UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 5 no 7
Re: Krūmzāģis
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 07/04/2009 12:55

Neviens jau neapstrīd STIHL FS 450 labās īpašības. Gan jau var atrast vēl labāku un dargāku instrumentu, bet vai tādu vajag amatierim piemājas saimniecībā? Viena lieta ir visu gadu strādāt meža cirsmu tīrīšanā, bet cita lieta ir reizi nedēļā zāli papļaut un pāris reizes gadā krūmus pa grāviem nopļaut:). Tas gan nebūs taisnība, ka Stigai troses lec ārā un ripa par lielu. Tak ar visiem darbarīkiem jāprot apieties un pret tiem labi jāizturās. Ja lieto neasu ripu, tad jau neviens krūmgriezis labi nestrādās:). Man jau 52 Stigai reāli orģinālā lielā ripa tik tālu "noasināta", ka štukoju par jaunas pirkšanu un nekas tur neķīlē un jaudas arī sen diezgan. Cita lieta, ja man katru dienu būtu jāiet mežā un ar to nauda jāpelna, tad es arī, droši vien, pirktu dārgāku un vieglāku instrumentu. Katram verķim jau sava vieta, sava cena un savs pielietojums:).

Autors: vamps4 (81.198.13.---)
Datums: 12/05/2009 10:05

Es jau otro gadu lietoju Stiga SB52 .Gana jaudīgs ,labi parādījis sevi testos,normāla cena tādai jaudai.Mīnusus pagaidām neesmu manījis...
Sākumā gribēju ņemt Partner, bet Stiga pārliecināja ar testu.
Varbūt bišķi par smagu,bet normālam vīrietim tas ir normāli.Ja esi noguris pats,ļauj atpūsties arī krūmgriezim.

Autors: vamps4 (81.198.13.---)
Datums: 12/05/2009 10:24

Ja kādam nav slinkums var palasīt krievu saitos.
TESTI:

[www.master-forum.ru]
vai
[www.master-forum.ru]

Autors: Jaazeps (83.178.140.---)
Datums: 16/05/2009 19:22

es tikai brīnos - kas tā ir par māniju ņemt un pļaut to zāli? izskatās ka cilvēkiem vienkārši nav ko darīt.

savā saimniecībā (~3ha) pļavu nopļauju reizi gadā, augusta beigās. tuvāk pie mājas zāle izbradājās (paliek īsa) tur kur cilvēkiem jāstaigā un nevienam netraucē. tālāk veidojas dabiska skaista pļava. kāda gan vajadzība pļerkšķināt un trokšņot un tērēt tik daudz laika?

vispār, privātmāju ciematos, iekams cilvēki nesarunās ka zāli pļauj 2x mēnesī tikai sestdienu rītos vai kā, tikmēr visu vasaru būs jāklausās pļāvēju pļerkstēšanā. jo ja nepļaus viens kaimiņš - pļaus kāds cits. un visa vasara paiet bezjēdzīgā troksnī.

Autors: TX (87.110.42.---)
Datums: 17/05/2009 12:39

Dīvaina izpratne par skaistu sakoptu apkārtni - aizaugusi, izbradāta pļava un mājas apkārtne. Tas tikai tāpēc lai "tikmēr visu vasaru būs jāklausās pļāvēju pļerkstēšanā. jo ja nepļaus viens kaimiņš - pļaus kāds cits. un visa vasara paiet bezjēdzīgā troksnī."

Autors: Jaazeps (83.178.145.---)
Datums: 17/05/2009 18:04

nu ar ko gan skaistāka ir vienkārši plika gludi noskūta pļava, par ziedošu pļavu? tagad pat, aiz loga pienenes pļavā mētājas uc. kāda viana? protams, katrs jau izklaidējas kā patīk, ja nav nekas jēgpilnāks ko darīt var visko pasākt:)

savukārt, tur kur cilvēki staigā, vai mašīna brauc, tur zāle saglabājas īsa, nu 7-15cm.

Autors: QUALITÄT ist ROT (---.lvm.lv)
Datums: 27/05/2009 18:19

Vai tad par Jonsered krūmgriežiem neko neviens nav dzirdējis? tā pati Husquarna bet cena zemāka. otrs, ko Lietoju ir Oleo mac, šo lietoju zālei un situ to ar striķi, jo esmu acīmredzot sadists. taču viens gan jāsaka, ka labāku rezultātu kā ar striķi neiegūt, jo tie orģinālie diski der, ja zāli pļauj reizi mēnesī. jāatceras, ka striķis jālieto ar aizsargu, kas ierobežo darbībā esošā striķa garumu. Ir redzēts kā māsteri mauc bez aizsargiem ar 2x garķu striķi nekā paredzēts, taču jautājums par motoru un redoktoramūž laikam tad lieks.
krūmus griežu ar Jonsered 52 cm3. īsais kāts un laba jauda. katrā ziņā svarīgi ir zināt kam un cik daudz vajadzēs lietot. pārējais ir gaumes lieta.

Autors: Qued- (---.hipo.lv)
Datums: 04/06/2009 15:19

Man arī Oleomac, modeli nepateikšu, bet 50 ccm. Man liekas, ka mazai līdz vidējai zālei nekā labāka par šņori nav, jo asmenis tik plati neņem. Gara zāle (vismaz šitam modelim) arī tinas ap asmeni un laiku pa laikam jāapstājas, lai jamo atbrīvotu. Ja zāle nav aplam liela, arī pilnā ručkā nav vajadzības dot, pietiek ar pusīti. Vienīgais, kas mani uztrauc - kur paliek tie mazie plastmasas šņores gabaliņi, kas darba gaitā aizlido pa gaisu :)
Vismaz es asmeni lieku tikai tad, ja ir liela zāle, kas kombinējas ar līdz pāris cm resniem kociņiem (mazu zāli ar asmeni nemaz nevar nopļaut).
Par ražotāju tikai labi vārdi, man no jamiem motorzāģis arī ir. Vienīgais, ko gribētos trimmerim - lai varētu vienkāršāk (bez skrūvgrieža) nomainīt vairogus (ripai viens, asmenim un šķorei - cits).

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 05/06/2009 08:16

Ar četrzaru ripu var nopļaut jebkura garuma zāli. Var pat tā ,ka melna zeme paliek:). Tas ir tikai meisterības jautajums. Visas puķudobes maliņas appļauju ar ripu un gar mājas ienām arī zāle nepaliek, bet auklu nekad nēsmu izmantojis. Iešu es vēl čakarēties un mainīt griezējripu uz auklu:). Vajag roku piešaut.

Autors: Qued- (---.hipo.lv)
Datums: 05/06/2009 11:05

Davai, paliec tu pie ripas, es ar auklu turpināšu :) Vakar pļāvu dīķa malu - ar ripu es tur būtu trīsreiz ilgāk čikājies :)

Pašreizējā: 5 no 7

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **   **   **   **     **  **       
 **     **  **         **  **    **     **  **       
 **         **    **   **  **    **         **       
 **         **    **   **   **   **         **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727