UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: kvazi (81.198.173.---)
Datums: 28/12/2006 15:58

man pedeja menesha laika krietni nokritas .. bet ari ss ir uztadits tikai 2 meneshus atpakalj ... hehe ja man ta butu ... tur preti man push pa visiem kaktiem vesh no arpuses ... fibo blocinjsh un vatite no vienas puses bezz plves :))
tev ir apstajies suknis????

Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 28/12/2006 21:10

kā to saprast - apstājies?
vienreiz bija, kad viena fāze bija pazuduse. bet nekādas problēmas tas nesagādāja.

Datums: 29/12/2006 03:14

man paris reizes ir izmetis highpress error. kaut kas saistits ar gaisu sistema ... vai ari ar piesarnjojumiem filtram bet it ka tur nav bijis neka un tad palaidu un atkal aizgaja...

Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 02/01/2007 17:05

Kvazi
Mums šķidruma līmenis kritās tikai pašā sākumā. Un iemesls tam izrādījās piedraņķēts filtrs ārējam kontūram. Uzstādītājfrma atbrauca, iztīrīja, tagad vairs nekrītās un arī mazāk enerģijas tērē.

Datums: 04/01/2007 16:27

izskatās neslikti - par decembri nedaudz virs 18 ls. piecās dienās pāris latu vēl pieskrēja klāt.

Re: Thank you
Datums: 04/01/2007 16:55

v-t
Sāksi dzīvot, lietosi ūdeni, vairāk sanāks... Bet labi vienalga. Man vairāk. Ap 35 Ls. Ziemsvētku brīvdienās tomēr tika daudz dzīvots pa māju un tad jau vairāk iziet. Bet es gan lietoju arī gan silto ūdeni, gan veļasmažīnu u.c. sadzīves tehniku!

Datums: 05/01/2007 01:24

nu apskauzhu es jus man iet ap man bus ap 70 Ls par decembri. Japiebilst ka maja 250 m2 divi mazi berni kurus katru dienu mazgaju, un vinju velju + viss iespejamais uz elektribas (pat attīrīšanas iekārta). Neuzskatu ka daudz bet kad nosiltinashu no arpuses un pabeigshu siltinat ari dalja majas iekshpusi ceru ka cipari saruks.

Kadu jus uzstadijat returnline temperaturu???? respektivi to kura defalta ir 10 gradi
Prieka
Kaspars

Datums: 05/01/2007 16:35

Kvazi
Nu manuprāt to returnline temperatūru pats nevar mainīt, to uzliek uzstādītājs un basta. Vismaz manam suknim pamācībā tas ir nodefināts kā nemaināms parametrs. Nez vai prātīgi ir jaukties tur iekšā, pat ja to var izdarīt...
Par tik milzīgu reēķinu - nav īsti labi manuprāt. Tev neslēdzas jau iekšā papildsildītājs? Vai nu arī tiešām ļoti lieli siltuma zudumi. Vai kaut kas nav pareizi uzstādīts. Negribi pasaukt firmu, kas Tev uzstādīja, lai pārbauda, vai viss ir O.K.? Un lai iztīta to filtru (Tev arī šķidums kritās, iepriekš teici), uzreiz būs labāk. Mums vismaz tā bija. Sākot darbināt to sūkni, viņš pa to kontūru savāc visādus putekļus, kas trubās varēja būt iekšā un varēja aizsērēt.
Un pieslēdz T3 tarifu un veļu mazgā naktīs vai sestdienās.)))

Datums: 05/01/2007 17:07

ja ar elektrību darbojas visa iedzīve, tad 70 ls varētu būt normāli. un, visdrīzāk, ss apkures daļa sastāda, labi ja, pusi no patēriņa. tas ir divreiz mazāk kā es maksāju par 60 m2 dzīvokli.
savam ss atstāju rūpnīcas uzstādījumus.

Datums: 06/01/2007 02:19

oki skaidrs.
nu ir man T3 tarifs.
pie heatcurve var iestadit returnline temperaturu pie cik vinjam vajadzetu ieslegties atkartoti. es nerunaju par maksimalo returnline bet gan par minimalo.. lai udens temperatura nenokritas parak zemu.
nu vairs shkidrums nekritas ... iespejams tas bija saistits ar pimo meneshu krizi suknim :PPPP
biki ir njemis tenjus hmmm bus jauzliek lai tikai heatpump kustina :)))

nu man ari dzivokli bija tads normals elektribas paterinjsh ap 25 - 30 Ls :))

nu labi skatishos pasaukshu lai apskatas kas un ka kad brauc garam

Datums: 06/01/2007 02:28

Ak ja aizmisu piebilst heatcurve 42 :))) siltuma zudumi ka nutikai pliks fibo blocinjsh un otraja stava tikai nosiltinats no iekshas ar 5 vatiti

Autors: m. (---.dialup.triatel.lv)
Datums: 08/01/2007 01:13

Kvazi, tie ir nieki - nevar Abstrakti saliidzinat izmaksas!! Maajas tak ir dazaadas. Piem v_t, Inese.. uz drosho dziivo kastee/apjoms. un ar visaam siltajaam griidaam zem fliizeem-laminatiem.. Pateerinsh ir pavisam cits, ja ir daliitie apjomi - T vai + vai U --klusas telpas; radiatoru apkure ar dabiskaaku mikroklimatu un koka griidaam ;) ; siltaa uudens pateerinsh-vanna, dushas cilveeku skaits utt... Ja gribeetu TIKAi ekonomiju, taadu putuplasta kasti jaataisa.. Bet vai tas cels tavas dziives kvalitaati?? Tad labaak kurinu kraasni vecajaa maajaa!

