UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 13
Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: Didims (---.vssa.lv)
Datums: 24/02/2007 00:05

ievērtē [www.windenergy.lv]

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: inita zandovska (84.237.155.---)
Datums: 14/04/2007 19:27

kadas cenas,kadas iespejas uzstadit veja generatoru 180kvadratmetru privatmajai ar piemajas zemi 2000kvadratmetru

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: Juris F (80.232.218.---)
Datums: 14/04/2007 23:01

Tas būs pārāk dārgs prieks, maz efektīvs ar ilgu atpelnīšanas ciklu. Nebūs jau tā, ka uzliksi, un tagad tik pa velti būs enerģija. Tas ģenerators būs jāapkalpo zinošam cilvēkam, jāveic tā apkopes utml.
Ja vēl taisa pats, tā hobija pēc, tad vēl var ņemties.

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: Antins (---.balticom.lv)
Datums: 15/04/2007 03:41

veelarvien klusums? imho pie pastauisiisanas site galvenaa probleema ir rotoru dabuut - tur vajadzeetu sakariigu galdnieku. paareejais itkaa nekas sarezgiits nav, gengeri saakumam var panjemt no auto, ar to pashu siksnu paarvadu apgriezienu paaugstinaashanai - kesperimentiem vajadzeetu pietikt, lai peec tam i skaidriiba par veejiem, to stipruumu, un reaalajaam iespeejaam ko attieciigajaa vietaa vareetu dot veeja generators.
par taam megavibraacijaam un troksnjiem - tas nu gan peec murga izklausaas. protams,absoluuts klusums tur diezvai ir sagaidaams, bet dziivojot dziivoklii riigaa neviens nomiris no troxnja itkaa nav, un tad no home-size veeja gengera ne tik...

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: Didzisp (87.110.105.---)
Datums: 15/04/2007 15:17

Ar ģenerātora troksni lieta ir nopietna.Skaidrs, kamēr vēja ģenerātors būs taisīts uz autiņa ģenerātora bāzes ar 500W jaudu, tas tādas vēja dzirnaviņas vien būs un, varbūt, atgaiņās kurmjus, bet kad runa iet par daudziem kilovatiem, tad tādu ģenerātoru labāk turēt tālāk no mājām. Jēga no uz autiņa ģenerātora taisītas iekārtas nebūs nekāda. Tāds pat tējkanu nepavilks. Kādreiz, pirms sešdesmit gadiem, kad vēl nebija modernās elektronikas ar tādu ģenerātoru vakarā varēja vismaz rāčiņu paklausīties, bet mūsdienās plazmas TV vienkāršs ģenerātors nepavilks. Pilsētā un moderno piepilsētas ciematiņu teritorijā vēja ģenerātoru pat nav ko domāt uzstādīt. Ja pieder liela zeme laukos, tad var mēģināt ar šo dārgo hobiju nodarboties, bet biznesa tur gan nav nekāda. Vēja ģenerātoru protams var sameisterot pats. Tad izmaksas salīdzinājumā ar ar pirktajām iekārtām būs vienkārši smieklīgi mazas. Vienīgā cerība, ka ķīnieši sāks šādas iekārtas būvēt. Tad varbūt tās varētu atmaksāties, bet kamēr vēja ģenerātorus būvē zemēs, kur strādnieki nestrādā par rīsu sauju, tikmēr vēja ģenerātors neatmaksāsies.

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: Antins (---.balticom.lv)
Datums: 16/04/2007 04:59

2Didzis:
es vienmeer esmu bijis par to, ka ja veelies kautko gudri iekomenteet, vajag vispirms sho jomu p[apeetiit vismaz mazliet, tad nebuus tekstu par generatoriem, kuri "pat siltumsuukni maajai uz 800 m2 nevelk" :D
protams, ja attieksme pret energiju ir taada ka "naudas man gana, maajaa 4 tv,kuri iesleegi 24/7 reziimaa, siltaas griidas uz elektriibu, pievadcelja apsilde ar elektriibu, lai ziemaa vuienmeer tiirs un sauss, uttp - tad labaak pievilkt latvenergo tiiklu, pat ja par piesleegumu uzprasa nieka 30 - 50 tuukstoshuas...
alternatiivaa energija ir domaajoshiem ljaudiim, kuri turklaat grib mazaak piecakareet dabu, kuriem latvenergo piesleeguma izmaksas skiet mazliet nereaalas. uttp....

