UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Kas uz šodienu lieto vēl freonu?
Re: Zemes siltumsūknis
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 15/02/2007 18:49
Elektrības patēriņš par pēdējiem 4 mēnešiem:
15.10.06 - 15.11.06 1200 kWh
15.11.06 - 15.12.06 1060 kWh
15.12.06 - 15.01.07 1210 kWh
15.01.07 - 15.02.07 1800 kWh
320m2 apkurināmā platība, Thermia Diplomat 16kW, papildus sadzīves tehnika (200-300 kWh/mēnesī) un ventilācija ar rekuperāciju. Šomēnes pārgāju arī uz 19-20C istabas temperatūru. Pirms tam lietoju 18C. Termometri ir visās istabās un tā ir reālā temperatūra acu augstumā.
Siltuma līkne iestādīta uz 28C. TENi vēl netiek lietoti, jo jaudas pietiek atlieku likām.
15.10.06 - 15.11.06 1200 kWh
15.11.06 - 15.12.06 1060 kWh
15.12.06 - 15.01.07 1210 kWh
15.01.07 - 15.02.07 1800 kWh
320m2 apkurināmā platība, Thermia Diplomat 16kW, papildus sadzīves tehnika (200-300 kWh/mēnesī) un ventilācija ar rekuperāciju. Šomēnes pārgāju arī uz 19-20C istabas temperatūru. Pirms tam lietoju 18C. Termometri ir visās istabās un tā ir reālā temperatūra acu augstumā.
Siltuma līkne iestādīta uz 28C. TENi vēl netiek lietoti, jo jaudas pietiek atlieku likām.
Autors:
G
(80.232.131.---)
Datums: 16/02/2007 00:04
Vai Tev ir pieslēgts T-3, cik tas sastāda naudās?
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 16/02/2007 01:07
Man ir T1 tarifs un ievadaizsardzības aparāts 25A. Attiecīgi naudās vari rēķināt pēc latvenergo standarta ceņņika. T3 pieteicu pagājušonedēļ. Vēl nav nomainījuši skaitītāju. Izrēķināju, ka tā būs izdevīgāk.
Autors:
Rx
(87.110.192.---)
Datums: 16/02/2007 02:28
Baigi neticami: Pie patēriņa 1800kW uz 320m2 sanāk 2.4kw stundā!!!!Vidēji. Paskaidrijiet, kā ar tādu jaudu var panākt 320m2 telpu siltumu 19grādus? Un ja atņem sadzīves tehnikas patēriņu, vēl jo neticamāk. Citādi domājot sanāk ka, ja lietderības koeficients labākā gadījumā ir 3, tad ar 7.2kW piesildās 320m2. Tas būs mazas parastās malkas 10Kw krāsns viegla kurēšanās.
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 16/02/2007 17:32
Rx, tā jau tikai elektrība. to visu vēl jāpareizina ar ss cop - 3,5 līdz 4 reizes. tas ko paņem no zemes.
mans ss arī šoziem tenus vēl nav slēdzis. no zemes nāk laukā 4 grādi.
mans ss arī šoziem tenus vēl nav slēdzis. no zemes nāk laukā 4 grādi.
Autors:
SSietis
(---.balticom.lv)
Datums: 16/02/2007 18:09
Pow, kad sāksiet rīkot ekskursijas uz tādu brīnummāju? Neticās tādiem skaitļiem, sanāk gandrīz kā ar gāzi. Protams ziema šogad ar' nav tik barga...
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 16/02/2007 20:58
Rx, varu paskaidrot:
Ja elektrības patēriņš ir 1500 kWh mēnesī, tad tas ir 50 kWh dienā. 16kW siltumsūkņa kompresora jauda kopā ar cirkulācijas sūkņiem ir 4.24kW, tātad sūknis strādā aptuveni 12h diennaktī.
Pie ienākošās temperatūras +0C (nu reāli man ir +3 līdz +4C, bet lai jau būtu) un siltumnesēja temperatūras +30C, siltuma jauda ir 18.7kW, patērētā elektriskā jauda 3.24kW (tikai kopresoram), skat. kopresora datasheet.
