UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 14
Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (---.bn.ngn.lv)
Datums: 09/04/2012 21:04

Paldies EjTakTu. Savādi, ka pēc komentāriem vispārzinīgi komentētāji, bet izrādās ka galvenais ir ap...st. Interesanti, kāds no tā labums. Es saprast, ka tiek likti fakti kā arguments, bet te nekā.....

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Dzindzis (217.195.54.---)
Datums: 09/04/2012 21:18

Pareizi pateica - Slima suna murgi.Energijas nezudamibas likums ir un bus ari pec 1000gadiem.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: khe (78.84.200.---)
Datums: 09/04/2012 21:32

Ja visi rēķinātos ar "tā saucamo" en nezūdamības likumu(kurš protams tiešā veidā pastāv), tad siltumsūknis pa piemēru ari nebūtu uztaisīts. Par enerģijas potenciālu starp jonosfēru un zemi kāds tāpat aizmirst, par iespēju dzesēt, vai sildīt izmantojot zemi, atmosfēru, ūdeņus - neņem vērā. Es saprotu, ka var iegūt lielu enerģiju izmantojot šādus potenciālus...

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (---.bn.ngn.lv)
Datums: 09/04/2012 22:14

Parādiet piemēru, kur kāds, kas konstruē, uztaisa kādas līdz šim neizmatotas enerģijas iekārtu saka, ka pārkāpis enerģijas nezūdamības likumu. Jautājums ir, ka tiek izmantota enerģija, kas tā vienkārši nepadodās izmantošanai, un kura varbūt vēl nav zinātnieku apzināta. Kā arī veidam, kā šo enerģiju ar lielu lietderības koeficientu izmantot cilvēces labā. Arī šajā gadījumā nav runa par "perpetum mobile". Vēl viens neapstrīdams piemērs enerģijas iegūšanai no gravitācijas lauka ir te: Tikai lai nebūtu uzreiz bļāvienu par tāda efekta neesamību, atcerieties skolas fiziku. Un tad ielieciet Googlē vārdu " Гидротаран" un apskatiet sākumā zīmējumus un tad arī video. Ļoti iespaidīgs ir šis mājas ražojums: [rutube.ru]

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 06/06/2012 12:12

Viss notiek t­ālāk: [ecatreport.com] Nākošgad gāzinieki, energopiegādātāji apkures katlu ražotāji nonāks neapskaužamā situācijā. Tauta, gavilēs....

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: lal (87.110.241.---)
Datums: 06/06/2012 14:40

Pirms pusotra gada zinatnes naktī CFI arī rādīja iekārtu, kura spējot no nekā elektribu dabūt. Uztaisīta esot pēc Teslas rasējumiem. Vajagot divus zemējuma vadus, es jau nezinu kas pa tiem vadiem pienaca, tikai zemējums vai vēl kaut kas, bet nu iekartas izejā strava bija, paliela ~1 cm gara dzirkstele lēkāja. Tikai dīvani ir tas ka ja nu tiešām šis strādā, tad kapēc šis iekartas īpašnieki joprojām apmaksā Latvenergo rēķinus?

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Didzisp (78.84.100.---)
Datums: 06/06/2012 15:06

Dzirksteli var dabūt un vēl daudz garāku no visparastākās 9V kronas baterijas. A ko Tev dod tā šprikstele, ja jaudas nav. Visi tie Teslas projekti ir orientēti uz publiku, kura fizikas stundas skolā bastoja un kuriem elektrība ir timša lieta kas gaiši spīd, iet pa vadiem un sit pa nagiem.Cilvēku,kurš pārzin fiziku ar tām muļiķībam nepārsteigsi. Ar to es negribu teikt,ka Tesla nebija ģeneals izgudrotājs. Jau ar to vien, ka viņš izgidroja trīsfazu maiņstrāvu, mums visiem jābūt pateicīgiem. Cita lieta,ka daudzas leģendas par Teslu sastāstīja cilvēki,kuriem no elektrības nebija nekādas poņas un nevajag aizmirst,ka viss tas notika pirms simts gadiem, kad elektriskā spuldzīte lielākajai daļai cilvēku bija brīnums.
RX Гидротаран latviski ir triece un tās darbība nav nekā unikala. Katrs mājā, strauji aiztaisot krānu, dabū hidraulisko triecienu trubās, ka tās norīb. Triece darbojas tieši uz šī principa. Trieci mūsdienās var elementāri salikt no santehnikas bodē nopērkamajam detaļām, bet vajag pastāvīgi tekošu ūdeni, lai tā darbotos. Es diezgan daudz esmu pētijis trieces un daudzko varu pastāstīt, bet kāda jēga, ja to var izmantot tikai cilvēki, kuriem pie mājas ir tekošs ūdens.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 06/06/2012 15:59

