UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 8 no 14
Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2014 17:15

Ja kadam interesē, te ir piemērs par "pseidozinātni", kurai , kā redzams, šajā forumā, atbalstītāju nav...jo nav fundamentālu pierādījumu. [www.youtube.com] Esence no 8.35 minūtes, ja kādam slinkums no sākuma skatīties.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: aaaa (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2014 19:18

Ļoti silti iesaku šo grāmatu:
[www.amazon.com]
Autors ir astrofiziķis, zinātnes fanāts, grāmata tapusi intervējot vairākus desmitus Nobela laureātu un apmeklējot vadošās pasaules zinātnes laboratorijas.
Pirmkārt, runājot par nākotni - vēsturiski vienmēr ir bijis tā, ka cilvēki nenovērtē nākotnes atklājumu iespējas, otrkārt - zinātnes attīstība NAV lineāra - tā notiek lēcienveidīgi. Ja pirms 100 gadiem kāds būtu teicis, ka nākotnē katram kabatā būs kastīte, ar kuras palīdzību viņš varēs sarunāties ar jebkuru cilvēku jebkurā pasaules nostūrī, vai, ka varēs iekāpt dzelzs kastē, kas pēc 10 stundām pa gaisu būs aizlidojusi uz citu kontinentu, vai, ka cilvēks spēs staigāt pa mēnesi, vai saņemt fotoattēlus no Marsa, vai, ka tas varēs caur lidojošiem brīnumiem kosmosā skatīties kastē slēpošanas sacensības no otras pasaules malas, vai iegūt milzīgu enerģiju no atomu dalīšanās, vai, ka iebāžot galvu speciālā kastē varēs redzēt, kurā vietā smadzenēs ir asinsizplūdums... tad tāds visticamākais tiktu sadedzināts uz sārta kā ķeceris. Arī mēs absolūti pat iedomāties nevaram, kas būs pēc 100 gadiem.
Kad pirms 100 gadiem ASV patentu valdes direktoram jautāja - ko jūs domājiet par nākotnes atklājumiem - viņš atbildēja, ka neko, jo viss jau esot atklāts un nekā principiāli jauna vairs nebūšot.
Arī mums šodien droši vien liekas, ka ko tad nu vēl jaunu varētu atklāt - viss taču jau ir izdomāts.
Grāmatas autors domā, ka pēc šī elektrības laikmeta nāks magnētisma laikmets, kas revolucionarizēs pirmkārt jau transportu (supravadoši ceļi) utt.
Zinātnes attīstība notiek lēcienveidīgi!!! Tā ir svarīgākā atziņa.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2014 19:43

...turklāt Michio Kaku ir ļoti dedzīgs fizikas popularizētājs ( arī daudzjās Discovery pārraidēs..), kurš nebaidās arī fantazēt! Fantāzija ir liela fiziķa priekšrocība pret tiem, kas fantāzijām netic. Es ticu tādam secinājumam-apsurdam: "Viss ir realizējams, reāls, ja to cilvēks var izdomāt savās fantāzijās....."

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2014 19:57

Rx, nu ja piekasījies pie vārdiem, nevis pie jēdziena kā tāda, tad OK. Lai gan jāpiebilst, ka interneta plašumos figurē arī termins "pielietojamā zinātne".

aaaa, par tiem ceļiem - domājams, ka tā ne tikai tās grāmatas autors uzskata. Pagājušā gadsimta vidū (vai pat sākumā?) jau par to runāja, bīdīja patentus, tālajā 1971. gadā sasniedza 164 km/h, savukārt 2003. gadā sasniegts 581 km/h ātrums. Vairākās vietās jau sen notiek reāli komerciāli pārvadājumi ar "magnētiskajiem vilcieniem", vairākās vietās drīzumā sāks strādāt. Tā nav nākotne, tā ir tagadne! Drusku par citu tēmu - Dienvidkorejā laikam pagājušgad sākuši kursēt divi autobusi, kuri uzlādējas no elektromagnētiskā lauka, no ceļā iestrādātiem kabeļiem. Pāris gadu laikā viņiem plānojas vēl 10 tādi autobusi. Ko lai saka - bezvadu elektrība… Biju redzējis telefonus, kas lādējas bez vadiem, bet man pat prātā nebija ienācis, ka kāds iedomāsies tādā veidā "lādēt" autobusu.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: slē'pnis* (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2014 21:09

