UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 11 no 22
Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: kubiks (212.3.196.---)
Datums: 09/09/2022 23:36

Šajā cenu kategorijā darbojas arī Elektrum, Tet un Enefit, taču tā noteikti nav saprātīgam cilvēkam aktuāla. Es runāju par tiem, kuri, piemēram, piedāvā tos pašus Longi paneļus un Sofar Solar vai Foxess invertorus. Kam jautāt par garantiju šajos gadījumos? :D

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 10/09/2022 08:03

Vai ir kadam pieredze ar veja ģeneratoriem? Visadus variantus tagd petu,bet par veja generatoriem isti nekadas atsauksmes nevaru atrast. Pāris pieteikumus aizpildīju, jagaida atbildes.Varbūt kāds var ko vairāk pastāstīt.Maja nav talu no jūras, vieta diezgan vējaina, bet vasara tomer ir dienas kad veja praktiski nav...tas mani mulsina. Bet salīdzinot ar saules paneļiem, tad atkal rudenī/ziema problemu nav.Un tajos gada laikos jau tas lielakais pateriņs ar ir...

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 10/09/2022 08:11

Agrais - pašķir šo diskusiju un tur ir manis likts youtube video, kurš manuprāt izskaidro to kāpēc nav nekādas atsauksmes un praktiski neredz uzstādītus. Es domāju mājas, nevis lielās dzirnavas.

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 10/09/2022 08:21

Ok,pameklesu kada brivaka brīdī...Paldies!

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 10/09/2022 08:38

Vidzeme - manuprāt tas, ka ražotne ir Lietuvā, Gruzijā vai Ķīnā - neko par kvalitāti nepasaka, par cenu gan. Paneļu ražošanas tehnoloģijā cilvēka roku darbs ir manupāt minimāls un visu nosaka mašīnu kvalitāte. Es nevaru galvot par visām top pasaules ķīnā esošajiem ražotājiem, bet daļa no viņiem arī nodrošina to t.s. rietumu kvalitāti.
Svītrkods uz katra paneļa var būt arī uz ķīnieša. :)) Un maniem Canadian solar ķīniešiem arī tādi ir. Tas vēl neko nepasaka. Tas pats par Austrijas un eiropas invertoru ražotājiem. Nu neticu es, ka viņi plates lodē eiropā manuāli vai ar kaut kādu iekārtiņu. Plates dizains - ticu ļoti pat. Jā, eiropā izstrādātās elektronikas plates ļoti bieži ir stipri pārdomātākas un tāpēc arī mēdz kalpot ilgāk, bet ir Ķīnā elektronikas ražotāji, kuri neatpaliek arī dizainā. Tāpēc es neraustījos paņēmu Huawei invertoru, jo esmu diezgan drošs, ka tur viss būs štokos.

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: tas (90.128.28.---)
Datums: 10/09/2022 09:27

kubiks rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Šajā cenu kategorijā darbojas arī Elektrum, Tet un
> Enefit, taču tā noteikti nav saprātīgam cilvēkam
> aktuāla. Es runāju par tiem, kuri, piemēram,
> piedāvā tos pašus Longi paneļus un Sofar Solar vai
> Foxess invertorus. Kam jautāt par garantiju šajos
> gadījumos? :D

par paneliem runajot - ja uzreiz kads nestradas tad gan jau nomainis tas pardevejs bet ja runa par visu dzives ciklu kas tomer ir 10 plus gadi tad diez vai tie pardeveji vispar eksistes tik ilgi. ari likumdosana nenosaka tik garu garantijas laiku, tie ir tikai pardeveji solijumi un godaprats.
Par invertoriem es tomer izveletos kadu atpazistamu no eiropas, vismaz nebus lotereja ka ar austrumu iekartam. manam vacu inverterim pec kaut kada update pazuda datu parraide uz serveri, uzrakstiju epastu servisa dienestam kas noradits razotaja lapaa un dabuju kvalitativu instrukciju pa soliem lai visu savestu kartiba. nav teikts ka kiniesi ir slikti bet pameginiet viniem kaut majaslapu atrast.

