UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123456Nākošā
Pašreizējā: 1 no 6
spice un karstais laiks
Autors: binary ()
Datums: 10/08/2015 07:39

Pēdējās dienās ievēroju, ka ūdens sūknis ilgstoši neslēdzas ārā. Spice ~10m dziļa, sūknis AGC 800/22. Vakar atvienoju no elektrības, izlaidu ūdeni caur šļūteni, tad ieslēdzu sūkni un vēroju, kas notiks ar spiedienu - līdz 2 bāriem uzkāpa lēni, bet vienmērīgi, pēc tam vairs nekāpa (vēroju gan paša ūdens sūkņa spiediena "pulksteni", gan arī pieslēdzu pumpi pie bačoka, abos galos spiediens uzrādījās līdzīgs). Palaidu ārā gaisu no bačoka, nolaižot spiedienu līdz kādiem 1.8 bāriem - tālāk spiediens turpināja kāpt pavisam lēni, gandrīz nemaz.

Vēl simptoms, kas norāda uz problēmām - agrāk, sūknim darbojoties, mājā esošā pienākošā ūdens truba mazliet vibrēja, bija dzirdama skaņa. Tagad nav ne skaņas, ne vibrācijas (ja sūknis ilgāku laiku nav darbojies, tad ir knapi jūtama vibrācija).

Vai iemesls varētu būt pēdējā laika karstais un sausais laiks? Vai ir vērts cerēt, ka, atgriežoties "normāliem" laikapstākļiem, spicē atkal būs pieejams normāls ūdens daudzums?
Kā rīkoties, lai nemocītu sūkni? Šobīrd (kopš vakardienas) pašrocīgi slēdzam sūkni iekšā un ārā, bet tas nav pārāk ērti, gadās arī aizmirst to izdarīt. Vai būtu droši samazināt izslēgšanās spiedienu līdz, teiksim, 1.6 bāriem (rūpnīcā iestatītie spiedieni pēc specene sir 1.4 un 2.8)? Kādu spiedienu tukšā bačokā sapumpēt?



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 10/08/2015 07:40, labojis binary.

Re: spice un karstais laiks
Autors: khe ()
Datums: 10/08/2015 09:24

Gruntsūdens līmenis nokrities un sūknis to pazemina ap spici tik tālu, ka tuvojas tiem viņa 8m uzsūkšanas. Pagaidām pazemini spiedienu apm līdz 1,5bar, uzliec minimālu spiediena starpību(vispār atbrīvo mazo atsperīti). Pretspiediens pie atvērta krāna un izslēgta sūkņa - par 0,2 atm zemāks par ieslēgšanās spiedienu. Tas tad, ja vainīgs tiešām gruntsūdens.

Re: spice un karstais laiks
Autors: binary ()
Datums: 10/08/2015 10:07

Izskatās, ka īsto vainu nevarēs noteikt vēl vismaz dažas nedēļas - ja var ticēt windguru.cz, tad tagadējie laikapstākļi būs vēl vismaz pusotru nedēļu. Kas vispār ietekmē gruntsūdens līmeni? Tikai virszemē notiekošais vai arī pazemes ūdeņi (t.i., vai ir cerība, ka ūdens līmenis atjaunosies vēl pirms lielajiem lietiem)?

Sūknis - [www.speroni.it] (bilde)
Regulēšanas skrūves atrodas tai plastmasas korpusā pie spiediena "pulksteņa"? Vai arī zem augšējā vāka, kas uz motora?



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 10/08/2015 10:11, labojis binary.

Re: spice un karstais laiks
Autors: bobo ()
Datums: 10/08/2015 21:46

Regulēšāna zem apakšejā vāka !

Re: spice un karstais laiks
Datums: 10/08/2015 22:54

Nu ja tas nomierina, tad tagadējie laikapstākļi varētu ilgt vēl pusgadu, bet diemžēl tas tā nebūs.

Spicei patiesībā būtu jātiek galā pie šādiem laikapstākļiem, jo tādā dziļumā ūdenim ir jābūt cauru gadu, ja vien nosmēliens nav par lielu, bet privātmājā tas tā īsti nevarētu būt. Nosmēliens parādās pie kublu pildīšanas, lopu dzirdināšanas utml. Duša, izlietnes un wc ir normāli patērētāji.

Spice ir krietni zem jebkādiem gruntsūdeņiem un lietus gruntsūdeni vēl ilgu laiku nepacels. Var uzskatīt, ka tās šobrīd ir nesaistītas lietas. Gruntsūdeņi reāli sāks kustēties tikai ap oktobri - novembri manuprāt - tā es spriežu pēc savas zemītes.

Re: spice un karstais laiks
Autors: binary ()
Datums: 10/08/2015 23:21

Nomocījos pa tumsu odu barā līdz pl.23… Izskatās, ka spice nebūs pie vainas. Līdz tiem 2 bāriem tomēr ceļ diezgan OK, bet pie diviem apstājas kā pret sienu. Kaut kādā brīdī gan uzmocīja līdz kaut kādiem 2.2 bāriem, bet nu ļooti grūti… Par ko tas varētu liecināt?

