UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 13
Re: UPS barošana apkures sūknim
Datums: 01/12/2008 12:05

Hmm, es apskatījos Siltumnieka Upsi un ievērtēju cenu, jo redzams, ka tam aparātam iekšā tik vien ir kā lētais invertors un aķis, nu un datora korpuss un gan jau kaut kāds parastais relejs, iespējams arī miniatūrs lādētājs noslēpts, jo nekādu jaudīgo tam nevajag, ja aķis darbojas tikai avārijas gadījumos, kuri ir reti.
Piekrītu DidzisP par to auto aķim pilnie izlādes un uzlādes cikli ir pie kājas, iet tie gadi 5-10.
Starp citu, izštukoju, ka bez īpašas elektronikas izbūves var piemest vienu vērtīgu mezglu klāt, t.i. programmējamo elektrības štekeri (ir tādi spraužami rozetēs, kurus darbina AA baterijas un tajos var iestādīt kādos periodos gribi, lai tiek padota strāva, tādu var piekabināt klāt ķēdē, caur kuru pieslēdz akumulatora lādētāju, lai lādētājam nebūtu jāstrādā bezjēgā visu laiku. Tāds štekeris maksā neko vairāk kā desmit lati vai līdzīgi. Vienīgi no Siltumnieka iečekoju vienu sakarīgu lietu, ka tam upsim uzlikta spuldze, kura iedegas, kad strāva tiek padota no aķa. Tas ir noderīgi. :)

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Pow ()
Datums: 01/12/2008 12:45

Ir variants lietot APC UPS un tādu programmiņu kā apcfix [www.apc-fix.com]
Tur var pietūnēt uzlādes/izlādes spriegumus.
Tikai nevajag aizmirst, ka pārlādējot mašīnas akmulatoru, tas izdalīs ūdeņradi. Vispār jau parasts auto akumulators īsti nederēs, jo tas ir paredzēts lielai īslaicīgai strāvai. Vajg deep cycle akumulatorus, kādus lieto laivām, piemēram [www.latpos.lv]

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: andris123456 ()
Datums: 01/12/2008 13:19

Īsti negribēšu piekrist Vilnis_Radio, kurš apgalvo, ka "auto aķim pilnie izlādes un uzlādes cikli ir pie kājas, iet tie gadi 5-10". Varbūt arī automašīnā tā arī ir, bet UPS tā nav. 1) UPS strādā citos siltuma režīmos, ka auto akumlators ; 2) UPS akumators strādā citos jaudas režīmos, ka auto akumlators ; 3) Vēl neesmu redzējis UPS akumlatoru ( veinalga HITACHI / PANASONIC , etc ) , kas strādātu ilgāk kā 3-5 gadi. Parasti jau 2 gadi priekš UPS akumlatoriem ( lētajiem ups - APC u.t.t. ) ir ilgs laiks. Un ja vēl UPS nav tā saucamo automātisko uzlādes izlādes režīmu - var pat gadu nenovilkt. Piemēra pēc pamēģiniet mobilo vai portatīvo datoru turēt visu laiku pieslēgtu lādētājam un regulāri neveikt pilnos uzlādes un izlādes ciklus - un paskataties - cik ilgi kalpos tad akumlators.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Pow ()
Datums: 01/12/2008 13:42

andris123456, nesaprotu kāpēc tu salīdzini mobilo telefonu (tipiski litija jonu, vai litija polimēra) ar skābes vai Ni metālhibrīda akumulatoriem.
Skaidrs, ka litija akumulatorim ir veselīgi būt 100% uzlādētiem, un turot viņus pie tīkla tikai paildzinās viņu ilgmūžibu. Niķeļa metālhibrīda/kadmija akumulatoriem ir tieši otrādi, laiku pa laikam ir veselīga pilna izlāde.
Skābes akumulatoriem atkal ir pavisam citādi - pilnā izlāde ir game over (parasti kādas 5 reizes to var izdarīt).
Vēlreiz atkārtoju - šādam projektam der tikai dziļās izlādes akumulatori, kas nav īpaši lēti.
Un vēl viens jautājums tev - parādi kuram UPS ir pilnā izlādes/uzlādes iespēja! Lai to normali izdarītu, vajag vismaz 2 neatkarīgus (ne virknē savienotus) akumulatorus, kuriem refresh taisa pa vienam, lai nebūtu tā, ka izlādes beigās pazūd elektrība un UPS jēga pazūd.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Didzisp ()
Datums: 01/12/2008 14:09

