UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12345Nākošā
Pašreizējā: 1 no 5
ūdenim puvušu olu smaka
Autors: aakk ()
Datums: 25/10/2013 20:33

Radās problēma. dziļurbums. karstais ūdens no gāzes katla apsildīta boilera sāka stipri smirdēt un pat garšot slikti. aukstais nē. ieteica izskalot boileri un ierubīt maksimālo temperatūru. praktiski nekas nemainījās. pamēģināju iebērt padevē uz boileri paciņu citronskābes - palīdzēja uz kādām 5 nedēļām. tagad atkal tas pats. iebēru vēl vienu pačku. momentāls efekts.
Varbūt kādam ir zināma ilgspējīgāka metode kā cīnīties ar boilerī augošajām sēra baktērijām?
Ienāca prātā doma pie ienākošā ūdensvada stikla filtru bunduļiem uzlikt UV lampu (260nm) kas varētu dezinficēt ūdeni. vai tas dos efektu? jo visticamāk ka tās baktērijas ienāk no urbuma, bet karstā ūdens boilera apakšā tām ir ideāla vairošanās vieta.
Vēl viens ieteikums bija boilerī uztaisīt papildus cirkulāciju, lai ūdens visu laiku apmaisās, nevis noslāņojas. bet tas liekas par sarežģītu...

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: anno ()
Datums: 26/10/2013 10:19

Mums mājās arī līdzīga situācija - no dziļurbuma ūdenim ir sērūdeņraža smaka, brīžiem stipri jūtama, it sevišķi dušā, lietojot boilerī uzsildīto ūdeni, vienīgā iespēja, kā to novērst pirms ūdens ieejas mājā likt apgrieztās osmozes filtru, kas noņems visus organiskos un neorganiskos piemaisījumus, t.sk.arī cietību un sērorganiku, bet tas ir padārgs prieks - vairāki tūkstoši. tāpēc tādu mazu iekārtiņu uzlikām tikai dzeramajam ūdenim virtuvē, tā kādreiz maksāja ap 200Ls.

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: rs ()
Datums: 26/10/2013 10:35

Ja smaka ir tikai karstajam ūdenim,iespējams, tā rodas no magnija anoda boilerī, ar kuru arī barojas baktērijas. Bieži tas parādās, ja ir uzstādīti ķīmiskie mīkstinātāji uz ūdensvada. Pārbaudei anodu var izņemt, ja palīdz-nomainīt ar aktīvo titāna anodu.

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: aaaa ()
Datums: 26/10/2013 10:48

Gāzes šķidrumos šķīst apgriezti temperatūrai - jo siltāks, jo sliktāk šķīst. Aukstais nesmird, jo sērūdeņradis tajā turās iekšā, bet no karstā izdalās. Ja tas būtu no 20-metrīgas spices, tad es vēl ticētu mistiskajām "sēra baktērijām", bet dziļurbuma gadījumā man domāt tas H2S ir pašā urbuma ūdenī. Ja kas, jebkurš ūdens analīžu kantoris to var noteikt. Bet tad gan ieteiktu analīzi nest stikla, ne plastmasas pudelē, jo H2S mazās koncentrācijās var uzsorbēties uz plastmasas. Latvijā praktiski visi ūdeni nesošie smilšakmens slāņi ir ar paaugstinātu sērūdeņraža saturu. Es savu dziļurbuma ūdeni varētu tirgot, nebūtu līdz Ķemeriem jābrauc. Runā, ka atdzelžošanas filtrs noņemot sērūdeņradi - pats gan mēģinājis neesmu, bet nu iespējams tas ir, jo, ja to nooksidētu, tas vairs nesmirdētu.

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: aakk ()
Datums: 26/10/2013 11:20

Nekādi filtri nav, izņemot spoli 10 mikroni. ar dzelzi problēmu nav un cietība arī ir ok, tādēļ neesam likuši nekādus filtrus. osmozi likt uz visu, ja patēriņš ap 15 kubi mēnesī arī diez kas nav. uz dzeramo arī nedomāju likt, jo tējkannā lejam auksto un to uzvāram. smakas un garšas nav. drīzāk lielākais diskomforts ir ejot dušā vai mazgājot zobus ar silto ūdeni. smaka un garša ir pretīga. nezinu par kaitīgumu.
par anoda maiņu itkā domāju, bet citi atkal saka ka smirdēs tāpat. bet būs laikam jāmēģina, ja nekādu citu variantu nebūs.
Cik saprotu no dezinfekcijas ar uv lampu arī varētu nebūt jēgas, ja baktēriju ūdenī nav, bet tas satur sērūdeņradi. urbums ir 46m.

