UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 20/01/2010 17:07

aaaa
Bija interesanti padiskutēt! Un par patēriņu piekrītu.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: KB ()
Datums: 21/01/2010 05:37

Piekrītu aaaa teiktajam par to, ka cilvēka radītais CO2 ir niecīga daļa no tā ko pati zeme rada. IMHO t.s. globālā sasilšana un ledāju kušana, kā arī temperatūras celšanās ir saistīta ar saules aktivitāti. (tas gan nav attaisnojums lai turpinātuu pied**st planētu) Sliktā ziņa ir tāda, ka ja pie globālās sasilšanas būtu vainīgs cilvēks, tad būtu iespējams kaut ko darīt. Bet tā kā sauli nevaram ietekmēt, tad ar mums ir cauri tā vai tā.

Ja siltumsūkni darbināt ar saules baterijām, tad var iegūt 100% zaļu apkuri. Vienīgi saules baterijas vajadzēs padaudz, būs pārāk dārgi un arī jāņem vērā akumulatori, to nolietojums un ražošanā radītais CO2.

Bet gan jau kādreiz...

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: aaaa ()
Datums: 21/01/2010 09:30

Saules aktivitātei seko kaut kādas NASA zondes jau no 1970-ajiem gadiem un tā mērījumu kļūdas robežās nav palielinājusies, bet CO2 gan. Tā kā, droši vien jau mēs esam pie tās sasilšanas vainīgi, bet nu tā sistēma ir ļoti sarežģīta, ar daudziem feed-back mehānismiem, kas tieši darbojas pretēji un dzesē planētu. Zeme silst tikai no saules, un nevis no augšas, bet no apakšas, resp, saule sasilda zemes virsmu, kas arī piesilda mūsu atmosfēru, tāpēc augstāk kalnos ir aukstāks. Putekļi atmosfērā, piemēram, ko mūsu saimnieciskā darbība rada, arī dzesē planētu, jo mazāk saules staru nonāk līdz zemes virsmai. Otrkārt temperatūras palielināšanās palielina arī mākoņu daudzumu, kas arī dzesē planētu. Plus jāņem vērā arī okeānu piesārņojums ar fosforu, kas izraisa pastiprinātu aļģu augšanu utt. Vienkārši tā sistēma planētas mērogos ir tik ļoti sarežģīta, ka nekādu pat turvu stāvošu modeli nevar uzmodelēt, līdz ar to kaut kādas prognozes izteikt ir tīrākie minējumi. Nekas vairāk. Tāpēc mēs droši nevaram pateikt, ka dabas cikls neeksistē, kad, piemēram, pret-darbojošie mehānismi ņems virsroku un zemes temperatūra sāks samazināties.
Pasaules sabiedrība ir jāizglīto paskaidrojot, ka tieši patēriņš piesārņo mūsu dabu, bet tas netiek un netiks darīts, jo tas būtu negatīvi ekonomikai un...nu kas ir daba pret naudu - da nekas.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 21/01/2010 10:09

