UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 05/12/2006 18:43

kad ir krietni zem nulles, tad arī malkas šķūnītis tukšojas ātrāk.
nevajag cerēt uz brīnumiem, bet nevajag, arī, meklēt utis par visām varītēm.

Autors: ozo (---.triatel.lv)
Datums: 05/12/2006 19:41

Zem 0 gatavā mājā vēl nav bijis. Apmēram janvārī'06 kad bija lielie mīnusi - nebija siltināta vēl māja, rēķins bija 100-150/mēnesī. nebija sākta 1.stāva grīda siltināt un fasāde, ap logiem bija pat skirbas utt. Un arī tādos ekstremālos apstākļos tas katls spēja piekurināt 20gr. - nav siltās grīdas, ir radiatori. Siltās grīdas neliku, jo nepatīk.. pie drauga pastaigāju un sapratu, ka pat pierast negribas.. Tā nu saliku palielākus radiatorus - tagad ir ar rezervi, griežam tos cik gribās, pārsvarā uz 4.

Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 06/12/2006 19:12

Ozo
Paliels Jums tas elektrības patēriņš izskatās... Bet tas jau tiešām no daudziem faktoriem atkarīgs. Mums sanāk drusku mazāk - vidēji mēnesī zem 40 ls, ziemā protams vairāk. Arī gaidu šī gada mīnusus, jo tad būs nosiltināta māja, tad redzēs, kādas ir reālās apkures izmaksas. Tieši tāpat pagājušā gada lielie mīnusi bija nenosiltinātā un līdz galam neizžuvušā mājā, tad bija 85 Ls augstākais. Janvārī. Pēc tam līdz ar siltināšanas procesu strauji kritās.

Datums: 08/12/2006 15:57

Šis nez kāpēc ir spameru iemīļotākais topiks! Laikam arī viņiem interesē alternatīvās enerģijas!

Autors: ozo (62.85.86.---)
Datums: 08/12/2006 17:09

IneseX
Jā, nu arī interesē, cik būs ziemā. Līdz šim gatavā mājā max bija oktobrī - 50Ls kopējais elektro cipars. Septembrī 27Ls, augustā 17Ls. Jo visu laiku ir 300Litri karstā ūdens, un pat vasarā tas katls reizēm iekurināja laikam - kad vēsāks paliek naktī.. Bet. Galvenais ieguvums ir MIERS, komforts un brīvais laiks. Atceroties, cik agrāk laika prasīja tā kurināšana..brrr. Ja mēs būtu pensionāri kam nau ko darīt, tad vēl tā.. bet aktīvi strādājoši ļaudis - nu IR vērtīgs man tas laiks, ir!
p.s. Vai jūs telpās varat dzirdēt, kā tas ss darbojas? Kad ieslēdzas, mums liekas pa apkures trubām nāk skaņa.. tāda klusa dūkoņa.

Autors: kvazi (81.198.82.---)
Datums: 08/12/2006 17:37

Es nevaru dzirdēt skaņu. Laikam jau tāpēc ka man viņš ir pagrabā... un pa trubām noteikti nenāk skaņa.

Es par to pašu mieru comfortu u.t.t
es kad paskatos ka mana kaimiņiene ceļas agri no rīta skalda entos sterus malku ut.t. man atklati sakot paliek žēl. Baigi labi tomēr tāds konforts.

