UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 7 no 11
Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: andža ()
Datums: 04/01/2012 17:51

ok, paldies - tiešām!

Es tā arī sapratu, ka tā būs pareizi kurināt. Es pēdējās dienas daru tā - iekurinu, uzlieku cirkulācijas sūknim ieslēgšanās temperatūru uz 60 grādiem, četrpušu vārstu uz 3 no 10 (10 iet pilnībā uz lielo loku). Apm 10 min. pēc iekuršanas (durvīm vaļā) ieslēdzas sūknis, tad paveru vaļā četrpušu vārstu uz 5 vai 6, temperatūra turpina kāpt, un pie 70 grādiem laižu visu uz lielo loku, gaisa vārstu ciet, sāku gruzdināt. Nu un tad tad temperatūra nokrīt uz 60 apmēram, tā arī turās, atpkaļgaita ir jau karsta, pie radiatoriem istabās roku nevar vairs pielikt :) un tad atsāju visu tur darboties savā vaļā. Paiet 20-25 min. no iekuršanas.
Protams, būtu laikam labi uzlikt to plūsmas regulētāju, bet nu pakurinās, redzēs. Man tomēr kautkā liekas, ka galvenais ir nodrošināt puslīdz normālu t atpakaļgaitā, nu lai viņš iet tur cauri tam katlam ātrāk kā būtu vajadzīgs, jo silts tak viņš ir!
P.S. Kurināsi ar 80 grādiem, pazudīs elektrība vētras laikā un ko tad? ;) Ja man stāv uz 60, saglabājas kautkādas izredzes :D

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: qwe ()
Datums: 06/01/2012 18:17

Tā ir kļūda...
Ir obligāti nepieciešams plūsmas regulators. Var iztikt bez automatizēta sūkņa ieslēgsānās un pašregulējoša četrpušu vārsta, bet ne bez plūsmas regulatora. Tas ir sistēmas galvenā sastāvdaļa. Ja vēl plūsmas regulātors ir ar skalu, kur var redzēt plūsmas daudzumu, tad vispār ideāli. Jo reāli katla darbību ar neko citu nenoregulēsi, kā tikai ar ventīli.
...
Par elektrību taisnība - bet ne jau pareizi izbūvētai sistēmai.
Pareizai sistēmai gaisa ieplūdes vārstam ir jāaizverās ciet tuvojoties 100 grādiem katlā un katls apslāpst. Par šo punktu arī ir atbildīga laba vilkme - jo stiprāka vilkme, jo korektāk strādās vārsts pret temperatūras celšanos katlā.
...
Mums kā reiz ir problēmas ar vilkmi. Būtu nepieciešams akumulators, ja pazūd elektrība, bet, par cik sistēmā ir jābūt tikai vienai atmosfērai un spiediena vārsts ir uzlikts 1,5 atmosfēras, tad arī uzvārot spiediens nepaceļās tik augstu lai, arī uzvārot, skādētu katlam.
Un tici man. Ja pazudīs elektrība un gaisa ieplūdes vārsts neaizvērsies, tad būs vienalga vai tev tur ir 40 vai 80 grādi.

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: khe ()
Datums: 07/01/2012 00:58

Tas pēdējais teikums qwe labs:)
Pareizi un patīkami būtu tā, ka katls dzīvo savu lēno dzīvi ar augstu temp un iespējams vienu pieslēgtu radžiku, kas pazūdot el palīdz aizvērtajam gaisa vārstam nosist temp. Savukārt pārējā apkure griežas normālā icē un ņem tik daudz siltuma, cik vajadzīgs no katla, ja var paņemt. Ja šādā zaļajā ziemā paliek pāri, tad tomēr vajag kādu bufera tanku, jeb divus dažādas jaudas katlus. Tas it nemaz neforsē katla darbību - tik neļauj tam darboties ar 10% jaudu, vai mazāk. Ari bezelektrības gadījumā tas aķis palīdz, tik nevajag to lielu, jo nav domāts uzlādēšanai, bet tik siltam laikam un spec gad. Ja ir plūsmu ierobežojošs vārsts, termostats un katlam pašam savs sūknītis ar plūsmas apeju(dēļ lēnās plūsmas), tad ir iespējams nodrošināt katlam tādu pašu lēnu darbību, jeb ilgdegšanu, kā bez, tik nebūs jācepjas nevajadzīgi, vai jāžmiedz katls neparedzētās temperatūrās. Īsāk sakot, katla jaudu regulē ar plūsmas ierobežotāju, bet temp uztur augstu...

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: f ()
Datums: 07/01/2012 01:06

Degot skābekļa badā, rodas tvans un nauda aiziet skurstenī, nerunājot par apkārtnes smirdēšanu kā pie izgāztuves.

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: slēpnis nelog ()
Datums: 07/01/2012 14:21

Bet vai tad tā tam katlam jāstrādā? Vai tad viņš nav domāts tā, ka virsējais slānis deg ar normālu gaisa pieplūdi un sadegšanu, bet ilgdegšana tiek nodrošināta ar to, ka tas slānis lēnām iet uz priekšu? Nu jā, bet ja siltuma ir par daudz, tad laikam nekas cits neatliek, kā gruzdināt.