Ja sūknis darbojas pusi no laika tad ka siltuma zudumi ēkai ir 2 reizes mazāki par siltumsūkņa jaudu t.i. 9.35kW, jeb 9350/320=30W/m2. Es gan rēķināju uz 50W/m2, bet nu 30 ir ok, kā saka. Pašam prieks.
SSietis:
Es netirgoju siltumsūkņus un man nav jātērē savs laiks vadot ekskursijās. Kas tavā izpratnē ir barga ziema? Manuprāt pēdējais mēnesis ir tīri auksts.
Bet ja man kāds ir gatavs samaksāt par mana laika tērēšanu vadot ekskursijās un uzrādot Latvenergo rēķinus, pierādot ka tā ir, tad lūdzu, piesakieties.
Ja elektrības patēriņš ir 1500 kWh mēnesī, tad tas ir 50 kWh dienā. 16kW siltumsūkņa kompresora jauda kopā ar cirkulācijas sūkņiem ir 4.24kW, tātad sūknis strādā aptuveni 12h diennaktī.
Pie ienākošās temperatūras +0C (nu reāli man ir +3 līdz +4C, bet lai jau būtu) un siltumnesēja temperatūras +30C, siltuma jauda ir 18.7kW, patērētā elektriskā jauda 3.24kW (tikai kopresoram), skat. kopresora datasheet.
Ja sūknis darbojas pusi no laika tad ka siltuma zudumi ēkai ir 2 reizes mazāki par siltumsūkņa jaudu t.i. 9.35kW, jeb 9350/320=30W/m2. Es gan rēķināju uz 50W/m2, bet nu 30 ir ok, kā saka. Pašam prieks.
SSietis:
Es netirgoju siltumsūkņus un man nav jātērē savs laiks vadot ekskursijās. Kas tavā izpratnē ir barga ziema? Manuprāt pēdējais mēnesis ir tīri auksts.
Bet ja man kāds ir gatavs samaksāt par mana laika tērēšanu vadot ekskursijās un uzrādot Latvenergo rēķinus, pierādot ka tā ir, tad lūdzu, piesakieties.
Autors:
Rx
(159.148.5.---)
Datums: 16/02/2007 21:35
Paldies. Māja tiešām noizolēta lieliski! Apsveicu.
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 16/02/2007 21:57
Ssietis
Par ko tad mēs te diskutējam ja ne par to, ka SS apkure ir laba, lēta un ekonomiska? Vienreiz ieguldīsi un aizmirsīsi, kas tas ir.
Man par janvāri patēŗiņš mazāks ~ 900 kW, bet apkurināmā platība arī tikai 170 kv.m, tas ir - gandrīz 2x mazāka. Tā kā patēriņš aptuveni adekvāts. Un tas pie tā, ka ārējā apdare pabeigta tikai pus mājai. Tā kā rezerves vēl ir!
Salīdzinājumam - es par visu māju pēc T3 tarifa pagājušajā mēnesī samaksāju 37 Ls (vienīgais maksājums, nekas cits nav jāmaksā). Mana draudzene par 2 istabu dzīvokli tajā pašā periodā samaksāja 54 ls..... Par 3x mazāku platību! Nu jā, ietverot apsaimniekošanas maksu, tīrais makājuma par komunālajiem būtu 45 Ls. Vienalga man 3 x izdevīgāk!
Par ko tad mēs te diskutējam ja ne par to, ka SS apkure ir laba, lēta un ekonomiska? Vienreiz ieguldīsi un aizmirsīsi, kas tas ir.
Man par janvāri patēŗiņš mazāks ~ 900 kW, bet apkurināmā platība arī tikai 170 kv.m, tas ir - gandrīz 2x mazāka. Tā kā patēriņš aptuveni adekvāts. Un tas pie tā, ka ārējā apdare pabeigta tikai pus mājai. Tā kā rezerves vēl ir!
Salīdzinājumam - es par visu māju pēc T3 tarifa pagājušajā mēnesī samaksāju 37 Ls (vienīgais maksājums, nekas cits nav jāmaksā). Mana draudzene par 2 istabu dzīvokli tajā pašā periodā samaksāja 54 ls..... Par 3x mazāku platību! Nu jā, ietverot apsaimniekošanas maksu, tīrais makājuma par komunālajiem būtu 45 Ls. Vienalga man 3 x izdevīgāk!
