UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Re: Zemes siltumsūknis
Autors: rama (80.232.237.---)
Datums: 29/01/2007 17:09

Palasījos Jūsu atsauksmes, man pāris jautājumi pie kvazi un lindax - kā siltumsūkņi uzvedās pašreizējos -15 -20 grādos? kādas atsauksmes?
Kura firma Jums viņus uzstādīja? Kādi modeļi? Un netaktisks jautājums cik izmaksāja?

Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 29/01/2007 17:20

siltumsūknim akumulators ir vajadzīgs kā zaķim stopsignāls.

paskatījos šorīt ss darbības režīmu - stundas laikā ieslēdzas 2,5 reizes apmēram uz 10 - 12 minūtēm. pēc teniem vajadzība nav bijusi.

Autors: jaunais (87.110.93.---)
Datums: 29/01/2007 18:58

Paldies v_t, ka atsaucies manam jautājumam. Tad turpināšu tālāk. Ja SS dod maksimāli 55 C°. Vai akumulators šancē kā akumulators, vai kā papildus rezervuārs , lai palielinātu tilpumu uzkrātajam silatajam ūdenim priekš apkures. Redz mana doma ir šo tvertni uztaisīt pašam aptuveni 4 m³, jo patreizējās veikala cenas šiem āķiem ir mākslīgi uzpūstas. Doma tāda: pie T-3 nakts režīmā tarifa uzkrāt maks.daudz enerģijas turpmākajām 16 st.

Datums: 29/01/2007 21:34

akumulators vajadzīgs malkas krāsnij, lai ar pilnu jaudu kurinot, isā laikā uzkrātu uzkrātu enerģiju, ko pēc tam pamazām izmantot. tādā veidā var palielināt atstarpi starp kurināšanas reizēm un nekļūt par profesionālu kurinātāju, un uzturēt vienmērīgāku siltumu.
ss to izdara automātiski. naktī ieslēdzas biežāk, saulainā dienā, kā šodien, atpūšas. tādā veidā racionāli izmantojot t3 tarifu.
ss nevajag akumulatoru.
bet ja ļoti grib, tad akumulators jāslēdz sistēmā ar saules kolektoriem, lai tieši pa dienu (kā šodien), uzkrātu siltumu, kuru piešpricēt naktī.

Datums: 29/01/2007 23:20

v-t

paldies, ka apgaismoji šo lietu.Vispār galva čukst no visādām idejām un firmu piedāvājumiem par SS. Esu lielas izvēles priekša.Interese parādijās par VIESSMANA ''VITOCAL ''200. Tam ir jauda un lietderība.
Par šiem aķiem. šodien uzzināju, ka pie nepārtauktas sūkņa darbības grunts pie kontūras izvada sasalst ātrāk un tas nozīmēka, ienākošais šķidrums no kontūras nav uzsilis līdz vajadzīgai temp.

Autors: kvazi (81.198.173.---)
Datums: 30/01/2007 02:40

jauki ka kads interesejas.

tatad sekojošas atbildes:
uzvedas tiri oki, nejutu nekadu starpibu, tikai no rita pamostoties paskatijos uz mashinu un sapratu ka ir mazliet lielakos minusos ka parasti. Vienigais man vinjsh sacis ir piebaroties ar tenjiem. Es to liela mera novelju uz to ka man ir nesiltinata maja no arpuses un heatcurve stav uz 40 (pie 0 gradiem padeve uz radiatoriem 40 gradi shkidrumam).
Man pasham ir firma Thermia Diplomat Optimum 12, atshkiras no parasta diplomata ar A klases cirkulacijas suknishiem (elektroniska vadiba). Respektivi suknishi darbojas kad kompis vinjiem to liek, Viena nelaime gan ar vinjiem ir, kamer gaiss vel sistema ir tad tas elektriskais cirkulacijas suknis met error ara.
Uzstadija firma Siltumsuknis
Ja nemaldos man tas viss prieks izmaksaja ap 7.3 (everything included).
man vinjsh te kaprizejas 2 menesi ... nu principa ir jazin ari ka apkalpot sho aparatu.
Jaunais visas firmas parada lietderibaskoificientu bet tev tikai janoskaidro vai tas ir rekinats ar cirkulacijas suknijiem kopa vai ai bez tiem ....

V_t ka var paskatities cik reizes iesledzas pedejas stundas laika?
Ir visparpieejamakaut kur tehniska gramata par thermia suknjiem, ne tikai lietotaju???

