UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 12
Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 15/02/2008 16:57

nu es jau nesaku, ka bez akučiem, tos vajag, tikai, ja ir ģeņģis, tad nav vajadzības pēc superjaudīgiem.

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Datums: 15/02/2008 20:38

te jums kungi buus viena saita lai paizglitotos :) kaa redzams peec te raxtiitaa esam taalu no reaalas saprashanas par akb,kas kalpo 15 gadus un ir speciaali paredzeetas saules energijas uzkraashanai...
peec peedejo rakstu lasiishanas paarliecinaajos cik pie mums cilveeki ir neizgliitoti un censhas aplikt visu ko nessparot nu gluzi kaa padomijaa :D :D :D


[www.everspring.net]




p.s 150% leetyaak nekaa vissleetaakais piedaavaajums no latvijas

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Datums: 15/02/2008 20:41

inverteri arii nav super daargi ja nepeerk te no Tevalo vai tamliidziigiem monstriem!!

250ls var dabuut inverteri no 2,5 liidz 3.5 KW

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Datums: 15/02/2008 21:17

skatos Elektriki Maari tu te esi autoritaate :d :d
tad kad seedeji auditorijaa un suuci alu vai neemi vitamiinu tad shiis tehnologijas noteikti bija veel izgudrotaaja galvaa vai veel pat nedzimushas,taapec neplaaties ka esi kaut kur seedejis un tipa baigi izgliitojies sinii jomaa.
man ir pietiekama pieredze un zinaashanas tajaa lieta ko daru iesaku taa dartiit arii tev atbilstosi savaam zinaashanaam,nevis plaatiities un visiem,visos foruma rakstos ko ieteikt, teelojot visaadu viszini un profesoru blin...
palasiiju tavus raxtus visus te forumaaa nu supermens un visszinis,,,laikam seezot uz p..da galvu grozi ar....

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: Didzisp ()
Datums: 15/02/2008 23:00

Kas tad tur tai lapā tāds fenomenāls. Sāksim ar to, ka tā cena dota zaļajos, a ieved tos aķus pie mums stulbajā Eiropas savienībā un cena būs vismaz divreiz dārgāka. Tā pat, kur tad rodas 15 gadi, ja ir 1100 pārlādēšanas reizes. Mēs tak zinām, cik gadā dienas. Piecpadsmit gadus akumulators var izturēt bufera režīmā, bet ne katru dienu izlādējoties un uzlādējoties. To jau ražotāji reklāmā aizmirst pieminēt. Litija jonu akumulatori ir lielākajai daļai mobilo telefonu un telefonos jau nu lieto pašas jaunākās tehnoloģijas akumulatorus, bet kautkā nav nācies redzēt akumulatoru, kurš "vilktu" piecpadsmit gadus. Nu nav Pasaulē notikuši brīnumi ar akumulatoru konstruēšanu. Ja jau būtu attiecīgi akumulatori par lētu naudu, tad ja ne mēs, tad japāņi sen jau braukātu ar elektromobīļiem. Es tiešām nēsmu pret altrrnatīvas saules izmantošanu, bet tikai neuzticos reklāmām, kurām nav nekāda pamata.

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Datums: 16/02/2008 00:10

starp citu tu ljoti neuzmaniigi lasiiji neviens neleik tev tosa pilniibaa izlaadeet!!
1100 ir pilni izlaades cikli un ja pareizi visu sareekina tad tie nemaz pamataaa pilniibaa neizlaadeejas.cena ir USd taapec ,ka taada lapa latvijaa nevis 2x dargaak bet ja piem tur maxa 300 usd te maxaas 200ls!! tas ir ar visiem nodokliem utt.
neesu nevienu firmu redzeejis Latvijaa kas piedaavaatu tos pa taadu cenu

ai ko tur runaat

laipni luudzam uz konsultaacijaam katru dienu no 9 00 liidz 14 00 iznemot sveetdienas taas ir bezmaksas un uzspiest neko neviens netaisaas!!!telefons maajas lapaa ,kaa arii adrese,kam tas reaali interesee tad zvana,naak un jautaa, konkreeta maaja konkreets risinaajums
info jau bijusi pietiekama lai rastos interese paareejais realaajaa dziive
apnicis kaut ko pieraadiit te virtuaaalajaa..taapat nespeeshu katram visu mutee salikt sagremotu ..ticiet man kad var aptaustiit un apskatiit,pavisam citas lietas raadaas a to ko te malt 1000x ja nestradatu un nebuutu efekts tad neviens ar to nenemtos !!
saliidzinaajumaa ar Ecosol un tamliidziigaam firmaam mees varam piedaavaat daudz labaakas cenas! un iespeejama laba sadarbiiba jo esam ljoti lielasa ruupniicas tieshie parstavji latvijaa nevis 35 paarpirceeji :D
cenas veidojas tikai un vieniigi konkreeti katram individuaali jo cena ir tieshi atkariiga no daudzuma.Ja jautaajat cik maksaa 1 kw energijas pie 1 kw saules panelu ,taa buus viena cena(augstaaka) bet ja vienosimies par kombineetaas sisteemas izveidi(kuraa pasi arii piedaliisieties) tad cena buus pavisam cita
Man nav noluuka nokaast naudinju un aizlaisties vai vnk pardot preci
bet attistiit sho te lielaa apmeeraa un ticu ka tas ir iespeejams arii te Latvijaa
ir iespeeja kluut par demo maajas objektu,kas paraadiitu, kaa dazaados Latvijas regionos viss straadaa,po uz to ka nepelniisim miljonus uz sho te bet jo vairaak buus taadu projektu reaali darojosho jo mazaak buus taadu Elekriku Maaru, Didzu utt.
patreiz ir 4 reaali projekti
1.doles sala
2.plakanciems
3.saurieshi
4.kuldiiga