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 16/02/2007 22:19
es ar! par nelielu bet godīgu samaksu esmu ar mieru neticīgajiem izsūtīt elektrības maksājumu kopijas un pieņemt ekskursijas. individuāli un grupās. :D
Autors:
krutsdzheks
(87.226.11.---)
Datums: 19/02/2007 08:25
Taatad par siltumsuuknjiem runaajot, esmu ilgi racies un mekleejis labaako un izdeviigaako variantu un mana mekleeshana ir vainagojusies panaakumiem.
Esmu atradis Austrijas razhotaaju Heliotherm, kursh ar siltumsuuknju razhoshanu nodarbojas jau 20 gadus un darbojas lai sasniegtu pashus augstaakos un kvalitatiivaakos rezulataatus. Heliotherm razho siltumsuuknjus ar lietderiibas koeficientu 5,65, kas noziimee viena elektriiba ir 5,6 siltuma kw. Šie siltumsukņi arī ir ļoti klusi un pēc dažādiem kvalitātes standartiem atzīti par labākajiem pasaulē, gan ar to darbības galveno uzdevumu, gan ar papildiespējām. Suuknis ir vadaam no interneta. Es veicu apreekjinus, plaanoju buuveet ~170m2 maajinju, un sanaak, ka man par apkuri gadā būs jāmaksā ne vairāk kā 350Ls! Vai nav lielisks cipars? nevis meenesii bet gadaa! Sūknim izskats arī ir ļoti pievilcīgs: [www.latcomfort.lv]
Esmu atradis Austrijas razhotaaju Heliotherm, kursh ar siltumsuuknju razhoshanu nodarbojas jau 20 gadus un darbojas lai sasniegtu pashus augstaakos un kvalitatiivaakos rezulataatus. Heliotherm razho siltumsuuknjus ar lietderiibas koeficientu 5,65, kas noziimee viena elektriiba ir 5,6 siltuma kw. Šie siltumsukņi arī ir ļoti klusi un pēc dažādiem kvalitātes standartiem atzīti par labākajiem pasaulē, gan ar to darbības galveno uzdevumu, gan ar papildiespējām. Suuknis ir vadaam no interneta. Es veicu apreekjinus, plaanoju buuveet ~170m2 maajinju, un sanaak, ka man par apkuri gadā būs jāmaksā ne vairāk kā 350Ls! Vai nav lielisks cipars? nevis meenesii bet gadaa! Sūknim izskats arī ir ļoti pievilcīgs: [www.latcomfort.lv]
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 19/02/2007 16:18
izskatās, jau, smuki. tomēr īsti nesapratu vai tu to sūkni pērc vai pārdod.
ja pārdod, tad nekautrējies un saki kā ir. ja pērc, tad izskatās, ka tā īsti tam netici un centies sevi pārliecināt.
ja pārdod, tad nekautrējies un saki kā ir. ja pērc, tad izskatās, ka tā īsti tam netici un centies sevi pārliecināt.
Autors:
SSietis
(---.balticom.lv)
Datums: 19/02/2007 17:34
Un tomēr, līdz šim ar CO2 nav vēl dzirdēts neviens projekts... krutsdzheks, varbut vari atklaat sava projekta aptuvenaas izamksas? Cik tad austrieši plēš par to prieku?
Autors:
Pow
(159.148.161.---)
Datums: 19/02/2007 20:34
krutsdzheks tiešām vairāk izskatās pēc pārdevēja.
Bet CO2 tehnoloģija izskatās interesanta. Pameklēju rakstus internetā, izskatās, ka COP sanāk aptuveni tāds pats kā klasiskajiem siltumsūkņiem (ar antifrīza kontūru).
