UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 14 no 15
Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: slogss ()
Datums: 23/09/2014 15:44

Cik reizes dienā jākurina tas Līvānu katls?

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: Jankouzs ()
Datums: 23/09/2014 17:36

Tas atkarīgs no tā cik labi nosiltināta māja un kāda apkures sistēma- ir vai nav akumulators! Reāli,ja māja ļoti labi nosiltināta un ir siltuma akumulātors,tad varētu pietikt ar vienu malkas krāvumu 24h ziemā!Par cik man māja nav īpaši siltināta,pieļauju,ka ziemas aukstumā būs jākurina no rīta un vakarā pa vienam krāvumam,vakaros varbūt pat divi krāvumi!

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Datums: 23/09/2014 17:51

slēpnis. Kaut ko atceros par šo sahtas katla diskusiju jau agrāk kādā citā tēmā. Esmu mazliet piemirsis to saturu, bet kāpēc nevarētu ņemt jaudīgāku katlu un tur visu to nodedzināt vienā piegājienā? Tie 3 grozi domāju var ietilpt teiksim 40kw katlā un rezultēt 1500L akumulācijā? Pirms diviem gadiem es nopirku tādu - gāzģenerāciju pa 250Ls. Katls bija bēdīga skata, šis tas nolauzts, pilns ar darvu, bet korpuss kārtībā. Pieliekot roku uz 2 dienām tika slēgts klāt un skrien rūkdams joprojām. Kad pirku es labi zināju ko pērku un ko tas katls, kas manā skatījumā ir drošāk kā taisīt jaunu ar nezināmu rezultātu. :) Bet nu mērķis iespējams bija mazliet cits - vienkārši vajadzēja efektīvu, pārbaudītu apkuri pēc iespējas mazākā laikā bez eksperimentiem.

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: Jankouzs ()
Datums: 23/09/2014 17:56

To Vilnis Radio! Ja nemaldos vai tad Jums nebija 18kw atmos, vai tomēr tad nomainījāt uz jaudīgāku?

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Datums: 23/09/2014 17:56

Vai arī jātaisa klons kaut kam rūpnieciskam, arī tāds nav zemē metams variants (nu laikam jau mazliet tāda intelektuālā zādzība sanāk). Forums drīzāk ir tad, kad nav rūpnieciskā risinājuma, kas mēdz patiesībā būt samērā reti. Forumu nelaime arī mēdz būt tāda, ka tur cilvēki nelabprāt ir paškritiski :) Ražotāji jau arī neaizraujas ar paškritiku, taču lai tirgotu patērētājiem tomēr ir zināmas būtiskas kvalitātes robežas jāpārkāpj.

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Datums: 23/09/2014 17:57

Man ir 18kw, 40nieks tika uzlikts sievasmātei.

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Datums: 23/09/2014 17:59

Bet plānoju sev likt jaudīgāku (vēl nezinu kādu, bet noteikti funkcionāli labāku par esošo) un šo 18 nieku stumt darbnīcā un darbnīcas buržuiku kādam labam cilvēkam. :)

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Autors: Jankouzs ()
Datums: 23/09/2014 18:20

Nu un reāli tas atmos katls ir tā vērts ņemot vērā viņa cenu? Drošvien ka izdevīgāk ir pirkt mazlietotu par saprātīgu cenu,kā jau tu minēji priekš sievasmātes,citādi man šķiet ka starta kapitāls tā kā par lielu jauns 40kw atmoss jau pie 2000eur velk!

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Datums: 23/09/2014 18:42

Nu ir tā, ka no gāzģeneratoriem Atmosam cena ir viszemākā, man šķiet pat tādā plašākā kontekstā ne tikai LV. Jaunie modeļi jau kādu laiku ir uzlaboti un domāju, ka tie ir tās cenas vērti. Tas ir diezgan jēdzīgs darba zirgs un sakārtotā saimniecībā domāju, ka viņš droši var nokalpot savus 20 gadus ar nemainīgu rezultātu. Ar sakārtotu saimniecību es pamatā domāju sausu malku un standarta apsaisti un elementāru tīrību. Trim šīm lietām ir jābūt kārtībā patiesībā jebkurā saimniecībā kur ir kāda malkas krāsns, jo kāda loģika ir kurināt ar mitru malku piemēram?

Teiksim tavs katls jau ir apdomas vērta alternatīva, jo cenas starpība ir būtiska, bet apkures 10% pārtēriņš ir salīdzinoši mazs. Bet no otras puses, ja mēs runājam par 20 ekspluatācijas gadiem tas var nospēlēt jau kaut kādu lomu. Nav īsti viegli atbildams jautājums, jo savu nozīmi nospēlē ar psiholoģiskais zaļais faktors un manā gadījumā es esmu gatavs piemest klāt kādu zināmu nepamatotu summu par apziņu, ka viss man tur notiek lietderīgi. :) Tāpēc es skatos uz kaut ko vēl mazliet, mazliet labāku arī par to Atmos.

Re: Problēmas ar mājas apkurināšanu
Datums: 23/09/2014 19:06

Jā un vēl viena būtiska lieta ir par tiem nosacītajiem 20 gadiem. Metāla un metinājuma kvalitāte, biezums. Zināmu vārdu rūpnīcas tomēr izmanto speciālas markas tēraudu un metinājumu šuves ir acīmredzami labas. Korpusi tādiem katliem viennozīmīgi būs ilgdzīvotāji. Tam pašam atmosam korpuss pēc savas būtības ir palicis nemainīgas konstrukcijas un tāds viņiem ir vismaz no 90to gadu sākuma, pieredze viņiem ir liela. Nav īpaši liels brīnums, ka mana drauga tēvs pukojās, ka katls izskatās pārāk jau vecs, bet kā neģībst tā neģībst. Viņš beigās to katlu nomainīja tikai dēļ izskata pirms kādiem gadiem 2 un nopirka vietā faktiski tādu pašu. Viņam tas katls jau bija kad es pamatskolā gāju, vai nu pašu 90to sākumā vai pat varēja būt kādus pāris gadus pirms tam.

Ir gadījies apskatīt kā top katli un akumulācijas LV darbnīcās un tomēr ir atšķirība. Šeit ņem materiālu kāds gadās pa rokai, bez ļoti dižiem aprēķiniem un to visu met kopā diezgan paviršā kvalitāte ar kādu nu kuram tas pusautomāts ir. Ir man divi izstrādājumi no LV katleniekiem - nu šuves ir pabriesmīgas. :)

Pašreizējā: 14 no 15


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **     **  ********   ******** 
 **     **  **     **  ***   ***  **     **  **    ** 
 **     **  **     **  **** ****  **     **      **   
 **     **  **     **  ** *** **  **     **     **    
 **     **   **   **   **     **  **     **    **     
 **     **    ** **    **     **  **     **    **     
 ********      ***     **     **  ********     **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727