Didzisp: Par hidrotaranu: Pieminēju un parādīju ( ir ļoti daudz analogu piemēru) kā enerģiju, kas ir mums visapkārt, pielietot cita veida enerģijas iegūšanai. Un: Jūs kļūdaties, ka šo principu var izmantot tikai tie, kam pie mājas ir tekošs ūdens. .Stāvošā ūdenī mākslīgi izveido teci, kas notiek gravitācijas ietekmē un šo enerģiju izmanto ūdens sūknēšanai, rata griešanai...Yotubē daudz piemēru kā ar šo principu laista dārzu no stāvoša ūdens, bez elektrības. ( Kā piemēram tajā pašā video, ko ieliku: tas viss notiek mucā, stāvošā ūdenī.). Principā var likt akvārijā, kurā arī ir stāvošs ūdens. Būs "mūžīgais" gaisa aerators. Bet kopumā savādi, ka pats galvenais fakts, ka ir E-CAT un to strauji ievieš, ka tam ir fantastiski parametri, kolosāla pielietošanas nākotne, kas atvieglos Jūsu dzīvi, vairos labklājibu,........ne vārda! Vai palasījāt mazliet vairāk....Tikai sū....ko pieminēt ar dzirksteli.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Didims (78.84.107.---)
Datums: 06/06/2012 16:57

Līdz šim Rx par sevi ir radījis samērā nosvērta un loģiski domājoša cilvēka tēlu. Šoreiz kautkas laikam samisējies.

Par fantastisko projektu - pirms dažiem gadiem tāds pats bija par fatastiskajiem magnētu rotoriem un neizmērojamo enerģiju. Bija informācija forumos, mājas lapas, pat ziņu sižeti un video no [nevienam nezināmas] Austrālijas TV etc. Cilvēki bariem pirka shēmas, lai paši meistarotu sev tādas brīnišķīgas enerģiju dodošas lietas. Kur tas viss ir tagad? Cena par tām shēmām nebija liela, daždesmit dolāri, bet lai nopelnītu pietiek pat ar nelielu daļu no plašā interneta aitu bara.
Rx tagad stāsta un rāda mums nākošo fantastisko projektu. Un gan jau ir tādi, kas rakstās rindā un dod pirmo iemaksu, lai tik ātrāk tiktu pie kārotā. Brīnisķīgus parametrus jau var sarakstīt cik uziet.

Es pats šitā "aizrāvos" ar youtubē pieejamiem video par lidošanu, projektas saucās "human bird wings". Tur ar bija uzfilmēti lieliski video par to, kā viņi gatavojas, kā montē, izmēģina un beigās pat lidojums pāri koku galotnēm, kur cilvēks vicina tos spārnus. Beigās tas viss izrādījās samontēts, vienīgi neviens nepieteicies kas un ar kādu mērķi. Tādas akcijas jau ik pa laikam notiek. Apmēram tāpat kā Tele2 meteorīts tepat nesen.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 06/06/2012 17:16

Didims. Jūs labi iepazināt lietas būtību? .... Interesanti, ko Jūs teiksit pēc pāris mēnešiem, nu, labi: gada. ( ...Zviedrijā top viena no E-CAT HOME rūpnīcām, neskaitot ASV...). Vai savus vārdus ņemsit atpakaļ? To nevarēs izdarīt. Atliks vien skatīties, kā citi to izmantos......Protams, protams. Atbildība nekāda no šādas attieksmes.

Re: jaunums enerģijas jomā - alternatīvs skatījums
Autors: lal (87.110.241.---)
Datums: 06/06/2012 17:53

