UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Iekšdarbi :
Building.Lv Forums
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Re: Ekovate
Autors:
Lauku vecis
()
Datums: 19/03/2009 10:44
Es principā neticu nekādiem brīnummateriāliem. Uzskatu ,ka katram jāizvēlas, tas
kas šķiet atbilstošs viņa vajadzībām un iespējām.
Ambrosio, tu man argumentēti paskaidroji savu nostāju un es to atbalstu, jo iespējams, ka piepūšot jumta telpu slīpās plaknes ar slapjo celulozi tu esi panācis
sev vēlamo rezultātu. Protams viss ir nosegts- iekšpusē, līdz ar to par jebkādu monitoringu mēs nevaram runāt, tāpat arī redzēt kādi lopiņi tur iekšā dzīvo arī
nevar redzēt.
Kaut vai manas mājas sienu piemērs, es rudenī nosiltināju ar akmens vati vienu sienu un uzskrūvēju vēja riģipsi GTS 9mm un atstāju pa ziemu, nākošā rudenī to noņēmu nost jo biju izmantojis vati ruļļos, man draugs teica, ka labāk mainīt uz plāksnēm. Labi.
Tur atklājās sekojoša bilde>protams ruļļu materiāls bija nevienādi ieklāts un mazliet nosēdies,lai arī pats liku. Turklāt iekšā bija dzīvojušas lauku peles jab
žurkas un nemaz nerunājot par visādiem kukaiņiem, kuru mūsu galā ir ka biezs.
Pie jumta salaiduma vasarā ligzdoja mazie putniņi, rudenī bija redzamas viņu pamestās ligzdas.
Kas tad īsti darās tavā jumtā, kur iepūsta celuloze, vai tur ir dzīvība?
kas šķiet atbilstošs viņa vajadzībām un iespējām.
Ambrosio, tu man argumentēti paskaidroji savu nostāju un es to atbalstu, jo iespējams, ka piepūšot jumta telpu slīpās plaknes ar slapjo celulozi tu esi panācis
sev vēlamo rezultātu. Protams viss ir nosegts- iekšpusē, līdz ar to par jebkādu monitoringu mēs nevaram runāt, tāpat arī redzēt kādi lopiņi tur iekšā dzīvo arī
nevar redzēt.
Kaut vai manas mājas sienu piemērs, es rudenī nosiltināju ar akmens vati vienu sienu un uzskrūvēju vēja riģipsi GTS 9mm un atstāju pa ziemu, nākošā rudenī to noņēmu nost jo biju izmantojis vati ruļļos, man draugs teica, ka labāk mainīt uz plāksnēm. Labi.
Tur atklājās sekojoša bilde>protams ruļļu materiāls bija nevienādi ieklāts un mazliet nosēdies,lai arī pats liku. Turklāt iekšā bija dzīvojušas lauku peles jab
žurkas un nemaz nerunājot par visādiem kukaiņiem, kuru mūsu galā ir ka biezs.
Pie jumta salaiduma vasarā ligzdoja mazie putniņi, rudenī bija redzamas viņu pamestās ligzdas.
Kas tad īsti darās tavā jumtā, kur iepūsta celuloze, vai tur ir dzīvība?
Autors:
ir
()
Datums: 19/03/2009 11:36
Kur mēs lietojam borskābi palasiet šeit. Domāju, ka daudzi to nezina www.evielas.lv/additives/114 - 7k
Autors:
aaaa
()
Datums: 19/03/2009 12:32
Tas toksiskums ir ļoti šaubīga lieta. Par to, ka KCN ir inde, neviens nešaubās. Smagais metāls hroms ir kancerogēns, indīgs, nogalina zivis utt., tanī pat laikā bez hroma mūsu organisma cukura noārdīšanas un pārstrādes sistēma vispār nav spējīga darboties. Tā ir ar lielāko daļu vielu. Tējkarote koncentrētas sālsskābes mūs sakropļos uz mūžu, savukārt mūsu kuņģī vēl lielāks daudzums tiek izstrādāts katru dienu. Varš ir indīgs, bet kā mikroelements dzīvībai nepieciešams. Vārāmo sāli mēs lietojam ikdienā, govīm to liek uz lauka palaizīt, bet cilvēkam 100g jau ir nāvējoša deva (starp citu - baigi labs līdzeklis nezāļu apkarošanai žogmalēs - apkaisa ar sāli un nekas tur vairs neaug :)).
Ko es gribu teikt - visa tā toksicitāte ir atkarīga no koncentrācijas un iedarbības hroniskuma - cik bieži mums nākas saskarties ar šīm lietām.
Ko es gribu teikt - visa tā toksicitāte ir atkarīga no koncentrācijas un iedarbības hroniskuma - cik bieži mums nākas saskarties ar šīm lietām.
Autors:
RBB
()
Datums: 19/03/2009 12:44
Ekovate tiek ražota no papīra makulatūras, tādā veidā netiek izmest papīrs un piesārņota vide. Otreizēja izmantošana tiek uzskatīta par ekoloģisku.
