UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 12
Re: Elektrība no saules paneļiem.
Datums: 17/02/2008 19:03

uz saules paneliem noteikti 25! taa ir razotaaja garantija. veeja generators pie pareizas apkopes(itin vienkarsha)tas darbojas 20 gadi(ruupnicas sertifikaats) taa kaa 15 gadi pie pareizas expluataacijas navc probleema

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 18/02/2008 08:14

Cik man zināms, tieši uzlādes-izlādes ciklu NEpilnums gandē jebkuru aķi - vienu mazāk, citu vairāk. Auto skābes-svina aķus kādreiz trenēja, telefonu Ni-... aķiem tas bija rakstīts instrukcijās, un vismaz man zināmu cilvēku pieredze liecina, ka arī Li aķi ātri sagandē jebkura bieža uzlāde - gan paradums "es katru nakti apzinīgi uzlādēju savu telefonu", gan auto handsfree sistēma, kurā ievietojot, ikreiz sākas uzlāde, gan laptopa slēgāšana pie tīkla ar pievienotu bateriju.
Pievienojos Jurim_F 15/02 13:58 - arī es reti dzirdu par "ekoloģiska" produkta pilna cikla - no izejmateriālu ieguves līdz reciklēšanai - ekoloģiskumu.

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: IneseX ()
Datums: 18/02/2008 08:22

mani interesē, kur Dolē ir uzstādītas tās saules baterijas? Pati esmu no turienes, labprāt sarunātu apskatīties! Man pašlaik nav nodoma vēl kaut kādus ieguldījumus veikt, bet nākotnē gan varbūt....Un varbūt velsts beidzot vēl subsidēt sadomās "zaļo"enerģiju, kā citur Eiropā!

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: Didzisp ()
Datums: 18/02/2008 08:40

Es jau arī saku, ka akumulatori nevar kalpot 15 gadus. Ražotāji apgalvo, ka litija jonu akumulatoriem nevajag pilnu izlādes-uzlādes ciklu, bet, kā jau teica Vienstāvs,praksē viss ir savādāk un ne mobiļņiku, ne arī klēpjdatoru akumulatori necik ilgi netur. To cenas ir tik augstas, ka neatmaksājas to maiņa un labāk ir nopirkt jaunu aparātu ar jaunu akumulatoru. Kautkā neticās, ka priekš saules baterejām pēkšņi kāds sācis ražot unikālus akumulatorus, bet mobiļņiku ražotāji, kuriem ražošanas apjomi ir daudz lielāki, par to neko nezin.

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 18/02/2008 08:55

Man radās cita doma akumulēšanas jautājumā. Ja jau aķi ir tik vāji(ja tas tā tiešām ir), tad vajag varēt elektrību pārvērst kādā citā enerģijas veidā, piem. piekačāt kādus balonus ar gaisu zem spiediena un tad, kad vajag, lai šis gaiss baro turbīnu, kas atkal iegūst elektroenerģiju, zudumi būs, bet nevajadzēs daudz aķīšu.

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: Juris_F ()
Datums: 18/02/2008 09:51

Man aizdomas, ka pie saspiesta gaisa, vajadzēs nu dikti daudz tās tvertnes. Ja liksim mazāks, bet taisīsm lielāku spiedienu, būs lielāki zudumui uz gaisa saspiešanu, izmaksas arī būs lielākas, jo tveretnes vajadzēs izturīgākas.

Bet par to aķi. Tātad 300Ah. Vai tas ir viens aķis uz 3kW sistēmu. Jaukā vasaras vakarā pie liega vējiņa. Tātad saules baterija nedod praktiski neko, tāpat arī vēja "dzirnaviņas". Ieslēdzu tējkannu, ar jaudu 2kW. Nojaušu, ka tā ir 12V baterija. Varbūt, aizdomas, ka verētu būt arī kāda 48V baterija vai tml. Bet nu OK, paliekam pie 12V. uz 2kW rupji rēķinot tie būs 166A. Vai tas viens aķis turēs šito strāvu kādas pāris minūtes? Pie 48V tie būs kādi 42A, kas arī nav maz.
Ja nekļūdos, tad akumulators ātrāk iztērējas pie maks slodzes. Un tās 300Ah ir pie kādiem 10% pat no nominālās slodzes.

Es cenšos reāli domāt.
Ā, vēl, cik lielu laukumu nosegs tās saules baterijas, šim konkŗetajam piemēram? Tā, interesanti. Un tomēr, tas panelis nedos 15W pie apmākušām debesīm. Lūdzu kādu līknīti sudijā, ar jaudas atkarību no apgaismojuma luksiem, vai nu relatī, atkarībā no suale zenītā, saule ziemā savā maksimumā, apmākusies diena ziemā, vsarā, utml.

