UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 13 no 96
Re: Zemes siltumsūknis
Autors: a (87.226.11.---)
Datums: 25/08/2006 17:28

to ES111

Ja tu tiesam esi tik naivs, ka domaa ,ka sie ir reali cilveki, kas liek realus postus sajaa forumaa un veel pashi tos lasa, tad tev noteikti ir viegla dzive ;)

ps.sistemas administratoram gan par so jautajumu dereetu padomaat.

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: Ineseinese (193.238.220.---)
Datums: 29/08/2006 04:07

Taa arii neviens neatrada atbildi uz jautaajumu, - kuru suukni tad likt? Pieredzes jau nav. Varbuut kaads no siltumsuulnna lietotaajiem vareetu padaliities. Patreiz domas dalaas par zviedriem vai amerikaanniem. Amerikaanniem taas caurules izskataas taa paarliecinossaak, bet atkal nevar prognozeet, kaa buus ar servisu.

Zviedru suuknni atkal it kaa vairaak piemeeroti muusu klimatam.

Ja kaads tolkam var atbildeet, luudzu pasakiet savu viedokli. Man, piemeeram, peedeejais laiks izveeleeties.

Paldies!!!

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 29/08/2006 15:56

IneseInese
Kurš tad tev var atbildēt, kādu sūkni Tev likt? Izlasi visu forumu (vēl ir pie inženiertīkliem) un pati izvēlies, kurš tev labāk patīk. Mēs izvēlējāmies Termia Diplomat, izplatītāji - igauņu firma Movek. Man viņi pārliecināja ar tehniskajiem datiem un profesionālu pieeju un pieredzi, un pašlaik neesmu vīlusies. Bet citiem labāk patikuši citi sūkņi. Cik cilvēku, tik vajadzību. Varu ieteikt, kā mēs rīkojāmies - izlasījām bukletus, atlasījām pāris firmu, sazinājāmies ar izplatītājiem, lūdzām aprēķināt izmaksas konkrēti mums vajadzīgajam sūknim (atkarībā no mājas projekta - kubatūras, siltumizolācijas utt). Ieguvām cenas un kW ziņā 2 identiskus piedāvājumus pie 2 firmām. Aizbraucām uz kantoriem, apskatījām pašus sūkņus, izrunājāmies par visu uz vietas (igauņi bija izstādē Māja), palūdzām abiem ieteikt 1 reālu lietotāju, kuriam viņi ir uzstādījuši. Aizbraucām apskatīties un parunāties par praktisko darbību un izvēlējāmies. Mums vēl bija svarīgs arī uzstādīšanas ātrums - tā kā viena no firmām grima nost nepadarītos darbos un varēja piedāvāt mums nederīgus termiņus, tad tā automātiski atkrita... Tā lūk. Tad vēl bija iespēja darbībā apskatīties amerikāņu sūkni - nepatika viņš un viss - skaļš salīdzinot ar zviedru rašojumiem. Varbūt man neveiksmīgi gadījās, bet tā nu sanāca.

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 29/08/2006 17:26

man arī ir thermia diplomat.
izvēles ceļš stipri līdzīgs inesex aprakstītajam.

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: huiopsa (81.198.51.---)
Datums: 29/08/2006 22:54

Izdevigak likt elektrisko katlu. Tas ir 10x leetaks.

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: normal (85.254.194.---)
Datums: 30/08/2006 19:58

Pilniigs sviests! Ko Juus admini jau guljat ziemas miegu? Shito lapu driizaak vaidzeetu taisiit ciet!

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: grr (---.cs.fmf.lu.lv)
Datums: 05/09/2006 20:07

IneseX

Vairāki jautājumi. Cik saprotu, tad Tev ir koka paneļu māja. Kā ir ar ventilāciju? Kādas ir reālās izmaksas uz apkuri (elektrība ziemā/vasarā). Kā ir ar siltumu/ vēsumu, jo šoziem bija diezgan vēss, bet vasarā ļooti karsts. Vai tas siltumsūknis māk arī dzesēt māju?