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: elektriķis Māris (86.63.172.---)
Datums: 16/04/2007 06:19

par paštaisītiem vēja ģeneratoriem šei lūdzu [www.google.lv]

Un nav tur ko gudrot, velosipēds jau sen izgudrots, paņemam tikai atbilstošo piemēru un būvējam augšā.

man iepatikā šitais [www.quietrevolution.co.uk]
izskatās labi(vismaz salīdzinājumā ar horizontālās ass verķiem), regulāri saņemsi jautājumus, kas tas tāds? :)
Linkā arī ir cenas un atmaksāšanās periods

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: Didzisp (87.110.105.---)
Datums: 16/04/2007 14:22

Antins, es šo jomu esmu pētijis diezgan daudz, bet ko tas dod. Mēs dzīvojam Latvijā ar tās mainīgajiem laika apstākļiem. Pie mums vienu dienu var pūst kārtīgs vējš, bet pēc tam var iestāties pilnīgs bezvējš, kā tas bija vakar. Palikt tikai uz vēja enerģiju ir pilnīgi garām. Ko iesākt ziemā pie mīnus 20 grādiem un pilnīga bezvēja? Kā tad tas siltumsūknis strādās? Diemžēl elektrisko enerģiju nu nekādi nav iespējams uzkrāt nopietnos daudzumos. Tikai, lūdzu nesākiet te oponēt ar akumulatoriem. Dzīvojamā māja nav autiņš, kurā enerģiju, ja nestrādā motors, vajag tikai priekš muzikas klausīšanās un gabarītuguņu darbināšanas. Dzīvojamai mājai vajag kilovatus un lai tos nodrošinātu kaut vai trīs dienas(kad nepūš vējš), vajag nenormāli lielus akumulatorus, kuri ļoti dārgi maksā un nu galīgi nav draudzīgi apkārtējai videi. Antins, es sprotu, ka Latvenergo ir Jūs nokaitinājis ar saviem izcenojumiem, bet reāli bez Latvenergo pakalpojumiem nu nekādi nav iespējams dzīvot modernā mājā ar visām ērtībām. Protams, būtu Latvenergo konkurenti, būtu arī citas cenas. Vismaz par elektrolīniju iekārtošanu noteikti.
Par vertikālās ass ģenerātoru es jau domāju labu laiku. Tāda tipa ģenerātors varāetu būt vispiemērotākais dzīvojamai mājai. Vertikālās ass iekārtai praktiski nevajag nekādu apkalpošanu, to nevajag montēt nenormāli augstos torņos un tā ir ļoti efektīva. Cita lieta, ka vēlēšanās uzbūvēt šādu verķi man vienmēr pāriet bezvēja laikā, bet bezvējš pie mums ir bieži.

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: Antins (---.balticom.lv)
Datums: 16/04/2007 17:25

nezinu,kur juus visi shos briinumus par vertikaalo asi sagraabaaties, bet imho tas viss ir pilniigi garaam - horizontaalaas ass rotori gan lietderiibas koeficientaa, gan visos citos jautaajumos stipri paarspeej vertikaalaas ass rotorus. nav jaabuut akadeemikim lai to saprastu - pietiek fizikas zinaashanu vidusskolas liimenii...

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: elektriķis Māris (83.136.136.---)
Datums: 16/04/2007 17:36

Antins, tikai neaizmirsti uzaicināt ciemos, kad būsi uzstādījis savu lolojumu.

Vertikālās ass ģenģa paveids tikai izgudrots arī Latvijā, man gan nesanāca atrast i-netā info, bet tas notika LLU vai RTU. Ja gribās parakt dziļāk, tad katedrās noteikti var painteresēties.

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: Pow (159.148.161.---)
Datums: 16/04/2007 19:42

Vai Latvijā nav iespējams saražoto pārpalikušo elektrību dot Latvenergo par kautkaadaam naudiņām? Ja jā, kāds tur ir tarifs, salīdzinot ar enerģijas pirkšanas tarifu? Varbūt ir kādas atlaides, utt.
Un protams, ka horizontālas ass rotoriem ir lielāks lietderības koeficients, bet uz jumta ir vieglāk uzlikt horizontālos rotorus.