Autiņa aķis turēs gan lielu izlades strāvu, gan arī mazu. Vai tad gabarīti autiņa nedeg? Tad taču strava ir niecīga, bet akumulators darbojas bez problēmām. Autiņa akumulators varbūt arī nav ideāls, bet lēts gan un simniecība var noderēt, ja autiņš norīta pēkšņi nepielec:). Autiņa aķi nedrīkst galīgi izladēt, tad tam ir beigas, bet UPS jau to nepieļauj. Citādi akumulators visu laiku jatur 100% uzlādēts un nekādu citu apkalpošanu nevajag.Nevar salīdzinat autiņa akumulatoru un teiksim mobilā telefona akumulatoru. Tās ir pilnīgi divas dažādas lietas.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Sapieris ()
Datums: 01/12/2008 14:49

ir autiņiem želejas aķi. tiem ir modeļi kuriem pieļaujam pilnīga izlāde. un želejas aķis piemēram ar 50 Ah ir ar ilgāku darbību par parasto aķi ar 50 Ah.

želejnieki ir populāri trofi reidu sacensībās kur no aķa jānobaro vinča.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 01/12/2008 14:56

1) Svina-skābes aķiem PSRS laikos rekomendēja pilnu izlādes-uzlādes trenēšanu, arī mūslaikos pārdod īsimpulsu desulfatorus;
2) pilnu trenēšanu (pat izlādējot vairāk, kā iespējams) rekomendē arī Ni aķiem;
3) Li aķiem it kā neesot jāievēro nekas, tomēr pusi ietilpības tie mēdz zaudēt gada laikā. Varu uzrādīt 6 gadus vecu laptopa Li aķi, kurš eskpluatēts atbilstoši Ni aķa rekomendācijām un joprojām tur pusotru stundu.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Pow ()
Datums: 01/12/2008 14:56

Didzisp, vari lietot mašīnas skābes akumulatoru, bet nebrīnies, ka gaidīto 6h vietā dabūsi 30min uz baterijām. Un atbildot uz jautājumu - jā, gabarīti deg, tikai ne tik spoži kā sākumā. Citiem vārdiem runājot - paskaties izlādes līkni (spriegums atkarība no laika) tādam oldschool autiņa aķim.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Pow ()
Datums: 01/12/2008 15:06

Vienstāvs, litija akumulatoriem ir elektroniska aizsardzība pret pilnu izlādi. Un ja lādiņs nokrītas zem uzlādes apakšējās robežas, tad viss - uzlādēt viņš tev sevi vairs neļaus. Un tas par ietilpības zaudēšanu atkarība no laika litija akumulatoriem ir pilnīga taisnība (un ne tikai pusei no kapacitātes). Tāpēc pērkot litija akumulatorus ir jaskatās ražošanas datums, jo ja viņš veikala plauktā nostāvējis 3 gadus, tad tādu var droši izmest miskastē (nu taja speciālajā bateriju miskastē :).
Es savukart varu uzrādīt 6 gadus vecu laptopa Li-Ion akumulatoru, kas ne sūda netur.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: janis111 ()
Datums: 02/12/2008 18:58

NEZINU

Pašreizējā: 3 no 13


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **    **  **     **   *******   **    ** 
 **  **  **   **  **   ***   ***  **     **  **   **  
 **  **  **    ****    **** ****         **  **  **   
 **  **  **     **     ** *** **   *******   *****    
 **  **  **     **     **     **         **  **  **   
 **  **  **     **     **     **  **     **  **   **  
  ***  ***      **     **     **   *******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727