UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Re: Zemes siltumsūknis
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 09/01/2007 22:37
nespīd ne nōbels ne psihiatrs. ja grib dzesēt grīdas, tad grīdu atpakaļgaitā jāieliek mazais siltumsūknīts, ko piedāvā narts patēriņa ūdens sildīšanai.
un zemi var sildīt ar saules kolektoru. daž rori un pāris trejzaru vārstu vairāk. lietpratējs zināja stāstīt, ka dabūnot līdz 120 grādiem. tomēr man šķiet ka saule to pašu izdarīs bez kolektora (vot, ja visu to zemes kubatūru noizolēt un nelaist iepumpēto siltumu laukā, tad jā - bet te, gan, prasās pēc psihiatra palīdzības) un riktīgi aukstas grīdas pat vasarā nav diezko. to vajadzētu uzzināt no sīkā ss lietotājiem. īstenībā, man tas nav aktuāli, jo pat pagājušajā vasarā mājā klimats bija patīkami vēss. turklāt tagad jumts ir nosiltināts + vēl ar atstarotāju. guļbaļķi rullē.
un zemi var sildīt ar saules kolektoru. daž rori un pāris trejzaru vārstu vairāk. lietpratējs zināja stāstīt, ka dabūnot līdz 120 grādiem. tomēr man šķiet ka saule to pašu izdarīs bez kolektora (vot, ja visu to zemes kubatūru noizolēt un nelaist iepumpēto siltumu laukā, tad jā - bet te, gan, prasās pēc psihiatra palīdzības) un riktīgi aukstas grīdas pat vasarā nav diezko. to vajadzētu uzzināt no sīkā ss lietotājiem. īstenībā, man tas nav aktuāli, jo pat pagājušajā vasarā mājā klimats bija patīkami vēss. turklāt tagad jumts ir nosiltināts + vēl ar atstarotāju. guļbaļķi rullē.
Autors:
kvazi
(81.198.173.---)
Datums: 10/01/2007 23:19
Atbrauca un konstateja ka kontura man gaiss ir sarauts iekša, iespējams mans tēvs pildot shkidrumu bija to pildijis momenta kad suknis darbojās :PPPP
Katrā ziņā jāatdzīst ka tie wilo stratos cirkulācijas sūknīši i samērā kaprīzi uz gaisu :)))
Labi skatīsimies kas notiks tālāk
Katrā ziņā jāatdzīst ka tie wilo stratos cirkulācijas sūknīši i samērā kaprīzi uz gaisu :)))
Labi skatīsimies kas notiks tālāk
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 11/01/2007 16:23
Kvazi
Ko es teicu - ka kaut kas nav kārtībā )))))
Cerams, tagad būs labāk un Tu būsi vēl priecīgāks par savu agregātu!
Ko es teicu - ka kaut kas nav kārtībā )))))
Cerams, tagad būs labāk un Tu būsi vēl priecīgāks par savu agregātu!
Autors:
Daaa
(---.ultranet.lv)
Datums: 12/01/2007 01:04
Kādu laiciņu atpakaļ apspriedām ko klāt uz siltajām grīdām. Starp citu biju vienā ēkā, kur ir siltās grīdas un telpā kur bija uz betona uzklāts linilejs bija daudz siltāk nekā tajā telpā kur lamināts un lamināts bija galīgi viļņains. Bija neerti prasit, da i nebija kam, vai pareizi ieklāja laminātu, bet skats nebija foršs. Tātad vāciešiem taisnība un ar flīzēm vai linoleju tomēr telpa piesildās labāk, ne kā ar laminātu. Bet temperatūras atšķirība bija manāma, neskatoties uz to, ka telpas ir saistītas savā starpa un durvis starp tām bija visu laiku vaļā. Pieskaroties linolejam ar roku siltumu gandrīz nejutu.
Autors:
Pow
(62.85.110.---)
Datums: 12/01/2007 01:33
Es esmu atradis laminātu, kam ir pieejama pilna tehniska dokumentācija ar parametriem un tur ir norādīta siltumpretestība. Kopā ar visu apakšklāju, kas ir jau pie lamināta dēļiem klāt tā ir 0.10 K*m2/W, kas manuprāt ir ļoti labi.
Klipšu sistēma viņiem arī izskatās ļoti progresīva - metāla, sk. mājaslapā.
