UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 6 no 7
Re: Krūmzāģis
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 05/06/2009 12:50

Ar striķi pilns dīķis ar zāles sū**, jo viss iet pa gaisu. Ar ripu smuki zāli nogriež kā ar iskapti un nekas pa gaisu neiet. Ar ripu ir daudz lielāka darba ražība un pats galbenais- netiek bezjēgā mocīts motors. Es jau nevienam neuzspiežu pļaut zāli ar ripu, es tikai saku, ka zāli ir daudz vieglāk nogriezt ar asiem ripas nažiem nevis nosist ar neasu auklu. Patīk pilnā fgāzē mocīt trimeri ar auklu, tak mociet. Es pļaušu ar četrzaru asu ripu praktiski tukšgaitā.

Autors: Qued- (78.84.116.---)
Datums: 06/06/2009 23:57

Ļoti apšaubu, ka ar ripu ir lielāka darba ražība (zāli pļaujot) :) Viņa tak nosedz mazāku platību.

Autors: vamps4 (81.198.13.---)
Datums: 07/06/2009 09:39

Jā ,es piekrītu ka ražība strādājot ar ripu ir mazāka,arī zāle uztinas,jāņem nost.Ar ripu labi pļaut arī tādās vietās kur aug niedres.

Datums: 07/06/2009 10:43

Tak beidziet, ar kādām ripām tad jūs strādājat? Uz standarta četrzaru ripas ar plakaniem galiem nekad neviens zāles stiebrs nav uztinies. Nevajag pļaut ar trīszaru ripu kurai gali trīsstūra formā. Niedres pļauj ar zāģa ripu. Katrai zālej tak izmanto savu ripu.Man liekas, ka dažiem vienkārši pietrūkst pieredzes un sajēgas, kāda ripa kādai zālei domāta. Tad nu mauc visu ar auklu, jo tur nekādu sajēgu nevajag, asmeņus asināt nevajag, mauc tikai ar gāzi grīdā kamer motors noklapē:).

Autors: praktiķis (195.62.156.---)
Datums: 08/06/2009 15:59

Re: Didzisp:...nosist ar neasu auklu.- Izmantojat taču kantaino un metalizēto auklu!Tie pāris santīmi dārgāk dos tādu pašu rezultātu kā ripa,bet būsiet drošs,ka appļaujot trotuāra bordes zobi neies pa gaisu!Un vēl: ripai pļaujot ne tik mazāks ražīgums(izņemot zāles ciņus),bet arī lieks laiks asinot zobus,jeb arī mainot plastmasas zobus...

Autors: Slowmo (87.226.85.---)
Datums: 08/06/2009 16:24

Kur var, izmantoju ripu, bet, piemēram, grāvi izpļaut ir ļoti grūti ar ripu, sevišķi jau, ja tur samētāti akmeņi, pudeles, u.c. drazas.
Pagājušo gad nopirku kantaino sņori ar metāla pulveri. Maksāja dārgāk, bet toties kāds ieguvums. Zāli griež ideāli un arī nolietojas minimāli - ļoti izturīga. Turpmāk tikai ar tādu.

Datums: 08/06/2009 17:17

Ripas asināšana jua nu gan laiku neaizņem, tā pat nav nost jaņem. Paņem ar fleksi, nolaid gar asmeņiem un viss. Tur i minūti laika nevajag. Par plastmasas zobiem gan nepateikšu. Manuprāt ar tādiem strādāt nav nopietni. Ir gan viena lieta, kura patērē zināmu laiku. Ripai nāk par labu, ja šad tad uz laktas nokaldina vai, kā kādreiz darija iskaptīm- nopkapē asmeni. Tā jau gan ir "augstākā pilotāža" un var iztikt vienkarši ar fleksi. Ja ņem nost ripu un asina uz šmirģeļa, tad protams liels čakars, bet fleksis dara brīnumus:).
Man liekas, ka mums tas strīds par auklām un ripas lietošanu rodas, jo strādājam pilnīgi dažādos apstākļos. Skaidrs, ka eirozālīti, mazā pilsetas pleķītī, var gar dobēm "laizīt" ar auklu, bet man jau jāpļauj kārtīgs purva grīslis kāda hektāra kopplatībā.
Slowmo, nevajag pavasarī paslinkot un visu drazu savākt, tad vasarā nebūs "pudeles jāpļauj". Man sanāk regulari pļaut ceļmalas kādu 300m garumā, jo māja ir pati pedejā ceļa galā un arī jāsaskarās ar "cilvēku kultūru". Tiko pat beidzu pļaut un arī uzpļāvu pāris aliņu pudeles, i nekas nenotiek ja ar ripu iepļauj akmenī vai pudelē.Par grāvju pļaušanu nepateikšu, bet man pie mājas jāpļau, divas kādus divus metrus augstas, stāvas kraujas. Vajag tikai pareizi nostāties apakšā un nev nekādu problēmu ar pļaušanu. Skaidrs,ka grāvi no augšas neizpļausi.

Autors: Rolands.n (---.lmt.lv)
Datums: 13/06/2009 19:56

Ko lai ess saku par Oleo-mac735T, divuss gaduss apakaļ iegādājos, uzreiz man nepatika ar šo trimeri strādāt, jo daudz benzīnu ēda, bet ļoti viņu saudzēju, apmēram ir nostrādātas ar šo trimeri 100h un pagalam virzulis un gredzeni vienkārši sadalījās virzulis aizgāju uz servissu ar savu problēmu tur uzreiz pateica ka jāskatās ir kloķene arī jo tur ir noteikti plaisa virzuli ar gredzeniem iedeva, es uzkatu ka šiss nav trimeris ar ko zāli pļaut, šim ir vieta veikalā aiz letes smukumam pie sienas stāvēt ja nav tad nav un šīss firmas ražojumus nekad vairs nepirkšu

Autors: Rolandss (---.lmt.lv)
Datums: 13/06/2009 19:59

Ko lai ess saku par Oleo-mac735T, divuss gaduss apakaļ iegādājos, uzreiz man nepatika ar šo trimeri strādāt, jo daudz benzīnu ēda, bet ļoti viņu saudzēju, apmēram ir nostrādātas ar šo trimeri 100h un pagalam virzulis un gredzeni vienkārši sadalījās virzulis aizgāju uz servissu ar savu problēmu tur uzreiz pateica ka jāskatās ir kloķene arī jo tur ir noteikti plaisa virzuli ar gredzeniem iedeva, es uzkatu ka šiss nav trimeris ar ko zāli pļaut, šim ir vieta veikalā aiz letes smukumam pie sienas stāvēt ja nav tad nav un šīss firmas ražojumus nekad vairs nepirkšu

Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 15/06/2009 11:29

re cik pretrunīgi: Man Olemac 735T vismaz jau 6 gadus strādā. Intensīvi. Pat krūmi ar zāģi gāsti. Patēriņs mazs: Ar bāciņu 2000m2 biezu zāli var ar trimmeri pilnā jaudā nocirst. Šņore lieliski padodās uz pagarināšanu. Pielec uz pirmo. Lietoju štill eļļu, 98 bendzīnu. Vai tikai neesat divtaktu moču eļļu lējis...

Pašreizējā: 6 no 7

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **  ***   ***  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **** ****  **     ** 
 **     **  **                **  **     **  **        
 **     **  **         **     **  **     **  **        
 **     **  **          *******   **     **  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727