Autors: lietotajs (62.84.27.---)
Datums: 30/01/2007 15:19

Mik, dazu firmu piedavajumaa ara kolektora garums tiek uzraadits iisaaks un vinu piedaavajums sanaak leetaaks. Ar to vini uzvar muusu apzinnjaa. Ja vari, nopublicee kolektora garumu, ss jaudu, majas siltumpateerina apreekinu.
Lai slava v_t, kurs pats veica apreekinus un darbus.
Arii Tu vari, nepieciesamibas gadiijumaa pats ierakt papildus cilpas aara kolektoram.
P.S.v_t vai vari man atsuutit savu tel.nr.?

Datums: 30/01/2007 17:05

jāaizklikšķina uz temperatūru izvēlni, tad uzbraucam, piemēram, uz supliline (var skatīt arī atpakaļgaitu vai abus brainus) un ar labo pogu ejam iekšā. parādās temperatūru līkne par pēdējo stundu. tad nav grūti kauč uz acumēru noteikt laiku. neesmu meklējis papildus info.
tel. divi deviņi viens seši divi astoņi seši viens.

Autors: to v_t (195.13.255.---)
Datums: 30/01/2007 20:47

Ja pereizi rekinu shobriid tavs SS pateree 250..300 Ls menesii. Ja tas iesleedzaas uz 2,5 x stundaa uz 12 min sanaak tas darbojaas 30 min stundaa. Un ja kompresora jauda ir 8 kW tad sanaak 8x0,05 = 0,40 Ls/h, kas ir 9,60 diennaktii un x 30 dienas 288 Ls!

Ja par elektriibu tu maksaatu izliidzinaato tarifu izmaksas menesii buutu ~130.. 150 Ls!

Janis

Autors: rama (80.232.237.---)
Datums: 30/01/2007 22:22

kvazi, liels paldies par infu un patiesībā esmu nobriedusi to brīnumu likt.

Datums: 30/01/2007 22:34

ūūūja, ūūūūja! max kompresora jauda ir 3,6 un man ir pamatotas aizdomas, ka ar max jaudu kompresors strādā, kad silda ūdeni ar lielo 55 grādusu temperatūru. (skaņa izmainās) zemajā režīmā es dotu kādus 2 - 2,5 kw. tas optimistisko summu samazina jau 4 reizes. turklāt to līkni es skatīju tai rītā, kad bija -20. pa dienu ss ieslēdzas retāk un īsāk. un skaitītājs to apstiprina - no mēneša sākuma līdz vakardienai bija saskrējušas nepilnas 600 kwh par visu elektrību. tarifs parastais.
tā ka to starpību es iebāzīšu ķešā.

Datums: 30/01/2007 23:27

hmm man kad silda udeni tad dod lidz +70 laikam lai atrak sasilditu udeni.
nu un dazheiz vinjsh iesledzas lai pagrieztu mazliet un tad uzreiz izsledzas pec 1 minutes un gaida atkal .. lidz minimala temperatura suply line tiek sasniegta. Nezinu cik vinjsh ilgi strada stundas laika bet ik pa 17 minutem man parbauda vai temperatura nav pa zemu silt udens padeve.... .
cirkulacijas suknij ari iesledzas uz pilnu jaudu tikai 1 minuti vai 30 sekundes pirms pasha siltumsuknja bet siltumsuknija nedarboshanas laika mazliet dzen udeni .....

Datums: 30/01/2007 23:40

man max ir uzstādīts uz 55. tas ir pietiekoši karsts ūdens, aukstais krietni jājauc klāt. un vēl viena lieta. cik atceros kaļķis no ūdens sāk izgulsnēties ap 60. un tad nosēžas uz sildelementiem.

Autors: K (---.apollo.lv)
Datums: 31/01/2007 00:56

Šodienas tvnet rakstam par SS bija komentārs:

Kāds "ekoloģiski tīrs" apkures veids?!?!? Pa kontūru cirkulē etilēnglikols, kas ir indīga viela. Pie tam vertikālā kolektora ierīkošanai ir tādas pat prasības kā ūdensapgādes urbuma ierīkošanai - ar visu urbuma hermetizāciju un aizsardzību. Un piegānīt ūdeni nesošo horizontu ir asinsgrēks!!! Zinu jau, ka teiks - no tiem cauruļvadiem nekas nekad ārā neizkļūs, bet neticu!