Datums: 08/01/2007 03:40

to M
principa vards uz I.
nevar jau salidzinat divas dazhadas konstukcijas majas. nu ar SS katra zinja ir ekonomiskak neka dzivokli ... nu ceresim ka ta iekarta atpelnisies...

Autors: Inesex (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 08/01/2007 16:12

Kvazi
Sapratu. Ar returnline Tu saproti min temperatūru pie Heatcurve. Man viņa uz 20 grādiem ir uzlikta. Curve gan stipri mazāk - man ir 34, bet tas jau laikam ar siltajām grīdām un atšķirīgajām komforta temperatūrām saistīts...
Saki ko gribi, ar T3 tarifu 70 ls šobrīd ir daudz... tev tiešām galīgi plika tā māja tad ir! Sildi atmosfēru!)))
Man arī viss pārējais griešas uz elektrību, vienīgi elektriskā plīts vēl nav ieviesusies, bet rēķins, kā redzi, stipri mazāks! Patīri, patīri to filtriņu!

Datums: 08/01/2007 17:04

filtru var iztīrīt, bet tā nebūs īstā vaina. ja filtrs būtu ciet, tad izlektu paziņojums par nepietiekamu caurplūdi vai paaugstinātu spiedienu ārējā kontūrā vai kaut kā tā. visdrīzāk lielais rēķins saistīts ar to, ka māja vēl nav nosiltināta.
manu guļbūvi par kasti, laikam, nevarētu saukt. es domāju, ka pie elektības rēķina samazināšanas savu lomu spēlē arī daži sīkumi - logi ar trīs stiklu paketēm, jumta siltināšanai parastās tvaika plēves vietā ielikts atstarotājs, uz grunts ir 13 - 15 cm masīvās izolācijas + atstarotājs. droši vien, ka tie sīkumi kopā salasās un savu labumu dod.

Datums: 08/01/2007 17:53

Kvazi
Nē, mums bija tieši tā pagājušajā gadā, un nekādi paziņojumi neizleca. Mistiski kritās šķidruma līmenis un drusku tā kā par daudz tērēja elektrību. Atbrauca firmas speciālisti, iztīrīja filtru un viss bija kārtībā. Protams, ka nesiltinātās sienas arī dara savu, bet man arī gandrīz nesiltināta māja ar vēl pilnībā neizžuvušu ekovati pagājušā janvāra salā notērēja tikai 80 Ls....Un ar visiem elektroinstrumentiem visu cauru dienu! Bet tagad ir virs 0 visu laiku!
Par pārējo - kas kuram kaste! Ja domāts tas, ka māja kompakta, principā četrstūraina, tad O.K., var jau saukt arī par kasti....

Datums: 08/01/2007 21:26

uzzvaniju kompanijai
tuvakajas dienas atbruks apskatities sukniti. Starpcitu Inese laikam tu atbildeji uz jautajumu, kapec sogad nav ziemas (es sildu atmosferu).
skatisimies kas un kā.
silts grids dod patiesi daudz. man tikai majas 1/4 ir tads konforts... patiesi jauki.

informēšu par to kā veicās. Vai esat uzlikuši sūkņa regulēšanas iespēju caur internetu???

Datums: 09/01/2007 15:58

Nē mums nekādi navaroti nav. Jā un par to silto ziemu arī tagad zinām, no kā prasīt atbildību....)))

Autors: Jūrnieks (---.hbl.lv)
Datums: 09/01/2007 17:27

Kādas ir atsauksmes par ZSS Vaillant katliem un vai kādam ir uzstādīts?

Autors: xxxx (212.93.97.---)
Datums: 09/01/2007 22:08

sveiki visi speci!

Piedodiet, ka šajā forumā uzsāku ko pilnīgi citu... par mājas dzesēšanu karstajā vasarā, kas nāk virsuu ar joni. Varbūt man ir radusies ideja, kas pelna Nobela prēmiju, bet varbūt apliecina psihoterapeitu atziņu, ka visi ir šizofrēniķi, tikai daži ir pielāgojušies dzīvei sabiedrībā....

Ideja - "aukstas grīdas"
kā būtu, ja ieraktu zemes kontūru, kuru vasarā savienojot ar apkures sistēmu. Tad cirkulācijas sūknis dzenājot dabūtu iekšā telpās aukstumu no zemes uz dzesētu māju? Vai arī izmantojot esošo zemes kontūru nodotu aukstumu caur siltummaini apkures sist.? (un pie reizes uzsildītu zemi ziemas apkures sezonai ar SS)

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **  **  **  **     **  **  **  **  **     **  **    **  
 **  **  **  **     **  **  **  **  **     **  **        
 **  **  **   **   **   **  **  **   **   **   **    **  
 **  **  **    ** **    **  **  **    ** **    **    **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727