paarejie regioni un pilseetas ir vakantas :)
iespeejams tuuliit buus arii Saulkrasti




p.s. kas der vienam tas otram var nedereet!! netaisos te reklaamas sauklus baarstiit

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: Didzisp ()
Datums: 16/02/2008 10:27

Nu bļāviens! Kurš ideots liks akumulatorus ar lielu rezervi, tā lai tie tikai nedaudz izlādejās vakarā un nākamā dienā atkal pilnīgi uzlādejas.Tas taču nenormāli sadārdzina projektu un galīgi nav vajadzīgs. Ja skaidri zinām, ka nākamā diena būs gaiša(pēdejos miljons gados nekas nav mainījies un saulīte katru rītu lec), tad jāliek tādas akumulatoru baterejas, kuras pilnīgi nodrošina visas vajadzības pēc elektroenerģijas un lai vēl baterejās paliek nedaudz rezerves.Priekškam likt, piemēram, četreiz lielākus akumulatorus un tos izlādēt tikai par 25%. Gribētos dzirdēt tehniskus argumentus pret manu teikto, nevis stāstīt, ka akumulatori ar 1500 pārlādes cikliem darbosies nevis 1500(4-5 gadi) dienas, bet brīnumainā kārtā 15 gadus. Es tak veicu tikai elementārus matemātiskus aprēķinus un par to nez vai mani vajag nosaukt par cilvēku, kurš netic brīnumiem. Es taču visu salīdzinu ar lietām, kuras cilvēki lieto katru dienu. Mēs visi zinām, cik ilgi kalpo mobilā telefona akumulatori, bet tos nelādē katru dienu. Neticu, ka kāds cilvēks būs gatavs telefonam pievienot četras reizes smagāku un dārgāku akumulatoru, lai tas ilgāk kalpotu.
Nav ko te daudz spriedelēt. Tātad noskaidrojām, ka akumulatori diez vai darbosies ilgāk par pieciem gadiem. Tātad projektu rēķinām uz pieciem gadiem(es jau iepriekš teicu, ka modernā elektronika parasti ilgāk par pieciem gadiem nekalpo,jo tā vai nu nenojūk, vai morāli noveco). Jautājums ir tikai viens- cik man izmaksās 1kW elektroenerģijas no saules baterejām komplektā ar akumulatoriem un strāvas pārveidotājiem? Pieņemsim, ka dzīvošu taupīgi un vakara laikā nepatētrēšu vairāk par 3kW. Nekādus kombinētus variantus lūdzu nepiedāvāt. Saules kolektori ir pavisam cita lieta un jauc tikai cilvēkiem galvas. Tikai viens elementārs jautājums un viss tūlīt būs skaidrs!

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Datums: 16/02/2008 22:22

TE BUUS APREEKINS TIEM KAS UZSKATA KA IR PASHI LABAAKIE UN ZINOSHAAKIE VISAA UN VISUR! VARAT PANEMT SKAITAAM KAULINJUS UN PASPEELEETIES AR CIPARINIEM!! TAS IR REAALS PIEDAAVAAJUMS UN JA KAADS VAR TO LEETAAK PIEDAAVAAT,LUUDZU UZ PRIEKSHU!!

AMORPHOUS SOLAR PANELS 15W=38LVL(NAV NEPIECIESHAMI TIESI SAULES STARI JO DARBOJAS ARII VIDEEJI APMAAKUSHAJAA DIENAA)
TAALAAK 3000W(6000W PEAK)POWER INVERTOR=270LVL
VADĪBAS BLOKS=120LVL
,AKB 300AH=280LVL ,TAALAAK
WIND GENERATOR 1KW= 1000LVL
38 X 100 +270 +120 + 280 +1000 = 5470LVL TAALAAK JA NEMAM UZ 5 GADIEM (KAA TE 2 VISGUDRIE VEELAS)5470 :1825 DIENAAM =2,99LVL: 24 STUNDAAM =0,13 SANT
PAPILDINOT AR VEEL VIENU AKB 300AH REZERVEI 280 LVL IZSKATAAS KAPEIKAS :)


TAA IR VISKEPTISKAAKAA APREEKINAASHANA speciaali DIDZISP!!!!

