-nodosanas ... manuprat jau par so variantu runajam,viena lieta ir 9stavu maja ar paris simtiem tukst. ieguldijumu un kas cits ir viens apkures katls par paris tkst latu

Autors: aaaa (---.Red-79-151-98.dynamicIP.rima-tde.net)
Datums: 13/09/2011 12:17

Jaa, visu vajag oficiali un naudu uz priekshu - atmaksa 50% apmera nav garanteta, bet, domajams, ka lielaka dalja to tomer dabu, jo no pieejamajiem 11 miljoniem tika iztereti tikai 4.5, tapec tiek rikota otra karta.
Pat ja taa, tad ja gadijuma nauda ir, tas ir ljoti labs variants, jo siltumsukni par puscenu laikam jau tomer ir verts likt. Un galu gala - ari malkas apkures sistema - ar labu gazgjeneracijas katlu, labu automatiku, akumulatoriem utt. tomer maksa vairakus tukstoshus - un ja pusi var dabut atpakalj?
Gunbox: nezinu kur tu dzivo un kados makonjos lidinies, bet pirmais lielakais malds, ar kuru dzivo ir tas, ka ar izkapti pljausi savu zali - esmu gatavs saderet, pirmais ko tu jau pec menesha nopirksi bus tieshi zales pljaujamais. Otrs malds ir tas, ka kaut ko kaut kur var buvet bez saskanjoshanas un atljaujas - nav svarigi - malkas shkjunis vai nojume - abi ir virszemes eekas un ar pamatiem jau sen nevienai buuvei nav pilnigi nekada sakara. Informacijai - nojumee malka zhust labak ka shkjuni...

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 13/09/2011 12:22

Malku mierīgi var izžāvēt pa vienu vasaru. Tikai malkai jābūt jau sazāģētai un saskaldītai marta mēnesī. Malka žūst vislabāk pavasarī. Nekā labāka par nojumi, kur udens virsū malkai netek un vējš svilpo cauri, nav. Nez vai tāda nojume maksā tūkstošus. Nu jā, vajag plašumu, lai vējam ir kur ieskrieties, bet pilsētā plašuma nav un tad tiešam var nākties malku žavēt divus gadus.
Ja par malkasšķūņiem un saskaņošanu ar būvvaldi, tad Ogrē, nelaiķis Ketners savulaik saskārās ar to birokrātiju. Par cik viņam rokas auga no īstās vietas, tad buvvaldi pasūtija un uzmeistaroja malkasšķūni lodes formā. Atbrauca domes eksperti, sabildēja, bet neko pateikt nevarēja. Malkasšķūnis ta divstāvu mājas augstumā, a pamatu ta nav un to var pārvelt, neskaitās pastāviga celtne. Visiem skaidrs, ka nelikumīga būvniecība, bet likuma nekas nav teikts par tādu celtni, tātad nav likums pārkāpts :)

Autors: gunbox (84.237.234.---)
Datums: 13/09/2011 13:45

DsKs
Eiropas nauda ir līdz 7tk. Tātad projekts var būt 14tk vērts, ja vien kaut kur nodokļi vēl no tas sponsorētās naudas nav jāsamaksā, par ko es nemaz nebrīnītos.

aaaa
Esmu nodzīvojis laukos ap 15 gadus. Piemājas dārzs vien ap 0,5ha ko vairākas reizes vasarā jāpļauj. Pļāvu ar izkapti, jo nekādas tehnikas nebija un arī izpļaut starp augļu kokiem un ogulājiem labāk ar izkapti nevarētu. Un tu gribi derēt vai es tos 1200m2 no kuriem pļaujams varētu palikt 900m2 es nenopļautu? Ja vēlies varam derēt? :D
Es nezinu ko tu pārprati, bet es neteicu, ka kāds sakars ar pamatiem. Bet gan par to ka bez būvvaldes atļaujas tas šķūnītis uz zemes likumīgi nedrīkst atrasties. Ir gadijums dēļ šķūnīša, kad māju nemaz nevar nodot ekpluatācijā, jo nesaskaņota būvniecība.
Ja šķūnīti pareizi uzbūvē un pareizi krauj malku tad praktiski nav lielas atšķirības žūšanai šķūnītī vai nojumē. Vai nu arī mums ir dažāda saprašana par to kas ir šķūnītis un kas nojume. ;)

Didzisp
Malka pa vienu vasaru var izkalst, ja ir ziemā zāģēta un arī nolikta kaltēties. Ja pa vasaru, tad ar vienu gadu nepietiks. Piem. sveces tipa katliem nepietiek. Es nestrīdos par to, ka tāda malka varētu būt tik izkaltusi, lai var normāli kurināt, bet ja salīdzina divas vasaras kaltušu jeb 16mēn. ar tādu kura tikai 8mēn pakaltusi ir ļoti liela šķirba. Es arī kādreiz domāju, ka tas ir murgs kamēr pats nesaskāros ar faktu.
Un par cik mums malkas apkures variants paredz sveces tipa katlu un tas ir savu efektivitāti parāda uz 100% tikai ar ideāli sausu malku, tad no turienes arī šie kritērīju gan par malkas sausumu, gan par šķūnīti.

Pašreizējā: 6 no 7

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **         **  **   **    **   **      **    
 **               **  **  **      ** **       **    
 **   ****        **  *****        ***        **    
 **    **   **    **  **  **      ** **       **    
 **    **   **    **  **   **    **   **      **    
  ******     ******   **    **  **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727