Arī pārstrāde nepaņem daudz energoresursus, kā arī nosiltinot efektīvi māju tiek taupīti energoresursi.
Ar ekovati meistari strādā vairāk kā 10 gadi. Tad labāk ar viņiem būtu jārunā par materiāla kaitīgumu un ietekmi uz veselību.
Piemēram Valdis strādā 12 gadi tel nr 20226670
Arī pārstrāde nepaņem daudz energoresursus, kā arī nosiltinot efektīvi māju tiek taupīti energoresursi.
Ar ekovati meistari strādā vairāk kā 10 gadi. Tad labāk ar viņiem būtu jārunā par materiāla kaitīgumu un ietekmi uz veselību.
Piemēram Valdis strādā 12 gadi tel nr 20226670
Autors:
einārs
()
Datums: 19/03/2009 12:45
pēc visām šitām diskusijām esmu sapratis,ka nekāda eko vate neeksistā un pārmaksāt nebūtu jēgas.kāda vaina ir parastai akmens vatei nezinu,bet ka kāds grib savu izgudrojumu notirgot zem skaista uzraksta,to gan es saprotu.praktiķi uz šo teoriju skatās skeptiski un pareizi vien ir.
Autors:
Martins D
()
Datums: 19/03/2009 13:36
Einars, ekovate ir lētāka.. pārmaksāsi ar minvatēm!
Autors:
Ambrosio
()
Datums: 19/03/2009 13:51
Atslodzei rakstiņš "EKOLOĢISKĀ BŪVNIECĪBA – KAS TĀ IR?"
[www.paroc.com]
Einār, palasi "Vai stikla vates ražošana ir droša?", tur dažas interesantas ražošanas procesa detaļas uzrakstītas.
[www.videsvestis.lv]
Spilgtākie citāti:
"Galvenās stikla vates izejvielas ir smilts, kalcinēta soda, dolomīts, kaļķakmens, nātrija sulfāts, nātrija nitrāts un minerāli, kas satur BORU un alumīniju."
"Saistviela palīdz nodrošināt vatei nepieciešamās īpašības. Kā saistvielas sastāvdaļas izmanto ūdeni, fenola sveķus, urīnvielu, amonija sulfātu, amonjaku, minerāleļļu, silikona eļļu un, iespējams, arī citas sastāvdaļas. Galveno sastāvdaļu – sveķus – parasti izgatavo no trimetil-olfenola, dimetilolfenola, formaldehīda un katalizatora. ... Saistvielas pievienošana rada cieto daļiņu, fenola, formaldehīda un amonjaka emisijas."
Tā kā gan ekovatei, gan minerālvatei var piesieties, ka tā nav ideāls un ekoloģisks siltumizolācijas materiāls. Katram savi trūkumi.
[www.paroc.com]
Einār, palasi "Vai stikla vates ražošana ir droša?", tur dažas interesantas ražošanas procesa detaļas uzrakstītas.
[www.videsvestis.lv]
Spilgtākie citāti:
"Galvenās stikla vates izejvielas ir smilts, kalcinēta soda, dolomīts, kaļķakmens, nātrija sulfāts, nātrija nitrāts un minerāli, kas satur BORU un alumīniju."
"Saistviela palīdz nodrošināt vatei nepieciešamās īpašības. Kā saistvielas sastāvdaļas izmanto ūdeni, fenola sveķus, urīnvielu, amonija sulfātu, amonjaku, minerāleļļu, silikona eļļu un, iespējams, arī citas sastāvdaļas. Galveno sastāvdaļu – sveķus – parasti izgatavo no trimetil-olfenola, dimetilolfenola, formaldehīda un katalizatora. ... Saistvielas pievienošana rada cieto daļiņu, fenola, formaldehīda un amonjaka emisijas."
Tā kā gan ekovatei, gan minerālvatei var piesieties, ka tā nav ideāls un ekoloģisks siltumizolācijas materiāls. Katram savi trūkumi.
Autors:
Martins D
()
Datums: 19/03/2009 13:57
Nu redz... par minvates ekoloģiskumu skaidrs.... un ja paskatās uz to, ka jau no kura tur n-tā gada ar likumu ir noteikts papīra apdrukai izmantot krāsvielu no dabīgām eļlām, tad es teiktu, ka ekovati mierīgi var pielīdzināt ekoloģiskākam materiālam!
Autors:
Ambrosio
()
Datums: 19/03/2009 14:01
Kaut kur dzirdēju, ka laikam no Somijas varot dabūt ekovati, kura ir ražota no celulozes, nevis makulatūras. Izskatās gandrīz balta, tikai maksā dārgāk par parasto pelēcīgo ekovati no makulatūras.
Autors:
einārs
()
Datums: 19/03/2009 14:15
man vienalga,eko vai akmens vate.neviena nav nekaitīga,kas arī pie kājas jo visu nosedz regipsis un cauri nekas netiek.tagad ir krīze un modei pakaļ skriet neredzu jēgu.tagad eko modē.