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: khe ()
Datums: 08/01/2012 00:47

[www.forumhouse.ru]
Forumhousā šis ir trešais tiešais, vai n-tais, ja pieskaita blakustēmas par degšanu utt. Pēc lietotāju un pārdevēju uc personu rakstītā var saprast, ka degot ar nominālu jaudu(piem dotajiem 20kw), katls nebūt nav ekonomisks un ne tuvu ilgdegšanas... Pat ar oglēm var nokurināt pa 6st. Pašdarbnieki sasēdinājuši virsū orģ Stropuvas gaisa sadalītājam visādas neržas u.c. pankūkas un sasnieguši labus rezultātus tieši ilgdegšanā, protams ari degšanas kvalitātē. Labākais ieguvums ir, kad virsējam degošajam, gruzdošajam slānim zem tās neržas pankūkas(kur jābūt temp virs 600gr) vēl pievienojas uzkarsēts gaiss, kas oksidē pirolīzes gāzes. Tā nu tā gruzdēšana veiksmīgi pārtop par ilgdegšanu un ir ari atšķirība starp gruzdināšanu pazeminot temp gaisa termovārstam un gruzdināšanu palēninot plūsmu katlā.

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: qwe ()
Datums: 08/01/2012 02:27

Pēc mana tajā krievu forumā puse no tiem. kas ņemās par sveces tipa katliem, ir nepareizi sapratuši tā darbību un tā vietā, lai uztaisītu pareizi sistēmu un pareizi to palaistu, piespiež katlam degt gāzu ģenerācijas un hvz kādos vēl režīmos, pārtaisot katlus.
Tikai neviens no viņiem nav spējīgs atbildēt kāpēc cilvēks darbinot tā kā katlu ir paredzēts laist, spēj nodedzina ar malku ap 24h, bet ar oglēm 6 dienas normālas platības māju pie -5°C āra temperatūras. Es gan sen tam forumam neesmu sekojis un visu lasījis, bet tāds man iespaids ir radies - aptuveni tāds pats visiem uzskats, kā mūsu vidējās klases santehniķim kas neko vairāk par 6 sekciju čuguna apkures katlu nav redzejuši un nevēlas redzēt.
Es nemēģinu apstrīdēt cilvēkus, bet šis nav tas variants, kad visi saka, ka ir, bet pierādījumu nav.

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: qwe ()
Datums: 08/01/2012 02:38

to f
nav gluži skābekļa badā. Vilkmei ir jābūt pietiekami labai, lai gruzdēšana iestātos tikai pie tuvošanās 90 grādiem, kas pie normālas sistēmas noregulēšanas nevajadzētu notikt, jeb notiek uz īsiem intervāliem.

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: khe ()
Datums: 08/01/2012 13:00

Nu jā... neko vairāk par 6 sekciju čuguna apkures katlu nav redzejuši un nevēlas redzēt...
Es noteikti ticu, ka Jūs qwe variet ar vienu malkas pielikšanu nokurināt 24h, bet nezinot mājas reālos siltumzudumus nav īsti ar ko salīdzināt. Un kurš var apgalvot, ka ar labu gāzģenerācijas katlu un aķi Jūsu gadijumā netērētu trešdaļu mazāk malkas? Kāpēc Rudestai ir gaisa izkliedētājs, bet Stropuvai tik prasti dzelži, kas gan dažādi oglēm un malkai?

Re: Problēma ar jaunu apkures sistēmu - Stropuva katls.
Autors: qwe ()
Datums: 08/01/2012 16:26

khe
Nepārspīlē. Es neteicu ka visi, bet lielākā daļa. Daži tur ir kuriem fiška rubī ļoti labi.
Es nevaru nokurināt, jo māja nav nosiltināta. Bet ir divi zināmi Stropuvas īpašnieki, kas to spēj.
...
Par tādu apgalvojumu neiebilstu. Esmu jau teicis, ka jaudīgs sekciju katls ar lielu akumulatoru ir līdzvērtīgs sveces tipa katlam. Tā pat varētu arī teikt par greanulu katlu, jo princips kaut kur ir līdzīgs, tikai nu granulu cena ir neadekvāta. Par gāzģenerācijas katliem man nav zināšanu. Nevarēšu komentēt.
...
Par Rudesta izkliedētāju.
Ja Jūs, khe, būtu uzmanīgi paskatījies uz Stropuva izkliedētāju malkai, tad redzētu, ka tas ir daudz pārdomātāks nevis vienkārši zupas katla vāks. Ja runā par izkliedēšanu, tad tieši tikai Stropuvai to tā var nosaukt. Kas attiecas uz oglēm, tad Rudestai, pēc mana, nav otra izkliedētāja, kas paredzēts tikai oglēm. Stropuvai tas ir izstrādāts, lai ogles pareizi degtu - pārslēdzam režīms, kur gaiss padots gan starp oglēm gan no virsas, gan apakšas.
Malkai līdzīgi. Gan no malām, gan, ja izkliedētājs iegrimst par daudz koka oglēs vai starp pagalēm, padod no sāniem un virsas. Rudestai ir vienkārš šķīvis, kas neizlīdzina degšanu.
Starp citu - Stropuvas pašreizējo galvu neatrodu. Tā, kas viņu instrukcijā, ir ļoti veca versija.

Pašreizējā: 7 no 11


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **   *******         **  **    **  **     ** 
       **  **     **        **   **  **   **     ** 
       **         **        **    ****    **     ** 
       **   *******         **     **     **     ** 
 **    **         **  **    **     **     **     ** 
 **    **  **     **  **    **     **     **     ** 
  ******    *******    ******      **      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727