UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 24 no 27
Re: saules kolektori
Autors: gv (178.16.22.---)
Datums: 05/02/2015 14:19

Var jau arī papētīt pašmāju datus:
[monitoring.solaredge.com]
Search ierakstam Latvia un paskatamies ko rāda, var redzēt gan vēsturiski, gan arī tiešos datus.

Autors: hm (178.16.22.---)
Datums: 05/02/2015 14:23

Te ir par leģionellu un cik ātri mirst pie dažādām temperatūrām. Tas tā - gadījumam, ja naktīs pārāk ciešs miegs:
[en.wikipedia.org]

Autors: Ansisansisansis (178.16.22.---)
Datums: 05/02/2015 14:28

Kuram ir ideja dzert ūdeni no saules kolektora sistēmas? saules siltūdens lai ir atsevišķs, kā pieklājas, un dzer ūdeni no akas, vai dušojas no dušas boilera, kuru var pa reizei izkarsēt ar elektrību, ikdienā sildot no saules siltuma, vai arī dušojamajā boilerī ievadīt ar sauli vai malku priekšsildītu ūdeni, kas uzsilst siltummainī milzu akumulāc tvertnē (kas sildīta ar sauli vai malku utt), attiecīgi mazāk jāpiesilda ar elektrību, ja boilderī ienāk jau 30-40C utml ūdens, nevis 6-7C kā no akas.
lai sokas!

Autors: mm777 (178.16.22.---)
Datums: 05/02/2015 14:54

Paštece feini, ūdens sāk automātiski cirkulēt kad sāk sildīt saule, jo stiprāk silda, jo ātrāk vajadzētu cirkulēt,! Kad nesilda apsājas. Kad pazūd elektrība un neesi mājā neuzvārās :))

Par legionellām runājot, tās bīstamAs ne iedzerot, bet ieelpojot ūdens pilienus tvaika veidā dušā vai virtuvē. Ja neuzsildīji ūdeni pietiekami, pastāv risks to dabūt no boilera karstā ūdens padeves un ieelpot

Autors: Eziss (178.16.22.---)
Datums: 05/02/2015 15:06

mm77. Šaubos vai paneļi pie cokola labi redzēs sauli / tuvējie krūmi, zāle /. Vajag pārbaudīt saules redzamību no aprīļa sākums-septembra beigas, no pl.8-18. Vēlams apsauļot visu kolektora plakni. Es pv paneļiem nedrīkstu pieļaut ēnās. Termo panelim nav tik kritiski, bet ieguve 30-50% no iespējamās jaudas nekas labs. Mums tās saules nav par daudz. sevišķi septembrī, oktobrī, pavasarī labāk. Ēnā termo neko derīgu neražo, kā arī no mākoņiem. Man bija joks. Paziņa salika pv slīpi, uz zemes. Nevar saprast, pv defekts vai- rezēm pēkšņi uz 1H un ilgāk samazinās jauda un atjaunojas, neloģiski mainās. Izrādās vainīgs palielāks suns- noguļas paneļiem priekšā, aizvējš un silti.

Autors: es te (178.16.22.---)
Datums: 06/02/2015 18:51

Ko var ņemtie ar to leģionellu, normālam cilvēka ir pajāt cik un kādā koncentrācijā tās tur ir. Veselīgs cilvēks nemirst ne no gripas, ne rota vīrusa- nopļūtas un dzīvo tālāk. Tie letālie gadījumi ir tikai sekas un tam nav nekāds sakars ar cēloni!

Autors: bobo (178.16.22.---)
Datums: 06/02/2015 19:02

Dažreiz tā nopļūtās, ka vajag pie sistēmas slēgt klāt... :)

Autors: es te (178.16.22.---)
Datums: 06/02/2015 19:31

bobo tās ir sekas. Es gadus 20 nēesmu bijis pie ārsta, ģimenes ārstu iraudzīju tad kad vajadzēja tiesības mainīt. Zāles nelietoju principā. Man bail iedomātie cik gadus es nodzīvotu, ja nedzeru un nepīpētu :)

Autors: mm777 (178.16.22.---)
Datums: 06/02/2015 20:12

veselīga jauna sportistu komanda tādu lietu saķēra dušās mazgājoties. Ilgi ārstējās ,bet pāris atdeva galus. Bet stāsts jau bija par to sistēmu ar pašplūsmu. Varbūt tomēr likt uz jumta ar sūknīti.
Sliecos uz vienkāršoto automātiku ar 3 sensoriem- divi pie boilera viens kolektora augšā.
Daži raksta ka jāliek automātiskais atgaisotājs kolektora augšpusē.
Vēl viens te minēja ka parastais grundfos cugunnieks UPS 25-60 -130 nederēs jo vajagot kaut kādu īpašo "solāro". man gan liekas ka arī šim paredzētā temperatūra ir vismaz 95 vai 110 grādu, bet neesmu pārliecināts, JA to ieliek atpakaļgaitā varbūt ka tik karsti nav. Vēl rūpnieciskajās sūkņu stacijās ir kaut kāds tvaika atdalītājs. Kam tas? Varbūt tā dienvidnieku fīča. Mūsu platuma grādos arī varbūt nemaz nevajag papildus dzesēšanas kontūrs. Uzliktu 1,5 -2 m2 kolektoru uz 250 l boilera un gan jau neuzvārīs. Varbūt var likt 3 m2 uz 250 l.

Autors: aac (91.105.29.---)
Datums: 22/02/2015 17:54

Var būt kāds zin?
Lieta tāda ka man pagājušo vasaru 2x nebija elektrības.Pēdējo reizi Latvenergo atslēdza uz 5 h saulainā dienā.Brīdināja, ka veicot remontdarbus.Kā rezultātā kolektorā uz jumta 200C .Pēc pirmās reizes viss aizgāja, bet pēc otrās uzvārīšanās burbuļi neļāva cirkulēt siltumnesējam.Nācās saukt meistaru lai izskalo sistēmu.
Ko tādu varētu pieslēgt, lai šādos gadījumos (labāk automātiski) pārslēgtos uz kādu barotāju?
Jau iepriekš paldies!

Pašreizējā: 24 no 27

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **        ***   **  **     ** 
 **         **     **  **        ****  **  **     ** 
 **     **  **         **        **  ****         ** 
 **     **  **         **        **   ***  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727