Alloc Original - www.europe.alloc.com
Nav gan īpaši lēts tas prieks. Tā nav reklāma, ja ir kas labāks (33. vai 34. klase), dodiet ziņu.
Un, protams, ir pareizi jāieklāj. Obligāti jābūt plēves tvaika barjerai virs betona grīdas.
Klipšu sistēma viņiem arī izskatās ļoti progresīva - metāla, sk. mājaslapā.
Alloc Original - www.europe.alloc.com
Nav gan īpaši lēts tas prieks. Tā nav reklāma, ja ir kas labāks (33. vai 34. klase), dodiet ziņu.
Un, protams, ir pareizi jāieklāj. Obligāti jābūt plēves tvaika barjerai virs betona grīdas.
Autors:
kvazi
(81.198.173.---)
Datums: 12/01/2007 03:50
Nu ar laminatu ir jauzmanas ka siltajam gridam neiedod pa lielu karstumu jo liels karstums to laminatu ar uztaisa vilnjainu, ka ari flizes dazheiz medz nolekt. Lidz ar to jataisa ta lai siltajam gridam apkures ieejosha tempeatura nebutu park auksta un jauzsada termstas kursh to regule un tikai padod kad vajag temperaturu paaugstinat.
nu kaut ka ta ... baigi vejains laiks brrr... negribas nemaz iet ara no siltas majas ...
nu kaut ka ta ... baigi vejains laiks brrr... negribas nemaz iet ara no siltas majas ...
Autors:
MIks
(87.110.180.---)
Datums: 12/01/2007 19:25
Sava maja gribeju uzstadit siltiumsukni.Atradu interneta SIA,,Siltumsuknis".Ar vinu darbu esnmu loti neapmierinats.Jo pirmam kartam tiek likts uzsvars finansiem.Sistemu uzstadiju pagasgad..nekadas ekonomijas..vieni elektribas maksajumi.Apejiet so firmu ar likumu....
Autors:
a
(87.226.74.---)
Datums: 12/01/2007 20:58
to : MIks
Ja jau tagad nav nekadas ekonomijas, interesanti, kas tad notiek pie -20 gradiem???
Ja jau tagad nav nekadas ekonomijas, interesanti, kas tad notiek pie -20 gradiem???
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 12/01/2007 21:16
Daaa - lamināts "pampst" nevis no siltuma, bet mitruma, kas nāk no betona. vienā citā foruma tēmā mēs jau nonācām pie secinājuma, ka laminātam uz siltās grīdas betona papildus tvaika barjera ir obligāta. un, vispār uz betona, arī.
miks - nevar noliegt, ka ss uzstādīšana nav no lētākajām, bet minot lielos izdevumus par elektrību objektivitātes labad varēji nosaukt summu, mājas lielumu, kā siltināts, cik mazgātiesgribošo.
man arī ss uzstādīja tā pati firma, un aparāts strādā labi un ekonomiski. es, gan, pats liku siltās grīdas un āra kontūru.
miks - nevar noliegt, ka ss uzstādīšana nav no lētākajām, bet minot lielos izdevumus par elektrību objektivitātes labad varēji nosaukt summu, mājas lielumu, kā siltināts, cik mazgātiesgribošo.
man arī ss uzstādīja tā pati firma, un aparāts strādā labi un ekonomiski. es, gan, pats liku siltās grīdas un āra kontūru.
Autors:
EjTakTu
(194.8.16.---)
Datums: 15/01/2007 15:42
Vakar iekurot savu siltumsūkni :D , atvainojiet, savu centrālapkures kamīnu ar veciem žurnāliem, iekrita acīs virsraksts "SILTUMS NO ZEMES". 1983.g.februāris, Nr.4, žurnāls "Zvaigzne". Īss raksta atstāsts. Eksperimentālā kārtā Bulduru sovhoztehnikuma mehanizātora Gunāra Kārkliņa apdzīvotajā mājā Salas ciemā, uzstādīts siltumsūknis. Cilpa ierakta 1,5m dziļi zemē. Māja - tipveida Līvāniece. Izmanto gan apkurei, gan siltajam ūdenim. Siltumsūknis zviedru ražojuma. Par iepriekšējo gadu (1982.) el. patēriņš 13 000 kWh.
Tas tā - iz vēstures...