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 06/09/2006 16:18

Grr
Koka karkasa māja, ne paneļu. Fibrolīts no ārpuses, ekovate sienās, plēves nekādas. Ventilācija - dabīga. Pieplūde caur logiem.
Par izmaksām šajā un vēl vienā topikā esmu rakstījusi nez cik reizes... Varu jau atkārtot - visa elektrība vidēji 40 Ls mēnesī. Apsildāmā platība - 170 Kv m.
Ziemā silts, vasarā vēss. Bet tas mājas, ne siltumsūkņa nopelns. Siltumsūknis māk arī dzesēt, tikai tad papildus pričendālis jāpērk klāt. Pagaigām nav bijusi vajadzība.

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: normal (85.254.194.---)
Datums: 07/09/2006 22:36

IneseX,
iisti nezinu par to ekovati, bet ar ko vina atskiras no Paroca vai Tenapora? Juus vinu noskatiijaat kaadu iipasu iemeslu deelj (piem, dabiskaaka), vai arii vinai labaakas siltumspeejas?

Normunds

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: grr (80.233.167.---)
Datums: 08/09/2006 16:12

IneseX,
A jums nav bail, ka ziemā mitrums no telpām sūcas iekšā sienā un kondensējas uz konstrukcijām, kuras tādā veidā pūst? Tāpēc parasti liek tvaiku aizturošās plēves.

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 08/09/2006 16:25

Normundam un grr
Iemesli vairāki - pirmkārt, un tas varētu nebūt svarīgi citiem - bet man patīk, ka es samazinu akritumu kalnus un izmantoju otrreiz pārstrādātu materiālu - makulatūru. jo ekovate ražota no makulatūras, sīku sasmalcinot to. Arī dabiskums - papīru taisa no koka un tādējādi netieši man ir koka māja. Bet tās tādas "zaļo" idejas, kas ne visiem svarīgas. Otrs iemesls ir tas, ka ekovatei nav jāliek plēve. Viņa tāpat kā normāla koka māja, laiž cauri mitrumu.Protams, ja no ārpuses ir materiāls, kas arī laiž to mitrumu cauri. Un tāds ir fibrolīts. OSB nevar likt, tad tiešām māja nopūs. Tas ir pēc tehnoloģijas un arī būvnormatīvos rakstīts. Sīkāk nopamatot varbūt varētu kāds spečuks, kā tur ar to fiziku ir. Bet rezultātā iegūstam dabiskas mājas, nevis celofāna maisiņa klimatu.
Siltumspēja apmēram vienāda, bet tā kā viņu pūš, nevis klāj ruļļos, tad izolācija sanāk labāka, jo tiek aizpildītas vissīkākās spraudziņas. Un ātrāk tas notiek - man 1,5 st. māju nosiltināja nepilnās 2 dienās. Ar Paroc tas nebūtu iespējams, ja nu vienīgi strādātu rūķīšu brigāde...

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 08/09/2006 16:46

Ekovatei ir impregnējošas īpašības. Tajā arī bora piedevu dēļ neuzturas kukaiņi un grauzēji. Tā kā ekovates izejmateriāls ir celuloze, respektīvi koks, šamējā uzsūkto mitrumu izžūstot atkal izdala, neveidojas kondensāta pilieni. Siltinot ar ekovati, koka konstrukcijas nav nepieciešams impregnēt un nav vajadzīga "tvaika plēve". Tikai iestrādāt grūtāk, jo ekovate pirms iestrādāšanas ir birstošs materiāls. Sienās to iestrādā ar speciāla sūkņa palīdzību, ar tā saucamo mitro metodi. Tātad nepieciešama speciālistu palīdzība. Ar pašdarbību var nodarboties zem grīdām, starpstāvu konstrukcijās un bēniņu siltināšanā. Starp citu, siltinot bēniņus ar ekovati, galvenais ir laba ventilācija. Tā jau vajadzīga visiem siltinājumiem. Tikai atšķirība tā, ka ekovates virskārta pēc pirmās sezonas pati veido pretvēja slāni - tādu kā garoziņu. Katrā ziņā InesesX konstrukcija ir gana silta ekoloģiska un galvenais arī "elpojoša". Kopā ar SS un siltajām grīdām viņas "pasākums" ir izdevies. Es viņu mazliet apskaužu :) Starp citu ekovate skaitās arī grūti degoša.

