UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: Centrālapkures krāsns
Autors: Dzindzis ()
Datums: 21/02/2013 13:06

Labiem c/a kamīnīem ar lietderības koeficientu viss ir ok. 6m3 malkas par 120m2 apkurināmo platībū šoziem ir pat ļoti labi.

Re: Centrālapkures krāsns
Datums: 21/02/2013 13:41

Intereses pēc būtu labi, ja varētu norādīt modeli, kas zin varbūt es dzīvē varu kaut kur izmantot - piemēram pirtī.
Līdz šim skatīto kurtuvju koeficienti bija ap 60%, turpretī tērauda katliem tie cipari ir pie 90 un dažiem pat nedaudz virs. Protams praksē koeficients ir zemāks, bet tas attiecas kā uz katlu tā kamīniem utt. Bet nu ja salīdzina katla uzbūvi (ievērojami lielāks virsmas laukums, sadegšanas temperatūra un vēl šahtas ar dūmbremzēm) un kamīnkrāsni, tad grūti uzķert to āķi.
6m3 uz 120m2 izklausās pieņemami, lai gan domaju, ka varētu būt arī mazāk. Man piemēram šobrīd ir nokurināts ap kādiem 7m3, bet platība ir ap 170, temperatūra telpās praktiski konstanti 22, dažās mazliet vairāk, plus siltais ūdens. Bet mājas sienas un pārsegums nav labi siltināts, šogad ceru darīt un tad arī gribētu cerēt samazināt malkas patēriņu nu par kādiem 30%, varbūt pat 40%? Tur man vēl jāparēķina. Katrā ziņā rēķinot kw no akumulācijas tvertnes uz m2 pēc tabulas sanāca - slikti siltināta māja pēc mūsdienu standartiem.

Re: Centrālapkures krāsns
Autors: Dzindzis ()
Datums: 21/02/2013 14:12

Man ir ļoti līdzīga šai krāsnij. Parametri izskatās tie paši
[www.waterfordstanley.com]

Re: Centrālapkures krāsns
Autors: gints_ ()
Datums: 21/02/2013 15:11

Es neizvēlētos šādu risinājumu dēļ galvenā aspekta, kurš spilgti izpaužas manam paziņam: istabā (telpā), kur atradīsies šī krāsns, ja kurina tā, lai spēj apsildīt arī visu māju, reāli baigi svīst:) Respektīvi siltums krāsns telpā izdalās pamatīgs. Vai arī otra galējība - krasns telpā ok, bet pārējā māja auksta. izvēlies kā gribi. Pieļauju, ka dažādu ražotāju krāsnis atšķirsies, bet ne tik ļoti. Galvenais siltuma apjoms tomēr tiek atdots telpai, kur šī krāsns atrodās.

Re: Centrālapkures krāsns
Autors: Dzindzis ()
Datums: 21/02/2013 15:41

Man ir tieši pretēji telpās kur ir radiātori ir nedaudz pa karstu , telpā kur ir krāsns pa vēsu. Protams ja krāsni ieliks 10-20m2 telpā tad visi cepsies tapēc visu vajag sarēķināt atbilstoši kvadratūrai.

Re: Centrālapkures krāsns
Autors: Jankouzs ()
Datums: 21/02/2013 19:44

Nu nezinu,es nekad neizvēlētos kamīnu,kā pamat apkuri mājā! Man ir vienkārši pašam personīga pieredze- divstāvu mājai 130m2 pirms 15 gadiem tika uzstādīts jaudīgs Jotul kamīns ja nemaldos 18kw ,ar ko tika paredzēts apsildīt visu māju izvadot uz visām telpām siltā gaisa caurules,pa kurām tiek pūsts siltais gais piespiedu variantā izmantojot jaudīgu ventilātoru! Katrā ziņā tas ir tīrais sviests,dienu un nakti viņš tika kurināts,bet rezultāts nekāds,telpā kur atradās kamīns bija o.k. pat par karstu,bet pārējās telpās dupaks konkrēts un tās ir pilnīgas muļķības,kā man Jotul speciālisti,kas arī uzstādīja šo sistēmu teica ka kuroties viņš ar vienas kurtuves uzlādi līdz pat 24h pilnīgs blefs,ar rupju malku- sausu nu max varbūt 5-6h es nespēju tačkām to malku uz māju vest un kurināt,tā mēs nomocijāmies 5 gadus,beigās tika piebūvēta piebūve un daļa no tās izmantota kā katlu māja un tika uzstādīta centrālapkure ar čuguna malkas katlu rezultātā bija diena pret nakti,vismaz kamēr kurini mājās ir silts,bet tagad uzstādījām vēl siltuma akumulātoru un esam ļoti apmierināti-vienīgi ir jādomā par mājas siltināšanu un tad domāju,ka vispār būs ļoti labi! Tā kā kamīnu kā pamat apkuri silti iesaku neizvēlēties!

Re: Centrālapkures krāsns
Autors: Dzindzis ()
Datums: 22/02/2013 10:01

Kārstā gaisa c/a nu toč nevajag izvēlēties - cik esmu redzējis visur ir bijuši melni plēki pie gaisa kanāliem. Tikai un vienīgi ūdens ( sķidruma ) cirkulāciju. 18kW viņi nedod bet savus 10kW gad dod.

Re: Centrālapkures krāsns
Datums: 22/02/2013 14:04

Ja apskata to Dzindzis minēto Stanley krāsni, tad tur, manuprāt, ir minēts, ka pusi siltuma krāsns dod telpā, kurā tā atrodas un otro pusi var nosūtīt apkures šķidrumā uz radiatoriem vai ko citu. Tādā ziņā ir viss samērā paredzams un skaidrs 50 kvadrātmetru vien telpa un 50 m2 uz kurieni sirds vēlas.

Re: Centrālapkures krāsns
Datums: 22/02/2013 14:06

Piedošanu, nevis 50m2, bet 50% no atbilstošajiem kvadrātmetriem no krāsns jaudas.

Re: Centrālapkures krāsns
Autors: MarEnd ()
Datums: 22/02/2013 17:29

Dzindzis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Man ir ļoti līdzīga šai krāsnij. Parametri
> izskatās tie paši
> [www.waterfordstanley.com]
> m-heat-central-heating/solid-fuel/erin-stove.aspx

Kāda tieši tev ir krāsns un vai vari pateikt kur iegādājies? Un vari apkurināt 120m2?

To: Vilnis_Radio

Skurstenī ir ievietota jau nerūsējošā tērauda truba, tā kā negribās vairs liekus tēriņus. Tās naudas jau nav tik cik gribētos :)

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   *******   **     **  ********    *******  
 ***   **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 ****  **         **  **     **  **     **  **     ** 
 ** ** **   *******   *********  **     **   ******** 
 **  ****         **  **     **  **     **         ** 
 **   ***  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **    **   *******   **     **  ********    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727