UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Inese X. Es nefantazēju. PE, PVC utt. cauruļu montāžai gruntī pēc tehnoloģijas ir jābūt smilšu pabērumam no augšas un apakšas. Kādēļ? Atliek tikai spriest pašiem. Pa interesējies Pipe Life, UPONOR, vai WAVIN. Tie pastāstīs precīzāk. Kā to izdara būvnieki, tas paliek uz viņu sirdsapziņas. Starp citu ar caurulēm t.i ūdensvadu un kanalizācijas cauruļu montāžu nodarbojos vairāk kā desmit gadi.
KVAZI... Nezinu, ko Tu tur redzēji un kā to dara pie SS. bet zinu droši, ka pie dziļumurbumiem art.akām urbumā pa priekšu liek ārējo čaulu. Un tikai , tad mac iekšā sūkni.
PAR T-3. Ja el. patēriņu rēķina darbinot tikai SS, tad tarifs ar 25A pieskaitot visas abonēšanas un rēķinot uz 30 dienām izlīdzinās ar T-1 jau pie 400 KW/h. To visu var izskaitļot. Bet tas nozīmē, ka vasaras mēnešos el.jātērē pastiprināti pārsvarā nakts periodā vai arī ar lielu patēriņu.
kvazi
Lai paliek tas dziļurbums. Man tas nav aktuāli
Re: Zemes siltumsūknis
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 31/01/2007 17:05
Jaunais
Tu nefantazē par tiem akmentiņiem? Tu esi redzējis tās trubas, ko rok iekšā kontūram? Neko sev akmentiņam jābūt, lai to pārplēstu! Tādu cauruli var pārplēst tikai cilvēks, neuzmanīgi darot kādus darbus, pārsvarā rokot. Bet tas nav atļauts un uzstādītāji brīdina, ka virs kontūra bnevar notikt nekāda saimnieciska aktivitāte - zemes aršana, tranšeju rakšana, koku stādīšana utt.
Zemes, no kurienes nāk šīs tehnoloģijas (pārsvarā Zviedrija pie mums) ir stipri zaļāka domāšana sabiedrībā un augstāki vides standarti. Ja riski būtu tādi, kā Tu raksti, neviens viņiem neļautu uzstādīt siltumsūkņus.
Tu nefantazē par tiem akmentiņiem? Tu esi redzējis tās trubas, ko rok iekšā kontūram? Neko sev akmentiņam jābūt, lai to pārplēstu! Tādu cauruli var pārplēst tikai cilvēks, neuzmanīgi darot kādus darbus, pārsvarā rokot. Bet tas nav atļauts un uzstādītāji brīdina, ka virs kontūra bnevar notikt nekāda saimnieciska aktivitāte - zemes aršana, tranšeju rakšana, koku stādīšana utt.
Zemes, no kurienes nāk šīs tehnoloģijas (pārsvarā Zviedrija pie mums) ir stipri zaļāka domāšana sabiedrībā un augstāki vides standarti. Ja riski būtu tādi, kā Tu raksti, neviens viņiem neļautu uzstādīt siltumsūkņus.
Autors:
ieva bine
(---.vl20-cph.dhcp.clearwire.dk)
Datums: 01/02/2007 07:20
Kadas firmas jus ieteiktu ss ierikosanai.Maja atrodas Plakanciema.
Autors:
jaunais
(87.110.93.---)
Datums: 01/02/2007 15:28
Inese X. Es nefantazēju. PE, PVC utt. cauruļu montāžai gruntī pēc tehnoloģijas ir jābūt smilšu pabērumam no augšas un apakšas. Kādēļ? Atliek tikai spriest pašiem. Pa interesējies Pipe Life, UPONOR, vai WAVIN. Tie pastāstīs precīzāk. Kā to izdara būvnieki, tas paliek uz viņu sirdsapziņas. Starp citu ar caurulēm t.i ūdensvadu un kanalizācijas cauruļu montāžu nodarbojos vairāk kā desmit gadi.
Autors:
Buss
(---.firstdata.lv)
Datums: 01/02/2007 16:59
Minot SS jaudu.
