UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 7 no 10
Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: aae ()
Datums: 02/02/2010 14:59

Rx Wrote:
-------------------------------------------------------
> aae : iepazīstieties ar šo www: un salīdziniet
> to darbību.

Paldies par linku, paskatījos. 3 un 4-gaitas vārstu darbības principi jau pirms tam bija zināmi, bet lapā dotais abu vārstu pielietojumu skaidrojums vienalga nav īsti skaidrs :) Vienkāršāk jautājot - ja apkures sistēmā ar abu veidu vārstiem var (??) panākt vajadzīgo - nodrošināt katla ieejā min nepieciešamo temperatūru un ierobežot uz māju aizejošo max nepieciešamo, tad kur ir starpība?

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Rx ()
Datums: 02/02/2010 15:43

aae: Pamatstarpība ir tā ka trīsvirzienu vārstam atverot vienu virzienu pilnīgi vaļā, otrs tiek aizverts pilnīgi ciet. Tas nozīmē, ka ja tajā zarā , kurš pilnīgi aizverās ciet būs sūknis, tas tiks noslogots ar neplūstošu siltumnesēju. Un cik ilgi sūknis tādu režīmu izturēs?. Tad vajag apejas ceļu realizēt... Bet: Četrvirzienu vārstam abos zaros var likt sūkni un avārijas režīma nebūs. Pavērojiet uzmanīgāk dotās shēmas.

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Rx ()
Datums: 02/02/2010 16:23

Par apejas lietu: Ja kāda iemesla rezultatā radiatoru termoregulatori aizvērsies pilnīgi ciet (saule sasilda pati istabu......), tad apkures sūknis, kas ieslēgts radiatoru ķēdē būs pārslogots, jo šķidrums netiks pumpēts (nošuntēts ar aizvērtiem termoregulatoriem). Tapēc liek šuntu, lai atvieglotu šo režīmu (sūknis pumpēs caur šuntu, bet nesadegs) Ja liek šuntu- čūsku izdevīgā vietā , nosacīti paralēli radiatoriem , tad tas kalpos kā šunts, kā arī būs kā siltuma avots dvieļiem, tualetei, vai vannasistabai... Lai visa plūsma neietu pa šo šuntu, tā atņemot plūsmu uz radiatoriem, virknē tam ieliek balansieri- ventili, aizbīdni... (Vai samazināta diametra caurulīti.)ar kuru ieregulē,(caurulīte arī kalpo kā papildus pretestība) plūsmas pretestību caur to. Cauruļu izmēri: vai beidzot shēma ir nostabilizējusies? Ja tā ir zināma, tad pamatā ap krasni liek tērauda caurules, tāda diametra kādas nāk no pašas krāsns ārā.Tā jūs nodrošināsities no elektrokorozijas. Atsevišķas vietās par vienu izmēru mazākas- atkarībā no plūsmas lieluma, kas pa to plūdīs. Tapat, jāņem verā, ka termorežīms ap krāsni var būt ļoti smags. Kā temperatūras, tā spiediena ziņā. Tālāk jau vieglāks režīms un var lietot citas caurules. Jūsu variantā, ja ir cirkulācijas sūknis uz radiatoriem, pietiek ar 18mm vara, vai 3/4 tērauda....Pievadus pie radiatoriem pamatā liek vai nu 18mm, vai arī 15mm vara, vai citas . Sevišķi maza izmēra caurules itkā ieekonomē naudu, bet tām ir lielāka pretestība plūsmai un jaudas patēriņš sūknim būs lielāks. Liekas ka apkures radiatoru cilpā Jūsu varianta var likt 18/36W sūkni. Krāsns ķēdē-ap 60W.(katram sūknim ir slēdzis, kuram ir trīs jaudas režīmi, un var izvēlēties vēlamo). Viss ko saku ir manas domas Jūsu variantam, bet var jau būt arī citas, jo gaumes dažādas un savi argumenti. Citi uzreiz liek pie krāsns vara caurules...Citi samazina cauruļu izmēru līdz minimumam un saka ka tā ir lētāk... Vispār laikam pietiek. Ja kas noderīgs bija- lai siltums kaulos...

