UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Re: Krūmzāģis
Autors:
Slowmo
(84.237.167.---)
Datums: 14/02/2009 21:17
Parakņājos internetā un vienīgais, ko par šo tēmu atradu, ir Stihl Polycut galva ar neilona asmeņiem. Izskatās šādi
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 16/02/2009 09:11
Ideja pastaisītai ripai ir ļoti vienkarša. Ņeman metāla ripu, es paņēmu vecu zāģa ripu no REBIR rokas zāģa. Kādu centimetru no malas izurb četrus caurumus un iegriež 6mm vītni. Zobus es taisu no veca rokas zāģa(var izmantot vecu lentzaģi, bet man liekas , ka bišku par biezu). Vispirms piemeklēju 6mm tērauda atsperšaibu,kura būtu nedaudz biezāka par zoba materiālu, pēc tam zobā viena galā tiek izurbts tik liels caurums ka atsperšaibas ārejais diametrs. Zobu jātaisa tā, lai ta gals būtu kadus 4-5cm ārpus metala ripas ārejā diametra.Zobi, kā tai bildē ir stipri par gariem un salieksies pie pirmās pļaušnas. Kopejā konstrukcija ir tāda: 6mm skrūve, uz tās parasta šaiba ar lielām platām malām, tad tērauda atspersšiba, uz tas uzbāzts asmenis, kurš brīvi grozās uz atsperšaibas, tad skrūve tiek iskrūvēta diskā un no otras puses vēl uzskrūvēts kontruzgrieznis.Asmenis brīvi grozās starp lielo šaibu un metāla disku uz saspiestās atsperšaibas.Atsperšaiba kalpo kā terauda bukse uz kuras grozas asmens un vel kalpo drošībai, lai neatskrūvējās skrūve. Grūti jau tā izstāstīt, bet ideja ir tāda, ka asmeņus nevajag garus un pašu ripu jau arī nevajag ar lielu diametru, tad asmeņi nelocīsies un ilgak kalpos, ka arī nebūs jāčakarejas ar ripas centrēšanu un līdzsvarošanu. Ja izmanto kā pamatu vecu zāģa ripu ar lielaku centralo caurumu kā orģinālajai krūmgrieza ripai, tad vajag iztaisīt papildus centrējošo šaibu. Es izvirpoju tādu no tekstolīta, bet var to iztaisīt no attiecīga diametra vada gredzena. Galvenais, lai ripa precīzi centrejas, bet spēks jau uz to nav liels un principa izturētu arī kaut ar sķērēm izgriezts kartons.
Ja nējutatie spēcīgs mehānikā un rokas līkas, tad labāk pļaujiet ar striķi, jo nepareizi uztaisīta ripa var būt bīstama!
Ja nējutatie spēcīgs mehānikā un rokas līkas, tad labāk pļaujiet ar striķi, jo nepareizi uztaisīta ripa var būt bīstama!
Autors:
GF
(---.112.lv)
Datums: 16/02/2009 09:37
Paldies par informāciju, visu sapratu OK. Uztaisīt tādu verķi nebūs problēmu.Protams ka gari zobi nemaz nav vajadzīgi, jo strādā disks tacju tikai ar pašiem galiem. Un priekš tādas ierīces domāju ka arī lieli apgriezieni nav vajadzīgi, kas dod lielāku drošību pie pļaušanas. Un vēl ieteiktu priekš drošības(ja kāds taisās uztaisīt šādu verķi) saskrūvētai skrūvei galā apsist vītni, kas dod papildus drošību lai neatskrūvētos skrūve ar asmeni.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 16/02/2009 11:07
Man jau labu laiku bija apnicis pļāvējam
[www.murray.com]
meklēt, pirkt un ik pēc 50-100 m mainīt žilkas.
Kesko agro veikalā ilgi pētīju disku ar diviem izmetošamies metāla kulaciņiem (maksāja ap 20 Ls), tomēr likās mazliet par mazu diametrā. Beigās nopirku parastu viengabala divpusēju asmeni tipa
[www.gardeningessentials.co.uk]
Pirmoreiz pļaujot uzdūrās ne mazumam metāla priekšmetu, bet cerams, ka nākamreiz šķēršļu būs mazāk.
Nez cik ilgi tādi neilona kulaciņi kalpo?
[www.amazon.com]
[www.murray.com]
meklēt, pirkt un ik pēc 50-100 m mainīt žilkas.
Kesko agro veikalā ilgi pētīju disku ar diviem izmetošamies metāla kulaciņiem (maksāja ap 20 Ls), tomēr likās mazliet par mazu diametrā. Beigās nopirku parastu viengabala divpusēju asmeni tipa
[www.gardeningessentials.co.uk]
Pirmoreiz pļaujot uzdūrās ne mazumam metāla priekšmetu, bet cerams, ka nākamreiz šķēršļu būs mazāk.
Nez cik ilgi tādi neilona kulaciņi kalpo?
[www.amazon.com]
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 16/02/2009 16:03
Var jau apklapēt vītni skrūvēm, bet man nereizi tās nav atskrūvējušās. Tur jau sanāk dubults uzgrieznis, jo vītne jau ir pašā diskā. Ja kas notiek zobam, to momentāli jūt, jo diskam parādās disbalans. Es jau vispār ne reizi nēsmu krūmgriezim iedevis pilnus apgriezienus, nafig tas vajadzīgs. Vajag tikai turēt asus zobus. Vot ar asinašanu gan janodarbojas katrā pīppauzē, bet ar fleksi tā nav problēma. Ripu nemaz nevajag ņemt nost. Nekas jauns jau tas nav. Senči arī iskapti bieži asināja:). Toties ar asiem zobiem var strādāt gandrīz ar tukšgaitas apgriezieniem.