TAGAD ZINOT TO,KA SAULES MODULI STRAADAA 25 GADUS UN VEEJA GENERĀTORAM IR 20 GADU MEHANISKAA GARANTIJA,
AKB NO 13 - 17 GADIEM,
TAD NEMOT VIDEEJO 15 GADI SANAAK:

5470LVL : 5475 DIENAAM(15 GADI)=~1LVL TAALAAK DALAAM AR 24 STUNDAAM =0,041 SANTIIMS!!!!LUUK TAADAS IR APTUVENAAS IZMAKSAS NESKAITOT UZSTADIISHANU,JO TAA MEEDZ BUUT DAZAADA (DEEĻ VADU GARUMA UN KOMUNIKAACIJAAAM),KAA ARII SAULES MODULU UN VEEJA GENERAATORA IZVIETOJUMA)UN UZSTAADIIT VAR PATS SAVIEM SPEEKIEM JA NEAPMIERINA PIEGAADATAAJU CENAS
LATVENERGO IZMAKSAS JAUNAM PIESLEEGUMAM IR 500-1500LS MINIMUMS
PIE NOSACIIJUMA KA NAV JAAVELK LIINIJA!

LUUK BUUSU ATBILDEEJIS UZ SAPIIGAAKO JAUTAAJUMU:
PASHIZMAKSA 3 KW ALTERNATIIVAI ENERGIJAI PIE CENAAM KAS BUUUS UZ 1 MARTU
LATVENERGO IR 0,071 BET NO 2009 GADA DOMAAJU KA BUUS STIPRI VAIRAAK!!
TAATAD 3 KW CENA SAULES ENERGIJAI 1 STUNDAA :
1GADS=0,62 SANT
2GADI=0,31 SANT
3GADI=0,20 SANT
4GADI=0,165 SANT
5GADI=0,13 SANT
6GADI=0,10 SANT

TAS NOZIIMEE KA TAA ATMAKSAAJAS UN DIEZGAN AATRI JA NEMAM TO KA VISA VEIDA ENERGIJA TIKAI UN VIENIIGI CELSIES TAD SHII STAAV UZ VIETAS!!
VAR KOMBINEET ARII CITAADI TE IR PLASHAS IESPEEJAS SHIS IR REAALS PROJEKTS UN REAALI DARBOJAS 12 MENESHUS GADAA :)

IZSKATIITAIS GADIIJUMS IR PILNIIGA ALTERNATIIVA UN BEZ LATVENERGO PIEDALIISHANAAS
JA LATVENERGO ELEKTRIIBU SAAKUMAA IZMANTO DROSHIIBAS NOLUUKOS (KAA REZERVI)20-30 % TAD SAULE ATMAKSAASAJAS VIDEEJI 2-4 GADOS(ATKARIIGS NO LATVENERGO CENAS NAAKOTNEE)

NEAIZMIRSTAM TO KA TIKAI NO PASHA LIETOTAAJA IR ATKARIIGS CIK ILGI TAA KALPOS,UN KAA TO IZMANTOS

UN ESI PATS SEV PAVEELNIEKS


Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: spk ()
Datums: 17/02/2008 00:47

Domāju, ka tas tomēr ir principiāls jautājusm - 5 vai 15 gadi. Ja tie tomēr ir 15 gadi, tad pasākums pat ir izdevīgs, pieņemot, ka energoresursiem cenas tomēr kāps. Da i var arī kādus Ls piemaksāt kaut par zaļumu (kas gan arī vēl ir diskutabls jautājums). Un tātad - kur ir izlasāmi pierādījumi, ka šīs ierīces darba kārtībā iztur 15 (vai 5) gadus?
Par morālo novecošanu runājot - ir cilvēki, kuri lieto 9 gadus vecu mobilo, un viņiem nospļauties, ka tagad nopērkamie ir daudz krutāki, krāsaināki un kādi tik vēl ne.

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: IP Loggedd ()
Datums: 17/02/2008 09:32

Vai pārdevējs dod 15 gadu garantiju ierīcēm? (Pietiks ar 'jā' vai 'nē')

Pašreizējā: 2 no 12


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   **     **  ********   ******   
 **     **  **     **  **     **     **     **    **  
 **     **  **     **  **     **     **     **        
 *********   ********  **     **     **     **   **** 
 **     **         **   **   **      **     **    **  
 **     **  **     **    ** **       **     **    **  
 **     **   *******      ***        **      ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727