Manam viessmann agregātam jauda mainās no 13 kw (-5 iekšā 55 ārā) līdz 23 Kw (+10 iekšā 35 ārā).
Kompresora patērētā jauda ir atkarīga no apkures turpgaitas temp (piemēram 3,6 kw pie 35 un 5,4 pie 55 grādiem) un ļoti minimāli no āra kontūra temp (jo siltāks, jo lielāka jauda patērēta)
Manam viessmann agregātam jauda mainās no 13 kw (-5 iekšā 55 ārā) līdz 23 Kw (+10 iekšā 35 ārā).
Kompresora patērētā jauda ir atkarīga no apkures turpgaitas temp (piemēram 3,6 kw pie 35 un 5,4 pie 55 grādiem) un ļoti minimāli no āra kontūra temp (jo siltāks, jo lielāka jauda patērēta)
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 01/02/2007 23:32
bilance par janvāri (par visu elektrību) - 672 kwh jeb 34,27 ls.
Autors:
Zema vai Malka
(195.13.255.---)
Datums: 01/02/2007 23:35
Jautajums:
Kapec siltumsukna jaudu (viena un taa pasa izmera majai) piedava stipri mazaku neka malkas apkures katla jaudu?
Esmu sanemis piedavajumus 150 kv.m:
1) Siltumsuknis 8 kW esot pietiekami
2) Malkas katls 30 kW + akumulators
Vai tiesam siltums no zemes ir kaut kada veida (3..4 reizes) efektivaks neka no malkas?
Kapec siltumsukna jaudu (viena un taa pasa izmera majai) piedava stipri mazaku neka malkas apkures katla jaudu?
Esmu sanemis piedavajumus 150 kv.m:
1) Siltumsuknis 8 kW esot pietiekami
2) Malkas katls 30 kW + akumulators
Vai tiesam siltums no zemes ir kaut kada veida (3..4 reizes) efektivaks neka no malkas?
Autors:
IneseX
Datums: 01/02/2007 23:38
v_t
Tu vēl aizvien nelieto silto ūdeni, tikai minimālo apkuri, apgaismojumu un elektroinstrumentus?
Izmaksas rēķināji pēc jaunā tarifa? tad jau man būs vairāk((( Vēl nenolasīju!
Tu vēl aizvien nelieto silto ūdeni, tikai minimālo apkuri, apgaismojumu un elektroinstrumentus?
Izmaksas rēķināji pēc jaunā tarifa? tad jau man būs vairāk((( Vēl nenolasīju!
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 02/02/2007 00:05
silto ūdeni lietoju, tiešām, minimāli - tik cik rokas, ģīmi nomazgāt pēc darba. vēl krūzītes. apgaismojums deg praktiski visu laiku. flīzētājs grib lielu gaismu un slēdz pamatīgu lampu, pārvietojamā statīvā ieliktu. šķiet, kilovats būs.
es neteiktu, ka 18 ir minimālā temperatūra un kustoties ir, pat, karsti.
jāmēģina atcerēties nopirkt termometru un paskatīties kāda ir reālā gaisa temperatūra.
domājams, ka par spīti būvnormatīvos uzrādītajam, 30+ cm resnam, sausam egles baļķim termopretestība ir lielāka un zudumi ir mazāki nekā ierēķināti ss standarta līknē.
tas ir pēc jaunās 0,051 ls cenas. īstenībā, pie tāda patēriņa t3 tarifs nemaz nav vajadzīgs.
es neteiktu, ka 18 ir minimālā temperatūra un kustoties ir, pat, karsti.
jāmēģina atcerēties nopirkt termometru un paskatīties kāda ir reālā gaisa temperatūra.
domājams, ka par spīti būvnormatīvos uzrādītajam, 30+ cm resnam, sausam egles baļķim termopretestība ir lielāka un zudumi ir mazāki nekā ierēķināti ss standarta līknē.
tas ir pēc jaunās 0,051 ls cenas. īstenībā, pie tāda patēriņa t3 tarifs nemaz nav vajadzīgs.