Iedot daudz lētu enerģiju cilvēcei nozīmē iedot tai papildus varu. Vai cilvēcei vajag dot papildus varu? Redzot kā tā ir izmantojusi līdz šim piešķirto varu, ir skaidri redzams ka tagad cilvēcei vairāk varu nedrīkst dot neparko. Kad cilvēce ieguva zināšanas par atomenerģiju, kur tā steidzās pirmām kārtām to izmantot? Laimei, pārticībai? Diemzēl nē! Cilvēce koncentrēja lielus spēkus, resursus, zināšanas, lai iespējami ātrāk izgatavotu masu iznīcināšanas ieročus ar kuriem tulīt pat tā iznīcināja kādu miljonu savu ciltsbrāļu. Vai cilvēcei, kura ir tik stulba, ka katru dienu arvien vairāk tā pašiznīcinās, ēdot arvien vairāk ķimiju, var dot vēl lielāku varu? Tīra pārtika jau gandriz nekur nav dabujama, visi masveidā ēd draņķus, arī tie, kuri no lauksaimniecības ķimizācijas cerēja labāk nopelnīt un tādejādi labāk dzīvot. Vai viņi un viņu bērni, bērnu bērni, radi, draugi no tā tagad ir laimīgi? Cilvēce pašlaik stāv uz ļoti plāna ledus, vismaz sivas reizes milimetrs ir atlicis līdz globāla kodolkara sākumam. Valstu noliktavas ir pārpildītas ar izsmalcinātiem bioloģiskiem, ķimiskiem un citiem masu iznīcināšanas ieročiem, kuri ir pietiekami, lai visu dzivo uz zemes iznīcinātu pilnibā vairākas reizes. Kas notiks tad ja kāds tiešām cilvēcei pie tas pašreizējā saprata līmeņa iedos daudz lētas, viegli pieejamas enerģijas? Viens ir skaidrs - sabruks daudzas globālas un visai ietekmīgas politiskās un finansu piramīdas, kuras tagad barojas no enerģijas iztrūkuma un mākslīga monopola. Tas būs liels satricinājums uz plāna ledus. Vai tas dos laimi? Nevis daudz lētas enerģijas, bet gan plašāka saprāta cilvecei vajag. Un nekur mēs netiksim tikmēr, kamēr katrs tikai par savu pliko pakaļu domās un tikai no tā, izejot visi lēmumi tiks pieņemti, neņemot vērā kas no tā tālak globāli sekos. Cilvēce pašlaik ir kā pērtiķis, kurš spēlejas ar granātu, neapzinoties ko dara, vai šadam pērtiķim vajag vairāk spēka vai vairāk saprāta?

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Didzisp (78.84.100.---)
Datums: 06/06/2012 18:31

Rx, ja Tu iedarbināsi no akvārija trieci, tad es "pižiku apēdīšu":) Ko nu ko, bet trieces darbību es esmu izkodis līdz pamatiem un tā darbojas tikai tekoša ūdenī. Ja arī sāksi no akvārija tecināt caur trieci ūdeni, tad tā darbosies līdz brīdim,kas akvārijs būs sauss. Kur tad akvārijā vai citā ūdens tilpnē radīsies ūdens? Triece darbojas tikai uz strautiņa vai upes. Tā darbojas tikai siltā laikā, jo ziemā ūdens sasalst un rada diezgan pamatīgu troksni. Vārdu sakot, tur nav neka pārdabiska.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (---.bn.ngn.lv)
Datums: 06/06/2012 18:40

lal: Tā jau tas ir....Tikai nu maisam gals vaļā.... Te: [www.e-catworld.com] pieminēts, ka lielais skepticizms vēl aizēno šo sensacionālo ziņu, bet tas nemaina lietas būtību. Kas notiks ar ekonomiku, jau daudzās www ir apspriests. Tas ir lielais jautājums! Bet, vēl joprojām ir ziņas , ka nosauktā jaudas cena ir fantastiski zema. Un, pat NASA publicējusi savu priekšstatu par šī atklājuma izmantošanu kosmosa pētniecībā, kā lidmašīnu dzinējus...( [e-catsite.com] ).Siemens sevišķi centīgi izstrādā elektroģeneratoru prototipus. Mitsubishi, Toyota paziņojusi par savu pētniecību dzinēju jomā. Saldēšanas iekārtu ražotāji metušies uz šās iekārtas darbības principiem izgatavot kondicionēšanas iekārtas ( mums mazs priekšstats, kāda tam ir būtiska nozīme...Mums vajag siltumu, citiem aukstumu. Bet lēts siltums ļaus audzēt siltumu mīlošos augus te pat uz vietas, lēti! Principā pasaules ekonomikai būs liels pārmaiņu laiks. Ko darīt tiem, no kā pirka pārtiku....Vara pār enerģētiku ( nafta- gāze..) vairs nebūs tik lokalizēta tajās valstīs, kam tā nāk no "krāna". Un nebūs vajadzības tās "spiest" visādos veidos. Domāju, ka Visuvarenie jau TO saprot, un spēji ceļ cenas uz naft-gāzi, kamēr vēl var nopelnīt. Tuvos plānos ir 48Mw E-CAT būve. Tātad lielas jaudas siltuma stacijas. Sākumā siltuma, jo tas ir sākums.....

