UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 7 no 8
Re: Kaada ir labaakaa apkure???
Autors: uldisj ()
Datums: 02/07/2007 17:54

Apkures sistēmai jābūt sabalansētai ar ventilācijas sistēmu. Runājot par ventilāciju neko labāku par sistēmu, kas jau pastāvēja aptuveni 3000 gadus atpakaļ pluss mīnuss neesmu redzējis. Šī sistēma jau jāsāk veidot liekot mājas pamatus. Gala rezultātā nav pa māju nekādu cinkotu gaisa vadu, kuri agri vai vēlu ar visiem filtriem aizaug ciet, pamēģini pēc tam to visu iztīrīt. Apkurei ziemā ienākošais gaiss ir jāuzsilda no aptuveni + 5. Rezultātā apkures izmaksas iz mazākas nekā piesildot gaisu no -10 līdz +20. Šāda sistēma ir dzīvojamo ēku sektoram, bet bez konkrētas matemātikas rezultāta nebūs.

Re: Kaada ir labaakaa apkure???
Autors: Didims ()
Datums: 02/07/2007 23:50

UldisJ, vai ar šo ventilāciju ir domāts variants, kur pienākošais gaisa vads iet pa zemi? Man ir iesākts tādu būvēt savai mājai, diemžēl neesmu atradis nevienu, kas varētu kaut ko izrēķināt tāpēc vados pēc izjūtām un esmu paredzējis vairākās vietās ierīkot tādus kā vārstus, lai varētu balansēt ar pieplūdi/noplūdi.

Re: Kaada ir labaakaa apkure???
Autors: uldisj ()
Datums: 03/07/2007 01:18

Jā, tas pats jau ir. Tikai zem zemes un mājas pamatos atrodas visas galvenās maģistrāles. Svarīgs ir to kritums priekš kondensāta novadīšanas, kas tur veidojas pietiekamā daudzumā. Es pats šo sistēmu vēl tā īsti neesmu izkodis, bet zinu vienu vienīgu cilvēku, kas šito lietu saprot par visiem simts procentiem. Tur, kur šī sistēma darbojās, tur viņa darbojās perfekti.

Re: Kaada ir labaakaa apkure???
Autors: Didims ()
Datums: 03/07/2007 16:25

Dajosh kontaktus!

Man ir ierakts ievads pagrabā, tālāk ievērojot visus slīpumus (priekš kondensāta) trasi plānots aizvilkt līdz vietai, kur to kondensātu var novadīt meliorācijā. Zem pirmā stāva grīdas ir atstāta tukša telpa gaisa sadalei pa istabām. Mājas centrā, pie kores ir plānots ierīkot lūku "vecā gaisa" izvadīšanai.
Pagaidām darbojos pēc aprakstiem no ineta un dažādās grāmatās redzētām shēmām. Cik uzjautāju kādam projektētājam, visi saka ka baigi interesanti, bet neticībā groza galvas, ka nekas tur nestrādās. Iedziļināties ar neviens negrib, jo nekādu dārgu aparātu es pēc tam no viņiem tikpat nenopirkšu. Vienreiz bija lekcija arhitektu savienībā, kuru lasīja viens ventilāciju specs no Somijas, no tā dabūju koordinātes, ka rehau ir speciālas trubas šim mērķim. Laikam tepat building.lv forumā savulaik bija atsauksmes no viena cilvja, kas ar tām rehau trubām ir norealizējis līdzīgu pasākumu, bet nezkā nozaudējās man viņa koordinātes.

Re: Kaada ir labaakaa apkure???
Autors: collštoks ()
Datums: 01/08/2007 05:30

Šādu pazemes gaisu elpot tomēr var būt bīstami, jo melnais pelējums izdala kautkādus putekšņus, kuri izraisa super smagu plaušu slimību(letālu) bērniem. Jeņķi tam ir izgājuši cauri ar pagraba apkurēm un gaisa iepūšanu istabās.Bet šādi iegūts neauksts gaiss var labi noderēt gaisa siltumsūknīšiem. Bet telpās gan to nevajadzētu laist pat kurtuvēm, jo siltā laikā gaiss dūmvadā iet uz priekšu un atpakaļ, un apskatieties cik šķirbaini ir veikalos nopērkamie šīberi.

Re: Kaada ir labaakaa apkure???
Autors: uldisj ()
Datums: 01/08/2007 16:36

Jā, tā tas ir Rehau grupai ir caurules ar antibakteriālām īpašībām, kuru izmantošanas gadījumā nav jāuztraucas par mikrobu savairošanos konkrētā sistēmā.

Re: Kaada ir labaakaa apkure???
Autors: JanisJanis ()
Datums: 01/08/2007 19:00

REHAU? Cik resnas?

Re: Kaada ir labaakaa apkure???
Autors: uldisj ()
Datums: 03/08/2007 18:20

Kādas vajag! D200, D250 ...

Re: Kaada ir labaakaa apkure???
Autors: JanisJanis ()
Datums: 03/08/2007 20:21

Lai Didzis saka cik resna jarok? 250mm pietiek? Vai nevajag lielaku?

Re: Kaada ir labaakaa apkure???
Autors: Aigars A ()
Datums: 28/10/2007 02:23

Par tām zemē ieraktajām carulēm-Vācijā tāds projekts top dabā.Siltumsūknis galā un ap 0,5km gara caurule zem zemes.Dzilums droši zem 1,2m.Domāju, ka diametru jāizvēlas pēc ss ventilatora,diez vai vajadzēt viņu darbināt kā putekļu sūcēju.

Pašreizējā: 7 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **     **  **     **  **    ** 
 **   **   **     **  **     **  **     **  **   **  
 **  **    **     **  **     **  **     **  **  **   
 *****     **     **  **     **  **     **  *****    
 **  **    **     **   **   **   **     **  **  **   
 **   **   **     **    ** **    **     **  **   **  
 **    **  ********      ***      *******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727