UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 5 no 7
Re: 100m2 mājas izmaksas mēnesī
Autors: Viesturs470 (85.254.150.---)
Datums: 09/09/2011 16:17

Didzisp Wrote:
-------------------------------------------------------
> gunbox, ja rokas aug no īstās vietas, tad būvē
> tik aukšā. Es neesmu nekādas namdara skolas
> beidzis, a man pofig-es būveju un pats
> kanalizaciju, apkuri un elektrību velku. Ne jau
> tais augstajās skolās Tev ko iemācīs, bet
> pašam daudz jālasa un jāsaprot kapēc piemēram
> tvaika barjera jāliek iekšpusē, vējaplēve
> ārpusē un kanalizasijas truba jāliek ar tādu
> kritumu, lai sū*s aizpeld. Man pret
> profesionāliem celtniekiem nav nekādas
> bijāšanas un viņiem ar mani ari problēmas.
> Nekas nevar but sliktāks celtniekam, kad
> pasūtītājs ir gudrāks par celtnieku un var
> naglu iesit taisnāk par amatnieku .

Labais !

Autors: bern (87.226.70.---)
Datums: 09/09/2011 18:42

Apkure.............................................50.00(max, atmosfēru nesildīsim)

----------------
:) Citi speciāli projektē māju tā, lai siltu arī atmosfēra un pašā celtniecības gaitā seko līdzi tam, lai celtnieki šajā ziņā kaut ko nesačakarē!

Autors: ruukiitis (194.8.16.---)
Datums: 12/09/2011 09:58

Vienstāvs, Didzip - žetons jums veči :)
pēdējie komentāri - zelts.

Bet es vienalga nesaprotu, kāds sakars 42 Collu LED TV, ar elektrības patēriņu?
tikai tādāi atgādināšanai tas burtiņš, mazias "k" ko liek priekšā rakstot jaudas patēriņu dažām elektroiekārtām, Veļas mašīna, gludeklis, elektroplīts, utt.
īsāk sakot, 10 ievārījumu burciņu pagatavošana, elektrībā nokurina vairāk enerģijas nekā TV nedēļu no vietas skatoties.
Zāles pļaušanai, neba pa kombainu iet runa, - trimers, vai stumjamais aparās tā pat būs vajadzīgs, vēl būs vajadzīga degviela kas to darbina, un nolietojums, kas ir ar 50 Ls gadā. (tipa nopirki pa 300Ls, tad var cerēt bez apkotēm izvilkt 6 gadus).
Daži teksti te panesās par matu skaldīšanu tur kur reālas lietas jārēķina.

Tā pat kā politiķi - runā par pensioāru pensiju indeksēšanu, vai ģinenes naudu ērniem 8 Ls pārdalīšanu, bļāviens, un tauata nesaprot ka batonus abās ausīs uzreiz tiem bāž. 120 miljoni LS ir jāiegrūž Air Baltic, šogad, tas sanāk precīzi atņemti 60 Ls katram Latvijas cilvēkam?
Tā pat vēlēšanu iecirkņu darna laiks jāpagarina par dažām stundām par 14 000 dēlļ 70 cilvēkiem. Kautkāds Dzeltenais raudījums bija izrēķinājis cik mums izmaksā viena minūte Saeimas dara laika, arī kādus pāris desmitus k Ls. Sekojoši šo jautājumu tikai izskatot (raiti) tika paērēta ~1 stunda (noapaļošos ut teikšu 56 000 Ls). - proti katrs īpašai ebrejs Latvijā mums izmaksā tieši 1 000Ls uz šīm vienām vēlēšanām.... Daža laba Latvijas ģimene ar šādu summu gadu iztiek.

Autors: m. (78.84.68.---)
Datums: 12/09/2011 10:55

ruukiitis valsts rupejas par bagatajiem un slauc no nabagajiem.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 12/09/2011 11:30

Tēma gan vairāk iederētos pie "Vai jūs esat šito redzējuši?", bet - varbūt Latvija iet pareizajā virzienā?
Brazīlija, kam visu laiku piedēvēja lielāko Gini koeficientu, šobrīd kļūstot par plaukstošāko pasaules ekonomiku!

Datums: 12/09/2011 13:57

Viss ir salīdzināms,
Brazilijai ir zeme, mums ar (ok nedaudz mazāk).
Br. ir nafta, mums ar (ok nedaudz mazāk).
Br. ir cilvēkresursi, mums ar (pagaidām).
Br. ir milzīgi mūža meži, mums ar (pagaidām, vismaz politiķi tā saka).
es redzu ka saka ka Br. ir super ekanomikas izaugsme, mums ar politiķi tā saka :)

p.s.
atpakaļ pie tēmas - gumbox, mājas uzturēšania aiziet daudz vairāk Ls, nekā tas bija dzīvoklī.
savukārt labā lieta ir tā, ka katru ieguldīto Ls, ir tāda sajūta, ka Tu ieguldi savā mājā, nevis kāda apsaimniekotāja kabatā.

Autors: aaaa (---.Red-79-151-98.dynamicIP.rima-tde.net)
Datums: 12/09/2011 15:04

Latvija neiet pareiza virziena - mana 100% parlieciba, ka LV vieniga problema ir birokratija un, kamer tam tiesham kardinali nekjersies pie ragiem, vares sedinat ko grib cietuma, atlaist cik grib saeimas un laist ko grib pie varas - ies tikai uz leju, jo citadi vienkarshi nevar but. No cilveciga viedoklja, savukart, ka teica kada mana darba kolegje, kas nesen atgriezas pec >10g prombushanas no ASV, ka Latvijas problema ir pashos cilvekos. Resp., mes viens otram nepalidzam un viens otru neatbalstam. Kamer tas ta nebus, atkal nekas nebus, jo nevar tachu nekas attistities, ja viens otram liek sprunguljus ritenjos. Ta ka zhidi - kapec vinji visur pasaule ir visveiksmigakie? - nejau tapec, ka izredzeti, ne jau tapec, ka ipashi, bet gan tapec, ka vinji viens otram palidz - vienmer un visur. A mes viens otram maksimali riebjam - nu ko var gaidit?

