UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 5 no 21
Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: DsKs ()
Datums: 01/07/2011 10:29

Starpcitu vairakiem pazistamiem klientiem ventilacijas sistemas sobrid stav izslegtas ... iemesls ... paliels kopejais elektropaterins ... ta ka var ari pakalkulet so lietu par rekuperatoriem vai piepludes nosuces ventilatoru vai tikai nosuces un piepludi caur logiem ... utt

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: Zirneklis ()
Datums: 01/07/2011 10:32

Jaskatās arī, cik tā iekārta paterē elektrības, punmpējot gaisu.
Ir jau arī citas iekārtas - Dantherm, Daikin.

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: DsKs ()
Datums: 01/07/2011 11:41

Daikin ir dargais gals,Dantherm ( izplata Indutek ) ari nav lets prieks

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: spk ()
Datums: 01/07/2011 12:06

Garāmgājējs, nekāda jēga Tev kautko piedāvāt, droši vien, nav, jo labi redzams, ka nekāds bizness nesanāks.
DsKs, nu vasarā es toč nezinu, kāpēc būtu tām iekārtām jāstrādā.
Par patēriņu - protams, bez regulēšanas iespējām, un arī to pielietošanas, efektivitāte krietni samazinās un klienti neapmierināti burkšķ.

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: Espats ()
Datums: 01/07/2011 12:09

Ventilācijas lietas jārisina.... un ja nesanāk naudiņa labai rekuperācijai sākumām var izmantot konstanto nosūces ventilatoru kombinācijā ar AERECO gaisa pieplūdēm logos. Šo [www.vortice.ltd.uk] motoriņu kombinētu ar kustības un mitruma sensoriem ....

Gribējāt praktisku piemēru :

Es to visu pirku pēc ilgām pārdomām un konsultācijām no EKOVENT. Kopējās izmaksas ap 250 ls +paša darbs(ekonomiskais (el. patēriņa un skaņas ziņā labākais ko atradu) motoriņš ap 85Ls +Aereco ieplūdes guļamistabās katra ap 35Ls +izvadi...Kā jau šeit forumos ir minēts labāk mazliet vairāk kurinu (par rekuperatora cenu daudz malku var nopirkt), bet nedzīvoju sasmakušā mājā ar aizsvīdušiem logiem...ja nevaru atļauties un patstāvīgi lietot labu rekuperatoru.
Rekuperators laba manta, bet diemžēl priekš parasta cilvēka dārga (cena un izbūve) un rijīga (strāva, filtri, apkopes)iekārta.

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: DsKs ()
Datums: 01/07/2011 12:30

Espats,tas variants ir pat loti ok ... sutot logus var jau rupnica pasutit,lai iefreze atveres Aereco veida piepludem un izveidot vienkarsu nosuci,laicigi iemet ari caurulvadus un kondensa vadu dzesesanas splitam un faktiski pilniba pietiekosh variants privatnamelim

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: Zirneklis ()
Datums: 01/07/2011 12:38

Kvaliatīva rekuperācijas iekārta kaut ko maksās.

Šeit ir agregāti un to reālā egfektivitāte un elektropatēriņš:
[www.passiv.de]



Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: J ()
Datums: 01/07/2011 18:12

Priekšrocības pieplūdei caur piedāvātajām iekārtām salīdzinor ar pieplūdi caur Aereco redzu šādas:
1) Ienākošais gaiss tiek uzsildīts līdz pieņemamai temperatūrai vai nu izmantojot istabas gaisa siltumu, vai ja tas ir par maz, izmantojot elektrisko sildītāju;
2) Pieplūde ir regulējama, tā nemainās līdz ar mitruma rādītājiem (visticamāk telpas piesmacis gaiss ne vienmēr ir tas pats, kas mitrs gaiss.

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Datums: 18/07/2011 23:03

Tehniski-ekonomiskais pamatojums „Garamgājēja” variantam.

3 guļamistabām nepieciešams iegādāties 3gab. čehu firmas „2VV” iekārtas „MARTA Health JR-M-A” pa 300,- LVL, ieskaitot visus nepieciešamos montāžas materiālus (caurule sienā, ārējā reste utt.). Montāžas firma piedāvā uzstādīt to par 40-50LVL/gab. Kopā sanāk ap 350,- LVL/gab. 3 guļamistabām kopā sanāks 3×350=1050,- LVL.

Vislētākais rekuperācijas ventilācijas variants sanāk vismaz 3500,- LVL, neskaitot pēcmontāžas mājas iekštelpu remonta izdevumus.
Tātad STARPĪBA jau ir ap 2500,- LVL.

