UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 20
Re: Ideāla ventilācija, pieredze un ieteikumi
Autors: Hmm ()
Datums: 14/06/2012 14:28

aaaa, uzsvars ir uz PAREIZI izveidotu dabīgo ventilāciju. Ja nekļūdos, tas bijāt jūs, kas vienā tēmā brīnijāties, kāpēc gaiss jūsu māja nedomā skriet iekšā pa ventilācijas kanālu skurstenī. No tā secinu, ka jūs no dabīgās ventilācijas principiem izprotat ļoti maz un jūsu mājā tie nav realizēti, līdz ar ko jūsu novērojumi ir starp māju bez ventilācijas un māju ar piespiedu ventilāciju, nevis māju ar pareizi izveidotu dabīgo ventilāciju.

Re: Ideāla ventilācija, pieredze un ieteikumi
Autors: RaivisNOR ()
Datums: 14/06/2012 14:54

Esmu tikai jaunbūves stadijā un arī domāju par iespējamo ventilācijas veidu. Man ir pieejamas 8 ventilāciju cukas, biju domajis pievadīt katru savai istabai! Īsti negribas likt nekādus ventilātorus, tapē arī gribētos izveidot dabīgo gaisa pieplūdi. Varbūt [Didzisp] un [Hmm] varētu minēt kādus galvenos nosacījumus PAREIZAI dabīgai gaisa ventilācijai????

Re: Ideāla ventilācija, pieredze un ieteikumi
Autors: aaaa ()
Datums: 14/06/2012 14:59

Uij, uij, atvainojos ekspertiem...interesanti, kā gan vasarā piespiest mājas aukstāko gaisu celties pa skursteņa cuku uz augšu un izplūst siltākajā apkārtējās vides gaisā? Vienīgā iespēja, ko saskatu, ir mainīt gravitācijas lauku no zemes uz debesīm...Ja ir citi varianti - ar prieku uzklausīšu.

Re: Ideāla ventilācija, pieredze un ieteikumi
Autors: Rx ()
Datums: 14/06/2012 15:52

Atbilde: Jāsasilda izplūstošais gaiss, lai rodas cēlējspēks. Tāpēc skurstenī ievieto sildītāju.....un automātiku: Kad ir pareizā virzienā plūsma, atslēdz sildītāju. Ja nav- ieslēdz. Klāt taimeris....un maciņs ar naudiņu. Var arī radiatoru ievietot, ko silda ar saulīti,āra karsto gaisu.... Vai akumulatoru, kas ar sauli sasildīts uztur vienmēr augstāku temperatūru.

Re: Ideāla ventilācija, pieredze un ieteikumi
Autors: Didzisp ()
Datums: 14/06/2012 16:03

Man majā špicka dziest nost pie ventilācijas restītem.Nu nafig man vēl būtu tur kautkads karlsons jaliek, lai gaisu sūc? Nav ari taisniba,ka vasarā dabīgā ventilacija nedarbojas. Un kā vēldarbojas. Arī pareizs skurstenis un pareizā vieta uzcelts darbojas.Man sieva tiko plīti izkurināja un nevienu dūmu atpakaļ neatsita, bet arā ta cik grādu. Ne tur kādus sildelementus vajag, ne ventilātorus, vilkme ir tapat.ja kāds netic, brauciet ciemos. Nu jā, skursteņa augstumam virs jumta jabūt pareizam, cukām pareizi izvietotām, pareizi jasadala pa cukam ieplūstošā gaisa lūkas,u.t.t.m bet celtnieks Vasja ar to nav spējīgs tikt galā.Viņam vieglāk iemaukt ventilatoru un poh**.

Re: Ideāla ventilācija, pieredze un ieteikumi
Autors: RaivisNOR ()
Datums: 14/06/2012 16:26

[Didzisp] Jūsu rakstu lasot var saprast ka jums dabīgā ventilācija strādā, bet pats tā arī īsti nesaprotat pēc kādiem principiem tas darbojas! Kāds cits priekš Jums to cēlis un Jūs tik zinat ka darbojas un viss! Vai nu arī negribat padalīties konkrētajām lietām kam kur jābūt iestrādātam lai tāda vilkme būtu! piem: ventilācijas restei jaatrodas griestos, sienā, sienā pie griestiem vai pie grīdas tuvāk, jābut tāda diametra trubai... gribas dzirdēt konkrētās lietas kas liek tam darboties! Viegli jau rakstīt ka vajag pareizi, jābūt pareizi... utt. bet vajag rakstīt konkrētas lietas kapēc tas darbojas! Paldies! :)