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: hm ()
Datums: 26/10/2013 11:34

Moš noder:
[r-40.ru]

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: Rx ()
Datums: 26/10/2013 15:16

Ja boilerī ir magnija anods, tad tas ir vainīgais, pie esošās ūdens kvalitātes. Ja tas nav mainīts, jeb mainīts sen, tad : Jādemontē boileris, pirms tam izlaižot ūdeni. Jāatskrūvē anods. Ieraudzīsiet pilnu "dibenu" ar pelēki-melnu masu, kas ir pārpalikumi no anoda korozijas. To visu jāizskalo ārā. Jauns anods kādu laiku šo smaku nedos, kamēr korozijas produkti paliks vairāk. Tāpēc , jau senāk bija runa par šo problēmu....Glābiņš ir : Bez anoda, vai titāna elektroniskais anods. Bez anoda , ja iekšpusē ir bojājums pārklājumam, tas būs ātri caurs. Labošana tādam būs neiespējama. Citi tā arī dara: Bez anoda, kad caurs, maina..... Kā palaist bez anoda? Vienkārši, atskrūvē, izmazgā boileri, noskrūvē veco anoda daļu un saskrūvē atpakaļ.

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: raihs ()
Datums: 26/10/2013 21:19

Man situācija bija asolūti identiska-smirdēja šķebinoši-tā kā pēc olām,tā kā pēc kaut kā sapuvuša. It kā kāds nosprādzis kaķis urbumā būtu iemests. Titāna anods uz to laiku jau bija uzlikts. Saucu večus,lai sagāž boilerī hloru. It kā bik palīdzēja. Tad saregulēju katlu,lai tas automātiski reizi nedēļā izkarsē ūdeni līdz 70 grādiem ( ūdeni turu uz 36 grādiem). Tad nomainīju ogles filtru(100Ls) un izskaloju sāls filtra kasti-kastes apakšā nogulsnējas sadalījusies sāls un tas pasākums nedarbojas.(man uzstādīti divu veidu filtri-sāls un ogle) Viss tas komplekss nostrādāja,un ūdens atkal ir labs.

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: raihs ()
Datums: 26/10/2013 21:34

Tai pat laikā gribu piebilst,ka tur zem zemes ar kaut kādas izmaiņas notiek,jo citreiz arī nefiltrēts ūdens nāk ārā tik labs,ka tirgot varētu,bet tad tur apakšā kaut kas saiet grīstē un parādās tā dvaka. Arī kaimiņi to ir ievērojuši,ka vidēji 2x gadā sāk smirdēt(tas Katlakalnā). Bet nu cerēt,ka ūdens pats par sevi uzlabosies,laikam nevajadzētu gan-vismaz es nesagaidīju. Man liekas,ka visas tās baktērijas salīp boilerī,ap trubām, un hren tu viņas dabūsi tāpat prom.

Re: ūdenim puvušu olu smaka
Autors: aakk ()
Datums: 28/10/2013 13:10

Pie hm ieteikuma rakstīts:
puvušu olu smaka divos gadījumos - H2S vai "Присутствие сульфурных бактерий, вырабатывающих сероводород. Обычно чувствуется в горячей воде" - precīzi mans gadījums.
ieteikta hlorēšana vai cita dezinfekcija (efektu varētu dot lampa??).
pagaidām lietoju citronskābi, kas nav dārgi, vienreiz mēnesī iebērt filtrā paciņu pa 20 sant.
tikai nezinu kā tā iedarbojas uz ūdensvada sastāvdaļām - gumijām u.t.t.?

ja nu tomēr H2S, ir dzirdēts ka palīdz aerācija?? kā to realizē?

Iet uz lapu: 12345Nākošā
Pašreizējā: 1 no 5


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **     **  **    **  **      **  **     ** 
 **    **   **   **   ***   **  **  **  **  **     ** 
 **          ** **    ****  **  **  **  **  **     ** 
 **           ***     ** ** **  **  **  **  **     ** 
 **          ** **    **  ****  **  **  **  **     ** 
 **    **   **   **   **   ***  **  **  **  **     ** 
  ******   **     **  **    **   ***  ***    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727