UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 10
Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: khe ()
Datums: 30/01/2010 21:41

tad tev vēl palika atrisināt to boilera pieslēgumu, lai sistēmai atdziestot(ja tas ir kombin. boil.,tad līdz elektriski piesildītajiem 'C),tā nesāktu dzesēt boileri(vai sildīt ar elektrību radiatorus)

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Juris001 ()
Datums: 30/01/2010 21:49

varbūt vnk varu uzikt kādu vārstu kip temostatu - ja krasns adziest cirkulācija atslēdzas uz to boileri ?

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: slēpnis ()
Datums: 30/01/2010 21:53

Man ar vēl pirms pāris gadiem bija vecais gāzes katls, kurš darbināja vecos radiatorus uz pašteci. Nu i nafig. Ja darbojas labi, tad labi. Bet arī, ja labi darbojas, tad tās trubas ir pa visu māju izvilktas. Noslēpt nevar, jo vajag slīpumus un milzīgus diametrus. Man visa tā sistēma darbojās sūdīgi, patēriņš liels silltums istabās nevienmērīgs. tapēc pat runas nevarēja būt par saglabāšanu. Visu nonesu un radiatorus notirgoju. :) Ja cilvēks pa jaunu visu taisa, tad nafig sarežģīt dzīvi. Tie pāris lati mēnesī par cirkulācijas sūkņa norīto elektrību atmaksājas ar ērtāku konstrukciju un vienkāršāku uzs†ādīšanu. Caurules var savilkt praktiski jebkā, katrs amatieris un viss strādās.

DidziP, kā Tev tas ekonomaizers dabā izskatās,kur tādu dabūji un cik liels?

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Rx ()
Datums: 30/01/2010 22:36

Lai Jūs saprastu, ka shēma ir nepareiza, nepilnīga, uzdošu pāris jautājumu 1: Pa kādu ceļu sildīsies ūdens boileris, ja trīszaru krāns būs tā pagriezts, ka radiatoros siltuma būs pietiekami, un trīszaru vārsts būs ciet uz radiatoriem? 2. Kur paliks izplestais (saraujošais) ūdens boilerī, ja tā tilpims palielināsies (samazināsies) siltumnesēja izplešanās (saraušanās) rezultātā, bet trīszaru vārsts būs aizgriezts, tas ir, kā pārspiediens-retinājums no apkures, boilera nonāks izplešanās traukā. 3: Kāds spēks dzīs siltumnesēju pa caurulēm, un cik vienmērīgi siltumnesējs sildīs radiatorus ja trīszaru vārsts būs tikai mazliet pavērts uz radiatoriem. Kā sildīsies boileris , ja radiatori nebūs jāsilda (vasara...)

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Juris001 ()
Datums: 30/01/2010 22:39

Starpcitu , Cik lielu temperatūru jūs uzkuninat savās apkures sitēmas? - cik zinu čuguna radiātoriem to vajg aukstāku nekā musdienu radiātoriem ? tad lidz cik lielai temperatūrai būtu ieteicams kurināt ?

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Juris001 ()
Datums: 30/01/2010 22:46

a vajg paredzēt sistēmā kādu drošibas vārstu ?

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Rx ()
Datums: 30/01/2010 22:48

".. cik zinu čuguna radiātoriem to vajg aukstāku nekā musdienu radiātoriem ?" Vārds "aukstāks", ja raksta ar "k" nozīmē, zemāku temperatūru. Cik zinu, čuguns ir viens no karstumizturīgākajiem metāliem, jo tajā ir ļoti daudz oglekļa. To liek iekkšā krāsnī, uz kur kurina ogles, lai tik ātri neizdeg. Temperatūra radiatoros nosaka radiatora atdoto jaudu pie attiecīgās ieejas-izejas temperatūras. Un ja telpa maza- mazāka jauda nepieciešama. Lielākai- lielāka. Var likt vairākus, vai lielākus radiatorus, un sildīšanas jauda summēsies. Starp citu, čuguna radiatori ir slikti konvekcijas siltuma devēji, jo tiem ir mazs laukums un specifiska konstrukcija.

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Rx ()
Datums: 30/01/2010 22:54

....izlasie visu un apskatiet tās shēmas kas minētas " Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos" foruma apspriešanā. Shēmā domās jāaizver krāni uz akumulatoriem un vēl šim tam, un būs shēma gatava ar visiem labumiem, ko centralizēta apkure var dot. Klūdas labot ir ļoti grūti, vai pat neiespējami. Tāpat ņemiet vērā, ka visa krāsns apsaiste vienalga jātaisa ar tērauda caurulēm, pietiekoša izmēra, un tikai tālāk uz radiatoriem var mēģināt likt plastmasas.....

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Juris001 ()
Datums: 30/01/2010 23:25

ļoti atvainojos pārakstijos -Biju domājis augstāku temperatūru - ar burtu G
lūk zimējumā ar brūnu krāsu abzīmēju metāla cauruli - vai tā būtu pietiekami ? vai no ūdens boilera atpakaļ teces caurulei ar būtu jābūt metāla vai tā var būt plasmasas (manis iepriekš minētā materiāla)
Varbūt pietiek tikai ja tā saucamais mazais aplis ir ar metālu un tālāk iet plastikāta caurule ? - vai ari ir jābūt kā esmu zīmējis ka vis galvenais stāvadz ir no metāla ?

Zimējums - [myphoto.eu]

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Rx ()
Datums: 31/01/2010 09:56

Atbildiet sev , vai arī TE, uz :Posted by: Rx (IP Logged)
Datums: 30/01/2010 22:36, uzdoto jautājumu. Piezīme. Aizgrieziet vēl ciet radiatoru visus ventīļus tajā gadījumā, kad jautājums par izplešanos. Citādi nav nekādas jēgas katru soli komentēt un apskaidrot. Mācieties no shēmām kas ir internetā un tad izmetiet no tām lietas, kas liekas nevajadzīgas. Un rezultātu tad var apspriest.

Pašreizējā: 3 no 10


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********   **    **  **     **  ********  
 **     **  **     **  ***   **  ***   ***  **     ** 
 **     **  **     **  ****  **  **** ****  **     ** 
  ********  **     **  ** ** **  ** *** **  **     ** 
        **  **     **  **  ****  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **   ***  **     **  **     ** 
  *******   ********   **    **  **     **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727