Tur uz Dienvidkoreju vajadzētu latviešus palaist. Stieptu savaus akumulatorus gar ceļmalām lādēt un tad stieptu mājās un gludinātu bikses na haļavu. :D

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2014 21:53

"Lietišķā zinātne ir zinātne, kuras sasniegumi tiek izmantoti praktisku problēmu izzināšanai, analizēšanai un izskaidrošanai ar lietišķiem pētījumiem, kas meklē atbildes uz jautājumiem, kas radušies praksē. Šo zinātņu pētījumi sniedz pamatu fundamentālo zinātņu atziņu izmainīšanai un tālākai attīstībai, kā arī dod iespēju uzlabot praksē radušās vajadzības. Pamatojoties uz šīm zināšanām, tiek radītas jaunas tehnoloģijas vai izgudrojumi."
Tā teikts Vikipedijas latviskajā versijā.
Vai tad E-CAT un tamlīdzīgie tam neatbilst? Fakts: Tiek veikti pētījumi, izgatavots modelis, darbojošs modelis ( ja tas tiešām tā ir...), rodas jaunas sakarības, atziņas, un uz tā pamata tiek radītas jaunas tehnoloģijas un izgudrojumi. Kāpēc to daži sauc par Pseidozinātni? Jeb ļoti vēlās tā saukt? ...Lasu, ka daudzi neapstiprina vārda "kodolsintēze, kodolreakcija" lietošanu šim procesam, bet tas ir tikai sākuma termins. Varbūt to sauks savādāk...Teiksim, "atomārā reakcija katalizatora klātbūtnē"... Fakts: No niķeļa paliek varš. Atomāras izmaiņas. Mana piezīme neko nepierāda un nepamato....Tā liek nenoliegt. Prāta spēle kas turpinās.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2014 22:27

Rx Wrote:
--. Es ticu tādam
> secinājumam-apsurdam: "Viss ir realizējams,
> reāls, ja to cilvēks var izdomāt savās
> fantāzijās....."
Ja ir lasīta Maikla Talbota 'Hologrāfiskais visums' ,tad nerodas nekādas šaubas par to,ka iespējams patiešām ir viss ko cilvēka prāts spētu izfantazēt. Iesaku izlasīt, kam nav sanācis.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2014 22:33

Strādājošs Ecat ir lietišķā zinātne par to domāju neviens nestrīdēsies.
Nu kaut kad drīz gan jau tas viss taps skaidrāks, jo galu galā nauda no investoriem ir piesaistīta un nāksies vien kārtis atvērt.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2014 22:59

Visos gadījumos Rossi stāsts ir visai interesants, lai tur sanāktu labs sižets filmai. Gan viņa pagātne gan tagadnes darbības. Ļoti interesanti būs sekot kā tālāk viss notiek. Šobrīd viņš darbojas kā ASV kompānija, kura ir jaundibināta un it kā piesaistījusi 10 MUSD investīcijas no 14 ieguldītājiem. Kas tie konkrēti ir nav skaidrs. Tie var būt reāli investori, bet tikpat labi tā var būt fikcija un paša līdzekļi, lai veiktu nākamo, bet lielo kampienu, kas būtu teiksim jau kapitāla palielināšana ar akcijām, bet jau plašā mērogā, kas šadai darbojošai iekārtai būtu ļoti loģisks paplašinājums. 10 MUSD apjoms ir mulsinoši mazs. Slinkums rēķināt, bet iespējams pāris gadu laikā tādu summu viņs varētu uzģenģerēt ar saviem prototipiem tos pieslēdzot kaut vai vienkārši kādas valsts elektrotīklā ar neto uzskaiti un nopelnīt pats. Vēl jāņem vērā tas, ka ja tā ir krāpniecība, tad ar fantastisku risku, jo ASV par šāda veida krāpšanu dod reālu cietumsodu un tur vispār publisko kompāniju uzraudzība tagad ir diezgan stingra. Bet nu skatīsimies kā viss notiks.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: eess (178.16.22.---)
Datums: 28/02/2014 16:20