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 10/09/2022 10:33

Es vispār brīnos kāpēc mēs debatējām par tādām lietām kā 10 gadu garantijas. Mums visapkārt ir preces un mēs redzam kas ko maksā. Lielākoties ir mantas ar 2 gadu garantiju, supervērtīgām lietām uz atsevišķiem elementiem ir tikai garantijas kas ir garākas par 2 gadiem un attiecīgi cena tām precēm ir augstāka. Savukārt preces, kurām ražotājs dod lifetime garantiju arī maksā atbilstoši un tā būtībā ir high end niša un mēs parastie cilvēki tādas lietas reti kad pērkam.
Paneļi nav nekas cits kā jebkura cita prece, kuras mēs pērkam - instrumenti, darbgaldi utt. Neredzu pamatu stresot par to visu - vnk jāizvērtē alternatīvas un jāizvēlas sava pieeja. Ir kas pērk tikai Dewalt vai Makitu un nevienu noname nepirks principā, ir kas pērk brendus un dažus noname un ir kas pērk tikai noname. Protams, ka tādai lietai invertoram ir labi ja ir atbalsta serviss un par to var arī piemaksāt. Es gan ticu, ka tāds ir visiem invertoriem ST sarakstā.
Problēmas ar software un update var teikt ir visiem labākajiem brendiem pat. Iemesls ir tāds, ka industrija strauji attīstās un nav laiks visus tos update normāli izstrādāt, notestēt, kur nu vēl pie lietotāju izlasēm pārbaudīt - arī naudas taupīšana konkurences apstākļos un dzīšanās pēc jauniem sales pointiem. Vecie laiki ir beigušies pat tādiem milžiem kā microsoft, apple. Man software invertoram vispār nesatrauc, ja es būtu sazvērestību teoriju piekritējs es viņu vispār novāktu no tīkla, lai ķīnietis tur man vienu dienu neatslēdz viņu. :)) Aplikācija noder tikai lai iečekotu, ka viss kārtībā, lai gan ar dienas nobīdi to pašu var secināt arī no viedā skaitītāja datiem.

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: ek717 (212.3.192.---)
Datums: 10/09/2022 20:37

Vilni, par cik gabalā dabūji tos Canadian Solar? Vai CS6R modelis?

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: Aldiss (87.246.149.---)
Datums: 10/09/2022 21:02

Priekšā tumšā sezona,kaut piegādes laiki nav īsi, no paneļiem ziemā jēga maza. Tie nepalīdzēs samazināt šīs ziemas rēķinus. Ja naudas daudz, var pirkt, bet ja jāņem krīts, tad ieteiktu atlikt lēmumu par paneļu iegādi vismaz līdz janvārim. Situācija Ukrainā attīstās dinamiski, Eiropa pielāgojas iztikt bez Krievijas gāzes. Laiks visu saliks pa vietām.

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: zzz (91.105.61.---)
Datums: 10/09/2022 21:34

*mēs debatējām par tādām lietām kā 10 gadu garantijas*

Pats saules panelis ir diezgan primitiva konstrukcija

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: tas (90.128.28.---)
Datums: 10/09/2022 21:58

Neviens razotajs jau ari nedod kaut kadas 10+ gadu garantijas, vienkarsi saka ka dzives cikls ir 15, 20 , 25 gadi. tapat ka ledusskapim, cirvim un citam majsaimniecibas lietam.

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 10/09/2022 23:06

EK - es nopirku CS3L-375MS paneļus. Man rēķinos nebija atšifrētas atsevišķas pozīcijas, bet cik es atminos tad gribēju tieši to modeli ņemt un pētīju tā brīža cenas dažādiem piegādātājiem un ja nemaldos tad tas kurš man piegādāja viņiem cena par paneli bija 110 eur vai kaut kas ļoti tuvu tam. Es vēl skatīju Polijā, bet tur atrastās cenas būtiski neatšķīrās, lētāk bija, bet piegādē es zaudētu, jo man nav ne busa ne kā tāda.
To kuri interesējas par lietām es teiktu, ka baigi jau nu atlikt lietas nav gudri. Tā darīs daudzi un tad uz montāžu būs pavasarī rindas. Principā pie mūsu ziemām uz jumta var rosīties diezgan labi. Es mēģinātu likt labāk pēc iespējas drīzāk, nevis uzrauties uz kārtējo sastrēgumu, lai gan jau tagad cik dzirdu ir sastrēgumi pie montāžniekiem. Tik ātri globāli cenās un visā pērējā nemainīsies man šķiet. Kaut kāda stabilizācija varētu notikt manuprāt pēc 2 gadiem, jo šajā enerģētikas procesā ir nenormālas izmaiņas, kuras nevar tā - čau atrisināt. Konkrēti LV elektrības cenas nostāties kat kādā optimālā līmenī ap 15-20 centiem varētu būt pēc saules parku izveides un LVM vēja parku projekta. Tas tā optimistiski mana diletanta skatījumā.
Tiem kuriem paneļi nav, šī ziema maksimāli jāmēģina ekonomēt visādi - nav citi varianti. Bet atlikt prolēmu neko nerisinās. Ja es būtu vietā un naudas nav, es tomēr ņemtu kredītu laikam. Lai gan nekad dzīvē kredītus neņemu, es pieturos pie santīmp..ju principa - krāt, lai vienmēr ir kaut kas pie dvēseles lai varētu ātri reaģēt.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 10/09/2022 23:11, labojis Vilnis_Radio.