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: Didzisp (87.110.105.---)
Datums: 16/04/2007 20:22

Vertikālās ass vēja iekārtas, amatieru apstākļos, ir daudz vienkāršāka konstrukcija. Protams, ja naudu nav kur likt, tad jau var pirkt profesinālu vēja ģenerātoru ar horizontālo asi un propeleri, tikai kāda jēga. Latvenergo jau elektrību vairāk neiepērk no mazajiem ražotājiem par dubulto tarifu, bet pārdot elektroenerģiju par Latvenergo iepirkuma cenām nu točna nav izdevīgi. Latvenergo jau arī negrib čakarēties ar mazajiem ražotājiem, jo to saražotā enerģija ir vienkārši smieklīgi maza. Vēja energoiekārtas efektīvi var darboties tikai tad,kad tās vada centralizēti no Latvenergo dispečeru dienesta. Diennakts laikā jau enerģijas patēriņs ļoti mainās un ja arī jūs gribat nakts laikā pārdot vēja saražoto elektroenerģiju, tad tā nevienam nav vajadzīga. Latvenergo jau neinteresē, ka pēkšņi ir sācis pūst vējš un jūs gribat uz tā rēķina "uzvārīties". Manuprāt vienīgais reālais vēja ģenerātora elektroenerģijas pielietojums mājās ir ūdens akumulatora sildīšana. Šim nolūkam nevajag nekādu dižo automātiku un ja vēja nav, tad māju piesilda ar tradicionālajām metodēm. Būvēt sistēmu, kad elektrība vēja laikā tiek pārslēgta uz vēja ģenerātoru, bet, kad vējš pierimst, atpakaļ uz Latvenergo tīklu būs ļoti sarežģīti un līdz ar to dārgi. Iztikt pilnībā bez Latvenergo pakalpojumiem ir praktiski nereāli. Var jau protams turēt pa rokai petrolejas lukturi, Panorāmas vietā klausīties batereju rāčiņu, uz hauzīti iet aiz stura un ūdeni nest no akas ar spaiņiem, jo lūk vējš pārstāja pūst.

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: Didims (---.vsaa.lv)
Datums: 16/04/2007 21:16

Man ar kaut kā tāda doma, ka varētu vēja enerģiju izmantot ūdens sildīšanai.
Vēja enerģijas dārgums izpaužas tās (ne)kvalitātē, jo "ieejā" vēja enerģija ir ar ļoti svārstīgiem parametriem un tad nu vajag dārgas iekārtas, lai no tā savārstījuma uztaisītu kaut ko stabilu un gala lietotājam baudāmu. Turpretī gadījumā ar ūdens sildīšanu par kvalitāti varētu nesatraukties, vienk. visu pienākošo kāds ir pa tiešo nosvilināt siltumā. Ja vēl kombinēt to ar malkas katlu un akumulatoru. Tad vējainā laikā akumulators varētu silt no ģeneratoriem, iestājoties bezvējam kādu laiku siltums vēl būtu, bet kad sāk pietrūkt tad piekurināt ar malku.
Aizture sākas ar mājai vajadzīgajām jaudām. Likt pie mājas stūra mastu uz 30 m un propelleri 6-7 m diametrā nje aljo. Tad bija doma aizstāt to ar "rotaļīgu" daždažādāko veidu nelielu propelleru parku uz auto ģeneratoriem, bet tiem atkal jauda laikam 460W bija, attiecīgi paliels skaits salasās.
Uz doto brīdi gan ir aktuālākas lietas, kā pašas mājas novešana līdz kondīcijai, bet neatmetu domu, ka kaut kad nākotnē tomēr varētu ...

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: elektriķis Māris (83.136.136.---)
Datums: 16/04/2007 21:52

Didims, un pie mājas sanāk vēja parks :-D, ir Ainažu vēja parks, Grobiņas vēja parks, būs Didima vēja parks.
Sorry par sarkasmu, pirmdiena.