Ir vismaz divas neizmērojamas lietas, un viena no tām ir cilvēka stulbums. Un šis itāļu melis sekmīgi māk to izmantot, pat Latvijā avis jau sarosās.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 28/02/2014 17:40

"...lai met akmeni tas, kas nav grēkojis" Visi domā...Nemet! Ja kāds iedomājies , ka viņa domas ir vispareizākās, lai to pierāda no o līdz bezgalībai....Kad Jūs būsit tik pat gudrs kā šis ""melis" itālis", tad būsit tiesīgs apstrīdēt viņu ar nepārprotamiem argumentiem un faktiem...... Ja nevarat apstrīdēt...tad jāmācās. "Bļauru" pie mums ir ļoti daudz. Pie kam, tādi, kas māca, kā būtu jābūt, bet nezin, nepiedāvā ceļu, kā to panākt! Tā sakot "Delfi komentāri."

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Didims (178.16.22.---)
Datums: 01/03/2014 12:06

Rx, uz Tevi laikam varētu attiecināt to teicienu par skabargu un balķi.

Parasti cilvēkam ap 19 ir sajūta, ka viņš ir gudrākais un pareizākais. Un tad pamazām, ar pieredzi, nāk atziņas, paplašinās redzesloks, noplok uzstājība par vienīgo pareizo. Par Tevi gan tā neizskatās, jo no katra topika lien ārā, ka Tu esi audzis vispareizākajā laikā, Tev ir vispareizākā izglītība un pieredze, Tavas zināšanas ir nepārspējamas, Tavi un tikai Tavi spriedumi ir pareizākie un pēdējākie ....

Un pēdējā komentārā Tu jau atkal pārmet citiem bļaurēšanu, lai gan pats nodarbojies tieši ar to pašu un ar tikpat nepamatotiem pieņēmumiem, kā visi pārējie. Gandrīz, kā politika.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 01/03/2014 12:35

Var jau būt.., pats jau sevi neredzi...Vienīgi analizējot paša teikto, nevienā vietā neesmu uzstājis par savu taisnību, jo nevienā vietā neesmu E-CAT un tamlīdzīgās lietas pamatojis ar kādu no teorijām. Un to arī nespēju, kā , domāju jebkurš kas te ko lasa....Ir jābūt fanātiķim - zinātniekam, lai varētu oponēt. Bet visos tekstos mudinu uz saprātīgo pieļāvumu, ka viss tas ir iespējams, un to pamatoju ar atklājumu laiku, secinājumiem, skatoties, kas, kā un cik korekti tiek apstrīdēts un publicēts. Un tāpēc esmu pret vienkāršu kādas lietas noliegšanu, vai dedzīgu apstiprināšanu. Esmu par informēšanu, nevis emocijām. Informēšanu, tādā līmenī, kas rosina cilvēku uz dziļāku izpratni. Attīstību. Domāju, ka arī Jums ir prieks lasīt kāda komentētāja izklāstītas domas, kas pamatotas vai nu ar pieredzi, vai zināšanām no teorijas, vai izlasītā tai pašā www, jo pasaule ir ļoti liela...visu zināt nav iespējams. Vai Jums daudz dod izlasīt, ka cilvēki ir stulbi, un ka arī TIE citi ir meļi... Ja domājat ka rakstu , lai būtu pēdējais, tad lūdzu. Tās ir Jūsu tiesības. Es , diemžēl nestrīdos, jo strīdā ir , nosacīti divas taisnības. Te taisnības nav nevienas. Ir tikai ierosme. Ierosme uz nākotnes skatījumu. Cerīgu skatījumu. Katram ir brīva izvēle kā skatīties. Esmu par ieinteresētu skatījumu, nenoliegšanu, analīzi, radošumu, attīstibu. Ju Jums ir nolieguma skatījums, tad pamatojiet ar domām, savām domām, piemēriem, lai visi punkti salikti uz i! Tādus es arī izlasīšu. Un citi arī. Bus ko domāt un secināt.Lai nebūtu mans pēdējais ieraksts, varat ierakstīt arī trīs burtu kombināciju, lai būtu Jūsu nobeigums, korekts, izsmeļos, visiem "normāliem cilvēkiem" saprotams!