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 08/09/2006 16:51

tā bilde varētu būt šāda:
ziemā pie lielākiem mīnusiem fibrolīts un eko vates ārējā daļa arī būs mīnusos. nav svarīgi cik liela daļa. tvaiks, nonākot līdz šai robežai, kondensēsies un sasals, tādējādi auksto zonu pavirzot uz mājas iekšpusi un sagatavojot vietu jaunam kondensātam un ledum. ilgstoši esot aukstam laikam, vates siltā zona var sarukt visai ievērojami. pavasarī ledus atkūst un vate pārvēršas par samitrinātu vates pikuci. slapjas kļūst koka konstrukācijas, ar visām no tā izrietošām sekām. pa vasaru izžūst un ziemā cikls var sākties no jauna.
varbūt, ka ar eko vati tā nenotiek, un tā uzvedas savādāk nekā tradicionālās. neesmu vācis info par šo materiālu.
spilgtākais piemērs, kas var notikt, ja tvaika barjera nepilda savas funkcijas, ir maskavas ūdens atrakciju parka jumta sagāšanās, kas notika augstāk aprakstītā procesa rezultātā.

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 08/09/2006 19:47

=> v_t
Mazliet savādāk tā ekovate uzvedās, jo ir organisks siltinātājs, kas spēj piesaistīt un atdot ūdeni. Neorganiskie siltinātāji to nespēj. Putoplasts jau pats diezko nelaiž ūdeni cauri, bet akmens un stikla vatēs tas pārvietojas gar šķiedrām. Nu protams ekovate jau arī nav nekāda panaceja. Kā jau jebkuram materiālam tam ir savi plusi un mīnusi. Diezgan daudz informācijas ir www.rigasbuvdari.lv , protams tur viss mālēts no labās puses. Bet arī negatīvās nianses izlobīt var, piemērams par vibrāciju...
Bet vispār jau laikam šitajā sadaļā būtu jārunā par ss :)

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: normal (85.254.194.---)
Datums: 08/09/2006 21:51

Nezinu kaa juus bet es par Tenax razojumu neko labaako nesmu ieguvis (gan siltumspeejas zina un pieliimeesanas viegluma deelj), bet ventilaacija ir atsevisks jautaajums ikvienam variantam, diez vai ir kaads varients, kur var iztikt bez taas. Arii vairaaki buvnieciibas experti teikusi to pashu.

Normunds

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 08/09/2006 22:58

paskatījos. par mitrumu uzrakstīts daudz maz ticami, varbūt tā, arī, ir.
pastrīdēties varētu par koeficientu lambda - 0,041, kas ir praktiski tāds pats kā vatēm pie divreiz lielāka blīvuma.

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: oyo (80.233.229.---)
Datums: 25/09/2006 06:11

Cik ampēru skaitītājs vai līnija nepieciešama ja uzstāda SS?

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 25/09/2006 16:20

20 ampēru.

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 25/09/2006 17:51

man elektriķi sastāstīja, ka vajag 32 ampērus, jo tas ļautu arī nākotnē kabināt visādas ierīces klāt. Bet reāli pietiek ar 25. Par 20 gan nebiju dzirdējusi, bet varbūt, ka pietiek ar. Tas sķiet atkarīgs no tā, ko vēl gribi uz elektrības taisīt - man paredzēta arī plīts un pirts.

rolo chains
Autors: Jill (---.67.232.72.reverse.layeredtech.com)
Datums: 29/09/2006 16:17


Pašreizējā: 13 no 96


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **  **     **  **     **  ******** 
 **  **  **  **     **  ***   ***  ***   ***  **       
 **  **  **  **     **  **** ****  **** ****  **       
 **  **  **  *********  ** *** **  ** *** **  ******   
 **  **  **  **     **  **     **  **     **  **       
 **  **  **  **     **  **     **  **     **  **       
  ***  ***   **     **  **     **  **     **  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727