UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Re: Krūmzāģis
Autors:
GF
(---.112.lv)
Datums: 12/02/2009 23:15
Patīkami palasīt komentārus, it sevišķi no tiem, kam ir praktiska pieredze darbā. Gribētos protams uzzināt kāda viedokli, kas ir ilgāku laiku strādājis ar PARTNERI(VĒLAMS 437), tacju laikam tādu šajā forumā nav. Man iepatikās Partneris 437 ar komplektāciju, motora jaudu un svaru. Pagaidām esmu uzzinājis, ka PARTNERUS, STIGAS UN OLEO-MAC visus ražo itkā itālijā.Bet varbūt es arī kļūdos...!!!Tādēļ arī uzskatu, ka kvalitāte tiem ir apmēram līdzīga. Par STIHL FS 450- saka ka tie ir ļoti kaprīzi-to izpūtējs aizaug, to trosītes plīst, to vēl kautkas atgadās, katgan firma ir zolīda un krūmgriezis profesionāls.Un kā ir ar STIGU 40, VAITAS VECU ZĀLI PĻAUJ UZ NEBĒDU UN MOTORAM NAV PA SMAGU???Uzrakstāt ja kādam ir kāda informācija.
Autors:
Slowmo
(84.237.167.---)
Datums: 13/02/2009 04:18
Jā, savas teritorijas vien ir, tik problēma tā, ka viena no teritorijām nenožogota atrodas ielas malā. Cik savāc, tik nākošā reizē atkal pilns ar pudelēm, dzelžiem, akmeņiem u.c. drazām.
Bet nu, jebkurā gadījumā - ļoti labi saprotu, kur labāk izmantot ripu, un kur striķi.
Par PARTNER diemžēl nevarēšu neko komentēt.
Bet nu, jebkurā gadījumā - ļoti labi saprotu, kur labāk izmantot ripu, un kur striķi.
Par PARTNER diemžēl nevarēšu neko komentēt.
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 13/02/2009 07:59
Kaimiņš noskatijās uz manu 52 Stigu un sev nopirka 40 Stigu. Viņam jau ap māju salīdzinoši mazs pleķītis un tikai zāle jāpļau. Visu pagājušo vasaru pļāva un nekāda vaina.
Ar to piemētašanu problēmas ir, tapec tādās vietas ļoti labi noder ripa ar kustošiem zobiem. Ja kāds lielāks šķērslis, zobs noliecās un nekas slikts nenotiek. Es ar krūmgriežiem strādāju desmit gadus un striķ nelietoju principā.
Ja runa par krūmgriežu kvalitati, tad jebkuru aparāru, nepareizi lietojot, var nojāt pa vienu vasaru.
Ar to piemētašanu problēmas ir, tapec tādās vietas ļoti labi noder ripa ar kustošiem zobiem. Ja kāds lielāks šķērslis, zobs noliecās un nekas slikts nenotiek. Es ar krūmgriežiem strādāju desmit gadus un striķ nelietoju principā.
Ja runa par krūmgriežu kvalitati, tad jebkuru aparāru, nepareizi lietojot, var nojāt pa vienu vasaru.
Autors:
lee
(---.140.livas.lv)
Datums: 13/02/2009 11:19
Man ir Stiga 40, garu zāli ar auklu pļauj, bet jūtams, ka gurst, pirms biju nopircis stumjamo zāles pļaujamo, pļāvu ik pa divām nedēļām 1/2 ha 2 vasaras, tagad izmantoju tikai krūmu zāģēšanai, malu appļaušanai un aizaugušāku vietu izkapāšanai. Pļaujot ar asmeni mazāk tērējas degviela un pats ar tā nenošķiežas. Ir jau 5to gadu esmu servisā pabijis vienu reizi, bija apluzuši bakas stiprinajumi, bet stradaja tik un tā. Manuprat labs aparats par ta cenu.
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 13/02/2009 19:25
"Pļaujot ar asmeni mazāk tērējas degviela un pats ar tā nenošķiežas"- zelta vārdi, lee, bet kurš tad tajos ieklausās. Visi tik mauc uz plnu gāzi ar striķi. Rīta rasā, ar pareizi uztrītu asmeni, var pļaut gandrīz ar tukšgaitas apgriezieniem.