Man kaut kā pietiek pilnīgi ar 180litru boileriti

Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 08/12/2006 17:37

silto grīdu cirkulācijas sūknis darbojas visu laiku (tas nedarbojas, ja āra temperatūra ir augstāka par iestādīto heatstop temperatūru). tādēļ ūdens kustību būtu jādzird visu laiku. bet nedzird. kaut kādos amerikāņu resursos izlasīju, ka siltās grīdas ir klusas!!!, un metos klausīties savējās. liku ausi pie grīdas un pārliecinājos, ka tā tas ir. kaut kāda skaņa varētu būt, ja sistēmā ir palicis nedaudz gaisa, bet automātiskiem atgaisotājiem ar to būtu jātiek galā.
ja dzird dūkoņu pie ieslēgšanās, tad visticamāk tā ir vibrācija, kas no grīdas tiek nodota visām citām mājas konstrukācijām - sienām, pārsedzēm, jumtam. ja trubvadi izdod, tad var uztaisīt spilvenu. uz grīdas liek porainu materiālu - izolgammu, putu polietilēnu vai kādu citu, tam virsū stingru loksni no saplākšņa, cietas koksnes, metāla un tam virsū ss. palikt tikai zem peciņām būs par maz. ss ir pasmags, un ar laiku saplacinās pat izolgammu. respektīvi, samazinam spiedienu uz katru laukuma vienību.
skaņa gaisā, kas nāk no ss, gan, ir visai neliela, un aiz parastām durvīm noslēpts, tas knapi būs sadzirdams.

Datums: 08/12/2006 19:35

Man oktobrī bija 33 Ls... Laikam tāpēc, ka silto grīdu apkure, nevis radiatori. Bet varbūt tomēr Thermia efektīvāks?
Siltumsūkni dzirdu, kad stāvu tajā telpā, citādi neko.

Datums: 08/12/2006 23:21

to IneseX
Cik Jums m2? Man 230. kaut protams, griidu apkure ir ekonomija -10% 12%. Kaa ar mikroklimatu telpaas - nav parak sauss? Mums santehniki neieteica seviski gulamistabaas likt siltaas gridas deel sausuma..

Autors: Rx (87.110.192.---)
Datums: 09/12/2006 02:44

Kā siltums ietekmē telpas sausumu, it sevišķi ja tas ir no siltās grīdas? Mitrumu liekas, ka nosaka cilvēki kas to izdala, puķes, akvāriji, duša-krāns, veļas žāvēšana...Paskaidrojiet Nezinītim!

Autors: xxxx (212.93.97.---)
Datums: 09/12/2006 05:53

man siltās grīdas visā mājā. arī ventilācija. iespējams ventilaacijas dēļ nejūtu nekādu sausumu vai arī mitrumu. ir vienkārši labi... starp citu ir pat vilšanās, ka siltās grīdas nemaz nejūtu kā siltas... mājā vienkārši ir silts, bet grīdā tikai daži grādi vairāk kā telpas tempratūra. Gribētos pat, ka vannasistabā būtu bujis siltāk...

Datums: 11/12/2006 16:04

Kā to ņem ar tiem kvadrātmetriem - pēc projekta 170 kv.m apkurināmās platības. Pēc silto grīdu projekta - nez kāpēc 200 kv.m., jo rēķinot pa asīm... Tā kā cik reāli kv/m apkurinu, nezinu. Laikam jau tos 170 kv.m, jo ārsienās jau neviens līdz tām asīm trubas protams nav licis.))))) Tātad 170.
Par mitrumu - man jau arī šķiet, ka siltajām grīdām nav nekāda īpašā sakara ar mitrumu telpās..... Tas vairāk atkarīgs no citām lietām - siltinājuma, ventilācijas utt. Jebkurā gadījumā grīdu gadījumā šim efektam it kā vajadzētu būt mazākam - temperatūras ir stipri zemākas un nez vai 23 grādus silta grīda var izsausināt tā gaisu, kā 45 grādus silts radiators....Varbūt kļūdos. Katrā ziņā starpība ir varbūt starp krāsns apkuri un jebkuru centrālapkuri (grīdas vai radiatori), jo centrālapkures gadījumā neveidojas mitrums kurināšanas procesā, kā tas ir, dedzinot malku. Katrā ziņā, ja varu salīdzināt ar veco dzīvokli, kur mums bija radiatori, grīdas apkure noteikti ir patīkamāka - man pie radiatoriem naktī mute bija sausāka....