Datums: 12/09/2011 15:38

aaaa - atpakaļ pie būvniecības.
Arī reāli nolaistu māju bieži vien izdevīgāk ir ar traktoru nošķūrēt (buldozera vārdu izvairos lietot) un tad jau pilnīgā tukšūmā būvēt jaunu.
Tas katrā gadījumā ir jāizvērtē ko ir jēga renovēt / reformēt un ko ne.
Mūsu kā valsts gadījumā, problema ir tā ka par 100% mainot sasaukumu (šaha laukumu), kauliņu bīdītāji (spēlētāji) pa lielam nemaz namainās.

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 12/09/2011 16:56

Ja jau mēs runājam par mājas apsaimniekosanu, tad ne jau valdība vai deputāti jums istabas slaucīs, apkārtni sakārtos vai malku pievedīs :) Šausmigi visiem patik vainu novelt uz citiem un pašam justies baltam kā jēriņam. Pie majas apsaimniekošanas valdība ir pielikusi īpašuma nodokli un tam es nepiekrītu, bet tas, ka elektrība un degviela palikusi dārgāka, ir objektiva realitāte. Sākumā man arī bija cemme, bet ja tā padoma, nu vai tad vajag mājā visu vakaru darbināt 50 collu plazmu, kura elektrību rij kā te jau pieminetā plītiņa uz kuras burkas silda? Vai vajag ar autiņu katru vakaru skriet pie čomie alinu ieraut? Enerģijai ir jāpaliek dārgākai, lai cilvēki vienkārši to sāktu taupīt, citādāk mēs noslīksim savos sū**. Es jau nesaku, ka vajag piecreiz bikses lāpīt un neko junu nepirkt, bet nu dedzināt visu nakti pagalmā jaunās lampiņas, lai kaimiņa priekšā "paspīdētu", kā tas bija treknajos gados, arī nav pareizi.
Ja tomēr par izmaksām mājas apsaimniekošanā, tad es tomēr pastāvu uz to, ka majā dzīvot sanāk lētāk. Protams, ja neproti spuldzīti ieskrūvēt un jāmaksā par pakalpojumu elektriķim, vai neproti skursteni iztirit, tad izdevumi salasās, bet ja rokas aug no istās vietas, tad tak nekādu papildus izdevumu, iznemot apkuri un elektrību, nav. Ja nav naudas, remontu var atlikt uz nākamo gadu :) Nu jā, privātmājā nu nekādigi nevari palikt parādā par apkuri :)

Autors: aaaa (---.Red-79-151-98.dynamicIP.rima-tde.net)
Datums: 12/09/2011 17:14

Valdiba nav vainiga - tieshi to jau gribu teikt - bet mes pashi - nu aiziet mans kaiminjsh - vecs pusslims pensionars uz Buvvaldi - a tur preti sezh iigns un ar dzivi neapmierinats buvinspektors - taa vieta, lai otram latvietim palidzetu, ne vinjsh vinju drazh par to, ka, luk, siltumnica ir novietota tieshi pie zhoga un bez saskanjoshanas - tas nekas, ka aiz zhoga zemesgabals ir pamests un ieaudzis krumos jau pedejos 20 gadus un ta siltumnica nevienam netrauce. Nee - attalums jaievero. Nu ko, mans pensionars kaiminjsh siltumnicu (stikla) jauc ara, protams, pusi stiklu izjaucot tiek saplesti, parnes to suda siltumnicu 4m no zhoga, saliek atpakalj, pie tam braukajot uz veikalu, perkot jaunus stiklus utt. - iztere to pashu zelta verto energjiju. Nu labi, beigas buvvaldes iignja ir laimigs - a kopsumma, Latvijas meroga skatoties - Latvija no ta ko ieguva vai zaudeja? Un taa ir ar visu.
Par privatmaju runajot - maja dzivoshana jau nav tikai dzivoshana - tas ir dzivesveids un der tikai tadiem, kas ir gatavi pilnigi visu savu brivo laiku ziedot tai maajai - nu tadiem pusfriikiem. Sabiedriski aktivam cilvekam, kas ari vakaros pec darba nav majas tas isti neder, jo, darba pie majas nekad netrukst. Un ar roku taisnumu te nav nekads sakars. Zinu cilvekus ar zelta rokam, kas varetu atljauties dzivot maja, bet izvelas dzivot dzivokli, jo grib dzivot pilseta, uz darbu nebraukt ar mashinu un katru otro dienu apmeklet kadu koncertu/pasakumu. Tadiem ta bezgaliga zales pljaushana/trimmereshana nu galigi nav vajadziga. Tapec nevajag te visus, kas dzivo pilseta saukt par liikrochiem un neprasham, cik cilveku tik variantu - katram ir savas prioritates dzive, vot i vsjo. Man choms dzivo privatmaja, bet zali vinjam pljauj firma, jo pats, lai gan mak darit pilnigi visu, ta vieta, lai vergotu tam zaljajam plekjim, izvelas kaitoshanu uc sporta aktivitates.

Pašreizējā: 5 no 7

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   ******     *******         ** 
 **   **   **    **  **    **   **     **        ** 
 **  **        **    **         **               ** 
 *****        **     **   ****  ********         ** 
 **  **      **      **    **   **     **  **    ** 
 **   **     **      **    **   **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727