Tā COP reklamēšana gan ir nedaudz smieklīga. 5.6 gada vidējais COP izklausās nereāli. Ja tas ir cop 0/30C tikai kopresoram, tad jā, tas ir reāli. Manam siltumsūknim kompresoram (eCopeland scroll) pie 0/30C COP ir 5.77, bet protams, ka gada vidējais COP ir mazāks, jo jārēķina karstā ūdens sagatavošana (t=65C) un cirkulācijas sūknis siltajām grīdām un aukstajam kontūram. Es Thermia, atšķirībā no šiem "brīnumiem", izvēlētos kaut vai tikai tādēļ, ka COP viņi uzrāda iekļaujot abus cirkulācijas sūkņus un jauno modeļu gadījumā, rēķinot COP, cirkulācijas sūkņiem tiek rēķināta maksimālā jauda, tādējādi samazinot dokumentācijā uzrādīto COP. Thermia sūkņiem internetā ir pieejama specifikācija. Šiem brīnumiem nekādu dokumentāciju neatradu. Mājas lapa ir vācu valodā, ko es nesaprotu. OK, varbūt es slikti meklēju. Palīdziet man!
Starp citu, vai es pareizi sapratu, ka tam CO2 siltumsūknim nav vajadzīgs ārējais cirkulācijas sūknis, jo gāze pati paceļās līdz kompresoram?
Bet CO2 tehnoloģija izskatās interesanta. Pameklēju rakstus internetā, izskatās, ka COP sanāk aptuveni tāds pats kā klasiskajiem siltumsūkņiem (ar antifrīza kontūru).
Tā COP reklamēšana gan ir nedaudz smieklīga. 5.6 gada vidējais COP izklausās nereāli. Ja tas ir cop 0/30C tikai kopresoram, tad jā, tas ir reāli. Manam siltumsūknim kompresoram (eCopeland scroll) pie 0/30C COP ir 5.77, bet protams, ka gada vidējais COP ir mazāks, jo jārēķina karstā ūdens sagatavošana (t=65C) un cirkulācijas sūknis siltajām grīdām un aukstajam kontūram. Es Thermia, atšķirībā no šiem "brīnumiem", izvēlētos kaut vai tikai tādēļ, ka COP viņi uzrāda iekļaujot abus cirkulācijas sūkņus un jauno modeļu gadījumā, rēķinot COP, cirkulācijas sūkņiem tiek rēķināta maksimālā jauda, tādējādi samazinot dokumentācijā uzrādīto COP. Thermia sūkņiem internetā ir pieejama specifikācija. Šiem brīnumiem nekādu dokumentāciju neatradu. Mājas lapa ir vācu valodā, ko es nesaprotu. OK, varbūt es slikti meklēju. Palīdziet man!
Starp citu, vai es pareizi sapratu, ka tam CO2 siltumsūknim nav vajadzīgs ārējais cirkulācijas sūknis, jo gāze pati paceļās līdz kompresoram?
Autors:
zampa
(194.176.38.---)
Datums: 19/02/2007 22:13
CO2 siltumsūknis izskatās patiešām interesanti.
krutsdzheks varētu pastāstīt vairāk.
POW: pareizi saprotu, ka tev ir Octopus ārējais radiātors uzstādīts? Kā izskatās reālā dzīvē? Nav tāds baigi industriālais pasākums.
krutsdzheks varētu pastāstīt vairāk.
POW: pareizi saprotu, ka tev ir Octopus ārējais radiātors uzstādīts? Kā izskatās reālā dzīvē? Nav tāds baigi industriālais pasākums.
Autors:
krutsdzheks
(87.226.11.---)
Datums: 20/02/2007 02:46
nee nee, es esmu ļoti ieintriģēts un varbūt tādēļ manis teiktais izklausās ļoti reklamējošs. Es pats plānoju sev likt zemes siltumsūkni, heliothermam šī tehnoloģija ir pietikoši labi atstrādāta. Par CO2 runājot, tā heliothermam skaitoties tāda, kā progresīvākā tehnoloģija un jā lai gāze uzceltos uz augšu un pienestu iltumu līdz tai akai nav vajadzīgs kompresors (nevis cirkulācijas sūknis) Kompresors ir vajadzīgs, lai siltumu pārnestu no zondes augšgala līdz mājai. līdz ar to tas patērē daudz mazāk enerģijas, un līdzīgi ir arī ar zemes siltumsūkni, jo visu lielāko darbu izdara pats freons un kompresoram tas tikai nedaudz jāpiebaksta, lai netiktu izjaukts dabas likums par mūžīgo enerģiju. :) bet ir tuvu tam. CO2 tehnoloģija ir dārgāka, jo ir nepieciešams dziļurbums. Par COP runājot, kad ieejam heliotherm.com, ir tāda fīča, kā livedaten ekrāna kreisajā pusē. Šeit var redzēt cik tad īsti viņam ir lietderības koef, te var secināt ka viņš bieži pat ir virs 6. Šis cipars rēķinot un izpētot visas fīchas kas ir sūknim sanāk patiešām reāls uz manu 170m2 projektu.