Kur SS lietotāji ņem ūdeni? No pilsētas/pagasta ūdensvada, urbumiem (cik dziļiem).

Autors: rs (---.dialup.triatel.lv)
Datums: 31/01/2007 04:58

Par to kompresoru jaudu-ja kopresora elektriskā jauda ir 8 kW-tad jau SS siltumjauda ap 24 kW!!!!! hmmm.....tādai būdiņai ap 500kv.m Un vēl-kompresora motora jaudai vajadzētu būt konstantai-el. motors taču nemaina apgriezienus...

Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 31/01/2007 16:05

K
Hmmm, Ko tu gribēji teikt ar to ūdens ņemšanu???

Datums: 31/01/2007 16:37

Nu vinjsh gribeja teikt...ja nu pekshnij trubas parplist... :) japiebilst ja parplisis trubas tad uzreiz tu to pamanisi, jo tava apsildes sistema uzreiz nedarbosies .... kaut gan kas tad tas trubas var parplest tavuprat???

te nostav divdesmit piecus un vairak gadus krievu PVC trubinjas .... vai patiesi doma ka PipeLife trubas nav labakas par tam kuras razhotas 25 gadus atpakalj???
Nu ja ari man vinjas nostav ap 30 gadiem tad ar to man pilnigi pietiek, jo iespejams ka pec 30 gadiem pie manas majas vartiem bus jura un pludmale ar temperaturu ka portugale vai kada cita silta valstinja.

K Siltumsuknis nepiesarnjo vidi salidzinot ar dizeli, granulam, malku, oglem, kuras patstavigi to dara, jo ipashi pedejas.

RS. man pateica ka suknis 12 Kw ir uz 250m2 un ta ari ir, tur nekas vairs ari nerezinas. Tas cipars ko razhotaji uzrada ir jau tas kadu siltumu dod ara nevis tas siltums kuru rezina ar lietderibas koificientu 3,5 vai 4,5 ka kuram suknim

V_t Es domaju vairak par to ka vinjsh iestada suply line temperaturu pie silta udens sildishanas 70 gradus. silto udeni protams ari silda tikai lidz noteiktiem gradiem. mana gadijuma lidz 52 ja nemaldos.

Datums: 31/01/2007 16:39

Tiešām K ir aizdomājies diezgan tālu. Taisnība jau ir. Gadās, ka arī jaunas PE ūdens caurules plīst un, tad sķidrums no kontūŗas iefiltrējas gruntsūdeņos. kā zināms ciemati u.c. ūdenslietotāji dzeramo ūdeni ņem pārsvarā no artēziskām akām kurās ūdens sanāk no grunntsūdeņa apmēram 20km.radiusā.
Vai rokot zemes kontūru savā zemes gabalā ir jāiziet caur mūsu birokrātijas gaiteņiem? T.i meklēt ķipa rakšanas atļaujas vai būvatļaujas .

Datums: 31/01/2007 16:55

Cauruķu bojāšanos var izraisīt:tranšejā ap cauruli gadās pa akmentiņam, kas šo cauruli var caurdurt /lēnām/,grunts vide /skāba, sārmaina vai arī pisātināta ar naftas produktiem uttt. Gadās arī ražotājiem pa dafektam

Datums: 31/01/2007 17:03

Nav jamekle nekadas rakshanas atļaujas ierikojt šo sistēmu, roc kad gribi un cik daudz gribi.
Japiebilst ka no fekalijiem vairak cilveki piesarņo vidi, un tos ari dzer. Padomajiet cik piesarnojuma rada fabrikas u.t.t tad salidzinot ar sho tie paris simti shkidruma (atjaukta ar udeni neko sliktu nenodaris).

caurules ieliekot sistemu pirms uzpildishanas parbauda zem spiediena. Man bija samera akmenjaina vieta ... ja man pardurs cauruli taad likshu manit. Nupat pskatijos elektroenergijas paterinju par sho menesi ... tad pats ka ieprieksheja ...nekadas izmainjas :)) tas priece visnotalj priece .. nevaru sagaidities kad nosiltinashu maju

pagaidam

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ***   **  **     **  ***   ***  **        **    ** 
 ****  **  **     **  **** ****  **        **       
 ** ** **  **     **  ** *** **  ******    **       
 **  ****  **     **  **     **  **        **       
 **   ***  **     **  **     **  **        **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727