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: Vidzeme (85.254.75.---)
Datums: 10/09/2022 23:47

Vilnis_Radio rakstīja:
-------------------------------------------------------
> EK - es nopirku CS3L-375MS paneļus. Man rēķinos
> nebija atšifrētas atsevišķas pozīcijas, bet cik es
> atminos tad gribēju tieši to modeli ņemt un pētīju
> tā brīža cenas dažādiem piegādātājiem un ja
> nemaldos tad tas kurš man piegādāja viņiem cena
> par paneli bija 110 eur vai kaut kas ļoti tuvu
> tam.

Tādas cenas sen vairs nav,tagad tuvu un pāri 200eir iet 400w paneļi,ja vēl paņem normālākus allblack,tad nedaudz dārgāk kā "standarts". Ja ir doma cilvēkiem par sistēmu,tad bremzēt baigi nevajadzētu un tā uzticība tam visam,Neto tad uz paša atbildību,es atkal lieku uzsvaru,energo stabilitāti uz akumulatoriem,katram savs.

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 10/09/2022 23:55

Vidzeme - es uz to skatos nedaudz savādāk. Pirmkārt, lai arī neesmu mūžīgais valdības kritiķis, bet domāju ka stratēģiski bija kļūda, ka to visu saules sistēmu nesāka atbalstīt daudz agrāk, jo bija zināms, ka mums ir deficīts elektro un ka zaļā enerģija ir mērķis, to ka tas darbojas arī bija zināms jau sen - vācija utt.
Bet kas bijis tas bijis.
Tagad ir jāskata situācija kā ir tagad. Skaidrs, ka tā ka bija vairs nebūs nekad un tie paneļi ir reāla iespēja kaut ko mainīt, īpaši privātmājās, bet ne tikai. Arī daudzdzīvokļu mājās ir varianti.
Jāgrozās, jārēķina, jārīkojās.
Slava Ukrainai!

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 10/09/2022 23:59

Jā un vēl par cenām. Ok, ja jūs sakāt, ka paneļiem ir cena pieaugusi, tad domājiet savādāk. Es savu aprēķinu balstīju uz elektrības cenu 0.10 eur kad pirku sistēmu un mans plāns bija plusos. Tagad cena elektrībai ir cita un tas nozīmē, ka ka dārgāks panelis tik un tā nozīmē - izdevīgi.

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 11/09/2022 00:05

Labi es atkal pačakarēšu ēteru ar EV. :) Redz, ja ir EV, tad parādās manevra iespēja ar biržas cenām. Lokies kā gribi vairumam būtu interesanti lādēt naktī, savukārt naktī biržas cenas ir labas un nedēļas nogalēs vnk brīnišķīgas. Man bija tā, ka mani pārcēla uz dinamisko tarifu plānu vnk manas nezināšanas dēļ un operatores skaistš balss dēļ. Bet finālā es konstatēju, ka konkrēti man tas ir izdevīgi. Kad tie panēli man vēl nebija, tad es sekoju birās cenām un lādēju pa ļoti patīkamām cenām. Vidēji kaut kur ap 3-5 centi par kwh. Tagad man ir paneļi un es nesekoju biržai, bet tik un tā, redzu ka brīvdienās 3-5 centi par kwh var dabūt. Tā ka arī tā var štukot.

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: kubiks (80.89.76.---)
Datums: 11/09/2022 14:40

Es apbrīnoju tavu enerģiju vest tik smagu interneta cīņu un drukāt tādus palagus katru reizi.

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: Jampadracis (212.3.217.---)
Datums: 12/09/2022 09:37

Paldies, Vilni_Radio, iedvesmoji man mazliet ātrāk sākt domāt par saules kolektoriem :)

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: DsKs (80.89.73.---)
Datums: 15/09/2022 20:38

Kāds lūdzu var palīdzēt ar padomu pieslēgumam , ja nepieciešams pieslēgt 29 paneļus uz 10kw inverteru?
Inverters - 10kw , 1100V , 16.7A , Paneļi 395w, 41v , 11A

Ja saslēdz 23 paneļus virknē un 6 paneļus sērijā, tad saveidojas 23 paneļi ar 943V,11A un 6 paneļi ar 41V un 66A , kas kopsummā sanāk 984V , 13.29A jeb atļautā jauda invertoram. Būs pareizi?


p.s.

6 paneļi 66A ka piemērs ... būtu vairākās vietās pa diviem, lai nepārsniedz max ampērus vadam

Re: Rēķinu samazināšana ar saules paneļiem
Autors: pans (213.226.141.---)
Datums: 15/09/2022 21:36

Te forumā bija telegram adrese, tur būs pareizie cilvēki. Grid off vai kā tur bija

Pašreizējā: 11 no 22


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   **      **  **    **  **      ** 
 **     **  **     **  **  **  **   **  **   **  **  ** 
 **     **         **  **  **  **    ****    **  **  ** 
 **     **   *******   **  **  **     **     **  **  ** 
 **     **         **  **  **  **     **     **  **  ** 
 **     **  **     **  **  **  **     **     **  **  ** 
  *******    *******    ***  ***      **      ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727