Tagad sākam skaitīt naudu: to saucamo elektroenerģijas patēriņu, neņemot vērā, ka rekuperatoram būtiski dārgāk sanāk ikgadējās apkalpošanas izmaksas (filtru nomaiņa utt.).
Manā pilsētā priekšsildīšana ar elektrību ir nepieciešama pie āra gaisa temperatūras zem 0°C, tas ir Latvijas ziemas laikā – no novembra līdz martam, tas ir 5 mēnešu ilgumā.
Vidējā āra gaisa temperatūra šādos mēnešos svārstās tieši ap 0°C.

Tātad nepieciešamais elektrības patēriņš, lai uzsildītu 40m³/h pienākošā āra gaisa līdz normatīvai +18°C ir 241W. Ja mēnesī pieņemt 744 dienas, tad mēneša elektrības patēriņš vienai iekārtai „MARTA” ir 179kWh/mēn. Vai naudas ziņā tas ir ap 15,-LVL/mēn.
Uz trīs iekārtām sanāk it kā daudz 15×3=45LVL/mēn, un 5 mēnešos jau 225,- LVL/gadā.
Bet šeit slēpjas viens mazs, bet pozitīvs arguments – ziemā āra gaiss ir būtiski sausāk par iekštelpu un tā prasās mazāk nekā ventilācijas parastajos aprēķinos: pilnīgi pietiek 20m³/h vai pat 10m³/h un mazāk. Tātad ir iespējams šo elektrības patēriņu samazināt vismaz pāris reizēs, tas ir vismaz līdz 110,-LVL/gadā vai 22,- LVL/mēnesī, ko es varu sev atļauties, maksājot par komforta sajūtu, veselu miegu un tā tālāk... ;=))
„MARTA Health” pieļauj regulēt pienākošā āra gaisa daudzumu, vairāk piemaisot iekštelpu gaisa daudzumu.

Ir zināma cilvēku pieredze, ka ziemas aukstajā laikā dažiem pietiek vispār izslēgt ventilācijas iekārtas ventilatoru, jo ziemā tāpat notiek āra gaisa pašplūsma fizikas likumu dēļ. Protams, šeit katram cilvēkam komforta sajūta ir ļoti individuāla... ;=))

Un tagad, vērtējot starpību starp pieplūdes iekārtu „MARTA Health” izmantošanu un rekuperatora ekspluatāciju, sanāk, ka par 2500,- LVL es varu ekspluatēt savu izvēlēto pieņemamu un lētāko variantu 2500 / 110 = 23 gadus !!!

Diez vai kāda ventilācijas iekārta strādās ilgāk... ;=)))

Un tas ir pie nosacījuma, ka rekuperatori nostrādās, kā uzradīts pēc to izplatītāju reklāmas uz saviem 70-90%, nosedzot ar savu nosacīto ekonomiju ziemas laikā nepieciešamo āra gaisa piekšildīšanu. Bet pa cik ir zināms fakts, ka rekuperatori pie negatīvām āra gaisa temperatūrām būtiski zaudē savu nosacīto ekonomiju (līdz 40-20%) un īpašniekam tomēr būs jāmaksā par rekuperatoram nepieciešamo āra gaisa elektriskā sildītāja ekspluatācijas elektroenerģiju, tad augstākminētais APRĒĶINS pierada rekuperatoru izmantošanas BEZJĒDZĪBU, skatoties no ekonomijas viedokļa...

Un šeit nav kam brīnīties, jo rekuperācijas ventilācija pašā sākumā bija izstrādāta līdzi „pasīvo māju” koncepcijai, bet savukārt, šis „pasīvās mājas” no paša sākuma ir domātas nabagu cilvēku slānim, jo kā sāka paši vācieši, kas to visu ekonomikas stratēģiju izgudrojuši, komfortabli dzīvot nebūs ekonomiski, jo galu galā par komfortu taču ir jāmaksā... ;=)))
Par to visu ir jau daudz runājuši gan Eiropas, gan latviešu zinātnieki...

Protams, tās viss ir tikai manas domas, bet tām ir tiesības būt... ;=))

Ar cieņu
Garamgājējs

Re: Ventilācija ar rekuperāciju privātmājai
Autors: JanisJanis ()
Datums: 16/01/2012 14:43

Šodien ārā ir daudz mitrāks gaiss, kā telpā. Ārā -2'C. -2'C uzsilstot uz + 20'C kļūst daudz sausāki. Tā kā ventilējot maāju un vēl piesildod to gaisu ar elektrību drīz vien Tev telpā būs 20% mitrums. Un Tavi ietaupītie 2000,00 Ls aizies antibiotikaš un deguna mitrinošajos krēmos. : )))))

Pašreizējā: 5 no 21


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **   ******    **    **  **     ** 
  **   **   **     **  **    **   **   **   **     ** 
   ** **    **     **  **         **  **    **     ** 
    ***     **     **  **   ****  *****     **     ** 
   ** **    **     **  **    **   **  **    **     ** 
  **   **   **     **  **    **   **   **   **     ** 
 **     **   *******    ******    **    **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727