Cik no specenes sapratu, tad izslēgšanās spiedienu regulē ar mazo atsperi. To it kā pilnībā atspriegoju, uzliku atpakaļ vāku (nav omulīgi šaurā bedrē ņemties gar plikiem vadiem), bet tāpat pumpē līdz tiem 2 un tad turpina mocīties… Tas ir normāli? Diemžēl otrreiz vairs nesanāca vāku noņemt, lai paskatītos, vai mazā atspere vēl joprojām ir atspriegota - plastmasas skrūvei, ar kuru tas pieskrūvēts, tika sačakarēts caurums, kurā bāž skrūvgriezi ("-" vietā tagad ir apaļš caurums) :(

Vairākkārt novēroju, ka sūknis nemaz negribēja startēties. Tarkšķēja, bet nepumpēja. Aizdomas bija par kondiķi, bet tas vizuāli izskatās OK.

Ļoti iespējams, ka kaut kas tur ir arī pacepies vai pavārījies. Mazliet padzisušam motoram ar infrasarkano termometru samērīju ap 80°C… Svilušas plastmasas smaka arī bija :(

Cik ilgi drīkst ļaut tam sūknim griezties?

Re: spice un karstais laiks
Autors: SerViss ()
Datums: 11/08/2015 01:03

Varbūt ūdensvadā iekrājies gaiss, un, ja sūknis atrodas nosacītas cilpas augšdaļā, tad viņam iznāk ilgstoša malšanās pa gaisu ar nepietiekošu ūdens klātbūtni. Ūdeni jau transportē, bet spiediena panākšana ir problemātiska.
Tātad, vai ir nodrošināta atgaisošana virs sūkņa līmeņa tiešā sūkņa tuvumā aizejošajā zarā, lai būtu pārliecība, ka sūkņa mehānisms tiešām spiež ūdeni, nevis gaisu.

Re: spice un karstais laiks
Autors: binary ()
Datums: 11/08/2015 07:37

Sūknis atrodas bedrē ~1.5m dziļumā. Tieši aiz sūkņa uz augšu aiziet dārza šļūtene, caur bedres sienu aiziet ūdens caurule uz māju. Cik novērots, tad gadījumos, kad ūdensvadā nonāk gaiss, tas caur krāniem tiek izvadīts (t.i., atgriežot krānu, tas "šķauda").

Iespējams, dārza šļūtenē varētu būt iekļuvis gaiss. Šļūtenes posms pie ūdenssūkņa ir par kādu metru augstāks nekā šļūtenes posms pie paša dārza (t.i., sūkņa bedre sanāk tādā kā pakalnā, dārzs - zemāk). Līdz šim gan tas problēmas nebija sagādājis (rudenī šļūtene tika iztukšota un atvienota, pavasarī - pievienota).

Pašam sūknim ir kaut kādas atgaisošanas iespējas?

Vai spiediena regulators (vai posms starp sūkni un regulatoru) varētu būt pie vainas? Pats regulators atrodas turpat pie sūkņa, bedrē. Šovasar tas sūkņa / bunduļa gals, kurā atrodas spiediena regulators, bija aizrakts (iespējams, kāds kurmis bija pacenties no apakšas, cita izskaidrojuma man nav). Lai gan ja pie vainas ir regulators, tad man nav saprotams, kāpēc līdz tiem 2 bāriem ceļ normāli, bet pēc tam spiediena izmaiņas vairs nav tik novērojamas.

Re: spice un karstais laiks
Autors: kkk ()
Datums: 11/08/2015 09:34

Ja negrib iegriezties, tad vajag izjaukt sūkni un iztīrīt, visticamāk sprūst iekšā lāpstiņu rats dēļ apauguma. Man liekas, ka tas arī varētu iespaidot spēju uzspiest spiedienu. Vismaz jāsāk ar to ir toč, citādi tas sūknis nocepsies. Man tā gadījās, kad pārāk ilgi ignorēju to nespēju iegriezties, kad izjaucu, bija pilns ar dubļiem.

Re: spice un karstais laiks
Datums: 11/08/2015 09:42

Tas kas notiek pēc sūkņa ir neaktuāli.
Tev ir jāpārliecinās, lai nav gaiss sūcvadā, resp. nevis jācenšas atgaisot kā spiediena sistēmās, bet gan piepildīt ar ūdeni to sūcvadu, tādā veidā izlaižot ārā gaisu no sūcvada. Sūkņiem uz galvas parasti ir caurums tai vajadzībai, bet daudz labāks ir variants, ja sūcvadā iemontē vienu t gabalu ar vītni un krānu, kurā ieskrūvē trekteri - problēmu gadījumā atver krānu un pa trekteri salej ūdeni sūcvadā, kad burbuļu nav un trekterī ir ūdens, tad aizver krānu un startē sūkni.

Iet uz lapu: 123456Nākošā
Pašreizējā: 1 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********  **    **   ******  
 **     **   **   **   **        **   **   **    ** 
 **     **    ** **    **        **  **    **       
 *********     ***     ******    *****     **       
 **     **    ** **    **        **  **    **       
 **     **   **   **   **        **   **   **    ** 
 **     **  **     **  **        **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727