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Juris001 ()
Datums: 02/02/2010 19:17

Sveiki atkal, esmu uztasījis shēmu uz diviem stāviem - jau ar 6šiem radiātoriem un 1 udens boileri- vēlētos lai jūs pakomentētu un palabotu manas kļūdas.

rodas jautājums par to vai ar tik maz atgaisotājiem bus pietiekami ? vai tur kur ir pats augstākais adgaisotājs būtu jāliek atgaisotājs arii uz promteci ?

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Rx ()
Datums: 02/02/2010 19:40

Atgaisotāju liek pie krāsns, tās tuvumā, kā arī sistēmas pašā augstākajā punktā, punktos. Paskaidrošu savas domas: gaiss vienmēr ceļās uz augšu. Un ja tam ceļoties, tālāk vairs nav ceļa, tas veido burbuli, kas var būt tik liels, ka siltumnesējs- ūdens garām netiek. Ja tāda situācija veidojās, siltumnesējs tālāk necirkullē, ja tā cirkulācijas plūsmas ātrums nav liels. Pie liela siltumnesēja ātruma visi burbuļi skrien uz nebēdu... Bet tādi ātrumi ir neekonomiski, neracionāli.. tikai sistēmas palaišanā šo efektu var izmantots: uzpilda sistēmu, un tajās vietās, ar spainīti rokās, ņem, un spēji izlaiž siltumnesēju ārā ar visu gaisu!(atverot savienojuma vietu). Pie krāsns gaisa rašanās ir visbiezāk: tuvu vārīšanās temperatūrai, atkarībā no spiediena sistēmā, rodās gaisa burbulīši. Un lai tie nenonāk tālāk sistēmā, kur tie var uzkrāties, tos ar automātisko atgaisotāju izlaiž atmosfērā. Ja tādas vietas ir tālāk apkures sistēmā, var iztikt arī bez, ja pa ceļam jau stāv šāds atgaisotājs. Bet principā , secinot pēc vienas no savām mājas sistēmām, kurās burbuļu uzkrāšanās vietas ir daudz (veca, sareģītas uzbūves māja, 17 radiatori..) atgaisotāju vajag tuvu pie krāsns, un radiatoru atrašanās augstākajā punktā. Ja augstākajā punktā to neliek, sistēmas ziemas palaišanas laikā, iziet visus radiatorus un atgaiso ar roku. Principā, ziemas apkures laikā ar to pilnīgi pietiek. Ja redz, ka ir problēma- atgaiso atkal.

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Rx ()
Datums: 02/02/2010 19:47

Starp citu: Vajag sistēmu uzpildīt , domājot ar galvu: Tas ir, laiž sistēmā ūdeni pakāpeniski, pie ATVĒRTĀM atgaisošanas skrūvēm. zinot sistēmas uzbūvi, iedomāto ūdens līmeni šķērsgriezumā, pilda sistēmu PAKĀPENISKI. Tiko na atgaisošanas vietas nāk ūdens, pārtrauc iepildi un aiztaisa šo atgaisošanas vietu un turpina uzpildi. Tā turpina, līdz sistēma līdz augšai pilna. Tā ietaupās daudzā atgaisošana un problēmas, kas ar to sasitītas. Protams , šādai darbībai vajag sabiedrotos ar telefonu, vai labu balsi....

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Juris001 ()
Datums: 02/02/2010 21:09

Liels paldies , vēlētos tik vēl tā konrētāk pajautāt - kā jums skiet vai šī skēma ir piņemama un būs funkcionēt spējīga - vai arī esmu tomēr ko neivērojis ?

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Rx ()
Datums: 02/02/2010 21:43

To Juris001: Jaunā shēma nav redzama.

Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: Juris001 ()
Datums: 02/02/2010 21:50


Re: malkas katla centrāl apsildes pieslēgšana
Autors: sna ()
Datums: 02/02/2010 22:23

Kādēļ pirms radiatoriem vēl ir savienotas trubas turpgaita ar atpakaļgaitu? Pirmo reizi to redzu.

Pašreizējā: 7 no 10


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **     **   ******    ********  **      ** 
 **    **  **     **  **    **      **     **  **  ** 
 **        **     **  **            **     **  **  ** 
 **        **     **  **   ****     **     **  **  ** 
 **         **   **   **    **      **     **  **  ** 
 **    **    ** **    **    **      **     **  **  ** 
  ******      ***      ******       **      ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727