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (---.bn.ngn.lv)
Datums: 06/06/2012 19:32

Didzisp: akvārijā ūdens nezūd, jo to lej atpakaļ akvārijā: ūdens strūkla iesit gaisa melekulas ūdenī, un tā uzlabo skābekļa saturu ( tas viss teikts saskaņā ar [rutube.ru] ). Bet nopietnāks raksts par šo video ir te, šajā pat sakarā, tikai jau lielas enerģijas iegūšanai: [www.vitanar.narod.ru] Bet , domāju šoreiz ne par to, jo tas tikai piemērs tam, ka zināšanas ne vienmēr ir zināšanas, kuras nevar attīstīt un rast tām fantastisku pielietojumu. Tāpat kā iepriekš teiktais, ka , ja skolas fiziku zinām, tad viss, kas neietilps šajā sakarā, ir "sviests". Aplams secinājums. Zināšanas vēl nenozīmē, ka tās ir pilnīgas un galīgas visā savā būtībā, saprašanā, un ka nekas nepaliek pāri, lai uz tā bāzes radītu "neacīmredzamu" tehnisku atklājumu, kura darbību ar šīm pašām zināšanām varēsim izskaidrot....

Gari par e-cat tēvu
Autors: aaaa (78.84.173.---)
Datums: 06/06/2012 21:26

Jālasa pirmais komentārs diskusijās:
[futureinnovation.larc.nasa.gov]

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Didzisp (78.84.100.---)
Datums: 06/06/2012 22:19

Rx, Tu tiešām tici visām tām filmiņām? Es varētu vēl krutākas safilmēt :) Tas tak viss ir pilnīgs fufelis!

Re: Gari par e-cat tēvu
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 06/06/2012 22:34

Par trieci - ūdenim ir jāļauj ir jāuzņemt ātrumu, ko vai var radīt citādi, kā no augšējā akvārija tecinot lejup? Tad, strauji apturot, var dabūt nelielu daļu augšup. Vai ir vēl kādi brīnumi?
Cietvielās zēni bija uztaiījuši no auto borta elektrības barojamu ūdeņraža ģeneratoru. Piešpricējot degvielai, sanākusi padsmit % ekonomija. Bet vai jūs zināt, ka benzīna auto darbinot ar liesāku degmaisījumu nekā regulē lambda zondes, arī var dabūt ap 10% ekonomiju? (aptuvens cipars, izbraucot uz Latgali un atpakaļ ar aptuveni manuāli regulētu degmaisījumu minimāli virs robežas, kad dzinējs neraustās). Tiesa, pabraucot garām Valdemāra ielas būdiņai, iespējams, iedegtos NOx indikators, un es šādi rīkojoties varbūt izdaru lielu kaitējumu:
[en.wikipedia.org]

Re: Gari par e-cat tēvu
Autors: aaaa (78.84.173.---)
Datums: 06/06/2012 23:24

Vislielākā ekonomija ir uzliekot gāzes iekārtu, vēl krutāk - dabasgāzes iekārtu. Tad varētu uzpildīties mājas apstākļos. Jānopērk tikai kompresors, kas gāzi saspiež un aidā!

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: elektriķis Māris (84.237.146.---)
Datums: 06/06/2012 23:24

pieņemot ka tas tiešām strādā, tam joprojām vajag izejvielas, kas ir ierobežotā daudzumā. Kas liedz uzkundzēties uz niķeļa ieguvēm? un nemaksās tā deva vairāk 5 Ls

Re: Gari par e-cat tēvu
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 07/06/2012 00:14

Par paškompresētu dabasgāzi esmu lasījis. Tehniskās detaļas nezinu, tomēr cilvēki piesardzīgi par pievienošanās veidu pie plīts vtml.
Starp citu, bijusī oficiālā dabasgāzes uzpildes stacija Ziepniekalna ielā laikam slēgta? Kādās AGĀs vtml nevar nopirkt oficiāli balonos līdzīgi skābeklim prieš metināšanas?
Propānu nākamajam auto gan laikam vajadzēs apsvērt, ja līdz tam laikam nebūs uzlikuši kādu nodokli.
mobile.de statistika 2012.gada jūnijā (pārdodamās mašīnas, no kādām cilvēki grib atkratīties):
Petrol 56.36%
Diesel 41.67%
LPG 0.99%
Hybrid 0.23%
Natural Gas 0.16%
Electric 0.06%
Ethanol (FFV, E85, etc.) 0.02%

Pašreizējā: 2 no 14


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   ******   **     **  ********   ******** 
 ***   **  **    **   **   **   **     **     **    
 ****  **  **          ** **    **     **     **    
 ** ** **  **           ***     **     **     **    
 **  ****  **          ** **    **     **     **    
 **   ***  **    **   **   **   **     **     **    
 **    **   ******   **     **  ********      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727