Autors:
jaunais
(84.237.159.---)
Datums: 20/02/2007 04:10
Kas uz šodienu lieto vēl freonu?
Autors:
krutsdzheks
(87.226.11.---)
Datums: 20/02/2007 04:43
jaunais Wrote:
-------------------------------------------------------
> > Kas uz šodienu lieto vēl freonu?
atvainojos nevis freonu bet gāzi r410, tas skaitās purons, nesatur dabai kaitīgas vielas un smagos ogļūdeņražuss, kā rezultātā netiek bojāts ozons. pierasts to saukt par freonu, jo tam ir tādas pašas īpašības.
-------------------------------------------------------
> > Kas uz šodienu lieto vēl freonu?
atvainojos nevis freonu bet gāzi r410, tas skaitās purons, nesatur dabai kaitīgas vielas un smagos ogļūdeņražuss, kā rezultātā netiek bojāts ozons. pierasts to saukt par freonu, jo tam ir tādas pašas īpašības.
Autors:
lietotajs
(62.84.27.---)
Datums: 20/02/2007 08:35
Tagad ziema, zeme sasalusi, parakt nevar, bet pardot vajag- ejam forumā.
NU,NU "pārdevēji/krutidzeki/latkomforti/heliot.../20gadupieredzeCO2klusicop5,6".
forums neticami labs pateicoties
V_t, inese, Pow, kvazi un,protams, mums pārējiem...
Speciālbalvas,balvas:
1.vieta NEATKARĪGIE EKSPERTI/v_t, inese, Pow, kvazi/ - bezmaksas Jūsu esošo SS nomaiņa uz vācu Vaillant(10gadugarantija)[www.rara.lv] vai zviedru Thermia [www.toptehno.lv] garantijas pagarināšana līdz 10gadiem. Ja nu Jūsu esošie SS ir ļoti iemīļoti, tad papildus 3 gadu garantijas apdrošiņāšana no apdrošināšanas sabiedrības.
2.vieta FORUMA DALĪBNIEKI, kas mācās no v_t,inese,Pow,kvazi - speciālas cenas uz SS un to montāžu no 1.vietas balvas saņēmējiem, ja spēsiet ar viņiem sazināties.
3.vieta SS PĀRDEVEJI/krutidzeki - sveicieni 2007.gada februārī.
NU,NU "pārdevēji/krutidzeki/latkomforti/heliot.../20gadupieredzeCO2klusicop5,6".
forums neticami labs pateicoties
V_t, inese, Pow, kvazi un,protams, mums pārējiem...
Speciālbalvas,balvas:
1.vieta NEATKARĪGIE EKSPERTI/v_t, inese, Pow, kvazi/ - bezmaksas Jūsu esošo SS nomaiņa uz vācu Vaillant(10gadugarantija)[www.rara.lv] vai zviedru Thermia [www.toptehno.lv] garantijas pagarināšana līdz 10gadiem. Ja nu Jūsu esošie SS ir ļoti iemīļoti, tad papildus 3 gadu garantijas apdrošiņāšana no apdrošināšanas sabiedrības.
2.vieta FORUMA DALĪBNIEKI, kas mācās no v_t,inese,Pow,kvazi - speciālas cenas uz SS un to montāžu no 1.vietas balvas saņēmējiem, ja spēsiet ar viņiem sazināties.
3.vieta SS PĀRDEVEJI/krutidzeki - sveicieni 2007.gada februārī.