aaaa
Jā un nē. Mākoņiem ir arī cita iedarbība - Saules starus viņi gan atstaro atpakaļ kosmosā (tātad uz zemes noonāk mazāk) gan no zemes atstarojošos atstaro atpakaļ uz Zemi (kā Tu jau iepriekš rakstīji ka pastiprināta ūdens nokļūšana atmosfērā arī darbojas kā SEG) palielikot silumnīcas efektu. Gan jau kaut kur var atrast arī,kurš process ņem virsroku....
prognozes tiešām ir ļoti sarežģīti izteikt, bet aptuvenos scenārijus modelē, balstoties uz ilgstošu novērojumu līknēm un to izmaiņām (+ vai-) pēdējā laikā. Turpinot zīmēt grafikā to līkni nākotnē, iegūst kaut kādas daudzmaz prognozes. (Būsi tak redzējis tādus grafikus par CO2 un temperatūras pieaugumu pa gadiem)Tik diemžēl pēdējos ~ 5 gados tās vienmēr ar katru periodu ir bijis jākoriģē uz slikto pusi, tas ir - temperatūra ir paaugstinājusies vēl straujāk, nēkā prognozēts.
Bet par tiem mežiem - Tu spītīgi centies nesaprast, ka problēmu izraisa nevis dabiska meža normāls cikls vai koku izciršana un jaunu stādīšana vietā, bet gan tieši koku izciršana (neko nestādot vietā, bet ierīkojot piemēram rapša plantācijas vai ganības hamburgerlopiem - kā izcirsti vairums tropu mežu), kas nozīmē mežu platību samazināšanās.... Un kopumā uz zemes tās ir milzu platības Tāpēc visām akcijām "iestādi kok" utt ir tomēr liela nozīme manuprāt. Protams līdztekus ar citām aktivitātēm.
Un par to patēriņu - nez, vai tikai manass ausis ir bijušas dzirdīgākas, vai arī es tai izglītības sistēmai esmu stāvējusi tuvāk, bet tieši par patēriņu ir runāts ļoti daudz. Pat apnicīgi daudz, jo kuram tad patīk, ka viņu sauc par patērētāju un liek pirkt un tērēt mazāk, ja tā gribas pirkt....Tikai pēdējos gados sāk runāt arī par to, ka arī valstīm kopumā, ražošanai kā tādai jāmainās, tehnoloģijām jāmainās, transportam jāmainās. Līdz šim runāja praktiski tikai par patēriņu un to, ko katrs pats var darīt. Bet ar to laikam ir par maz.
jauku dienu! :)

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: KB ()
Datums: 21/01/2010 23:13

Par SS, šodien bija atbraucis Stefans no Nibes kopā ar siltumniekiem atrada un novērsa vienu vainu. Uzstādīšanas rokasgrāmatā šim jaunajam Nibe modelim bija norādīiti nepareizi zemes kontūra cirkulācijas sūkņa (Grundfos Magna) iestatījumi, tāpēc arī toreiz decembrī bija tie gļuki kad sūknis uzkārās. Solīja ka COP tagad būtu jāuzlabojās, gaidīsim.

Par kontūru neko neteica, esot viss ok. Pie izslēgta kompresora brine-in ir zemāks nekā pie ieslēgta dēļ kaut kādām sensora izvietjuma īpatnībām.

Pie viena izgāja māju ar termogrāfu, esot ok, pats klāt nebju.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: rbb ()
Datums: 22/01/2010 08:32

Ļoti interesē cik izmaksā SS apkope vai uzturēšana vidēji gadā.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 22/01/2010 09:05

rbb
Ko Tu domā ar uzturēšanu? Nekādas apkopes viņam nevajag, ja viss strādā. Uzstādi un aizmirsti, tikai ar interesi seko līdz visiem tiem cipariņiem.... ;)
Varbūt bija kas cits domāts? Cik patērē elektrības vai kas cits?

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: rbb ()
Datums: 22/01/2010 10:45

Kautkādas pārbaudes ir jābūt, Līdzīgi kā gāzes apkurei.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: IneseX ()
Datums: 22/01/2010 14:21

rbb
Kas ir izdomājis, ka jābūt? Kādām pārbaudēm jābūt ledusskapim? Katrs jau pats skatās, kā darbojas, un ja kaut kas nebūs, kā vajag, tad uzreiz celsi trauksmi un prasīsi, kas vainas.

Re: siltumsūknis sāk sildīt ar elektrību
Autors: nokijs ()
Datums: 22/01/2010 14:56

Nu vienīgās pārbaudes ir rupjos filtrus iztīrīt.
Bet tādas lietas var pats, ja rokas no dupša neaug ;o)



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **   ******   **         **     ** 
    **     ***   **  **    **  **    **    **   **  
    **     ****  **  **        **    **     ** **   
    **     ** ** **  **        **    **      ***    
    **     **  ****  **        *********    ** **   
    **     **   ***  **    **        **    **   **  
    **     **    **   ******         **   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727