Re: Ideāla ventilācija, pieredze un ieteikumi
Autors: Didzisp ()
Datums: 14/06/2012 16:50

Baigi jau grūti konkrēti kautko uzrakstīt,ja nav zināmi apstākļi. Ja vispārīgi, tad skursteni jaceļ uz tā sauktās ugunsāderes. Tehnokrāti mani tūlīt nories :) Mūsu senčiem ta nebija ventilātoru un elektrības, bet ēst gribējās arī vasarā :). Tad nu skurstenim uz uguns āderes vilkme ir arī karstā vasaras dienā un senči to izmantoja.Skursteņa galam obligāti jābūt virs mājas kores. Vispār skursteņu izvietojumu projektējot jaņem vēra valdošo vēju virziens.Skursteni majā jāizvieto tā,lai tam piegulētu vairāk istabas, tad nekādas ventilācijas trubas nebūs jāvelk. Mājas kanalizacijas vēdināšana jāievada ventilācijas cukā, nevis jāizmanto modernie gaisa pretvārsti. Smaka no kanalizacijas vienalga kautkur izsūcas un sabojā gaisu mājā.Ventilacijas restites jāliek ar regulējamām žalūzijām,lai var regulēt gaisa plūsmu. Vārdu sakot, vesals lērums nianšu,kuras vajag ņemt vērā izveidojot dabīgo ventilaciju, bet kurš tad par to domā. Uzmauc, kārtīga skursteņa vietā, bleķa trubu apkurei ārpus majas, saliek ventilacijas restītes ārsienas un brīnās,ka pirdiens uz ziemassvētkiem vēl nav izvēdinajis vasarā :)

Re: Ideāla ventilācija, pieredze un ieteikumi
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 14/06/2012 17:03

Draugi , atcerēsimies, ka agrāk vismaz 95% ēku laukos bija no koka un es saprotu, ka guļbūvēm un daļēji arī statņu būvēm pietika ar to, ka ventilācija notika caur sienām un pārsegumu - ēvelēti dēļi trinītī uz kuriem gulēja siens.
Tātad varbūt ventilāciju var veidot šadi: Ceļot mūra ēku mēs istabai paredzam logus, kur zem logailām ir iestrādāta guļbūve.. respektīvi aila mūrī būs no grīdas līdz pārsegumam, bet logs ar divreiz mazāku augstumu un zem tā, virs tā elpojošs sienas materiāls. Tad varēs nedomāt par to vai ventilātors strādā vai nē.

Re: Ideāla ventilācija, pieredze un ieteikumi
Autors: raihs ()
Datums: 14/06/2012 17:35

Mjāā- tā gan tiešām ir katastrofa-vasarā dabīgā ventilācija nav diez ko efektīva...Un ziniet,kā es esmu to atrisinājis ? Es vasarā mājās atveru logus! Ģeniāli,vai ne?

Re: Ideāla ventilācija, pieredze un ieteikumi
Autors: RaivisNOR ()
Datums: 14/06/2012 18:01

Man doma ir par šādu ventilācijas izbūvi, logos iestrādātas ventilācijas atveres un pretējā istabas sienā reste kas aiziet uz skursteņa cuku, domāju ka jebkurā gadījumā uz kādu pusi tiks vilkts svaigais gais, vai no loga atveres iekšā vai no skursteņa cukas, lai arī kādi spiedieni ir ārā un temperatūras starpības! Protams tur būtu manuāli japieregulē vilkme ik pa laikam, jo reizēm būs stipra un reizēm vāja! Bildē redzams kā tas izskatītos
[content21-foto.inbox.lv]

Kā Jums liekas tas normāli strādātu, kādi varētu būt vēl mīnusi šādai domai???

Pašreizējā: 2 no 20


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  ********   **    **   *******  
  **  **   **        **     **  ***   **  **     ** 
   ****    **        **     **  ****  **         ** 
    **     ******    ********   ** ** **   *******  
    **     **        **     **  **  ****         ** 
    **     **        **     **  **   ***  **     ** 
    **     ********  ********   **    **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727