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: veezītis (178.16.22.---)
Datums: 01/03/2014 19:11

RX, Tu beidzot esi vagā. Vairāk textu nebūs. Nepārdzīvo, katram gadās kļūdīties.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: morisss (178.16.22.---)
Datums: 01/03/2014 19:22

Enerģijas nezūdamības likums un fizikas zelta likums. Tik vien jau arī jāzina, psrs pamatskola vai neatkarīgās Latvijas vidusskolas tēmas fizikā.

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 01/03/2014 20:15

Atbilde: (sory, nenoturējos...): Enerģijas nezūdamības nosaka, ka enerģija nevar tikt radīta vai iznīcināta. Bet to var pārveidot no viena veida uz otru. Un tāpēc šis likums attiecīgajā tēmā par E-CAT (H-CAT) nav pārkāpts.....Jā..Tik vien jāzin..... Klāt jāpieliek vārdi: Jāsaprot un jāizprot!

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Didims (178.16.22.---)
Datums: 01/03/2014 22:18

Āmen!

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Taspats (178.16.22.---)
Datums: 13/03/2014 11:45

Varu ietiekt noskatīties MIT lekcijas "Cold Fusion 101", kuras lasa Peter Hagelstein un Mitchell Swartz. Pirmajā lekcijā ir interesants ievads par aukstās kodolsintēzes vēsturi, kāpēc Fleischmann-Pons eksperimenta replikācijas bija neveiksmīgas. Praktiķiem interesantākais ir lekciju beigas daļas, kurās Mitchell Swartz stāsta par NANOR ierīcēm, kas atgādina rezistorus, kuri var dot līdz pat 80 rezes vairāk enerģijas nekā tiek padots iekšā. Skeptiķiem varu atgādināt ka M.Švarzs pats ir kādreizējais skeptiķis kas tagad ir izveidojis Nanortech kompāniju kas darbojas šajā laukā.

[www.youtube.com]
[www.youtube.com]
[www.youtube.com]
[www.youtube.com]
[www.youtube.com]

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 15/03/2014 22:37

Tikko parādijās vēl jauns ziņojums par ļoti lētu ūdenŗaža iegūšanas tehnoloģijas atklāšanu. Ar 500w patēriņu, iegūst ūdenŗadi, kas jaudas ziņā ir ekvivalents aptuveni 200kW elektroenerģijai! Tātad cena 200kW ir tikai 500W elektroenerģijas cena, jo ūdens nemaksā praktiski nemaz!. Te pirmavots : [www.solarhydrogentrends.com]#

Re: Fantastisks jaunums enerģijas jomā
Autors: GunārsS (178.16.22.---)
Datums: 09/08/2014 22:45

Interesanta diskusija Jums te izvērtusies, lasīju ar interesi.
RX -neapstājies, turpini vērot un uzzināt!
Entuziastam būt nav viegli, bet tādam būt ir daudz interesantāk, nekā tiem, kuri nevar/negrib paskatīties ārpus savas apziņas un uzskatu šaurības!

Pašreizējā: 8 no 14


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  **    **  **     **  **      ** 
 **     **  **     **  **   **   ***   ***  **  **  ** 
 **     **  **     **  **  **    **** ****  **  **  ** 
  ********  **     **  *****     ** *** **  **  **  ** 
        **  **     **  **  **    **     **  **  **  ** 
 **     **  **     **  **   **   **     **  **  **  ** 
  *******    *******   **    **  **     **   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727