Datums: 11/12/2006 19:21

Jā nu apkurināmie m2. Jo ja ņem visus, mums vēl ir terases utt, kopā ap 340m2 sanāk. Pie tam - ekonomijā liela nozīme ir ēkas plānojumam.. Vislabākais ir lode-kubs. Man sanāk T veida pamati, praktiski 2 apjomi, kas krustojas. Un tas nav pārāk ekonomiski.. Bet par to klusi ;)
Mums ir pārbūve-renovācija, un tehniski pusmājā nebija iespējas siltās grīdas likt. Pie-tam santehniķis apstāstīja par 3! klientiem, kuriem jau gatavā majā slēdzis nost silto grīdu apkuri un vilcis radiatorus - tieši guļamistabās.. jo redz esot bijis neiespējami gulēt - sauss kā paneļmājā, no rīta deguni izkaltuši utt.. Nu tāds tas stāsts.. Te ļaudis kautko citu stāsta. Bet starpcitu, mums tagad visur plikam kājām var skraidīt - siltas ir tas grīdas! Jo pamatīgi nosiltināts!

Datums: 13/12/2006 18:10

to IneseX
starpcitu, cik Jums sanaca rekins par novembri tagad? man 69.- Gan bija papildus el.vairaak lietots, bet tomeert..

Datums: 14/12/2006 16:18

To Ozo
Mums 35 Ls.
Par kvadratūru - es jau arī runāju tikai par lietderīgo platību, bet pēc būvprojekta man specifikācijā rakstīts, ka tā ir 170 Kvm (reālā, nerēķinot starpsienas utt), bet apkures (silto grīdu) projektā, rēķinot pa asīm tā pati platība veido 200 kvm.... Tāpēc es tā rakstīju, ka nosacīti tie kvadrātmetri - kā rēķina!

Autors: Pow (159.148.161.---)
Datums: 15/12/2006 19:35

Man ir apmēram šādas izmaksas:
320m2 apkurināmā platība, pēdējie mēneši - oktobrī bija 1100kWh, novembrī arī aptuveni tikpat. Vēl ir divi oldschool mazie ledusskapji (apmēram C klase) un ventilācija ar rekuperāciju (90% counterflow siltummainis), kas tiek ierubīta pa nakti.
Istabas temperatūra 18C.
25A ievadaizsardzības aparāts, T3 tarifu vēl neesmu pieslēdzis.

Datums: 18/12/2006 17:07

to Pow
18graadi telpaas?- nav dziivoshanai.. Mums videeji ir 22-23. Pietam es neticu, ka apkurei izmaksas ir vienaadas okt06-nov06. Novembris bij ar salu un sniegu sakumaa, pilniigi citi gradi araa nekaa okt.!

Autors: xxxx (212.93.97.---)
Datums: 18/12/2006 19:44

IneseX: kādi Tev grīdas segumi?

Autors: Pow (159.148.161.---)
Datums: 18/12/2006 22:57

Jā, 18C telpās. Kam pietiek, kam nē. Man patīk 18C. 22C noteikti būtu pa karstu. Jā, apkures izmaksas man bija vienādas. Tiesa ar oktobri es saprotu periodu no 15. okt. līdz 15. nov. un ar novembri attiecīgi no 15. nov. līdz 15. dec. Bet nedomāju, ka tas būtiski kaut ko maina.
Es vēršu uzmanību uz to, ka plikiem skaitļiem Ls par mēnesi, ko te daži min, nav nekādas nozīmes, ja nepasaka kWh, apkurināmo platību, reālo telpas temperatūru un tipu (grīdas, radiatori vai abi).

Datums: 18/12/2006 23:58

to Pow
Ok. Vienkarshi zinkariiba, jo nupat tas siltumsuknis ir sacis darboties.. Ir noziime arii kubaturai un ēkas apjomu konfiguracijai - kubs jeb krusts jeb T jeb kas cits..

Pie reizes - kā Jums, Pow ir ar to SS skaņu? Kad šamējs strādā - ir dzirdams citās telpās? Ja un kāds tips Jums ir? (Man ir Nibe Fighter 10kw) un viņa darbību pie mums, kad ieslēdzas, var dzirdēt gandrīz visā mājā/ tāda dūkoņa ir.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **   ******     *******   **       
       **  **     **  **    **   **     **  **       
       **  **     **  **         **     **  **       
       **  **     **  **   ****   ********  **       
 **    **   **   **   **    **          **  **       
 **    **    ** **    **    **   **     **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727