Autors:
GF
(87.110.159.---)
Datums: 06/03/2009 20:53
Ir nepieciešams...!!! Ja kādam ir nevajadzīgs vai lieks, un ja varētu atdot krūmgrieža STIHL FS 450 diska aizsargu (metāla vai plastmasas), ar prieku to pieņemtu. Vai arī nopirktu ! Vai arī samainītu jaunu Džonsora (plastmasas) aizsargu striķim pret STIHL aizsargu.
Autors:
ruukiitis
(---.telekom.lv)
Datums: 27/03/2009 12:43
Ar meklēju trimmeri.
Izlasīju 2 reiz komentārus - prātīgākos pat 3 reiz.
Secinājumi - ~2000m2 piemājas pleķim un apkārtesošo ceļu malas pielīdziunāšanai Stiga 40 būtu pašā laikā?
nākamais es saprotu jau ir lielākai slodzei utt.
Otrs jautājums, kur tādu izdevīgi nopirkt? šodien? jautāju jo īsti nesaprotu, kād sir risks pirkt lietotu...
Izlasīju 2 reiz komentārus - prātīgākos pat 3 reiz.
Secinājumi - ~2000m2 piemājas pleķim un apkārtesošo ceļu malas pielīdziunāšanai Stiga 40 būtu pašā laikā?
nākamais es saprotu jau ir lielākai slodzei utt.
Otrs jautājums, kur tādu izdevīgi nopirkt? šodien? jautāju jo īsti nesaprotu, kād sir risks pirkt lietotu...
Autors:
Didzisp
(193.111.247.---)
Datums: 27/03/2009 18:14
Pērc interneta veikalā, būs lētāk. Var jau protams pirkt lietotu, bet tikai tad, ja krūmgriezis lietots piemājas saimniecībā. Ja aparāts gājis mežā profesionalā darbā, tad gan neiesaku. Stigai ar rezerves daļām problemu jau nav, bet labāk tomēr nečakarēties ar remontiem.
Autors:
Edža
(78.84.53.---)
Datums: 07/04/2009 11:13
STIHL FS 450 ļoti labs, uzticams, jaudīgs un ērts (visi pazīstamie kas ar kopšanām nodarbojas profesionāli vainu jau zāģē ar STIHL vai pāriet uz.
Ja kāds saka ka viņš niķojas un plīst tad visticamāk ir strādājis ar vecu,nekoptu un nokautu STIHL, nav nekad kopis un uz eļļu ekonomējis, vai arī viņam patīk visu kritizēt, jo ja normāli apkopj STIHL FS 450 viņš arī pēc 5 gadiem būs labs. (man pašam ir 4gab)
Ko zinu par STIGA.. man kolēģi zāģēja ar diviem STIGA 52( 1 mēn. un 3 mēn. jauni) leca ārā gāzes trosīte no droseles vairākas reizes dienā, orģinālā lielā ripa bija stipri par lielu zāģa jaudai nopietnākos krūmos un lazdu puduros ilgi sanāca iesprūst, turpat ar STIHL 450 gāja ievērojami ātrāk, un noslēgumā pēc 2 ned. biezi aizaugušas cirsmas izjuka viens no STIGA reduktoriem (kurš arī izskatās uzkrītoši mazāks nekā STIHL)
,bet ja tikai zāle jāpļauj varbūt varētu iztikt, jo cenu atšķirība starp iepriekš minētajiem ir ĻOTI liela (arī izturība un pārdomātība uc nianses).
Ja kāds saka ka viņš niķojas un plīst tad visticamāk ir strādājis ar vecu,nekoptu un nokautu STIHL, nav nekad kopis un uz eļļu ekonomējis, vai arī viņam patīk visu kritizēt, jo ja normāli apkopj STIHL FS 450 viņš arī pēc 5 gadiem būs labs. (man pašam ir 4gab)
Ko zinu par STIGA.. man kolēģi zāģēja ar diviem STIGA 52( 1 mēn. un 3 mēn. jauni) leca ārā gāzes trosīte no droseles vairākas reizes dienā, orģinālā lielā ripa bija stipri par lielu zāģa jaudai nopietnākos krūmos un lazdu puduros ilgi sanāca iesprūst, turpat ar STIHL 450 gāja ievērojami ātrāk, un noslēgumā pēc 2 ned. biezi aizaugušas cirsmas izjuka viens no STIGA reduktoriem (kurš arī izskatās uzkrītoši mazāks nekā STIHL)
,bet ja tikai zāle jāpļauj varbūt varētu iztikt, jo cenu atšķirība starp iepriekš minētajiem ir ĻOTI liela (arī izturība un pārdomātība uc nianses).
Autors:
Marcos
(---.fktk.lv)
Datums: 07/04/2009 12:40
Man arī ir STIHL FS 450. Nopirku rudenī, tā kā pieredze nav liela (izpļautas kādas 10 bākas). Man nekad nav bijuši krūmzāģi vai trimmeri, bet ar šo apieties varēja iemācīties uzreiz. Strādāt ir ērti un patīkami, jaudas nepietrūkst, ar pirkumu esmu apmierināts.