Tas tā - iz vēstures...
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 15/01/2007 17:52
Kā Jums šajā vētrā ar elektrību un ko darīja SS?
Mums šonakt pazuda daļēji elektrība - kaut kas mistisks - vai nu viena fāze, vai spriegums par zemu. Līdz ar to SS slēdzas laukā un daļā mājas nav arī gaismas.... Izslēdzām drošības pēc to SS pavisam, lai nesaiet grīstē kaut kas. Ceru, ka elektrība atradīsies....Kā citiem?
Mums šonakt pazuda daļēji elektrība - kaut kas mistisks - vai nu viena fāze, vai spriegums par zemu. Līdz ar to SS slēdzas laukā un daļā mājas nav arī gaismas.... Izslēdzām drošības pēc to SS pavisam, lai nesaiet grīstē kaut kas. Ceru, ka elektrība atradīsies....Kā citiem?
Autors:
kvazi
(81.198.173.---)
Datums: 15/01/2007 21:00
Man viss kārtībā ... pamanīju elektrības zudumus tikai kāpēc ka mikroviļņos laiks no rīta nepareiz ir bijis. Nogāju pagrabā... sūknis iet kā bitīte.
13000 kwh gada nau daudz :)))
jo ipashi priekš šiem laikiem
13000 kwh gada nau daudz :)))
jo ipashi priekš šiem laikiem
Autors:
Raivis999
(---.lmt.lv)
Datums: 17/01/2007 23:53
Varbūt kāds varētu ieteikt kādu speciālistu, pie kura griezties konsltācijās par siltumsūkņiem. Tūlīt būvēšos, bet par apkuri vēl neesmu izlēmis.
Māja paredzēta 200kvm un noteikti negribu siltās grīdas
Māja paredzēta 200kvm un noteikti negribu siltās grīdas
Autors:
kvazi
(81.198.173.---)
Datums: 18/01/2007 00:01
giezies pie firmas siltumsuknis vinji ai liek sils gridas. un pateiks ko kas un ka turklat vinji parstav Thermia firmu, kura pec manam domam patreiz ir labaka cik es palasijos forumu un cik mana izvele krita uz shis firmas produktu
Autors:
audits
(213.21.207.---)
Datums: 18/01/2007 01:20
BEZMAKSAS PASĀKUMS. BEZMAKSAS PASĀKUMS. BEZMAKSAS PASĀKUMS. BEZMAKSAS PASĀKUMS.
Iespējams, ka nebūsiet dzirdējuši par pasākumu, kas notiksies 25. janvārī Elziabetes ielā 2, Rīgā (Pasaules tirdzniecības centrā).
Tātad, 25. janvārī notiks starptautiska konference "Videi draudzīgas jaunas un renovētas ēkas". Pasākums ir BEZMAKSASAS!!! Aicināti piedalīties speciālisti gan būvniecībā, gan vides draugi, gan citas ieinteresētās puses.
Iepazīties ar konferences programmu var www.ekodoma.lv (lapas kreisajā pusē sadaļā "SEMINĀRI"). Pieteikumi līdz 19. janvārim jāiesūta uz agris@#$%&ekodoma.lv vai ekodoma@#$%&ekodoma.lv. Dalībnieku skaits ir ierobežots un darbojas princips "kurš pirmais brauc, tas pirmais maļ".
Konference top sadarbībā ar vides ministriju, arhitektu savienību un vēl kaut ko (īsti neatceros).
Konferencē runās par pasīvām ēkām (ļoti mazs siltumenerģijas patēriņš), par zema patēriņā ēkām un daudz citām lietām, kas jūs varētu interesēt. Konferences programma un pieteikuma anketa www.ekodoma.lv (sadaļā semināri). Cik sapratu, lai pieteiktos pietiek ar :
uzņēmumu, kuru pārstāvat, Vārds, uzvārds, Kontakttālrunis, E-pasts, Adrese.
Ļoti lūdzam atsaukties uz šo piedāvājumu un iepazīties kā varat samazināt enerģijas patēriņu ēkās.
Lūgums informēt savus paziņas par iespēju piedalīties šajā konferencē.
Iespējams, ka nebūsiet dzirdējuši par pasākumu, kas notiksies 25. janvārī Elziabetes ielā 2, Rīgā (Pasaules tirdzniecības centrā).