Autors:
GF
(84.237.130.---)
Datums: 13/02/2009 23:08
Šodien iegāju vienā no Rēzeknes Husgvarnas veikaliem un uzprasīju par disku ar kustošiem zobiem, bet viņi uz mani paskātījās ar tādu skatienu, itkā man ar galvu nebūtu viss kārtībā..!!! Lūk tā. Un prasa-kas tas par nedzirdētu brīnumu. Laikam tādus diskus var nopirkt tikai Rīgas veikalos. Toties man paskaidroja ka apmēram visi krūmgrieži ir vienādi un ja tas būs vienās rokās, tad kalpos labu laiku. Vienīgais no krūmgriežiem ko neieteica ņemt, tas ir AL-KO(TĪRAIS SŪDS kuru pat rūpnīcā neremontē, bet uzreiz atsūta vietā citu- tā laikam izdevīgāk).
Autors:
Slowmo
(84.237.167.---)
Datums: 14/02/2009 00:28
Ieklausās, ieklausās, tik, kā jau teicu, ir reizes, kad nevar ar ripu. Man vienmēr abi pa rokai (ripa un auklas spole). Cik tur darba nomainīt no viena uz otru.
Starp citu, kas tā par ripu ar nolokāmiem zobiem? Kas tādas ražo, jo neesmu manījis nekur...
Starp citu, kas tā par ripu ar nolokāmiem zobiem? Kas tādas ražo, jo neesmu manījis nekur...
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 14/02/2009 07:18
Tak visas ceļmalas pļauj traktori kur virsū ripas ar kustošiem zobiem. Tā tak nav nekāda slepna ideja. Krūmgrieža ripu tiešām nevar Latvijā nopirkt un tādas esmu redzējis tikai internetā. Vienkarši, man pirmais krūmgriezis bija japāņu ražojums un es nejauši ar peli uzspiedu internetā uz Ameriku, a tur pilnīgi cita komplektacija kā Eiropā. Jūs daudz esat redzējuši Latvijā , ka var krūmgriezim pielikt piemēram motorzaģa ķēdi lai apzāžētu kokiem aukšējos zarus, vai ar krūmgriezi urbt sētas mietiem bedrītes. Nu, vārdu sakot, ieraudzīju, ka pie amerikāņiem ir tādas ripas ar kustošiem zobiem. Par cik rokas aug no īstās vietas, tad pats no vecas zāģa ripas un tērauda asmeņiem tādu uztaisīju. Pļāvu vairākus gadus, kamēr nebiju zemi iekopis un visu zalāju uztīrijis no drazām. Tagad pārsvarā zāli pļauju ar parasto čatrzaru ripu no Stigas komplekta. Ar šo ripu ir lielaka darba ražība un nav zālē vairs draņķu kur iepļaut. Ja kāds pats sadomā taisīt ripu ar kustošiem zobiem, tad varu izstastīt konstrukcuju, bet ja rokas līkas, tad labak gāzejiet krūmgriezi un pļaujiet ar striķi. No nepareiziem materiāliem un nepareizi uztaisīta ripa ar kustošiem zobiem var būt bīstama. Ar striķi jau katrs mērkaķis var pļaut un neko sliktu nesadarīs.
Autors:
GF
(84.237.130.---)
Datums: 14/02/2009 15:15
Domāju ka uztaisīt pašam šādu ripu nebūtu problēmu, tačju gribētos zināt kādu materiālu tu ņēmi par pamatu un no kāda tika taisīti šie kustošie zobi, kā arī kā tos stiprināji lai būtu droši pļaut zāli. Un laikam tos zobus regulāri jākontrojē lai nesanāk tā, ka panēsājies savienojums salūzt un tad ar to zobu pats sev dabū pa kājām.Gribētos zināt visus sīkumus, it sevišķi no tāda , kam pašam ir prakse strādāšanā ar tādu disku.
Autors:
EjTakTu
(87.110.6.---)
Datums: 14/02/2009 15:33
Šito - kustošo zobu principu redzēju arī vienam jocīgam humpalu zāles pļāvējam, atvestam no doičiem. Parasts elektriskais gazončiku vālējamais. Tikai akumulātornieks un ar kustīgiem zobiem. Ar vienu lādēšanas reizi gan varēja kādus 700 kvadrātus nopļaut. Bet čomam pilsētvidē vairāk ar nebija uzaudzēts.