Autors:
kvazi
(81.198.173.---)
Datums: 02/02/2007 05:46
Principa T3 ir izdevigs pie saviem 40 Ls ... tikai ar vienu piezimi, ja ievadstravas A nav parak liels. man ir savi 20 un iet ka pa sviestinju.
Jaunais ... es redzeju ka pipelife trubas Zviedrija stokholmas centra lika ieksha dziljurbuma ... doma ka vinji tur smiltis bera?????
Jaunais ... es redzeju ka pipelife trubas Zviedrija stokholmas centra lika ieksha dziljurbuma ... doma ka vinji tur smiltis bera?????
Autors:
IneseX
Datums: 02/02/2007 15:52
v_t
Jāatkārtojas - sāksi dzīvot, mazgāties, dušoties, mazgāt veļu, atcerēsies par T3 tarifu! Ūdens sildīšanai daudz enerģijas aiziet, un ūdeni, mājā reāli dzīvojot vairākiem cilvēkiem, izmanto daudz...
Jāatkārtojas - sāksi dzīvot, mazgāties, dušoties, mazgāt veļu, atcerēsies par T3 tarifu! Ūdens sildīšanai daudz enerģijas aiziet, un ūdeni, mājā reāli dzīvojot vairākiem cilvēkiem, izmanto daudz...
Autors:
jaunais
(87.110.93.---)
Datums: 02/02/2007 16:06
KVAZI... Nezinu, ko Tu tur redzēji un kā to dara pie SS. bet zinu droši, ka pie dziļumurbumiem art.akām urbumā pa priekšu liek ārējo čaulu. Un tikai , tad mac iekšā sūkni.
PAR T-3. Ja el. patēriņu rēķina darbinot tikai SS, tad tarifs ar 25A pieskaitot visas abonēšanas un rēķinot uz 30 dienām izlīdzinās ar T-1 jau pie 400 KW/h. To visu var izskaitļot. Bet tas nozīmē, ka vasaras mēnešos el.jātērē pastiprināti pārsvarā nakts periodā vai arī ar lielu patēriņu.
Autors:
kvazi
(81.198.173.---)
Datums: 02/02/2007 19:33
Jaunais.. es tik redeju ko redzeju stokholma, nezinu vai tas bija siltumsuknim vaj kadam itam vajadzibama...bet fakts ka tads ka tur bija akmenjaina vide. ja interese ka ir SS tad varu pajautat savam pazinjam no zviedrijas kuram ir SS ar dziljurbumu. Vinjam tas prieks atmaksajas 5 gados (jasaka ka maja gan tada liela skalu bunte). bet tas pirmais suknis ari nogaja tikai 7 gadus. tas bija no 1993-2000. tagad vinjam ir Nibe fighter un ir apmierinats .. vel shobaltdien iet.
Par T-3 tarifu. Nu kartigai gimenei nodedzinat savus 300 KW/h menesi ipashi nav kur ieskrieties ... vismaz manejie to dara patiesham veikli pat vasara.
Dzivojot dzivokli 3istabu es patereju pa menesi elektriba ap 24 Ls. vasara uz saviem 18. Nu domajams ka maja ir vairk paterinju ka neka mazliet lielaka ka dzivoklis :)
Par T-3 tarifu. Nu kartigai gimenei nodedzinat savus 300 KW/h menesi ipashi nav kur ieskrieties ... vismaz manejie to dara patiesham veikli pat vasara.
Dzivojot dzivokli 3istabu es patereju pa menesi elektriba ap 24 Ls. vasara uz saviem 18. Nu domajams ka maja ir vairk paterinju ka neka mazliet lielaka ka dzivoklis :)
Autors:
jurnieks
(---.hbl.lv)
Datums: 02/02/2007 20:23
Cienījamie foruma dalībnieki, man ier jautājums par silto grīdu ierīkošanas konstruktīvo daļu. Plānoju silto grīdu ierīkot, t.i. putiks 50mm + 30mm, vienīgais nesaprotu, kas vēl būtu jālieto papildus atstarojoši materiāli (alupap, alumīnija follijas u.c.). Vai kāds var padalīties pieredzē, jo būs ss katls Thermia? Paldies!