Tātad, 25. janvārī notiks starptautiska konference "Videi draudzīgas jaunas un renovētas ēkas". Pasākums ir BEZMAKSASAS!!! Aicināti piedalīties speciālisti gan būvniecībā, gan vides draugi, gan citas ieinteresētās puses.
Iepazīties ar konferences programmu var www.ekodoma.lv (lapas kreisajā pusē sadaļā "SEMINĀRI"). Pieteikumi līdz 19. janvārim jāiesūta uz agris@#$%&ekodoma.lv vai ekodoma@#$%&ekodoma.lv. Dalībnieku skaits ir ierobežots un darbojas princips "kurš pirmais brauc, tas pirmais maļ".
Konference top sadarbībā ar vides ministriju, arhitektu savienību un vēl kaut ko (īsti neatceros).
Konferencē runās par pasīvām ēkām (ļoti mazs siltumenerģijas patēriņš), par zema patēriņā ēkām un daudz citām lietām, kas jūs varētu interesēt. Konferences programma un pieteikuma anketa www.ekodoma.lv (sadaļā semināri). Cik sapratu, lai pieteiktos pietiek ar :
uzņēmumu, kuru pārstāvat, Vārds, uzvārds, Kontakttālrunis, E-pasts, Adrese.
Ļoti lūdzam atsaukties uz šo piedāvājumu un iepazīties kā varat samazināt enerģijas patēriņu ēkās.
Lūgums informēt savus paziņas par iespēju piedalīties šajā konferencē.
Autors:
Raivis666
(---.lmt.lv)
Datums: 18/01/2007 15:43
es kaut kā šajā forumā par firmu siltumsūknis redzēju sliktas atsauksmes....
kaut kad būs jāaiziet aprunāties
kaut kad būs jāaiziet aprunāties
Autors:
m.
(62.85.86.---)
Datums: 23/01/2007 00:09
Zvani Dainim uz Divine heat company Maija4. Loti praatiiagi apstaastiis visu.. Pasham draugs vinjus ieteica un esmu "happy" ;)
Autors:
lietotaajs
(62.84.27.---)
Datums: 27/01/2007 07:11
Zinu trīs speciālistus:
1)(zinošs, ar humoru, nevaino klientu,izpilda ko soliijis) Edgars 26157510; SIA "Toptehno" viņi pārstāv zviedru Thermia ražotājs dod 3gadu garantiju,bet firma pagarina līdz 5gadiem.
2)(vācu mentalitātes vechi) Māris un Raivo (telefonu pazaudēju); SIA "Ra-Ra" viņiem ir vācu Vaillant ar 10gadu garantiju, super automātiku
3)(īpašnieks, kas zina visu par ara kolektoriem un siltajām grīdām)Aivars 29122451; SIA "Aivars & partneri" viņs izvēlas piemērotākās firmas sūkni.
1)(zinošs, ar humoru, nevaino klientu,izpilda ko soliijis) Edgars 26157510; SIA "Toptehno" viņi pārstāv zviedru Thermia ražotājs dod 3gadu garantiju,bet firma pagarina līdz 5gadiem.
2)(vācu mentalitātes vechi) Māris un Raivo (telefonu pazaudēju); SIA "Ra-Ra" viņiem ir vācu Vaillant ar 10gadu garantiju, super automātiku
3)(īpašnieks, kas zina visu par ara kolektoriem un siltajām grīdām)Aivars 29122451; SIA "Aivars & partneri" viņs izvēlas piemērotākās firmas sūkni.
Autors:
kvazi
(81.198.173.---)
Datums: 28/01/2007 01:16
zviedri pashi tagad dod 10 gadu garantiju thermijai (razhotaja garantiju)
Autors:
jaunais
(87.110.93.---)
Datums: 29/01/2007 00:12
Par zemes SS interesējos jau sen.Vispār forums ir izdevies.Par ''Ra Ra'',Cēsīs bij viņu rīkota lekcija par SS.Mans viedoklis par šo firmu ir negatīvs, jo pārstāvis uz uzdotajiem jautājuiem atbildēja neitrāli un visu pārbīdīja tikai uz firmu, tur esot spečuki.Mans jautājums foruma speciem :Vai ir kāds uzstādījis siltumakumularorus saistītus kopā ar SS.