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 18/02/2008 09:55

Mājas mēdz būt diezgan smagas. Lai pa dienu saulerģija tās lēnām paceļ, pa nakti patēriņš nolaiž. Jāaprēķina gan, vai pēc saulainas dienas noguris zemnieks jaudās uzrāpties līdz virtuvei un gultai.

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: EjTakTu ()
Datums: 18/02/2008 10:45

Izcaucu uguni uz sevi! :D
Palasījos Iespējupasaules mājas lapu, komentus 3 topikos (uzmanīgi) Secinājumi?
Paši testējuši sistēmu 2007.gada vasarā/rudenī, tagad tikai pa laikam, rezultāti esot apmierinoši. Lai es kautko pirktu,rezultātus gribās labus.
Visi lai palasa, ko tehnoloģijas sasniegušas pēdējos 2 gados, bet palasīties nedod. Mājas lapā dotie raksti ir tikai izvilkumi no ziņām pēc krievu, Latvijas u.c. ziņu materiāliem.
Runā par nezināmu autoservisu (minot kā argumentu), bet mājas lapā tikai atkal izvilkums no ziņām par citas kompānijas uzstādīto 4m2 saules bateriju vagoniņam, kuram jānobaro apgaismojums, televīzors, mobīlais telefons un mūzikas centrs.
Vienīgā saite uz 1999. gadā dibinātā Ķīnas uzņēmuma akumulātoru lapu. Pa taisno no liela ražotāja caur ASV ;) Par citu komponenšu ražotājiem nekādu ziņu principā vispār nav.
Pats raksta, lai bez apvainojumiem, un jo vairāk runās un apspriedīs, jo labāk. Praksē uz jautājumiem oponentam tiek sniegtas pārsvarā šādas atbildes - skeptiķi, īgņas, profānisms, sēžot uz poda..., visziņi, lekcijās sūc aliņus, vitamīnus.
Uz ļoti konkrētiem jautājumiem izvairīšanās no atbildes publiskā telpā - atnāciet no 9 līdz14, bla, bla, bla...
Vai 12 gadu pieredze mobilo tel. un GPS tirgošanā ir ''pietiekama pieredze un zināšanas" konkrētajā jautājumā? Nu nezinu. Dažas iemaņas no klientu apkalpošanas prakses ir redzamas ;) , bet daudzas diemžēl trūkst...
Apturiet mani kāds :D

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: Juris_F ()
Datums: 18/02/2008 10:57

Ja vēl par tām baterijām, faktiski, kāds ir to C/20 rate. Droši vien,ka tas arī ir tās 300Ah, kam tā arī vajadzētu būt. Tas nozīmē, ka tas aķis vilks 1A 300h. 12V baterijas gadījumā tie ir ~10W (ņemot vērā vēl zudumus invertorā). Jo paskatījos, 3kW invetors ir 12V/220V. Tātad tēju varbūt paspēšu uzvārīt, bet nu pēc tam romantika.

Ja tā reāli. Tas viss ir lietojams, bet tikai praktiski apgaismojumam. Nu labi, TV arī vairs daudz netērē, portatīvais dators arī maz ņems. varēs mobīlo uzladēt, cikrulāciju apkurie varēs darbināt. Bet tēja būs jāvāra citā veidā, arī silto ūdeni būs jāgādā savādāk.

Tā ka tomēr ar Latvenergo 3kW šito nevar salīdzināt, un tas nav korketi, jo LE piedāvā 3kW nominālo jaudu, īslaicīgi pat kādi 6kW izskries caur automātu (mīksta dzinēja palaišana). Tādai saules sistēmai nominālā jauda ir pārsimt vati. Gribam reālus 3kW, rezinam to visu summu ar vismaz 5-10. Atkarībā no saules "uztveramības" un vēja ātruma.

Re: Elektrība no saules paneļiem.
Autors: Dilli Dalli Saules Parkā ()
Datums: 18/02/2008 11:12

Ak jūs vecie padomjlaiku stagnāti, jums tik vati un cipariņi da līknes rūp ;)
Kurš ta musdienās kautko tādu rēķina - tikai pārgudri īgņas, kas groza galvu uz poda sēdēdami.;) Jums piedāvā skaistu ideju, veiksmīgu sloganu, 10 mehus, kas cauru dienu servisā pa dušu dzīvojas, a jus te apšaubat bateriju dzīves ilgumu... Un autors tak reizes 5 norādija, ka negrasās nevietu uzmest, pelnīt miljonus un pat nav čigāns. Nu ko jums vēl vajag, nepateicīgie šakāļi!!!! ;)

Pašreizējā: 3 no 12


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         ********         **   *******   ******** 
 **    **   **     **        **  **     **  **       
 **    **   **     **        **  **     **  **       
 **    **   ********         **   ********  ******   
 *********  **         **    **         **  **       
       **   **         **    **  **     **  **       
       **   **          ******    *******   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727