Autors:
jaunais
(87.110.93.---)
Datums: 02/02/2007 21:08
kvazi
Lai paliek tas dziļurbums. Man tas nav aktuāli
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 02/02/2007 21:40
jūrniekam.
ja tā grīda ir uz grunts, tad ideālā variantā būtu 10 cm putu polistirols, atstarotājs ar muti uz leju - 3 mm PEPI REFLEKT POLY, 4 mm armatūra ar 15 X 15 cm aci, pielocam trubiņu - 16 mm (ne čūskiņā, bet gliemezītī. skat resursus) ar distanceriem bišku paceļam, betons siltām grīdām 6 - 8 cm. vai var būt 5 cm? var. tikai būs jūtams zonējums.
ieteikums. puķikam, pirms likšanas, cauri izlaižam striķi. apakšā var iesiet kauč sērkociņu un augšā atstāt sprīdi garu galu. 16 mm trubiņa ir diezgan stingra un grib locīt augšā armatūru. un tad ir ļoti labi, ja ir ar ko pievilkt. ar vienu gab uz m2 ir ļoti pietiekoši.
un viss.
ja tā grīda ir uz grunts, tad ideālā variantā būtu 10 cm putu polistirols, atstarotājs ar muti uz leju - 3 mm PEPI REFLEKT POLY, 4 mm armatūra ar 15 X 15 cm aci, pielocam trubiņu - 16 mm (ne čūskiņā, bet gliemezītī. skat resursus) ar distanceriem bišku paceļam, betons siltām grīdām 6 - 8 cm. vai var būt 5 cm? var. tikai būs jūtams zonējums.
ieteikums. puķikam, pirms likšanas, cauri izlaižam striķi. apakšā var iesiet kauč sērkociņu un augšā atstāt sprīdi garu galu. 16 mm trubiņa ir diezgan stingra un grib locīt augšā armatūru. un tad ir ļoti labi, ja ir ar ko pievilkt. ar vienu gab uz m2 ir ļoti pietiekoši.
un viss.
Autors:
jurnieks
(---.hbl.lv)
Datums: 02/02/2007 22:03
Paldies, v_t, par info, dotajā brīdī mājā (celtnieki ieteica) ir ielieta melnā betona grīda. Lai pīrāgu (putika) izveidotu tiek izmantots 50+30, lai pirmajā slānī varētu izvilkt maģistrālās trubas, elektrība, ūdensvads u.c. Vai Atstarotājs jāliek uz mutes pirms trubiņām, vai betons neiedarbosies uz šo atstarotāju?
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 02/02/2007 23:43
jā, atstarotājs ir zem trubiņām un armatūras. ar spīdīgo uz leju. POLY variants ir speciāli grīdām, ar polimēra aizsargkārtu, no betona nebaidās.
ar ielietu melno grīdu ir vieglāk strādāt. otru reizi es darītu tāpat.
a, pirmais slānis ir domāts augšējais vai apakšējais? ja augšējais, tad ok.
ar ielietu melno grīdu ir vieglāk strādāt. otru reizi es darītu tāpat.
a, pirmais slānis ir domāts augšējais vai apakšējais? ja augšējais, tad ok.
Autors:
jurnieks
(---.btv.lv)
Datums: 03/02/2007 05:57
Par putika slāņiem: apakšējais ir 50mm (uz melnās grīdas) , kur ies maģistrālās instalācijas, bet 30mm kā pernedikulārs "izlīdzinošais" uz piecdesmitnieka. Man iesaka lietot , uz melnās grīdas, plāno plēvi kā hidroizolāciju. Kur to atstarojošo materiālu var iegādāties?
Autors:
lietotajs
(62.84.27.---)
Datums: 03/02/2007 08:53
vai kaads kaut ko zina par Eriku Geilpelu. vai ir vinja tel. nr.?
Autors:
lietotajs
(62.84.27.---)
Datums: 03/02/2007 08:56
Jurniek,
ideals tads atstarojosais materials ir PEPI REFLECT. TO var nopirkt "Saimniekserviss" un citos "good"veikalos.
ideals tads atstarojosais materials ir PEPI REFLECT. TO var nopirkt "Saimniekserviss" un citos "good"veikalos.