Vēl jau var dziļi dziļi ierakties zemes dzīlēs un mēģināt no tur esošā siltuma kādu enerģiju iegūt :). Rezultātā moš atklāsi naftas dzīslu.

btw, inženierinfrastruktūras trūkums Latvijas ārēs ir viens no iemesliem, kāpēc es dzīvoju pilsētā.

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: Didims (---.vsaa.lv)
Datums: 16/04/2007 21:59

Ja mēģina sakaitīt zirgus ar āboliem, sanāk zirgāboli :D
Tu jau ar salīdzināji, kādas jaudas ir tai pašā Grobiņā, vai kaut vai Ainažos ar visiem viņu diviem vēja ģeneratoriem un par kādām jaudām es sapņoju, lai iegūto enerģiju izmantotu vienk. dzīvojamās mājas papildsildīšanai un pat ne kā pamatapkuri. Parku es pieminēju kā 5 - 7 - 9 nelielu, ~1m diametrā, propelleru instalāciju ne augstāku par 3-6 metriem, pretstatā vienam lielam propelleram kapitāli buuveeta tornja galā (jaudas vēljoprojām tās paša īpašiniecīgās).
LE elektrība priekš TV darbināšanas man tāpat pienāk.

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: zampa (194.176.38.---)
Datums: 25/04/2007 22:20

Ja par alternatīvās enerģijas izmantošanu var dabūt kādas subsīdijas no ES, tad manuprāt pie lauku mājas kādā uzkalniņā tāda neliela (līdz 20m) vēja turbīna manuprāt nemaz nav peļama lieta.
Pašam taisīt tik lielu nu gan nav jēgas, savukārt no mazākas jēgas nav ne tik.

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: garaamgaajeejs (195.2.111.---)
Datums: 26/04/2007 00:32

modernāka tehnoloģija ir kag šo ģeneratoru iebāž turbīnā.
kompaktāka jaudīgāka.
Tas kā ļotenēm, var jau ar propeleriem bet ja gribi ātrumu tad liek turbīnas.
..kautkā tā.. a mājas apstākļiem padomāju var jau paņemt kādu ģenerātoru no tiem kas dīzeļģeneratori..tur ap 5Kw nav problēmu pa kādiem 300-400ls nopirkt domāju ka spārni ar 2m diametru pavilks a tas jau būs pietiekami lai ūdeni sildītu! :)

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: collštoks (87.110.12.---)
Datums: 18/05/2007 05:44

Labas idejas šeit ir uzdzirkstījušas.Man liekas, ka tad ja ir īpašumā sava pļaviņa kautvai līdzenumā(bet ne ielejā),tikai tad jēga par šo tēmu runāt.Bet ja ir , tad atkal nav ko runāt- vajag uzbliezt paštaisītu, lētu , milzīga izmēra primitīvu gaisa mehāniskās kustības pārveidotāju, uz daudziem Mw un karsēt kā siltumkondensātoru grunti, kādus 1000 m3, kuru pirmstam noizolēt no apkārtējās grunts, tieši tāpat , kā tagad izolē mājas.Šo enerģiju brīnišķīgi var saglabāt siltuma veidā, un kad vajag, ar stirlinģenerātoriem var pārveidot gan elektrībā, gan aukstumā, gan mehāniskā kustībā.Tas dārgums jau ir tajos ģenerātoros, nevis vēja ķērējos, bet vējš mums ir daudz un būs arvien vairāk.

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: jānis lēnais (78.84.153.---)
Datums: 06/07/2007 05:24

gribeetu uzinaat kur var nopirkt .. veeja ggeneraatorus!!! .. mekleeju pa internetu bet newaru atrast! .. gribu uzstaadiit pie maajas netaalu man ir kalninnss..!!!

Re: VĒJA ĢENERĀTORI
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 06/07/2007 21:35

Atceros no izstādēm pašmāju ražotāju Baltaruta, kura vēsture raiba:
G-24 kredīts, 1995.g. pirmais ISO sertifikāts Latvijā, bet 2003. - likvidācijas process.

Pašreizējā: 2 no 13


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **    **   *******   **          *******  
 **     **   **  **   **     **  **    **   **     ** 
 **           ****    **     **  **    **   **     ** 
 ********      **      ********  **    **    ******** 
 **     **     **            **  *********         ** 
 **     **     **     **     **        **   **     ** 
  *******      **      *******         **    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727